Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai » 2020 » Lapkričio » 26

Šokoladinis tortas "Velnių maistas"

Šokoladinis Tortas

Tokį šokoladinį tortą nėra sunku pagaminti, tik reikia kruopštumo. Jis tikrai gaunasi labai skanus, šokoladinių tortų mėgėjams labai patiks.

Iš nurodytų ingredientų kiekio gaunasi 24 centimetrų skersmens tortas.

Ingredientai

Biskvitams:

  • kakavos milteliai: 50 gramų
  • verdantis vanduo: 150 gramų
  • pienas: 100 gramų
  • sviestas: 150 gramų
  • miltai: 210 gramų
  • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
  • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • cukrus: 300 gramų
  • kiaušiniai: 3
  • vanilės ekstraktas: 1 valgomojo šaukšto.

Kremui:

Šokoladinėms "šukėms":

  • smulkintas juodas šokoladas: 150 gramų.

Recepto paruošimas

1. Šukių paruošimas: Iš pradžių pasigaminame šokoladines "šukes", kuriomis po to papuošime tortą. Tam, kad mūsų šokoladinės "šukės" labai gerai prikibtų prie torto bei tvirtai laikytųsi, jas geriausia yra "priklijuoti" prie dar pilnai nesustingusio torto. Taigi, trumpai tariant, kai tortas jau bus suteptas, turime būti pasiruošę visus papuošimus.

2. Atsikerpame 2 maždaug 40 centimetrų ilgio kepimo popieriaus lakštus. Vieną lakštą patiesiame ant lygaus paviršiaus, kitą pasidedame netoliese.

3. Susmulkintą šokoladą sudedame į dubenėlį bei pakaitiname ant garų vonelės arba mikrobangų krosnelėje (svarbu atidžiai stebime - šokoladas tirpsta labai greitai!), kol aptirpsta maždaug pusė šokolado.

4. Energingai išmaišome pusiau ištirpusį šokoladą, kol jis ištirpsta visas ir gauname lygią, vientisą ir pakankamai tirštą masę. Masė privalo būti šiek tiek vėsesnė nei kambario temperatūros*. Jei jaučiasi, kad masė šiltesnė - įmetame dar gabaliuką šokolado ir toliau maišome, kol gausime vientisą, reikiamos temperatūros masę. Jeigu dalis šokolado jau nebeištirpsta, neištirpusį gabaliuką tiesiog išimame iš masės.

5. Pastebėjimas: Jei papuošimus darysime iš šiltesnės nei kambario temperatūros masės, šokoladinių "šukių" spalva nebebus graži (greičiau jau pilkšvos, matinės spalvos), neblizgės, o pačios “šukės” nesigaus traškios.

6. Paruoštą šokoladinę masę lygiu plonu sluoksniu paskleidžiame ant kepimo popieriaus lakšto. Kadangi vėsus šokoladas stingsta labai greitai, turime dirbti itin sparčiai. Paskleidę šokoladą, ant viršaus dedame antrąjį kepimo popieriaus lakštą, delnais paspaudžiame ir išlyginame, kad neliktų oro burbuliukų.

7. Pradėdami siauresniąja popieriaus kraštine, susukame kepimo popieriaus lakštus į standų ritinį. Padedame šį ritinį į šaldytuvą bent jau 2 valandoms, kol šokoladas pilnai sustingsta, o mes tą laiką paruošiame tortą.

8. Šokoladui sustingus, ritinį išimame iš šaldytuvo ir staigiu judesiu išvyniojame - šitaip šokoladas sulūžinės juostelėmis. Išvynioję, nuimame viršutinį kepimo popieriaus lakštą.

9. Paruoštomis šokoladinėmis dekoracijomis iškart galima papuošti tortą arba galima perkelti jas ant metalinio padėklo ir po to laikyti šaldytuve, iki kol jų reikės.

10. Biskvito paruošimas: Orkaitę įkaitiname iki 175 laipsnių temperatūros ir kepimo popieriumi išklojame 22 centimetrų skersmens kepimo indo dugną ir šonus.

11. Kakavą užpilame verdančiu vandeniu ir maišome, kol ištirpsta. Į kakavą supilame pieną, išmaišome ir paliekame, kol atvėsta.

12. Dubenyje sumaišome miltus, kepimo miltelius bei druską. Kitame inde kambario temperatūros sviestą išplakame plaktuvu iki purios masės.

13. Tada suberiame cukrų ir plakame dar kelias minutes. Po vieną įmušame kiaušinius, po kiekvieno masę gerai išplakame.

14. Tuomet supilame vanilės ekstraktą ir gerai išmaišome. Į sviesto plakinį pakaitomis suberiame miltų mišinį bei kakavą.

15. Pilame maždaug po trečdalį kiekvieno mišinio, po kiekvieno trečdalio gerai išmaišome.

16. Pusę paruoštos tešlos supilame į paruoštą kepimo formą. Kepame maždaug 40-45 minutes, patikriname mediniu pagaliuku - įkištas bei ištrauktas iš kepinio centro, jis privalo likti švarus.

17. Biskvitui iškepus, atvėsiname. Šitaip iškepame ir antrą biskvitą.

18. Kremo paruošimas: Šokoladą ištirpiname ant garų vonelės.

19. Į ištirpusį, vientisos masės šokoladą įmaišome žemės riešutų sviestą.

20. Tada supilame šaltą grietinėlę ir elektriniu plaktuvu plakame, kol gausime purų bei tvirtos konsistencijos kremą.

21. Torto surinkimas: Vieną biskvitą dedame ant padėklo.

22. Ant biskvito tolygiai paskirstome šiek tiek daugiau nei trečdalį kremo. Uždedame antrą biskvitą.

23. Tada likusiu kremu aptepame torto viršų ir šonus.

24. Papuošiame tortą šokolado pasiruoštomis "šukėmis" - šonus aplipiname ilgosiomis, o ant viršaus suberiame trumpąsias šukes.

25. Dedame į šaldytuvą bent porai valandų, kad visiškai sustingtų kremas. Lepinamės!

Rekomendacija: Daugiau šokoladinių tortų receptų rasite: Šokoladiniai tortai.

Receptas iš San-Zar virtuviniai eksperimentai

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
13.11.2024 laikas 20:40 Receptai Skanus morkų pyragas: lengvas receptas pradedantiesiems
Morkų pyragas yra ne tik skanus, bet ir maistingas pasirinkimas, puikiai tinkantis tiek šventėms, tiek kasdieniam desertui. Šis pyragas, derinantis saldžias morkas ir citrusinius apelsinus, sužavės net išrankiausius skonius. Šiame...

Skaityti daugiau

13.11.2024 laikas 20:29 Receptai Citrininiai sausainiai: skanūs ir gaivūs kepiniai

Citrinos — tai ne tik gaivinantis vaisius, bet ir svarbi Italijos kulinarinės kultūros dalis. Citrininiai sausainiai, šių citrusinių vaisių įkvėpti, tapo mėgstamu skanėstu visame pasaulyje. Šie sausainiai yra puikus pasir...

Skaityti daugiau

07.11.2024 laikas 09:42 Onkologinė Mityba 11.10. Geriausi Liaudiški Maisto Papildai. Paprastasis Varputis - Universalus Gydytojas

Varputis – tai unikalus augalas, kurio gydomosios savybės žinomos nuo seniausių laikų. Nuo šaknų iki viršūnių, šis augalas gali padėti išspręsti daugybę sveikatos problemų: nuo kepenų cirozės ir akmenų inkstuose iki viršk...

Skaityti daugiau

23.11.2024 laikas 22:46 Lipofuscinas: senėjimo pigmentas ir kaip jį sulėtinti
Lipofuscinas – tai paslaptingas pigmentas, kuris kaupiasi mūsų organizme su amžiumi, tačiau jo poveikio sužinojimas gali padėti geriau suprasti senėjimo procesus. Nors lipofuscinas nėra žalingas, jo kaupimasis gali turėti įtakos odos senėjimui ir kit...

Skaityti daugiau

23.11.2024 laikas 19:13 Vitaminas D: svarba, šaltiniai ir trūkumo pasekmės
Vitaminas D, dažnai vadinamas „saulės vitaminu“, yra esminė maistinė medžiaga, kuri daro didžiulę įtaką mūsų sveikatai ir imuniteto funkcijai. Atėjus šaltajam metų laikotarpiui, kai saulėtų dienų sumažėja, svarbu žinoti, kaip užtikrinti pakankamą šio...

Skaityti daugiau

23.11.2024 laikas 14:40 Antarktidos paslaptis: Onikso upė teka priešingai visoms taisyklėms
Antarktidą daugeliui mūsų įsivaizduojame kaip negyvo, amžinai šalto krašto erdvę, tačiau šis žemynas slepia nuostabų gamtos fenomeną — Onikso upę. Ši unikali upė, kuri atsiranda vasarą, kai ledynai tirpsta, ne tik rodo, kaip gamta išgyvena ekstremali...

Skaityti daugiau

23.11.2024 laikas 13:42 Žemę pasiekė galinga galaktikų susidūrimo smūginė banga
Kosmosas nuolat stebina mus savo neįtikėtinomis dramomis ir paslaptimis. Neseniai astronomai atskleidė, kad galaktika NGC 7318b susidūrė su keturiomis kaimyninėmis galaktikomis Stefano kvintete, sukeldama galingą smūginę bangą. Šis fenomenas ne tik a...

Skaityti daugiau

23.11.2024 laikas 12:09 Vyriško ir moteriško nepasitikėjimo savimi skirtumai
Nepasitikėjimas savimi yra universali patirtis, tačiau kaip jis pasireiškia vyrams ir moterims, gali labai skirtis. Šiame straipsnyje nagrinėsime septynis esminius skirtumus tarp vyriško ir moteriško nepasitikėjimo savimi, siekdami geriau suprasti, k...

Skaityti daugiau