Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Kosmosas » 2016 » Vasario » 19

Kaip Saulė Žemę apsaugo nuo asteroidų katastrofos

Žemė vystėsi labai rūsčioje kaimynystėje ir jai reikėjo galingų draugų pagalbos. Tai buvo ypatingai aktualu ankstyvomis Saulės sistemos formavimosi dienomis, per vadinamą stipraus bombardavimo fazę, kai asteroidai ir kometos pavertė šalia Saulės esantį regioną „ugnies zona“, rašo time.com.

Mūsų planetą nuo suskaldymo į šipulius apsaugojo Jupiterio gravitacija, kuri sustabdė dalį kosminių kūnų. Tačiau ir po to mus galėjo pasiekti daug kosminių kūnų – tokių kaip 20 metrų skersmens meteoritas, kuris nukrito Čeliabinske 2013-aisiais.

Astronomai atidžiai stebi šalia Žemės esančius kosminius objektus – asteroidus, kurie sukais Saulės sistemoje 224 mln. atstumu ir kartais pavojingai priartėja prie Žemės.

Naujame „Nature“ publikuotame tyrime rašoma, kad Žemė kur kas labiau apsaugota, nei manėme iki šiol.

Pasaulio astronomai atidžiai stebi šalia Žemės esančius kosminius objektus – asteroidus, kurie sukasi Saulės sistemoje 224 mln. atstumu ir kartais pavojingai priartėja prie Žemės.

Neseniai tyrėjų komanda, vadovaujama mokslininko Mikaelo Granviko iš Helsinkio universiteto, ėmė stebėti šalia Žemės esančius kosminius kūnus ir atrado šį tą keisto: tamsūs ir šviesesni asteroidai yra visoje Saulės sistemoje, bet šalia prie Saulės tamsių asteroidų pastebimai sumažėjo.

Mažesni kosminiai kūnai, kai jie priartėja prie planetos maždaug 2,5 karto didesniu atstumu nei planetos spindulys, yra veikiami gravitacijos ir suyra.

Tamsūs asteroidai pradeda trupėti kur kas didesniu atstumu – 10 kartų didesniu, nei Saulės spindulys.

Tyrėjai sukūrė kompiuterio modelį, kuris padėtų sekti asteroidų trajektorijas, dydį, sudėtį ir kitus parametrus, ir priėjo išvadą, kad asteroidų sunaikinimą nulemia keli faktoriai.

Tamsesni asteroidai savo sudėtyje gali turėti kintamų elementų ir sudėčių, kurios priartėjusios prie Saulės virsta dujomis.  Atsiskirianti medžiaga tuomet verčia asteroidus suktis, kol šie suyra.

Tamsesni asteroidai atspindi mažiau Saulės šviesos, taigi daugiau jos sugeria, o šiluma lemia greitesnį jų skilimą.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
28.07.2019 laikas 10:15 Receptai – Patiekalai Mėsos blyneliai, kuriuos gaminu daugelį metų vietoje bandelių
Toks receptas jus išgelbės, jei nemėgstate ilgai stovėti prie viryklės, tačiau tuo pačiu neatsisakant skanaus maisto. Blyneliai išeina labai sultingi, švelnūs ir labai skanūs!

Skaityti daugiau

25.08.2018 laikas 17:45 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai nuo svaigulio

Svaigulys liaudies medicinoje, Vaistažolių mišiniai nuo svaigulio, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uogomis, kaip gydytis vaisiais.

...

Skaityti daugiau

23.08.2018 laikas 15:35 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai nuo viduriavimo

Viduriavimas liaudies medicinoje, Vaistažolių mišiniai nuo viduriavimo, receptai nuo viduriavimo, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uogomis, kaip gydyt...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
26.04.2024 laikas 20:27 Ar esate subrendęs meilei? Patikrinkite 7 požymius!
Daugelis žmonių svajoja apie tvirtus ir laimingus santykius. Tačiau ne visi yra pasirengę juos užmegzti iš tikrųjų. Dažnai žmonės elgiasi kaip kaprizingi vaikai, griaudami sąjungas dėl savo nesubrendimo. Tad kaip žinoti, ar žmogus yra subrendęs sveik...

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 20:10 Kuo labiau bijote būti apleistas, tuo greičiau būsite apleistas
Dažniausiai santykiai nutrūksta, kai vienas asmuo bijo būti paliktas ar paliktas, net jei tam nėra jokio pagrindo: jis pats sukuria tokį pagrindą. Kartais netiesiogiai, bet jis juos sukuria. Ir pernelyg dažnai jis tikrina siūlą, traukia už jo....

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 19:58 O jūs ar žaidžiate santykių žaidimą?
Visi mėgstame žaisti žaidimus, tai įdomu, malonu, o kartais net pažintina. Ne veltui mūsų gyvenimas lyginamas su žaidimu. Tačiau ne visi žaidimai gali būti naudingi žmogui. Tiksliau, jo vidinei būsenai.

Skaityti daugiau