Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2023 » Birželio » 11

Tikri kaimiški tradiciniai lietuviški kiaulienos zrazai

Tikri kaimiški tradiciniai lietuviški kiaulienos zrazai

Zrazai lietuviškoje virtuvėje yra ganėtinai populiarus patiekalas, dažnokai ruošiamas per įvairiausias šventes. Nors patys zrazai panagrinėjus istoriją yra kilę iš Lenkijos, bet Lietuvoje jie itin plačiai paplitę. Tokie mėsos suktinukai gaminami ne tik iš kiaulienos, bet ir iš jautienos. Tačiau mūsų šeimoje jie būdavo gaminami tik iš kiaulienos. Suktinukų įdaras taip pat priklauso nuo šeimininkės norų, bet vėlgi, dažniausiai zrazai mūsų šeimoje būdavo įdaromi kiaulienos faršu, o tik kartais grybais, arba faršu su grybais. Šįkart aš taip pat pagaminau labai paprastą ir kaimišką tradicišką zrazų variantą - iš kiaulienos.

Zrazus galima taip pat sėkmingai troškinti puode su sultiniu ir daržovėmis, nėra būtina kepti tik orkaitėje. Taip pat suktinukus galima užpilti arba troškinti mėgstamame padaže (itin tiks grietinėlės padažas su svogūnais ir grybais). Taigi, gaminant zrazus, receptą galima prisitaikyti pagal save, ką labiau mėgstate. Taip pat galite eksperimentuoti ir vis atrasti naujus skonius.

Tikri kaimiški tradiciniai lietuviški kiaulienos zrazai

Iš nurodytų ingredientų kiekių man gavosi 11 zrazų.

Ingredientai

  • kiaulienos nugarinės pjausniai: 800 gramų (11 vnt. kiekvienas ~1 centimetro storio)
  • kiaulienos faršas: 400 gramų
  • kiaušiniai: 1
  • poras: 1 piršto ilgio gabaliuko (arba 1 nedidelio svogūno)
  • druska
  • juodieji pipirai
  • saulėgrąžų aliejus (kepimui).

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia kiekvieną kiaulienos pjausnį išmuškite su mėsos plaktuku iš abiejų pusių, kol suplonės ir pasidarys delno dydžio.

2. Tuomet iš abiejų pusių kiekvieną pjausnį šiek tiek pabarstykite druska ir pipirais.

3. Kiaulienos faršą sumaišykite su kiaušiniu, dviem trečdaliais šaukšteliu druskos ir puse arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų.

4. Porą susmulkinkite ir įmaišykite į faršą. Faršą padalinkite į 11 gabalėlių (arba tiek, kiek yra pjausnių).

5. Ant kiekvieno pjausnio dėkite po gabaliuką faršo, pjausnį susukite.

6. Keptuvėje įkaitinkite aliejų.

7. Sudėkite zrazus, kad apačioje būtų suktinuko sukimo pabaiga, kepkite ant vidutinės kaitros iš abiejų pusių.

8. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių temperatūros.

9. Zrazus sudėkite į kepimo indą aukštesniais kraštais.

10. Užpilkite maždaug vieną centimetrą vandens ir kepkite įkaitintoje orkaitėje 35 minutes. Paskui apverskite ir kepkite dar maždaug 35 minutes, kol zrazai apskrus.

11. Patiekite su mėgstamu garnyru ir daržovėmis. Skanaukite!

12. Patarimas: Jeigu norisi, šiuos zrazus galima patiekti ir su mėgstamu padažu.

13. Rekomendacija: Daugiau zrazų receptų rasite: Zrazai.

Recepto Autorius Lithuanian in the USA

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-12-16 laikas 10:10 Receptai Balta Mišrainė su Rūkyta Vištiena: Nauda, Kalorijos ir Receptai
Balta mišrainė – neatsiejama lietuviškų švenčių dalis, o variantas su rūkyta vištiena suteikia naujų skonių ir sotumo. Šis patiekalas mėgstamas už paprastumą ir galimybę eksperimentuoti.

Skaityti daugiau

2025-12-16 laikas 09:31 Receptai Kepta Antis Orkaitėje: Nauda, Kalorijos ir Sultingas Receptas
Kepta antis – klasikinis šventinis patiekalas, kvepiantis citrusais ir traškia odele. Su citrusiniu sūrymu paruošta antis išlieka sultinga, o skonis tampa sodrus ir subalansuotas. Šis receptas su sūrymu užtikrina tobulą rezultatą ...

Skaityti daugiau

2025-12-16 laikas 09:17 Receptai Kiaulienos Karbonadas su Pievagrybiais: Nauda, Kalorijos ir Receptas
Lietuviškas karbonadas su pievagrybių padažu – tai klasikinis, sotus patiekalas, primenantis namų šilumą ir šeimos pietus. Traški kiauliena su kreminiu grybų padažu ne tik skanus, bet ir turtingas maistinėmis medžiagomis: aukštos ...

Skaityti daugiau

2025-12-18 laikas 10:04 Šokiruojantis Makaronų Virimo Mitas: Kodėl Aliejus Tik Kenkia!
Ar kada susimąstėte, kodėl jūsų makaronai nesulaiko padažo ir tampa slidūs? Daugelis namų šeimininkių daro šią klaidą – pila aliejų į virimo vandenį, manydamos, kad tai apsaugo nuo lipumo. Bet tai tik mitas, kuris gadina patiekalą!...

Skaityti daugiau

2025-12-18 laikas 09:33 Paslaptingas Triukas su Aliejumi: Amžinai Atsikratykite Burokėlių Dėmių!
Ar žinojote, kad burokėliai – ne tik sveikas maistas, bet ir tikras virtuvės košmaras dėl savo dėmių? Šiame straipsnyje atskleisime paslaptingą triuką su augaliniu aliejumi, kuris akimirksniu pašalins raudonas dėmes nuo pjaustymo lentos. Papildysime ...

Skaityti daugiau

2025-12-18 laikas 09:24
Ar kada susimąstėte, kodėl meilė vis slysta pro pirštus? Šis straipsnis atskleis paslaptį: tikra meilė prasideda ne nuo partnerio paieškos, o nuo gilaus savęs pažinimo. Su emociniais įžvalgomis, paslaptingais pratimais ir pavyzdžiais iš užsienio eksp...

Skaityti daugiau

2025-12-18 laikas 08:26 Dienos Horoskopas 2025 m. Gruodžio 18 d.

2025 m. gruodžio 18 d. horoskopas visiems zodiako ženklams lietuviškai. Venera trigone su Chironu skatina gydymą santykiuose, savivertei ir finansuose. Naujausia: trys ženklai (Avinas, Liūtas, Ožiaragis) pradeda gydymo erą dėl šio aspekto 

Skaityti daugiau

2025-12-17 laikas 22:48 Aiškiaregys Krzysztof Jaskowski: baisus pranašavimas apie 2026 metus

Aiškiaregystė tiesioginiame eteryje – labai sudėtinga užduotis bet kuriam nuotolinio matymo specialistui. Todėl, norėdamas šiek tiek palengvinti sau gyvenimą, Krzysztof Jackowski, mėgstamiausias lenkų aiškiaregys, svarbiausi...

Skaityti daugiau