Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2020 » Liepos » 06

Velniškai šokoladinis ir skanus tortas.

Velniškai Šokoladinis Ir Skanus Tortas

Šis tortas nebe naujiena. Receptas seniai išbandytas, paskelbtas ir Jūsų įvertintas. Kadangi dar kartą jį kepiau, o senosios nuotraukos neatskleidė tikrosios torto dvasios, receptą atnaujinu. Jis tikrai to vertas.

Tortas - labai šokoladinis, greitai, lengvai pagaminamas ir dieviškai skanus. Biskvitai - minkšti, drėgni, kremas - sodrus.

Patarimai, pastebėjimai. Tortą sutepiau iškart biskvitams atvėsus ant serviravimo lėkštės. Pjoviau taip pat nelaukusi. Kremas dar būna minkštas, skystokas, bet valgyti galima puikiausiai. Ilgiau pastovėjęs kremas sustingsta, praranda blizgesį, tačiau toks pats skanus.
Šokoladą kremui naudokite, kokį mėgstate. Aš sumaišiau kelis skirtingus (sunaudojau likučius), tačiau pagrindas buvo juodojo šokolado. Turėkit omeny, kad geras juodas šokoladas yra kartus, todėl jei nemėgstate rinkitės pienišką.

Sudėtingumas. Vidutinio sudėtingumo.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 5/5. Tobula, kartosiu. Kepiau ne vieną kartą.

Ingredientai

20 cm apvaliai torto formai

Pagrindui

  • 225 g miltų
  • 50 g kakavos
  • 100 g rudo cukraus
  • 250 ml verdančio vandens
  • 125 g minkšto sviesto
  • 150 g balto cukraus
  • 2 kiaušiniai
  • 1 šaukštas tirpios kavos
  • 1/2 šaukštelio kepimo miltelių
  • 1/2 šaukštelio sodos
  • 2 šaukšteliai vanilės ekstrakto.

Šokoladiniam kremui

  • 400 g juodo ar pieniško šokolado
  • 300 ml riebios grietinėlės.

Gaminimo eiga

  1. Grietinėlę supilkite į nedidelį puodelį, pakaitinkite, kol kraštuose pamatysite burbuliukus, bet neužvirkite. Grietinėlę supilkite ant šokolado, leiskite keletą minučių pastovėti, tuomet išmaišykite. Palikite kremą porai valandų atvėsti. Kremas sutirštės ir bus tinkamos konsistencijos. Kartas nuo karto kremą pamaišykite.
  2. Biskvitui rudą cukrų, kakavą, tirpią kavą užpilkite verdančiu vandeniu, išmaišykite ir padėkite į šalį.
  3. Mikseriu iki purumo išplakite baltą cukrų su sviestu.
  4. Miltus, kepimo miltelius, sodą sumaišykite atskirame dubenyje.
  5. Nuolat maišydami į sviestą supilkite vanilę, muškite vieną kiaušinį bei greitai suberkite šaukštą miltų. Tuomet muškite antrą kiaušinį.
  6. Beplakant po truputį berkite miltus, kol visus įmaišysite. Galiausiai supilkite kakavos mišinį, išmaišykite.
  7. Kepimo popieriumi išklokite dvi 20 cm apvalias kepimo formas ir lygiai paskirstykite tešlą tarp jų.
  8. Dėkite kepti į įkaitintą iki 180ºC orkaitę 30 minučių arba kol įsmeigus medinį pagaliuką į pyrago centrą, jis liks sausas ir švarus.
  9. Iškeptus biskvitus išimkite iš orkaitės, palikite 5-10 minučių kepimo formose. Tik tuomet išimkite, nuplėškite kepimo popierių ir visiškai atvėsinkite ant grotelių.
  10. Formuokite tortą. Dėkite vieną biskvitą, tolygiai paskleiskite pusę kremo. Ant viršaus dėkite kitą biskvitą ir aptepkite viršų ir šonus likusiu kremu.

Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Paranormal Virtuvė Facebook profilyje arba rašykite savo receptus paranormal.lt bloge. Pasidžiaukime kartu!

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-05 laikas 09:03 Receptai Kopūstų rauginimas 2025 lapkritį: palankios dienos pagal Mėnulį

Lapkritį vėlyvieji kopūstai tampa saldūs ir sultingi – idealu raugimui. Svarbu žinoti palankias dienas pagal Mėnulio kalendorių 2025 m.: lapkričio 2–5, 8, 9, 11–13, 20–25 d. Geriausia raugti augančio Mėn...

Skaityti daugiau

2025-11-01 laikas 12:12 Receptai Žemaičių Blynai: Nauda, Kalorijos, Įsisavinimas ir Pilnavertis Receptas

Žemaičių blynai – sotus lietuviškas patiekalas iš bulvių tešlos su mėsos įdaru ir kreminiu padažu. Porcijoje ~500 kcal, gausu kalio, baltymų. Organizmas įsisavina 90% angliavandenių, 95% kalio. Gaminant prarandama 15-25% ...

Skaityti daugiau

2025-10-26 laikas 22:46 Receptai Bananų duona su varške: skanus receptas, nauda sveikatai ir mitybinė vertė
Gardžioji bananų duona su varške – tai vienas tų kepinių, kurie visada pavyksta. Ji ne tik maloniai kvepia bananais ir vanile, bet ir pasižymi švelnia, drėgna tekstūra, kurią sukuria varškės gabaliukai. Tokia duona puikiai tinka t...

Skaityti daugiau

2025-11-05 laikas 10:56 Kaip balinti skalbinius namuose be chemijos: liaudiškas tirpalas
Sugrąžinkite idealų baltumą pilkoms ir geltonoms patalynėms bei apatiniams be brangių baliklių! Paprastas liaudiškas tirpalas iš druskos, vandenilio peroksido ir amoniako efektyviai pašalina pilkumą ir gelsvumą. Paruošimas užtrunka kelias minutes, mi...

Skaityti daugiau

2025-11-05 laikas 09:54 Kaip skalbti pūkinę striukę skalbyklėje, kad neprarastų formos ir purumo

Pūkinė striukė – šilčiausias pasirinkimas žiemą, tačiau daugelis bijo ją skalbti namuose. Sužinokite, kaip teisingai paruošti striukę, pasirinkti 30 °C švelnųjį režimą, naudoti skystą priemonę be kondicionieriaus ir svarbiausia – įdėti 2–3 kamuol...

Skaityti daugiau

2025-11-04 laikas 16:58 Kodėl katė šnypščia? Supraskite kačių emocijas ir elgseną

Katės šnypštimas – ne pyktis, o baimės ir streso signalas. Sužinokite, kodėl katė šnypščia, kaip atpažinti emocijas ir teisingai reaguoti: duoti erdvės, nebausti, vengti akių kontakto. Šnypštimas dažnai sveika – tai gynybine mimika, pr...

Skaityti daugiau

2025-11-04 laikas 16:41 Kaip virti kiaušinius, kad lukštas niekada nesuskiltų: 7 veiksmingos gudrybės
Verdant kiaušinius lukštas dažnai trūkinėja dėl temperatūrų skirtumo, plono lukšto ar netinkamo metodo. Tačiau yra paprastų gudrybių, kurios veikia 100%! Į vandenį įpilkite acto arba druskos, pradurkite kiaušinio galą adata, dėti į šaltą vandenį ir v...

Skaityti daugiau

2025-11-04 laikas 10:30 Kodėl Pasąmonė Verčia Rinktis Netinkamus Partnerius?
Romantiškų partnerių pasirinkimą lemia pasąmoniniai modeliai iš vaikystės: neišspręstos traumos, žema savigarba, vienatvės baimė, nerimastingas prisirišimo stilius. Kartojame toksiškus ciklus, ignoruodami raudonas vėliavėles ar per griežtus kriteriju...

Skaityti daugiau