Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai – Patiekalai » 2021 » Sausio » 26

Naminiai tortai: Migdolinis tortas su Daim šokoladu

Naminiai tortai: Migdolinis tortas su Daim šokoladu tarsi Ikea

Tai yra mano įvairiausių progų stalo puošmena - nuostabus migdolinis tortas su virtu trynių bei sviesto kremu. Receptas yra skirtas visiems tiems, kurie negali išeiti iš IKEA parduotuvės nesuvalgę šio fantastiško migdolinio Daim torto gabaliuko. Taip pat ir tiems, kurie vis dar nėra jo paragavę. Žinokite Jūs daug prarandate. Jis nepaprastai gardus, sotus, toks ir turi privalo būti dieviškas desertas.

Pyragu aš jo negaliu pavadinti, nes tai desertas daug sotesnis bei rimtesnis už daugelį tortų. Be gliuteno, nes pagrindas yra gaminamas be miltų. Kad ir koks gardus IKEA ragautas pyragaitis, naminis gaunasi dar skanesnis. Vertinu 11 iš 10. Liesų bei labai gaivių tortų mėgėjams jo gaminti nerekomenduočiau.

Gaminant buvo naudojama 21 centimetro forma.

Ingredientai

Lakštams:

  • kiaušinių baltymai: 4
  • malti migdolai: 150 gramų
  • cukrus: 100 gramų.

Kremui:

  • kiaušinių tryniai: 4
  • riebi grietinėlė: 130 mililitrų
  • cukraus pudra: 75 gramų
  • sviestas: 150 gramų
  • vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio.

Užpilui:

  • pieniškas šokoladas: 150 gramų
  • grietinėlė: 2 valgomųjų šaukštų
  • "Daim" šokoladas.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia atskiriame kiaušinių trynius nuo baltymų.

2. Kiaušinių baltymus išplakame, pridedame cukraus ir toliau plakame iki standžių putų.

3. Dedame riešutus ir atsargiai išmaišome.

4. Kepimo formą išklojame su kepimo popieriumi ir ištepame sviestu.

5. Supilame pusę tešlos. Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 15-20 minučių.

6. Tą patį pakartojame ir su antra dalimi tešlos. Kepimo laikas priklausys nuo orkaitės tipo.

7. Kremas: Sumaišome grietinėlę, kiaušinių trynius ir cukrų.

8. Dedame į puodą ir kaitiname ant vidutinės kaitros. Kremas privalo pradėti tirštėti. Kaitindami nuolatos maišome.

9. Nukeliame nuo kaitros ir dedame sviestą bei vanilinį cukrų. Kai jau sviestas ištirpsta, gerai išmaišome ir dedame į šaldytuvą.

10. Į torto formą dedame pirmą lakštą ir paskirstome pusę kremo.

11. Tuomet dedame antrą ir sudedame likusį kremą.

12. Tortą dedame į šaldytuvą kelioms valandoms.

13. Kai jau torto kremas sutvirtėja, galite padengti šokoladu.

14. Ištirpinkite šokoladą su dviem šaukštais grietinėlės ir suberkite kapotus Daim šokoladus. Šokoladas neturi būti karštas.

15. Masę supilame ant torto ir dedame mažiausiai 6 valandoms į šaldytuvą. Idealiausia palikti per visą naktį.

16. Šį tortą galite ir užšaldyti. Itin patogu pasigaminti iš anksto.

17. Prieš patiekiant pjaustome šiltu peiliu. Lepinamės!

Rekomendacija: Daugiau tortų receptų rasite: Tortai.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
21.04.2024 laikas 11:58 Receptai – Patiekalai Švelnus, purus rabarbarų ir obuolių pyragas
Šis variantas toks paprastas, kad jį tikrai pagaminti net ir virtuvės naujokas. O galutinis rezultatas tikrai geras. Kiekvienas gabaliukas prie kavos susivalgo su didžiule šypsena. Pamėginkite!

Skaityti daugiau

21.04.2024 laikas 11:09 Receptai – Patiekalai Žirnienė su mėsos kukuliais, kurią visi girią!

Šiandien parodysiu Jums labai paprastą, bet itin skanią žirnių sriubą (kaip mano močiutė vadindavo - žirnienę) su mėsos kukuliais, bulvėmis ir morkomis. Ilgiausia proceso dalis, tai išmirkyti žirnius per naktį, kad jie greitai ...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 07:03 Receptai – Patiekalai Pilno grūdo avižinių dribsnių ir razinų sausainiai
Labai paprastai pagaminami, bet be galo gardūs sausainiai. Jeigu Jūs esate iš tų, kuriems razinos galėtų išvis neegzistuoti, tada naudokite džiovintas spanguoles arba kitas džiovintas mėgstamas uogas. Avižinių dribsnių bei razinų ...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 07:30 Japonija pirmauja reikalaudama didžiosios farmacijos ir politikų atsakomybės už COVID marmalų genocidą

Žmonių, kurie mirė "pasiskiepiję" nuo Vuchano koronaviruso (COVID-19), artimieji reikalauja kompensacijų iš Japonijos vyriausybės, kuri, kaip ir Jungtinių Valstijų vyriausybė, skiepus stūmė panašiu formatu kaip operacija "Warp Speed...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 07:07 Kodėl kai kurie COVID-19 "vakcinos" šalutiniai poveikiai primena ŽIV simptomus?

Žurnale "AIDS Research and Therapy" paskelbtame atvejo aprašyme atskleidžiama, kad Wuhan koronaviruso (COVID-19) "vakcinos" šalutinis poveikis beveik visiškai atitinka simptomus, susijusius su ūmia ŽIV (žmogaus imunodeficito vi...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 06:50 Koks yra geriausias romėnų inžinerijos pavyzdys?
Visi žino akveduko veikimo principą - transportuoti vandenį pasitelkiant gravitaciją. Tai jau sudėtingas menas, nuolydis turi būti taisyklingas dideliais atstumais (ir švelnus, kad nenusidėvėtų akmuo), o tais laikais jie neturėjo šiuolaikinių geodezi...

Skaityti daugiau