Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2020 » Liepos » 06

Velniškai šokoladinis ir skanus tortas.

Velniškai Šokoladinis Ir Skanus Tortas

Šis tortas nebe naujiena. Receptas seniai išbandytas, paskelbtas ir Jūsų įvertintas. Kadangi dar kartą jį kepiau, o senosios nuotraukos neatskleidė tikrosios torto dvasios, receptą atnaujinu. Jis tikrai to vertas.

Tortas - labai šokoladinis, greitai, lengvai pagaminamas ir dieviškai skanus. Biskvitai - minkšti, drėgni, kremas - sodrus.

Patarimai, pastebėjimai. Tortą sutepiau iškart biskvitams atvėsus ant serviravimo lėkštės. Pjoviau taip pat nelaukusi. Kremas dar būna minkštas, skystokas, bet valgyti galima puikiausiai. Ilgiau pastovėjęs kremas sustingsta, praranda blizgesį, tačiau toks pats skanus.
Šokoladą kremui naudokite, kokį mėgstate. Aš sumaišiau kelis skirtingus (sunaudojau likučius), tačiau pagrindas buvo juodojo šokolado. Turėkit omeny, kad geras juodas šokoladas yra kartus, todėl jei nemėgstate rinkitės pienišką.

Sudėtingumas. Vidutinio sudėtingumo.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 5/5. Tobula, kartosiu. Kepiau ne vieną kartą.

Ingredientai

20 cm apvaliai torto formai

Pagrindui

  • 225 g miltų
  • 50 g kakavos
  • 100 g rudo cukraus
  • 250 ml verdančio vandens
  • 125 g minkšto sviesto
  • 150 g balto cukraus
  • 2 kiaušiniai
  • 1 šaukštas tirpios kavos
  • 1/2 šaukštelio kepimo miltelių
  • 1/2 šaukštelio sodos
  • 2 šaukšteliai vanilės ekstrakto.

Šokoladiniam kremui

  • 400 g juodo ar pieniško šokolado
  • 300 ml riebios grietinėlės.

Gaminimo eiga

  1. Grietinėlę supilkite į nedidelį puodelį, pakaitinkite, kol kraštuose pamatysite burbuliukus, bet neužvirkite. Grietinėlę supilkite ant šokolado, leiskite keletą minučių pastovėti, tuomet išmaišykite. Palikite kremą porai valandų atvėsti. Kremas sutirštės ir bus tinkamos konsistencijos. Kartas nuo karto kremą pamaišykite.
  2. Biskvitui rudą cukrų, kakavą, tirpią kavą užpilkite verdančiu vandeniu, išmaišykite ir padėkite į šalį.
  3. Mikseriu iki purumo išplakite baltą cukrų su sviestu.
  4. Miltus, kepimo miltelius, sodą sumaišykite atskirame dubenyje.
  5. Nuolat maišydami į sviestą supilkite vanilę, muškite vieną kiaušinį bei greitai suberkite šaukštą miltų. Tuomet muškite antrą kiaušinį.
  6. Beplakant po truputį berkite miltus, kol visus įmaišysite. Galiausiai supilkite kakavos mišinį, išmaišykite.
  7. Kepimo popieriumi išklokite dvi 20 cm apvalias kepimo formas ir lygiai paskirstykite tešlą tarp jų.
  8. Dėkite kepti į įkaitintą iki 180ºC orkaitę 30 minučių arba kol įsmeigus medinį pagaliuką į pyrago centrą, jis liks sausas ir švarus.
  9. Iškeptus biskvitus išimkite iš orkaitės, palikite 5-10 minučių kepimo formose. Tik tuomet išimkite, nuplėškite kepimo popierių ir visiškai atvėsinkite ant grotelių.
  10. Formuokite tortą. Dėkite vieną biskvitą, tolygiai paskleiskite pusę kremo. Ant viršaus dėkite kitą biskvitą ir aptepkite viršų ir šonus likusiu kremu.

Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Paranormal Virtuvė Facebook profilyje arba rašykite savo receptus paranormal.lt bloge. Pasidžiaukime kartu!

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-29 laikas 15:48 Receptai Grietininis pyragas su soda – purus, drėgnas ir labai paprastas receptas dideliam stalui

Klasikinis lietuviškas grietininis pyragas su soda iš 1 litro grietinės – purus, drėgnas, pigus ir labai paprastas. Tobulas dideliam stalui, svečiams ar kelionėms. Su tiksliomis kalorijomis, maistine verte ir sveikesnėmis...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 15:34 Receptai Varškės pyragas su karamele ir riešutais – klasikinis lietuviškas desertas, kurio norėsis dar ir dar

Varškės pyragas su karamele ir riešutais – lietuviška klasika! Trapus pagrindas, purus įdaras ir sodri karamelė. Receptas + kalorijos, maistinė vertė ir kaip padaryti sveikesnį. Tobulas desertas šventėms ir kasdienai.

...

Skaityti daugiau

2025-11-25 laikas 09:17 Receptai Kepta antis su raugintais kopūstais orkaitėje – sultinga šventinė klasika
Orkaitėje kepta antis su raugintais kopūstais ir rūkytais lašinukais – tikra lietuviška Kalėdų klasika. Sultinga mėsa, traški odelė, aromatingas įdaras. Išsamus receptas + maistinė analizė: kiek kalorijų, kokia nauda sveikatai, ką...

Skaityti daugiau

2025-11-30 laikas 17:56 Koks medus naudingiausias sveikatai 2026 m.? Populiariausios rūšys ir teisingas laikymas

Koks medus naudingiausias sveikatai 2025 metais? Sužinokite, kodėl akacijų medus tinka diabetikams, liepų – nuo kosulio, o Manuka turi stipriausią antibakterinį poveikį. Taip pat – kaip teisingai laikyti medų, kad jis išlaikytų visas n...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 10:35 Išvaryta šeima iš namų: kai motina pagaliau pasakė „GANA“

Skaudi, bet išlaisvinanti tikra istorija, kaip motina po ilgų mėnesių tylos pagaliau išvarė suaugusį sūnų su šeima iš savo namų. Kada pagalba tampa išnaudojimu ir kaip išdrįsti pasirinkti save, ...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 10:18 Mirusi anyta paliko MAN visą turtą, bet su vienu draudimu, kurio niekas nesupranta

Anyta visą gyvenimą mane žemino ir niekino. Po mirties paliko man VISĄ turtą – butą, namą, automobilį ir pinigus – bet su viena sąlyga: nieko negaliu parduoti. Ar tai kerštas, ar keistas bandymas atsiprašyti? Tikra istorija, kuri sukrė...

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 18:31 ✨ Nuostabi Vasaros Akimirka: 3 Valandos Tikro Tekančio Upelio ir Paukščių Čiulbėjimo
Švelnus vandens čiurlenimas ir vasariški paukščių giesmės akimirksniu nuramina, padeda geriau susikaupti ir greičiau užmigti. Tiesiog paspauskite „Play“ ir pasinerkite į visišką ramybę 🌿✨

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 09:00 Olandai renkasi mėsą: per dvejus metus veganiškos dietos populiarumas sumažėjo 75 %, o vegetarizmas taip pat smarkiai sumažėjo
Nauji tyrimai rodo, kad vis mažiau olandų renkasi veganizmą ir vegetarizmą, o tai gali būti blogas ženklas tiems, kurie skatina europiečius laikytis tokios mitybos.

Skaityti daugiau