Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasaulio Įvairenybės » 2015 » Spalio » 17

Pasaulio pabaigai statyta sėklų saugykla Norvegų Svalbardo salyne

Sirijoje liepsnojantis pilietinis karas paskatino Arkties salyne esančią pasaulinę sėklų saugyklą pirmą kartą atverti savo lobynus. Akmenyje iškaltoje itin atsparioje ir apsaugotoje saugykloje sukauptų sėklų dalis buvo paimta pirmadienį, praneša „Reuters“.

Pasaulio pabaigai statyta saugykla įrengta Norvegų Svalbardo salyne. Tarp pavyzdžių buvo kviečių ir miežių pavyzdžių, bei kitų augalų, tinkamų sausiems regionams. Karo paliestas bankas, kuriam ir buvo

paprašyta suteikti naujų sėklų pavyzdžių, yra netoli Sirijos miesto Alepo.

„Pasaulinės bio-įvairovės apsauga ir yra Svalbardo Pasulinės Sėklų saugyklos tikslas“, žiniasklaidai teigė Brianas Lainoffas, Sėklų Fondo atstovas. Jis yra Svalbardo sėklų saugyklos, esančios vos per 1300 kilometrų nuo Šiaurės ašigalio, vadovas.

Saugykla, Svalbardo salyne kurta 2008 metais, turi per 860 tūkstančių augalų sėklų pavyzdžių. Net jei joje dingtų elektra, saugykla išliktų užšaldyta ir sandari dar mažiausiai 200 metų.

Alepo sėklų bankas ir jo šaldymo kameros iš dalies veikė ir po to, kai nukentėjo nuo karo. Tačiau jo vaidmuo kaip pagrindinio sėklų tiekėjo ir saugotojo Viduriniuosiuose Rytuose žlugo. Dėl konflikto savo

būstinę iš Alepo į Libano sostinę Beirutą 2012-ais iškėlė ir ICARDA – Tarptautinis Agrikultūros tyrimų sausuosiuose regionuose centras.

Ši organizacija paprašė jai atiduoti 130 dėžių iš 325-ių, kurias ji paliko saugykloje. Dėžėse yra 116 tūkstančių sėklų pavyzdžių. Svalbardos saugyklos teigimu, sėklos į Beirutą bus išsiųstos vos tik bus užpildyti dokumentai.

Sausam klimatui atsparių augalų sėklos, kurios nukentėjo Alepo banke, gali padėti veisti rūšis, kurios atlaikytų sausrą tokiuose regionuose kaip Australija ar Afrika.

Sirijoje jau ketvirtus metus vykstantis vidinis konfliktas nusinešė per 250 tūkstančių žmonių gyvybes, ir privertė 11 milijonų žmonių palikti savo namus.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
15.11.2017 laikas 11:19 Receptai – Patiekalai Arbata nuo kosulio (čiobrelis, šalpusnis, tubė)

Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Kosulys. Ingredientai: čiobrelis, šalpusnio lapai, tubė.

Skaityti daugiau

25.07.2019 laikas 12:14 Receptai – Patiekalai Bulviniai blynai su mėsa

Gaminame namuose. Bulviniai blynai su mėsa. Kepame keptuvėje įkaitintame aliejuje, kol bulviniai blynai su mėsa iškeps ir gražiai apskrus. Skanaus!

Skaityti daugiau

24.09.2018 laikas 07:37 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai artrito gydymui
Artritas liaudies medicinoje, Artritas, artrito gydymas, liaudiškomis priemonėmis, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
20.04.2024 laikas 15:48 9 priežastys, kodėl vyrams patinka trumpos merginos
Daugeliui vyrų patinka žemo ūgio merginos, ir nesunku suprasti kodėl. Žemos merginos dažnai suteikia santykiams ypatingo žavesio. Šiame straipsnyje kalbėsime apie priežastis, kodėl vyrams patinka žemos merginos. Apžvelgsime, kodėl ūgis gali būti svar...

Skaityti daugiau

20.04.2024 laikas 13:43 Kodėl mama šaukia ant vaiko?
Moksliškai įrodyta, kad tokioje aplinkoje esantis vaikas pasmerktas sveikatos sutrikimams. Įžeidžiantis tėvų elgesys blogina smegenų ir širdies ir kraujagyslių sistemos veiklą. Nuolatinis žeminimas ir pastabos gali pakeisti vaiko smegenų struktūrą....

Skaityti daugiau

20.04.2024 laikas 13:17 Poros santykių įtaka bendram kiekvieno žmogaus gyvenimo pasitenkinimui
Parama ir įkvėpimas: sveiki poros santykiai gali suteikti partneriams paramą ir įkvėpimą siekti savo tikslų. Abipusė parama, motyvacija ir supratimas gali padėti įveikti iššūkius ir pasiekti didesnių aukštumų. Lengviau judėti į priekį, kai yra tvirta...

Skaityti daugiau