- 06.07.2020
- 5.0 Reitingas
- 1785 Peržiūrų
- Aptarti
Šis tortas nebe naujiena. Receptas seniai išbandytas, paskelbtas ir Jūsų įvertintas. Kadangi dar kartą jį kepiau, o senosios nuotraukos neatskleidė tikrosios torto dvasios, receptą atnaujinu. Jis tikrai to vertas.
Tortas - labai šokoladinis, greitai, lengvai pagaminamas ir dieviškai skanus. Biskvitai - minkšti, drėgni, kremas - sodrus.
Patarimai, pastebėjimai. Tortą sutepiau iškart biskvitams atvėsus ant serviravimo lėkštės. Pjoviau taip pat nelaukusi. Kremas dar būna minkštas, skystokas, bet valgyti galima puikiausiai. Ilgiau pastovėjęs kremas sustingsta, praranda blizgesį, tačiau toks pats skanus.
Šokoladą kremui naudokite, kokį mėgstate. Aš sumaišiau kelis skirtingus (sunaudojau likučius), tačiau pagrindas buvo juodojo šokolado. Turėkit omeny, kad geras juodas šokoladas yra kartus, todėl jei nemėgstate rinkitės pienišką.
Sudėtingumas. Vidutinio sudėtingumo.
Mano recepto ir skonio vertinimas. 5/5. Tobula, kartosiu. Kepiau ne vieną kartą.
Ingredientai
20 cm apvaliai torto formai
Pagrindui
- 225 g miltų
- 50 g kakavos
- 100 g rudo cukraus
- 250 ml verdančio vandens
- 125 g minkšto sviesto
- 150 g balto cukraus
- 2 kiaušiniai
- 1 šaukštas tirpios kavos
- 1/2 šaukštelio kepimo miltelių
- 1/2 šaukštelio sodos
- 2 šaukšteliai vanilės ekstrakto.
Šokoladiniam kremui
- 400 g juodo ar pieniško šokolado
- 300 ml riebios grietinėlės.
Gaminimo eiga
- Grietinėlę supilkite į nedidelį puodelį, pakaitinkite, kol kraštuose pamatysite burbuliukus, bet neužvirkite. Grietinėlę supilkite ant šokolado, leiskite keletą minučių pastovėti, tuomet išmaišykite. Palikite kremą porai valandų atvėsti. Kremas sutirštės ir bus tinkamos konsistencijos. Kartas nuo karto kremą pamaišykite.
- Biskvitui rudą cukrų, kakavą, tirpią kavą užpilkite verdančiu vandeniu, išmaišykite ir padėkite į šalį.
- Mikseriu iki purumo išplakite baltą cukrų su sviestu.
- Miltus, kepimo miltelius, sodą sumaišykite atskirame dubenyje.
- Nuolat maišydami į sviestą supilkite vanilę, muškite vieną kiaušinį bei greitai suberkite šaukštą miltų. Tuomet muškite antrą kiaušinį.
- Beplakant po truputį berkite miltus, kol visus įmaišysite. Galiausiai supilkite kakavos mišinį, išmaišykite.
- Kepimo popieriumi išklokite dvi 20 cm apvalias kepimo formas ir lygiai paskirstykite tešlą tarp jų.
- Dėkite kepti į įkaitintą iki 180ºC orkaitę 30 minučių arba kol įsmeigus medinį pagaliuką į pyrago centrą, jis liks sausas ir švarus.
- Iškeptus biskvitus išimkite iš orkaitės, palikite 5-10 minučių kepimo formose. Tik tuomet išimkite, nuplėškite kepimo popierių ir visiškai atvėsinkite ant grotelių.
- Formuokite tortą. Dėkite vieną biskvitą, tolygiai paskleiskite pusę kremo. Ant viršaus dėkite kitą biskvitą ir aptepkite viršų ir šonus likusiu kremu.
Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Paranormal Virtuvė Facebook profilyje arba rašykite savo receptus paranormal.lt bloge. Pasidžiaukime kartu!
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau