Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2017 » Rugsėjo » 8

Nostradamo sveika mityba ir receptai

Prancūzijos pietinėje dalyje, netoli nuo Kanų, vienuolyno griuvėsiuose buvo rasta didžiojo pranašautojo Mišelio Nostradamo knyga. Joje jis atskleidžia ir ilgaamžiškumo paslaptis.

Nostradamo sveika mityba ir receptai

Šis paslaptingas žmogus, išpranašavo istorinius ateities įvykius, pavyzdžiui, Napoleono iškilimą ir žlugimą, Hitlerio atėjimą į valdžią, komunistų režimą Rusijoje, atskleidžia ir ilgaamžiškumo paslaptis. Mokslininkai tikina, kad jo kulinarijos receptų rankraščiuose glūdi sveiko gyvenimo paslaptys.

Ką padiktavo arkangelas Gabrielius

Nuostabus rankraštis atsirado prieš 400metų. „Nostradamas tikino, kad jis buvo rašomas, diktuojant arkangelui Gabrieliui, - sako amerikiečių gydytojas Franklinas Ovensas. – Mes visada manėme, jog jis pranašauja tik niūrius įvykius, kurie laukia žmonijos ir planetos, bet mokslininkas, pasirodo, užsiiminėjo ir daugeliu kitų dalykų“.

„Nostradamas puikiai žinojo, kad egzistuoja laisvieji radikalai – medžiagos, kurios pamažu mus nuodija, - nurodo anglų dietologas Brentas Maliganas. – Jis taip pat suprato pražūtingą stresų poveikį, vitaminų ir mineralinių medžiagų naudą, o tai nebuvo žinoma jo gyvenamojo meto gydytojams.

Ką siūlo Nostradamas

Aiškiaregys siūlė valgyti daugiau česnakų, kitų daržovių ir vaisių, mažiau mėsos.  Ir tai tuo laikotarpiu, kai patiekalai, pagaminti iš jautienos, buvo itin vertinami, ypač tarp pasiturinčių žmonių.

Štai sąrašas produktų, kurie, Nostradamo nuomone, padeda išlaikyti gerą sveikatą ir pailginti gyvenimą: česnakai, svogūnai, avižos, miežiai, pipirai, žuvys, kopūstai, morkos, brokoliai, spanguolės, obuoliai ir greipfrutai.

Norint išvengti ligų...

Norint išvengti ligų arba nuo jų išsivaduoti, į maisto racioną būtina įtraukti atitinkamus produktus.

Nuo artrito padeda sardinės, upėtakiai.

Nuo astmos – maistas, kuriame gausu pipirų, česnakų, svogūnų, garstyčių ir krienų.

Plinkant į galvos odą du kartus per dieną reikia įtrinti alijošiaus sulčių.

Vėžio profilaktikai naudingi brokoliai, špinatai, Briuselio ir paprastieji kopūstai.

Sumažinti cholesterino kiekį kraujyje leidžia avižiniai dribsniai, avižų košė ir pupelės.

Kovoti su diabetu padeda arachisų riešutai, sojos pupelės, kriaušės, obuoliai ir baltosios pupelės.

 Širdies ligos gydomos, valgant žuvį, česnakus, imbierą, melionus, grybus, alyvų aliejų, svogūnus.

Kraujospūdį mažina avižiniai dribsniai, daug ląstelienos turintys vaisiai ir daržovės.

Nostradamo receptų knyga

O štai keletas patiekalų iš Nostradamo receptų knygos. Kai kurie jų komponentai, tiesa, dietologų yra pakeisti, atsižvelgiant į tai, ką galima realiai šiais laikais įsigyti parduotuvėse. Šių patiekalų gydomoji galia nuo to nei kiek nenukenčia.

Provanso pomidorai

Du dideli pomidorai, trys česnako skiltelės, vienas puodelis kvietinės duonos trupinių, vienas valgomasis šaukštas šviežių, smulkiai sukapotų petražolių, viena maža galvelė smulkiai supjaustyto svogūno, trys valgomieji šaukštai alyvų aliejaus.

Įkaitinkite orkaitę iki 300 laipsnių temperatūros. Perpjaukite pomidorus į dvi dalis horizontaliai. Sumaišykite duonos trupinius, česnaką, petražoles ir svogūnus. Pagal skonį pridėkite druskos ir pipirų. Gautą mišinį uždėkite ant pomidorų puselių. Vieną valgomąjį šaukštą alyvų aliejaus įpilkite į puodą ir sudėkite pomidorus ( mišiniu aukštyn ). Alyvų aliejaus likučius užpilkite ant pomidorų ir šaukite į orkaitę 15 – 20 minučių. Galima valgyti juos tiek šaltus, tiek karštus.

Raudonieji kopūstai su obuoliais

Šiam patiekalui reikia: vienos raudonojo kopūsto galvelės, 60 gramų sviesto, vieno vidutinio dydžio svogūno, vieno didelio obuolio, dviejų valgomųjų šaukštų cukraus, pusės valgomojo šaukšto sumaltų gvazdikėlių, vienos citrinos sulčių, dviejų valgomųjų šaukštų razinų be kauliukų, 120 gramų raudonojo vyno.

Supjaustykite kopūstus. Ant lėtos ugnies ištirpinkite sviestą ir jame pakepinkite svogūnus. Sudėkite skiltelėmis supjaustytą obuolį, gvazdikėlius, razinas, supilkite citrinos sultis ir dešimt ar šiek tiek daugiau minučių patroškinkite, kol obuolys taps minkštas. Tada suberkite kopūstus, įpilkite vyno ir troškinkite maždaug pusę valandos, kol kopūstai suminkštės. Šį patiekalą dera valgyti karštą.

Ratatoliai

Komponentai: keturi valgomieji šaukštai alyvų aliejaus, vienas supjaustytas pomidoras, dvi – trys didelės supjaustytos svogūnų galvutės, dvi česnako skiltelės, 400 gramų baklažanų, trys saldieji pipirai ( žalias, geltonas ir raudonas ), 400 gramų aguročių.

Ant lėtos ugnies puode įkaitinkite aliejų. Iš pradžių sudėkite pomidorus, paskui svogūnus, česnakus, baklažanus, aguročius ir pipirus. Pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Uždenkite puodą dangčiu ir troškinkite, kol daržovės suminkštės. Patiekalas valgomas karštas.

Desertas iš apelsino ir morkų

Reikia: 400 gramų smulkiai supjaustytų morkų, vieno skiltelėmis supjaustyto apelsino, vieno apelsino sulčių, vieno valgomojo šaukšto cinamono, dviejų valgomųjų šaukštų citrinos sulčių, vieno šaukšto cukraus, aštuonių gabalėliais supjaustytų datulių.

Morkas ir apelsinus sumaišykite su cinamonu, cukrumi, apelsinų ir citrinų sultimis. Uždenkite puodą dangčiu ir pastatykite į šaldytuvą. Prieš valgant šiek tiek nupilkite susikaupusį skystį ir apibarstykite desertą datulių gabalėliais.

Paprastos salotos

Reikia: vienos salotų gūželės, trijų didelių supjaustytų pomidorų, vienos mažos supjaustytos svogūno galvutės, vienos smulkiai sukapotos česnako skiltelės, 60 gramų alyvų aliejaus, 30 gramų vandens, 150 gramų acto.

Supjaustykite salotų gūžę į aštuonias dalis ir sudėkite į salotinę. Tada sudėkite pomidorus ir svogūną. Sumaišykite aliejų, vandenį, actą bei česnaką ir šiuo mišiniu užpilkite daržoves. 

Inf. šaltinis: pasveikpats.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
07.06.2019 laikas 07:20 Receptai – Patiekalai Lietinių blynų receptas

Gaminame. Lietiniai blynai Prieš gaminant lietinius blynus, kiaušinius ir pieną išimame iš šaldytuvo ir palaikome kambario temperatūroje, kad atšiltų.

Skaityti daugiau

20.09.2018 laikas 07:52 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai celiulito gydymui

Celiulitas liaudies medicinoje, vaistažolių mišiniai celiulito gydymui, celiulitas, celiulito gydymas, receptai, vaistažolės, receptai celiulitui, vaistažolės celiulitui, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradici...

Skaityti daugiau

30.11.2019 laikas 18:36 Receptai – Patiekalai Geriausia bandelių tešla. Kaip ją pagaminti?
Mano šeima mėgsta kepti bandeles. Jų paruošimui naudoją specialią tešlą. Ji gaminama iš dviejų komponentų: tešlos ir mielių mišinio. Norėdami pasigaminti mielių mišinį reikia 50 ml vandens ir vieno arbatinio šaukštelio cukraus....

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
17.05.2024 laikas 20:53 Atrastas seniausias uždaras baseinas
Albanijoje, Durreso mieste, archeologai kasinėdami aptiko 1600 metų senumo uždarą plaukimo baseiną - pirmąjį tokio tipo baseiną. Jis buvo prabangios romėnų vilos dalis.

Skaityti daugiau

17.05.2024 laikas 20:39 Atskleista viena pagrindinių Egipto piramidžių paslapčių
Mokslininkų grupė iš Egipto, JAV ir Australijos pristatė revoliucinį tyrimą. Jis įrodo, kad daugiau kaip 30 Gizos piramidžių ir šalia esančių statinių statybos vietos buvo parinktos neatsitiktinai.

Skaityti daugiau

17.05.2024 laikas 20:27 "Hubble" teleskopas atrado sistemą su trimis saulėmis
Kosminio teleskopo "Hubble" misijos komanda paskelbė stulbinančią trijų žvaigždžių sistemos, pavadintos HP Tau, nuotrauką.

Skaityti daugiau