Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2016 » Spalio » 24

Organizmo rūgščių ir šarmų pusiausvyra

Kas yra ph?

‘Ph’ (potential hydrogen - potencialus vandenilis) nurodo organizmo rūgščių ir šarmų pusiausvyrą. Ph skalė yra 1-14, 1 - labai rūgštus , 7 - neutralus ir 14 - labai šarminis. Ph skalė yra logaritminė - tai reiškia, kad skirtumas tarp 6 ir 7 yra 10 kartų, o skirtumas tarp 4 ir 8 yra 10000 kartų. Įvairiuose organuose ph yra skirtingas:

  • Skrandžio - 1.5
  • Odos - 4.7. Oda yra šiek tiek rūgštinė ir tai padeda apsaugoti organizmą nuo mikrobų, bakterijų ir kitų svetimkūnių.
  • Seilės - 7.1
  • Ląstelės - 7.1
  • Kasos sultys - 8.8. Kasos sultys (kuriose yra enzimų) yra šarminės, nes iš skrandžio ateinantis maistas yra rūgštus ir todėl kasos sultys tą rūgštį neutralizuoja ir toliau maistas virškinamas šarminėje terpėje.
  • Makštyje - nuo 3.8 iki 4.5. Makšties ph yra rūgštinė, kad apsisaugotų nuo infekcijų.
  • Vyrų sperma - 7.2-8.0. Sperma yra šarminė todėl, kad spermatozoidas, patekęs į makštį, išgyventų ir nukeliautų iki kiaušialąstės.
  • Kraujas - 7.35 - 7.45

Kraujo ph yra pats svarbiausias

Bet svarbiausias yra kraujo ph ir jis yra 7,35 - 7,45. Kaip matote, kraujo ph diapazonas yra labai siauras, todėl net ir labai mažas nukrypimas nuo šios normos stipriai pakeičia organizmo elektrocheminius procesus. Kraujo ph nukrypus vos kelioms dešimtosioms dalims žmogus gali mirti. Todėl organizmas daro viską (gamina cholesterolį ir riebalus, ima iš kaulų kalcį, magnį ir kitus šarminius elementus), kad išlaikytų kraujo ph šiuose siauruose rėmuose. Jei žmogus maitinasi sveikai - valgo natūralų maistą ir praktikuoja sveiką gyvenimo būdą - organizmas lengvai palaiko optimalų ph balansą. Deja, šiandieną daugelio žmonių dietoje vyrauja rafinuoti produktai - cukrus, balta duona ir baltų miltų gaminiai, balti ryžiai, nesveiki riebalai (hidrogenizuoti - margarinas, tepieji mišiniai, taip pat riebalai, kuriuose vyrauja omega 6 - sojos, saulėgrąžų, kukurūzų aliejai), vartojama per daug gyvulinės kilmės baltymų. Visi šie produktai labai rūgština organizmą ir per ilgesnį laiką sukelia sveikatos sutrikimus ir chroniškas ligas.

Organizmas palaiko ph pusiausvyrą

Organizmas kiek galėdamas stengiasi palaikyti optimalų kūno ph, bet už tai mokame ‘brangiai’ - kad neutralizuotų susikaupusią rūgštį, organizmas iš kaulų ir kitų gyvybiškai svarbių organų ima šarminius mineralus - kalcį, magnį, kalį ir kt. Taip pat yra manoma, kad viena priežasčių, kodėl organizmas gamina cholesterolį, yra apsauga nuo organizme cirkuliuojančios perteklinės rūgšties. Taip pat tai yra viena iš priežasčių kodėl siaurėja kraujagyslės. Perteklinė rūgštis yra atidedama į įvairius organus riebalų forma. Yra manoma, kad žemas ph skatina trigliceridų gamybą (kraujyje esančių riebalų, kurie vėliau atsiduria ant jūsų juosmens, šlaunų, kraujagyslių sienelių ir kitų kūno organų, forma). Taip riebalų kaupimas šiek tiek padeda neutralizuoti ph - todėl šiandieną yra tiek daug viršsvorio turinčių žmonių. Ir dėl to labai sunku tų riebalų atsikratyti. Todėl norint lieknėti vienas pirmųjų dalykų, kurį reikia padaryti - normalizuoti ph. Yra daug atvejų, kai žmonės, subalansavę ph sugebėjo lengvai ir per trumpą laiką atsikratyti papildomų kilogramų. Dar viena vieta, kur yra kaupiama perteklinė rūgštis - sąnariai. Dėl to kyla ir jų ligos - artritas, podagra (tai artrito forma, kai rūgšties kristalai (normaliai turėtų būti pašalinami per inkstus) renkasi sąnariuose ir taip sąnariai patinsta, tampa skausmingi) ir kitos.

Organizmas išsenka

Nepaisant organizmo pastangų, žmogui nieko nedarant su laiku organizmas išsekina šarminius rezervus ir dėl to tarpląstelinis skystis ir net kraujas tampa vis rūgštesnis. Tai labai paveikia ląstelių funkciją - energijos gamybą - ir dėl to žmonės jaučiasi pavargę (tik pažvelkit aplinkui, kiek daug žmonių šiandien nuolat skundžiasi nuovargiu). Perteklinė rūgštis sumažina ląstelių atsparumą ir tinkamo atsinaujino funkciją, bei sumažina deguonies pernešimą į ląsteles. Mažas deguonies kiekis ląstelėse leidžia veistis virusams ir bakterijoms (organizme sumažėjus deguonies kiekiui prislopinama imuninė sistema ir dėl to nebesugebama atsiginti nuo infekcijų). Rūgšti  ir mažai deguonies turinti organizmo aplinka yra labai palanki vėžinėms ląstelėms - visų vėžininkų ph yra labai žemas ir organizmas yra labai ‘užsirūgštinęs’.

Kaip pamatuoti organizmo ph?

Namuose matuoti kraujo ph yra nepatogu, todėl geriausia matuoti rytinio šlapimo ph, kuris geriausiai atspindi organizmo rūgščių ir šarmų balansą. Galima nusipirkti ph matuoti skirtų juostelių, kurios įmerkus į šlapimą pakeičia spalvą ir žiūrint į duotą lentelę nustatomas rezultatas. Idealiai rytinio šlapimo ph turėtų būti 6.8 - 7.4. Nuolat didesnis nei 7.4 rodo, kad organizme vyksta katalizacijos procesas - organizmas naudoja raumenis, kad palaikytų gyvybines funkcijas ir tai nėra gerai - tai tas pats, kas griauti medinio namo sienas ir kūrenti pečių. 6 - 6.8 dar nėra taip blogai, bet žemiau 6 reiškia, kad organizmas yra ‘užsirūgštinęs’. Tuomet reikia keisti dietą ir gyvenimo stilių. Bet įspėju, kad šlapimo ph gali būti apgaulingas ir ne visada tiksliai atspindi ląstelėse vyraujantį ph. Fiziologijos vadovėliai teigia visiškai atvirkščiai - jei šlapimo ph  yra žemas, tai organizme vyrauja šarminiai procesai, nes vandenilio protonai pašalinami į šlapimą, o biokarbonatas gražinamas į kraują. Biokarbonatas yra šarminantis produktas.

Stresas rūgština ir sendina organizmą

Stresas taip pat labai žemina ph, ir kai ph yra žemas reiškia, kad organizmas nebesugeba pašalinti visų atliekų ir todėl pradeda greičiau senti. Geras pavyzdys yra šiukšlės - tik pagalvokit, kas nutiktų, jei namuose pradėtumėte kaupti šiukšles (ar ištuštintumėte tik puse šiukšlių dėžės). Deja, daugelio žmonių organizmai yra kaip šiukšlių dėžės - valgoma ir geriama kas papuola ir dar blogiau - tos šiukšlės nėra išvežamos (dėl užkietėjusių vidurių, paviršutinio kvėpavimo, vandens trūkumo ir kt.).

Kas dar rūgština organizmą?

Norint šarminti organizmą pirmiausia reikia atsisakyti ar bent sumažinti organizmą rūgštinančių produktų - cukraus, baltos duonos ir baltų miltų gaminių, baltų ryžių, nesveikų riebalų hidrogenizuotų - margarino tepiųjų mišinių, riebalų, kuriuose vyrauja omega 6 - sojos, saulėgrąžų, kukurūzų aliejų), gyvulinės kilmės baltymų (vartoti saikingai, ar kurį laiką iš viso nevartoti) - mėsos, pieno produktų. Organizmą labai rūgština putojantys gėrimai (jų ph yra apie 2), kava, alkoholis, energetiniai gėrimai. Visų šių gėrimų reikia atsisakyti ir juos keisti vandeniu. Beje, neutralizuoti stiklinės kavos ar kolos (joje esančią rūgštį) reikia bent keturių stiklinių vandens. Rūgštinantys mineralai yra šie: chloras, fosforas, jodas ir kt.

Kas dar rūgština organizmą?

Organizmą rūgština įvairūs namuose naudojami chemikalai. Alergenai taip pat labai žemina ph ir todėl juos kiek galima reikia sumažinti.

Kas šarmina organizmą

Organizmą labai šarmina švieži vaisiai ir daržovės ir tai geriausias būdas palaikyti optimalų organizmo ph. Taip pat galima vartoti geros kokybės šarminius mineralus - kalcį, magnį, kalį ir MSM (methyl sulfonyl methane ), tik nereikia maišyti organinės sieros su kai kuriuose vaistuose randamos sieros. Vartojant papildus reikia vartoti tik geros kokybės, nes 90% rinkoje esančių papildų neturi jokios naudos. Esu parašęs straipsnį apie papildus. Jei norite  kokybės papildų atsiųskite e-paštą.

Citrinos taip pat šarmina?

Daugelis žmonių klaidingai mano, kad citrinos ir kiti rūgštų skonį turintys vaisiai (apelsinai, pomidorai (gali būti klasifikuojami ir kaip daržovė) rūgština organizmą, tačiau visi jie yra virškinami šarminėje terpėje ir todėl faktiškai labai šarmina. Bet per daug rūgščių (citrusinių) vaisių valgyti nereikėtų, nes taip galite pakenkti dantims.

Gilus kvėpavimas šalina rūgštį

Gilus ir lėtas kvėpavimas padeda normalizuoti kūno ph, nes giliai kvėpuojant organizmas gauna daugiau deguonies ir tai pagreitina rūgšties šalinimą iš organizmo. Taip pat per plaučius pašalinami vandenilio protonai, kurie rūgština organizmą. Todėl labai patartina daryti kvėpavimo pratimus, ypač atvirame gryname ore. Lėtas ir gilus kvėpavimas padeda nusiraminti ir neutralizuoti streso sukeltus pašalinius efektus (pagreitėjusį širdies ritmą, padidėjusį kraujo spaudimą ir kt.).
Šarmins vanduo (labai panašus į kalnų šaltinio vandenį) taip pat šarmina organizmą ir net gydo ligas bei sulėtina senėjimą. Šarminį vandenį galimą pasidaryti namuose, tik reikia nusipirkti vandens jonizatorių. Vandens jonizavimo procese naudojant elektros srovę atskiriami ir pašalinami rūgštinantys elementai (geležis, fosforas, chlorą ir kt.) ir paliekamas magnis, kalcis, kalis, natris ir kt.). Taip pat sumažinama H+ (vandenilio) jonų koncentracija ir padidinama OH- (hydroxyl) jonų koncentracija ir taip šarminiame vandenyje atsiranda daugiau deguonies. Bet plačiau apie šarminį vandenį kitą kartą.

Straipsnis parengtas pagal:

http://www.beyondhealth.com

Sang Whang knygą -  Reverse Aging

Patrick Quillin knygą - Beating Cancer with nutrition

Jei manote, kad pateikiama informacija gali būti naudinga jūsų draugams, artimiesiems ir kolegoms pasidalinkite su jais.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Remiantis: http://sveikatossaltinis.blogas.lt/oraganizmo-rugsciu-ir-sarmu-pusiausvyra-18.html

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
20.09.2019 laikas 06:42 Receptai – Patiekalai Aguoniniai lietiniai blynai su įdaru

Išplakite kiaušinius ir 4 šaukštus cukraus, sumaišykite su grietine, aguonomis, cinamonu, pienu ir miltais (kad nebūtų gumuliukų). Iškepkite lietinius kaip paprastai, palaukite, kol truputį atvės ir suminkštės. Tuo tarpu pasida...

Skaityti daugiau

31.10.2017 laikas 09:43 Receptai – Patiekalai Smalkinis tvertikas gydo širdies ligas

Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Širdies ligos. Ingredientai: Smulkintas džiovintas smalkinio tvertikas, Verdantis vanduo

Skaityti daugiau

05.11.2019 laikas 19:27 Receptai – Patiekalai Gardūs Plikytos Tešlos Tradiciniai Eklerai

Visada smagu išbandyti kažką naujo. Tarkime, plikytą tešlą. Jos paslaptis – karštas vanduo ar pienas, dėl kurio susidaro oro tarpų. Šie kepiniai itin minkšti, purūs ir tiesiog tirpsta burnoje. Tad metas ryžtis naujiems sk...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
18.03.2024 laikas 19:45 Kaip liaudiškomis priemonėmis mažinti padidėjusį kraujospūdį?

Dauguma sergančiųjų pradine hipertenzijos stadija nei neįtaria, kad jų kraujospūdis nuolat yra padidėjęs. Jei kraujospūdis yra nežymiai pakilęs, jokių nemalonių pojūčių neatsiranda, todėl liga nustatoma tik profilaktiškai pasitikrinus sveikat...

Skaityti daugiau

18.03.2024 laikas 19:15 Kokie produktai kraujyje PAGAUSINA HEMOGLOBINO LYGĮ?

Pablyškimas, bendras kūno silpnumas, galvos skausmai, prastas apetitas, nuovargis - tai akivaizdūs žemo hemoglobino lygio kraujyje požymiai. Kokių produktų reikia vartoti, norint kraujyje pagausinti žemą hemoglobino lygį? Sumažėjęs hemoglobino lyg...

Skaityti daugiau

18.03.2024 laikas 18:21 Kokias paslaptis saugo „išrinktųjų šventykla“, į kurią įleidžiami tik „ypatingi“ mormonai?

Į šiaurę nuo Meksikos sostinės, vos kelios minutės kelio automobiliu nuo vietinių lankytinų vietų - zoologijos sodo ir Aragono miško - stovi paslaptingas labai didelių matmenų objektas. Šviesus neįprastos formos pastatas smarkiai kontrastuoja su v...

Skaityti daugiau