Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2017 » Liepos » 14

Kava gali sumažinti gimdos vėžio riziką?

Jei moterys per dieną išgeria bent du puodukus kavos, joms rizika susirgti gimdos vėžiu yra mažesnė, rodo Švedijoje atliktas tyrimas. Kavos su kofeinu vartojimas gimdos vėžio tikimybę ypač sumažino antsvorio turinčioms ir nutukusioms moterims, pažymi viena tyrimo autorių Emilie Friberg iš Stokholomo Karolinska instituto, - skelbia Savigydos pramonės asociacija.

Mokslininkai du kartus užfiksavo, kiek kavos suvartoja 60634 švedės, kurios 1987-90 metais pateko į nacionalinę mamografijos programą. Antroji mitybos apklausa atlikta 1997 metais.

Kava gali sumažinti gimdos vėžio riziką? Vidutiniškai per 17 metų trukmės stebėseną gimdos vėžiu susirgo 677 moterys (maždaug 1 procentas), o vidutinis susirgusiųjų amžius buvo 67 metai.

Nustatyta, kad du ar daugiau puodukų kavos per dieną išgeriančioms moterims rizika susirgti gamtos vėžiu buvo žymiai mažesnė palyginti su tomis moterimis, kurios kavos išgerdavo mažiau.

Be to, kiekvieną papildomą kavos puoduką per dieną mokslininkai susiejo su 10 procentų mažesne gimdos vėžio rizika, praneša „Reuters Health“.

Tačiau didžiausią poveikį kavos vartojimas turėjo antsvorį turinčioms arba nutukusioms moterims, rašo mokslininkai tyrimo ataskaitoje, kurią paskelbė žurnalas „International Journal of Cancer“.

Kiekvienas papildomas kavos puodukas gimdos vėžio riziką antsvorio turinčioms moterims sumažino 12 procentų, o nutukusioms - 20 procentų.

Mokslininkai mano, kad kava turi įtakos cukraus kiekiui žmogaus kraujyje, riebalų ląstelėms, estrogenams - visa tam, kas turi įtakos gimdos vėžiui.

Kartu jie pripažįsta, kad reikia atlikti daugiau panašių tyrimų, ypač atsižvelgiant į kavos be kofeino vartojimą, kad būtų galima pačios kavos poveikį atskirti nuo kofeino poveikio.

Savigydos pramonės asociacija

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
25.07.2019 laikas 12:14 Receptai – Patiekalai Bulviniai blynai su mėsa

Gaminame namuose. Bulviniai blynai su mėsa. Kepame keptuvėje įkaitintame aliejuje, kol bulviniai blynai su mėsa iškeps ir gražiai apskrus. Skanaus!

Skaityti daugiau

05.09.2018 laikas 13:58 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai odos alergijos gydymui

Odos alergija liaudies medicinoje, Odos alergija, liaudiškomis priemonėmis, receptai nuo odos alergijos, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis.

Skaityti daugiau

09.06.2019 laikas 14:49 Receptai – Patiekalai Pyragas prie arbatos per 5 minutes. Viską sumaišiau ir į orkaitę
Paprastas ir skanus naminis pyragas! Išsamų torto paruošimą žiūrėkite vaizdo medžiagoje.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
07.05.2024 laikas 20:12 „Mano tėvas nužudė NSO liudininkus Rosvelyje“

NSO tyrinėtojas Antonis Bragalija garsėja kruopščiais tyrimais ir paieškomis. Jam pavyko pritraukti daugybę įvairių su NSO susijusių epizodų liudininkų. Tačiau dauguma jų yra įvykių, tiesiogiai susijusių su Rosvelyje įvykusia NSO katastrofa, liudi...

Skaityti daugiau

07.05.2024 laikas 19:18 Senovinės gydomosios taurės paslaptis: unikali jėzuitų vienuolio dovana Romos imperatoriui

Labai seniai jėzuitų vienuolis Atanasijus Kircheris Šventosios Romos imperijos imperatoriui Ferdinandui III įteikė labai neįprastą dovaną. Ji atrodė kaip paprasta medinė taurė. Tačiau šis indas slėpė nuostabią paslaptį. Į ja įpylus tyro šaltinio v...

Skaityti daugiau

07.05.2024 laikas 10:20 Kuo maitinti rožes pavasarį?

Pavasaris – geriausias metas rožes maitinti prieš žydėjimą arba žydėjimo metu. Tada jos žydės visą vasarą. Kuo maitinti rožes, kad jos ilgai žydėtų.

Skaityti daugiau