Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal » » » 2020 » Birželio » 28

Šokoladinis grietininis tortas

Šokoladinis Grietininis Tortas

Tai pats tikriausias tortas šokolado gerbėjams. Tikra šokolado bomba!! Sodrus ir kupinas skonio. Rekomenduoju išbandyti. 

Ingredientai:

Biskvitui:
  • juodasis šokoladas (bent 54 proc. kakavos): 100 gramų
  • sviestas: 120 gramų
  • kiaušiniai: 4 
  • rudasis cukrus: 220 gramų
  • miltai: 170 gramų
  • kakava: 30 gramų
  • kepimo milteliai: 1,5 šaukštelio
  • druska: žiupsnelio 
  • cinamonas: žiupsnelio 
  • vanilės ekstraktas: 1 šaukštelio
  • kefyras: 200 mililitrų.
Kremui:
  • grietinė (30 proc. riebumo): 400 mililitrų
  • juodasis šokoladas (bent 54 proc. kakavos): 300 gramų.

Porcijos: 8-10.

Recepto paruošimas:

  • Iš pradžių kiaušinius išsukite su cukrumi, vanile, kol masė pabals ir patrigubės.
  • Garų vonelėje ištirpinkite sviestą ir laužytą šokoladą.
  • Masę šiek tiek atvėsinkite ir silpna srovele supilkite į kiaušinių plakinį. Išplakite iki vientisos masės.
  • Miltus, kakavą, druską, kepimo miltelius, cinamoną sumaišykite ir įsijokite į šokoladinę masę. Atsargiai išmaišykite.
  • Supilkite kefyrą. Dar kartą viską išmaišykite iki vientisos masės.
  • Orkaitę įkaitinkite iki 190 laipsnių temperatūros.
  • Kepimo popieriumi išklokite dvi 20 centimetrų skersmens kepimo formas, kraštus patepkite sviestu.
  • Tešlą padalinkite į 2 kepimo formas po lygiai. Dėkite kepti į orkaitę ir kepkite maždaug 25 – 30 minučių.
  • Išimkite iš orkaitės ir biskvitus visiškai atvėsinkite. Vėliau kiekvieną biskvitą perpjaukite pusiau.
  • Kremui šokoladą sulaužykite ir ištirpinkite garų vonelėje.
  • Kitame puodelyje pašildykite grietinę, kad nebūtų šalta. Į grietinę maišydami supilkite šokoladą, išmaišykite iki vientisos masės.
  • Surinkite tortą. Į torto formą dėkite vieną biskvitą, tepkite kremo, vėl dėkite biskvitą, vėl kremas.
  • Sluoksniuokite taip, kol surinksite visą tortą. Pasilikite kremo viršui ir šonams aptepti.
  • Tortą dėkite kelioms valandoms į šaldytuvą stingti. Išimkite tortą iš formos, aptepkite viršų ir šonus kremu.
  • Puoškite pagal fantaziją. Pati puošiau kokosiniais saldainiais ir pabarsčiau kokoso drožlėmis. Skanaus :)
Nutiko kažkas, ko negalite paaiškinti? Persekioja paranormalūs reiškiniai? Žinote liaudies receptą ir ne tik? Pasidalinkite savo istorija - rašykite patys. Nemokamai! Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų.
Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar
TAIP PAT SKAITYKITE:
08.07.2020 laikas 22:03 Ghislaine Maxwell Placed in COVID Isolation Amid Fears She’ll Soon Be Found Dead
Ghislaine Maxwell has been placed in COVID isolation for 14 days at the Metropolitan Detention Center in Brooklyn, as fears continue to mount that she will not survive long enough to stand trial and potentially implicate a cabal of elites involved in Jeffrey Epstein’s pedophile ring....

Skaityti daugiau

08.07.2020 laikas 21:46 Ghislaine Maxwell’s ‘Secret Stash of Sex Tapes’ Implicate Elite Pedophiles, Says Former Friend
Ghislaine Maxwell has a ‘secret stash‘ of Jeffrey Epstein’s sex tapes featuring his powerful friends and will use the footage as an ‘insurance policy’ to save herself, according to a former friend who explained: ‘Ghislaine has always been as cunning as they come. She wasn’t going to be with Epstein ...

Skaityti daugiau

08.07.2020 laikas 10:18 Alaus actas gaminimas namuose
Alų supilkite į stiklinį sterilų indą. Į alų supilkite acto grybą arba šlakelį nepasterizuoto obuolių sidro acto. Galite papildomai nieko nepilti, bet ir acto grybas, ir nepasterizuotas obuolių sidro actas paskatins fermentaciją. Acto grybas dar papildomai suteiks ir gerų skoninių savybių. Indą užde...

Skaityti daugiau

08.07.2020 laikas 10:13 Silkė marinuota dūminio alaus acto marinate

Silkę išdarinėkite, supjaustykite juostelėmis. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais. Inde sluoksniuokite silkę su svogūnais ir prieskoniais. Šiltame vandenyje išmaišykite medų, supilkite alaus actą. Užpilkite marinatu silkę. Palaikykite šaldytuve per naktį.

...

Skaityti daugiau

08.07.2020 laikas 09:59 Duona su rūkytais lašinukais. Senovinis receptas.
O jau kvepėjo kai kepė… Įpatingai skani paskrudinta sausoje keptuvėje. Vien dėl to verta kepti. Įsivaizduokite lašinukai esantys duonoje pačirška skrudinant ir paleidžia riebaliuką ir kvapą

Skaityti daugiau