Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai – Patiekalai » 2020 » Liepos » 6

Velniškai šokoladinis ir skanus tortas.

Velniškai Šokoladinis Ir Skanus Tortas

Šis tortas nebe naujiena. Receptas seniai išbandytas, paskelbtas ir Jūsų įvertintas. Kadangi dar kartą jį kepiau, o senosios nuotraukos neatskleidė tikrosios torto dvasios, receptą atnaujinu. Jis tikrai to vertas.

Tortas - labai šokoladinis, greitai, lengvai pagaminamas ir dieviškai skanus. Biskvitai - minkšti, drėgni, kremas - sodrus.

Patarimai, pastebėjimai. Tortą sutepiau iškart biskvitams atvėsus ant serviravimo lėkštės. Pjoviau taip pat nelaukusi. Kremas dar būna minkštas, skystokas, bet valgyti galima puikiausiai. Ilgiau pastovėjęs kremas sustingsta, praranda blizgesį, tačiau toks pats skanus.
Šokoladą kremui naudokite, kokį mėgstate. Aš sumaišiau kelis skirtingus (sunaudojau likučius), tačiau pagrindas buvo juodojo šokolado. Turėkit omeny, kad geras juodas šokoladas yra kartus, todėl jei nemėgstate rinkitės pienišką.

Sudėtingumas. Vidutinio sudėtingumo.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 5/5. Tobula, kartosiu. Kepiau ne vieną kartą.

Ingredientai

20 cm apvaliai torto formai

Pagrindui

  • 225 g miltų
  • 50 g kakavos
  • 100 g rudo cukraus
  • 250 ml verdančio vandens
  • 125 g minkšto sviesto
  • 150 g balto cukraus
  • 2 kiaušiniai
  • 1 šaukštas tirpios kavos
  • 1/2 šaukštelio kepimo miltelių
  • 1/2 šaukštelio sodos
  • 2 šaukšteliai vanilės ekstrakto.

Šokoladiniam kremui

  • 400 g juodo ar pieniško šokolado
  • 300 ml riebios grietinėlės.

Gaminimo eiga

  1. Grietinėlę supilkite į nedidelį puodelį, pakaitinkite, kol kraštuose pamatysite burbuliukus, bet neužvirkite. Grietinėlę supilkite ant šokolado, leiskite keletą minučių pastovėti, tuomet išmaišykite. Palikite kremą porai valandų atvėsti. Kremas sutirštės ir bus tinkamos konsistencijos. Kartas nuo karto kremą pamaišykite.
  2. Biskvitui rudą cukrų, kakavą, tirpią kavą užpilkite verdančiu vandeniu, išmaišykite ir padėkite į šalį.
  3. Mikseriu iki purumo išplakite baltą cukrų su sviestu.
  4. Miltus, kepimo miltelius, sodą sumaišykite atskirame dubenyje.
  5. Nuolat maišydami į sviestą supilkite vanilę, muškite vieną kiaušinį bei greitai suberkite šaukštą miltų. Tuomet muškite antrą kiaušinį.
  6. Beplakant po truputį berkite miltus, kol visus įmaišysite. Galiausiai supilkite kakavos mišinį, išmaišykite.
  7. Kepimo popieriumi išklokite dvi 20 cm apvalias kepimo formas ir lygiai paskirstykite tešlą tarp jų.
  8. Dėkite kepti į įkaitintą iki 180ºC orkaitę 30 minučių arba kol įsmeigus medinį pagaliuką į pyrago centrą, jis liks sausas ir švarus.
  9. Iškeptus biskvitus išimkite iš orkaitės, palikite 5-10 minučių kepimo formose. Tik tuomet išimkite, nuplėškite kepimo popierių ir visiškai atvėsinkite ant grotelių.
  10. Formuokite tortą. Dėkite vieną biskvitą, tolygiai paskleiskite pusę kremo. Ant viršaus dėkite kitą biskvitą ir aptepkite viršų ir šonus likusiu kremu.

Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Paranormal Virtuvė Facebook profilyje arba rašykite savo receptus paranormal.lt bloge. Pasidžiaukime kartu!

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
21.04.2024 laikas 11:58 Receptai – Patiekalai Švelnus, purus rabarbarų ir obuolių pyragas
Šis variantas toks paprastas, kad jį tikrai pagaminti net ir virtuvės naujokas. O galutinis rezultatas tikrai geras. Kiekvienas gabaliukas prie kavos susivalgo su didžiule šypsena. Pamėginkite!

Skaityti daugiau

21.04.2024 laikas 11:09 Receptai – Patiekalai Žirnienė su mėsos kukuliais, kurią visi girią!

Šiandien parodysiu Jums labai paprastą, bet itin skanią žirnių sriubą (kaip mano močiutė vadindavo - žirnienę) su mėsos kukuliais, bulvėmis ir morkomis. Ilgiausia proceso dalis, tai išmirkyti žirnius per naktį, kad jie greitai ...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 07:03 Receptai – Patiekalai Pilno grūdo avižinių dribsnių ir razinų sausainiai
Labai paprastai pagaminami, bet be galo gardūs sausainiai. Jeigu Jūs esate iš tų, kuriems razinos galėtų išvis neegzistuoti, tada naudokite džiovintas spanguoles arba kitas džiovintas mėgstamas uogas. Avižinių dribsnių bei razinų ...

Skaityti daugiau

23.04.2024 laikas 10:01 Žolininkė ragina prisirinkti pavasarį šių augalų
Visų pirma, Jolanta akcentavo, kad svarbu žoleles rinkti ir dėti į tokią talpą, kurioje galėtų cirkuliuoti oras. Taip pat ji pridėjo, kiek laiko galima tokias žoleles vartoti, „Dabar labai palankus metas prisirinkti šviežių valgymui žolelių....

Skaityti daugiau

23.04.2024 laikas 06:51 Ar išrinktojo apkabinimas gali pakuždėti apie jo ketinimus?
Paprastai vyrai parodo savo meilę poelgiais. Tačiau išsireiškimo, kad moterys myli ausimis nereikia nedavertinti. Dažniausiai stiprioji žmonijos pusė reiškia savo jausmus apsikabinimu ir bučiniais. Sekantį kartą, kai mylimasis tave apkabins, atkreipk...

Skaityti daugiau

22.04.2024 laikas 08:26 Chuliganas ar geraširdis: paveikslėlio testas parodys, kas esate iš tikrųjų
Norite daugiau sužinoti apie savo tikrąjį "aš"? Atlikite šį testą - nedvejodami pasirinkite vieną iš trijų rožių. Jūsų pasirinkimas parodys, ar esate taisyklių laužytojas, ar konformistas. Ar pasirinksite erškėčiais ir žvaigždėmis nusėtą kelią, ar la...

Skaityti daugiau