Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Kosmosas » 2015 » Balandžio » 20

Paslaptingas objektas «Juodasis riteris» kosmose 1973m

Mūsų namai yra Jaučiaganio Epsilon*), kuri yra dvinarė žvaigždė. Mes gyvename 6-oje iš 7-ių planetoje – atkreipkite dėmesį, 6-oji iš 7-ių – skaičiuojant nuo didesniosios saulės. Mūsų 6-oji planeta turi vieną mėnulį. Mūsų 4-oji turi tris. Mūsų pirmoji ir trečioji planetos turi po vieną. Mūsų zondas yra jūsų mėnulio orbitoje“ -
„Juodojo riterio“ pranešimo vertimas pagal „Time magazine“, 1973 m. balandžio 9 d. 1953 m., 4 m. iki „Sputnik” starto, dr. Lincoln La Paz iš Niu Meksiko un-to pastebėjo nežinomą objektą, besisukantį orbita aplink Žemę. Iš viso pasaulio gavus daugiau pranešimų, JAV Gynybos departamentas paskyrė garsų astronomą Clyde W. Tombaugh (1930-ais atradusį Plutoną), kad surastų tą paslaptingą objektą. Pypsėtojas buvo pavadintas „Juoduoju riteriu“.
 

Pentagonas niekada oficialiai nepaskelbė C.W. Tombaugh tyrimo rezultatų. Nieko daugiau nebuvo girdėti apie tą objektą iki 1957 m. gruodžio, kai dr. Luis Corralos iš Venesuelos Ryšių mninisterijos jį nufotografavo. Prieš kelis mėnesius jau buvo paleisti pirmieji dirbtiniai Žemės palydovai „Sputnik-1” ir „Sputnik-2“. L. Corralos fotografavo antrąjį iš jų, praskrendantį pro Caracas‘ą ir jo nuotrauka užfiksavo nežinomą objektą, nustelbiantį rusų aparatą.

„Juodasis riteris“ vėl pastebėtas 1960-ais, tąkart vienos iš Šiaurės Amerikos Oro gynybos tinklo stočių. Objekto orbita buvo poliarinė, tokia, kokia tuo metu buvo nepasiekiama nei amerikonams, nei sovietams. Jis buvo kelis kartus stambesnis ir sunkesnis, nei jį galėjo iškelti to meto galingiausia raketa. Jo atradimas pasėjo paniką JAV kariniuose sluoksniuose. Jų žvalgyba neturėjo jokio supratimo nei apie tai, kad TSRS paleido naują palydovą, nei apie tai, kad sovietai turėjo galimybę paleisti ką nors poliarine orbita ar iškelti į orbitą, kad viršija 15 t..

Lygiai tokį pat šokas pasklido ir Tarybų Sąjungoje. Jie nebuvo paleidę tokio palydovo ir žinojo, kad tiek jiems, tiek amerikonams prireiks dar kelių metų, kol jie tai įstengtų. Niekas nesuvokė, iš kur jis atsirado, tačiau jisai buvo ten.

Po 3 m. „Faith 7” kapsule į kosmosą pakilo „Mercury“ programos astronautas Gordon Cooper‘is**) (1963). Savo paskutinio apsisukimo metu jis pranešė, kad prieš savo kapsulę mato spindintį žalią objektą, judantį jo kryptimi. Australijos Muchea stebėjimo stotis, kuriai Kuperis perdavė tą pranešimą, taip pat aptiko jį radare judant orbita iš rytų į vakarus. Apie tą nutikimą paskelbė NBC, tačiau reporteriai pamiršo apie tai paklausti Kuperio, kai šis nusileido. Buvo pateiktas oficialus paaiškinimas, kad dėl elektros įrangos gedimo kapsulėje susikaupė daug anglies dvideginio, sukėlusio haliucinacijas.

Tarsi to būtų negana, „Ham“ radijo operatoriai gavo pranešimus iš „Juodojo riterio“. O keisčiausias su juo susijęs reiškinys buvo „pasaulio aidas“ (LDE), kai į kosmosą pasiųsti radijo ar televizijos signalai ataidi po kelių sekundžių (ar net dienų), tarsi būtų įrašyti ir retransliuoti palydovo. Jis pirmąkart buvo aptiktas maždaug prieš 30 m norvegų geofiziko Carl Stormer‘io su olandu B. Van der Pol‘u (1927). Tie užlaikymai būdavo tokie dideli, kad negalėjo būti priskiriami atmosferos ypatybėms, magnetinėms audroms ar kitiems gamtos reiškiniams. Iki šiol neatrandama „pasaulio aido“ priežastis.

Škotų astronomas ir mokslo populiarintojas Duncan Lunan‘as 1973 m. straipsnyje Britų tarpplanetinei draugijai atkreipė dėmesį į „pasaulio aido“ ir periodinių „Juodojo riterio“ pasirodymų koreliaciją. Jis netgi teigė, kad tame „aide“ jis dešifravo žinutes bei dangaus žemėlapį su žvaigžde, su kuria susijęs perdavimas.

[ Yra spėjančių, kad tai iš tikro tėra asteroidas BG1991 (teisingai būtų,1991 VG), kurį savo interviu “Camelot” projekte paminėjo seržantas Clifford Stone (2006 lapkritis). Tai apie 30 m skersmens kūnas, kurio paviršius tarsi poliruotas (asteroidų paviršius nėra lygūs). Ir jis pakeitė kursą, kad išvengtų susidūrimo su kitu asteroidu (ar ne pernelyg protinga asteroidui?). Duncan Steele irgi spėjo jį esant dirbtinės kilmės (D. Steele. SETA and 1991 VG.. The Observatory 115, 1995). Jis vėl prie Žemės priartės 2017-ais. ]

Tas žemėlapis atitinka dangaus vaizdą, buvusį prieš 13 tūkst. m. Lunanas spėjo, kad žinutes į Žemę transliuoja toli už Saulės sistemos egzistuojančios civilizacijos atsiųstas robotas. Jis sakė, kad gali būti, kad automatinis aparatas gali suktis apie Mėnulį jau tūkstančius metų, kantriai laukdamas,kada atsiras galimybė užmegzti kontaktą.

1960 m. radijo astronomas Ronald Bracewell aptarinėjo gyvybės kosmose klausimus. “Nature” paskelbtame straipsnyje jis pasiūlė idėją, kad pažangios civilizacijos nebūtinai turi naudoti radijo signalus komunikacijai su kitomis protingomis būtybėmis. Radijo signalai labai nusilpsta keliaudami tarpžvaigždine erdve. Tokios civilizacijos gali panaudoti žinutes nešančius zondus, kurie siunčiami prie potencialiai apgyvendintos žvaigždės. Čia jie „prisiglaudžia“ prie tinkamos planetos ir kai aptinka iš jos skleidžiamus radijo signalus, gali juos gražinti aidu. O taip pat toks zondas gali perduoti dangaus vietos, iš kur atvyko, planą. Gal tai ir buvo 3-iame dešimtm. aptikto „pasaulio aido“ priežastis?

„Juodasis riteris“ vėl pasireiškė 1974-ais, kai susisiekė su vieninteliu žmogumi, mokslinės fantastikos rašytoju Philip K. Dick‘u (pagal kurio kūrinius pastatyti filmai „Bėgantis skustuvo ašmenimis“ (1982) ir „Viską prisiminti“ (1990, su A. Švarcnegeriu)). Nuo 1974 m. vasario aštuonerius metus Dikas turėjo eilę mistinių patirčių ir komunikacijų su „Juoduoju riteriu“. Pasėkoje atsirado 8000 puslapių „Egzegezė“, vieną milijoną žodžių turintis dialogas su savimi, parašytas per naktį.

„Juodasis riteris“ pradingo taip pat paslaptingai, kaip ir pasirodė – palikęs mus stebėtis ir spėlioti apie jį, jo kiltį bei tikslą.

*) Jaučiaganio Epsilon dar vadinama Ikaru ir yra už 203 šviesmečių; Jaučiaganio ryškiausia žvaigždė – Arktūras.

**) Gordonas Kuperis (Gordon Cooper) – buvo paskutinis skridęs „Mercury“ programoje (1963). Jis buvo pirmasis amerikietis, miegojęs orbitoje savo 34 val. trukusio skrydžio metu [G. Titovas pirmakąrt miegoje kosmose dar 1961 m.].

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Remiantis: http://nso.lt

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
07.09.2019 laikas 21:45 Receptai – Patiekalai Paprastas varškės pyragas per 30 minučių. Šis pyragas bus jūsų mėgstamiausias!
Nuo jo sunku atsitraukti. Jį galima pagaminti, jei į svečius pas jus užgriuvo visiškai netikėtai. Jam jūs sugaišite daugiausia 30 minučių.

Skaityti daugiau

20.08.2019 laikas 12:20 Receptai – Patiekalai Virtinukai su bulvėmis ir šonine

Gaminame namuose. Virtinukai su bulvėmis ir šonine. Virtinukai su bulvių ir šoninės įdaru tiekiami su grietinės-sviesto arba grietinės-spirgučių padažais. Skanaus!

Skaityti daugiau

07.02.2018 laikas 11:13 Receptai – Patiekalai Kaip ruošiamos arbatos
Vaistažolių arbatas geriausia ruošti tik tam skirtuose emaliuotuose neįskilusiuose induose. Nerūdijančio plieno visiškai netinka, nes turi kenksmingų priedų. Nenaudokite aliumininių indų, nes iš jų į arbatą patenka metalo jonų....

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
18.04.2024 laikas 07:14 Šie 3 Zodiako ženklai gali išsiskirti 2024 m
Jei jūsų santykius ištiko krizė, tai gali būti dėl to, kad jūs ir jūsų partneris iš esmės netinka vienas kitam arba žvaigždės nenori, kad išsiskirtumėte, arba dėl abiejų priežasčių. Bet kokiu atveju dėl tam tikrų planetų judėjimo kai kurių Zodiako že...

Skaityti daugiau

18.04.2024 laikas 07:02 Likimas neįsako: Zodiako ženklų poros, kurioms pranašauja išsiskyrimą
Astrologijos pasaulyje daug kalbama apie Zodiako ženklų suderinamumą, apie tai, kurioms poroms lemta būti kartu, kurti harmoningas sąjungas, kupinas meilės ir supratimo. Tačiau yra ir ženklų derinių, kuriuos astrologai laiko ne tokiais laimingais ir ...

Skaityti daugiau

18.04.2024 laikas 06:50 Egipto kapų paslaptys
Mastabų kapavietės, esančios senovės Egipto laidojimo vietose, liudija ankstyvosios Egipto civilizacijos architektūrinį puošnumą ir kultūrinius tikėjimus.

Skaityti daugiau