Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2020 » Lapkričio » 26

Šokoladinis tortas "Velnių maistas"

Šokoladinis Tortas

Tokį šokoladinį tortą nėra sunku pagaminti, tik reikia kruopštumo. Jis tikrai gaunasi labai skanus, šokoladinių tortų mėgėjams labai patiks.

Iš nurodytų ingredientų kiekio gaunasi 24 centimetrų skersmens tortas.

Ingredientai

Biskvitams:

  • kakavos milteliai: 50 gramų
  • verdantis vanduo: 150 gramų
  • pienas: 100 gramų
  • sviestas: 150 gramų
  • miltai: 210 gramų
  • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
  • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • cukrus: 300 gramų
  • kiaušiniai: 3
  • vanilės ekstraktas: 1 valgomojo šaukšto.

Kremui:

Šokoladinėms "šukėms":

  • smulkintas juodas šokoladas: 150 gramų.

Recepto paruošimas

1. Šukių paruošimas: Iš pradžių pasigaminame šokoladines "šukes", kuriomis po to papuošime tortą. Tam, kad mūsų šokoladinės "šukės" labai gerai prikibtų prie torto bei tvirtai laikytųsi, jas geriausia yra "priklijuoti" prie dar pilnai nesustingusio torto. Taigi, trumpai tariant, kai tortas jau bus suteptas, turime būti pasiruošę visus papuošimus.

2. Atsikerpame 2 maždaug 40 centimetrų ilgio kepimo popieriaus lakštus. Vieną lakštą patiesiame ant lygaus paviršiaus, kitą pasidedame netoliese.

3. Susmulkintą šokoladą sudedame į dubenėlį bei pakaitiname ant garų vonelės arba mikrobangų krosnelėje (svarbu atidžiai stebime - šokoladas tirpsta labai greitai!), kol aptirpsta maždaug pusė šokolado.

4. Energingai išmaišome pusiau ištirpusį šokoladą, kol jis ištirpsta visas ir gauname lygią, vientisą ir pakankamai tirštą masę. Masė privalo būti šiek tiek vėsesnė nei kambario temperatūros*. Jei jaučiasi, kad masė šiltesnė - įmetame dar gabaliuką šokolado ir toliau maišome, kol gausime vientisą, reikiamos temperatūros masę. Jeigu dalis šokolado jau nebeištirpsta, neištirpusį gabaliuką tiesiog išimame iš masės.

5. Pastebėjimas: Jei papuošimus darysime iš šiltesnės nei kambario temperatūros masės, šokoladinių "šukių" spalva nebebus graži (greičiau jau pilkšvos, matinės spalvos), neblizgės, o pačios “šukės” nesigaus traškios.

6. Paruoštą šokoladinę masę lygiu plonu sluoksniu paskleidžiame ant kepimo popieriaus lakšto. Kadangi vėsus šokoladas stingsta labai greitai, turime dirbti itin sparčiai. Paskleidę šokoladą, ant viršaus dedame antrąjį kepimo popieriaus lakštą, delnais paspaudžiame ir išlyginame, kad neliktų oro burbuliukų.

7. Pradėdami siauresniąja popieriaus kraštine, susukame kepimo popieriaus lakštus į standų ritinį. Padedame šį ritinį į šaldytuvą bent jau 2 valandoms, kol šokoladas pilnai sustingsta, o mes tą laiką paruošiame tortą.

8. Šokoladui sustingus, ritinį išimame iš šaldytuvo ir staigiu judesiu išvyniojame - šitaip šokoladas sulūžinės juostelėmis. Išvynioję, nuimame viršutinį kepimo popieriaus lakštą.

9. Paruoštomis šokoladinėmis dekoracijomis iškart galima papuošti tortą arba galima perkelti jas ant metalinio padėklo ir po to laikyti šaldytuve, iki kol jų reikės.

10. Biskvito paruošimas: Orkaitę įkaitiname iki 175 laipsnių temperatūros ir kepimo popieriumi išklojame 22 centimetrų skersmens kepimo indo dugną ir šonus.

11. Kakavą užpilame verdančiu vandeniu ir maišome, kol ištirpsta. Į kakavą supilame pieną, išmaišome ir paliekame, kol atvėsta.

12. Dubenyje sumaišome miltus, kepimo miltelius bei druską. Kitame inde kambario temperatūros sviestą išplakame plaktuvu iki purios masės.

13. Tada suberiame cukrų ir plakame dar kelias minutes. Po vieną įmušame kiaušinius, po kiekvieno masę gerai išplakame.

14. Tuomet supilame vanilės ekstraktą ir gerai išmaišome. Į sviesto plakinį pakaitomis suberiame miltų mišinį bei kakavą.

15. Pilame maždaug po trečdalį kiekvieno mišinio, po kiekvieno trečdalio gerai išmaišome.

16. Pusę paruoštos tešlos supilame į paruoštą kepimo formą. Kepame maždaug 40-45 minutes, patikriname mediniu pagaliuku - įkištas bei ištrauktas iš kepinio centro, jis privalo likti švarus.

17. Biskvitui iškepus, atvėsiname. Šitaip iškepame ir antrą biskvitą.

18. Kremo paruošimas: Šokoladą ištirpiname ant garų vonelės.

19. Į ištirpusį, vientisos masės šokoladą įmaišome žemės riešutų sviestą.

20. Tada supilame šaltą grietinėlę ir elektriniu plaktuvu plakame, kol gausime purų bei tvirtos konsistencijos kremą.

21. Torto surinkimas: Vieną biskvitą dedame ant padėklo.

22. Ant biskvito tolygiai paskirstome šiek tiek daugiau nei trečdalį kremo. Uždedame antrą biskvitą.

23. Tada likusiu kremu aptepame torto viršų ir šonus.

24. Papuošiame tortą šokolado pasiruoštomis "šukėmis" - šonus aplipiname ilgosiomis, o ant viršaus suberiame trumpąsias šukes.

25. Dedame į šaldytuvą bent porai valandų, kad visiškai sustingtų kremas. Lepinamės!

Rekomendacija: Daugiau šokoladinių tortų receptų rasite: Šokoladiniai tortai.

Receptas iš San-Zar virtuviniai eksperimentai

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-09 laikas 10:53 Receptai Vištienos Kotletai su Morkomis ir Gysločių Sēklų Luobelēm: Lengvas, Baltymingas Patiekalas Šeimai
Šiandien, kai sveika mityba tampa prioritetu, ieškome patiekalų, kurie būtų ne tik skanūs, bet ir naudingi organizmui. Vištienos kotletai su morkomis ir gysločių sēklų luobelēm – idealus pasirinkimas kasdieniams pietums ar vakarie...

Skaityti daugiau

2025-11-05 laikas 09:03 Receptai Kopūstų rauginimas 2025 lapkritį: palankios dienos pagal Mėnulį

Lapkritį vėlyvieji kopūstai tampa saldūs ir sultingi – idealu raugimui. Svarbu žinoti palankias dienas pagal Mėnulio kalendorių 2025 m.: lapkričio 2–5, 8, 9, 11–13, 20–25 d. Geriausia raugti augančio Mėn...

Skaityti daugiau

2025-11-01 laikas 12:12 Receptai Žemaičių Blynai: Nauda, Kalorijos, Įsisavinimas ir Pilnavertis Receptas

Žemaičių blynai – sotus lietuviškas patiekalas iš bulvių tešlos su mėsos įdaru ir kreminiu padažu. Porcijoje ~500 kcal, gausu kalio, baltymų. Organizmas įsisavina 90% angliavandenių, 95% kalio. Gaminant prarandama 15-25% ...

Skaityti daugiau

2025-11-18 laikas 08:12 Vokietijoje gyvenantis Sirijos migrantas, nuteistas už santuoką su 12-mete mergaite ir jos išžaginimą, susiduria su naujais kaltinimais
24-metis Sirijos pilietis, gyvenantis Vokietijoje, anksčiau nuteistas penkeriems su puse metų nepilnamečių kalėjime už vedybų sudarymą, išprievartavimą ir smurtinį elgesį su 12-mete mergaite, grįžo į Eseno regioninį teismą, kur jam pareikšti nauji ka...

Skaityti daugiau

2025-11-18 laikas 08:05 „Barbariška“ – migrantų centro sargas, gindamas jauną moterį nuo „nusikalstamų organizacijų“, neteko piršto ir buvo sužalotas kirviu
Faysal, naktinis sargas Tulūzoje, lapkričio pradžioje parodė „neįtikėtiną drąsą“, kai susidūrė su vyrų grupe, užsipuolusia 17-metę migrantę, ir prarado pirštą bei patyrė rimtą smūgį į galvą mačete. Pasipiktinęs, jis ketina pateikti skundą departament...

Skaityti daugiau

2025-11-17 laikas 08:58 Kas antras nepilnametis kalinys Italijoje yra užsienietis
Užsieniečiai sudaro apie 9 procentus Italijos gyventojų, tačiau jie sudaro 50 procentų nepilnamečių kalinių ir 32 procentus visų kalinių.

Skaityti daugiau

2025-11-17 laikas 08:53 Ukrainietė motina, Italijoje perpjovusi 9-mečio sūnaus gerklę, buvo ne kartą pranešta kaip pavojinga
9-metis berniukas, kurį anksčiau buvo užpuolusi motina, buvo rastas su perpjovta gerkle, nors tėvas buvo įspėjęs apie pavojų, tačiau į tai nebuvo atsižvelgta.

Skaityti daugiau

2025-11-17 laikas 08:42 Dvynių ryšys: mistinis telepatinis ryšys ir paslaptys
Ką reiškia turėti brolį ar sesę dvynį, suprasti beveik neįmanoma, nebent patys jais esate. Šiame straipsnyje aptariame dvynių gimstamumo padidėjimą pasaulyje ir Lietuvoje, ypatingą ryšį nuo gimdos, telepatinius atvejus su realiais pavyzdžiais, tokiai...

Skaityti daugiau