Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai – Patiekalai » 2023 » Birželio » 11

Tikri kaimiški tradiciniai lietuviški kiaulienos zrazai

Tikri kaimiški tradiciniai lietuviški kiaulienos zrazai

Zrazai lietuviškoje virtuvėje yra ganėtinai populiarus patiekalas, dažnokai ruošiamas per įvairiausias šventes. Nors patys zrazai panagrinėjus istoriją yra kilę iš Lenkijos, bet Lietuvoje jie itin plačiai paplitę. Tokie mėsos suktinukai gaminami ne tik iš kiaulienos, bet ir iš jautienos. Tačiau mūsų šeimoje jie būdavo gaminami tik iš kiaulienos. Suktinukų įdaras taip pat priklauso nuo šeimininkės norų, bet vėlgi, dažniausiai zrazai mūsų šeimoje būdavo įdaromi kiaulienos faršu, o tik kartais grybais, arba faršu su grybais. Šįkart aš taip pat pagaminau labai paprastą ir kaimišką tradicišką zrazų variantą - iš kiaulienos.

Zrazus galima taip pat sėkmingai troškinti puode su sultiniu ir daržovėmis, nėra būtina kepti tik orkaitėje. Taip pat suktinukus galima užpilti arba troškinti mėgstamame padaže (itin tiks grietinėlės padažas su svogūnais ir grybais). Taigi, gaminant zrazus, receptą galima prisitaikyti pagal save, ką labiau mėgstate. Taip pat galite eksperimentuoti ir vis atrasti naujus skonius.

Tikri kaimiški tradiciniai lietuviški kiaulienos zrazai

Iš nurodytų ingredientų kiekių man gavosi 11 zrazų.

Ingredientai

  • kiaulienos nugarinės pjausniai: 800 gramų (11 vnt. kiekvienas ~1 centimetro storio)
  • kiaulienos faršas: 400 gramų
  • kiaušiniai: 1
  • poras: 1 piršto ilgio gabaliuko (arba 1 nedidelio svogūno)
  • druska
  • juodieji pipirai
  • saulėgrąžų aliejus (kepimui).

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia kiekvieną kiaulienos pjausnį išmuškite su mėsos plaktuku iš abiejų pusių, kol suplonės ir pasidarys delno dydžio.

2. Tuomet iš abiejų pusių kiekvieną pjausnį šiek tiek pabarstykite druska ir pipirais.

3. Kiaulienos faršą sumaišykite su kiaušiniu, dviem trečdaliais šaukšteliu druskos ir puse arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų.

4. Porą susmulkinkite ir įmaišykite į faršą. Faršą padalinkite į 11 gabalėlių (arba tiek, kiek yra pjausnių).

5. Ant kiekvieno pjausnio dėkite po gabaliuką faršo, pjausnį susukite.

6. Keptuvėje įkaitinkite aliejų.

7. Sudėkite zrazus, kad apačioje būtų suktinuko sukimo pabaiga, kepkite ant vidutinės kaitros iš abiejų pusių.

8. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių temperatūros.

9. Zrazus sudėkite į kepimo indą aukštesniais kraštais.

10. Užpilkite maždaug vieną centimetrą vandens ir kepkite įkaitintoje orkaitėje 35 minutes. Paskui apverskite ir kepkite dar maždaug 35 minutes, kol zrazai apskrus.

11. Patiekite su mėgstamu garnyru ir daržovėmis. Skanaukite!

12. Patarimas: Jeigu norisi, šiuos zrazus galima patiekti ir su mėgstamu padažu.

13. Rekomendacija: Daugiau zrazų receptų rasite: Zrazai.

Recepto Autorius Lithuanian in the USA

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
21.04.2024 laikas 11:58 Receptai – Patiekalai Švelnus, purus rabarbarų ir obuolių pyragas
Šis variantas toks paprastas, kad jį tikrai pagaminti net ir virtuvės naujokas. O galutinis rezultatas tikrai geras. Kiekvienas gabaliukas prie kavos susivalgo su didžiule šypsena. Pamėginkite!

Skaityti daugiau

21.04.2024 laikas 11:09 Receptai – Patiekalai Žirnienė su mėsos kukuliais, kurią visi girią!

Šiandien parodysiu Jums labai paprastą, bet itin skanią žirnių sriubą (kaip mano močiutė vadindavo - žirnienę) su mėsos kukuliais, bulvėmis ir morkomis. Ilgiausia proceso dalis, tai išmirkyti žirnius per naktį, kad jie greitai ...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 07:03 Receptai – Patiekalai Pilno grūdo avižinių dribsnių ir razinų sausainiai
Labai paprastai pagaminami, bet be galo gardūs sausainiai. Jeigu Jūs esate iš tų, kuriems razinos galėtų išvis neegzistuoti, tada naudokite džiovintas spanguoles arba kitas džiovintas mėgstamas uogas. Avižinių dribsnių bei razinų ...

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 20:27 Ar esate subrendęs meilei? Patikrinkite 7 požymius!
Daugelis žmonių svajoja apie tvirtus ir laimingus santykius. Tačiau ne visi yra pasirengę juos užmegzti iš tikrųjų. Dažnai žmonės elgiasi kaip kaprizingi vaikai, griaudami sąjungas dėl savo nesubrendimo. Tad kaip žinoti, ar žmogus yra subrendęs sveik...

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 20:10 Kuo labiau bijote būti apleistas, tuo greičiau būsite apleistas
Dažniausiai santykiai nutrūksta, kai vienas asmuo bijo būti paliktas ar paliktas, net jei tam nėra jokio pagrindo: jis pats sukuria tokį pagrindą. Kartais netiesiogiai, bet jis juos sukuria. Ir pernelyg dažnai jis tikrina siūlą, traukia už jo....

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 19:58 O jūs ar žaidžiate santykių žaidimą?
Visi mėgstame žaisti žaidimus, tai įdomu, malonu, o kartais net pažintina. Ne veltui mūsų gyvenimas lyginamas su žaidimu. Tačiau ne visi žaidimai gali būti naudingi žmogui. Tiksliau, jo vidinei būsenai.

Skaityti daugiau