
- 2020-06-28
- 0.0 Reitingas
- 1161 Peržiūr
- Aptarti
Tai pats tikriausias tortas šokolado gerbėjams. Tikra šokolado bomba!! Sodrus ir kupinas skonio. Rekomenduoju išbandyti.
Ingredientai:
Biskvitui:
- juodasis šokoladas (bent 54 proc. kakavos): 100 gramų
- sviestas: 120 gramų
- kiaušiniai: 4
- rudasis cukrus: 220 gramų
- miltai: 170 gramų
- kakava: 30 gramų
- kepimo milteliai: 1,5 šaukštelio
- druska: žiupsnelio
- cinamonas: žiupsnelio
- vanilės ekstraktas: 1 šaukštelio
- kefyras: 200 mililitrų.
Kremui:
- grietinė (30 proc. riebumo): 400 mililitrų
- juodasis šokoladas (bent 54 proc. kakavos): 300 gramų.
Porcijos: 8-10.
Recepto paruošimas:
- Iš pradžių kiaušinius išsukite su cukrumi, vanile, kol masė pabals ir patrigubės.
- Garų vonelėje ištirpinkite sviestą ir laužytą šokoladą.
- Masę šiek tiek atvėsinkite ir silpna srovele supilkite į kiaušinių plakinį. Išplakite iki vientisos masės.
- Miltus, kakavą, druską, kepimo miltelius, cinamoną sumaišykite ir įsijokite į šokoladinę masę. Atsargiai išmaišykite.
- Supilkite kefyrą. Dar kartą viską išmaišykite iki vientisos masės.
- Orkaitę įkaitinkite iki 190 laipsnių temperatūros.
- Kepimo popieriumi išklokite dvi 20 centimetrų skersmens kepimo formas, kraštus patepkite sviestu.
- Tešlą padalinkite į 2 kepimo formas po lygiai. Dėkite kepti į orkaitę ir kepkite maždaug 25 – 30 minučių.
- Išimkite iš orkaitės ir biskvitus visiškai atvėsinkite. Vėliau kiekvieną biskvitą perpjaukite pusiau.
- Kremui šokoladą sulaužykite ir ištirpinkite garų vonelėje.
- Kitame puodelyje pašildykite grietinę, kad nebūtų šalta. Į grietinę maišydami supilkite šokoladą, išmaišykite iki vientisos masės.
- Surinkite tortą. Į torto formą dėkite vieną biskvitą, tepkite kremo, vėl dėkite biskvitą, vėl kremas.
- Sluoksniuokite taip, kol surinksite visą tortą. Pasilikite kremo viršui ir šonams aptepti.
- Tortą dėkite kelioms valandoms į šaldytuvą stingti. Išimkite tortą iš formos, aptepkite viršų ir šonus kremu.
- Puoškite pagal fantaziją. Pati puošiau kokosiniais saldainiais ir pabarsčiau kokoso drožlėmis. Skanaus :)
...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-08-09 laikas 17:40 Receptai Sluoksniuotas bulvių plokštainis (kugelis): maistinė nauda, kalorijos ir sveikesnės alternatyvos
Skaityti daugiau
2025-08-09 laikas 15:40 Receptai Varškės sausainiai: maistinė nauda, kalorijos ir kaip paruošti sveiką patiekalą
Skaityti daugiau
2025-08-04 laikas 07:57 Receptai Voveraitės: Maistinė Vertė, Sveikas Gaminimas ir Onkologijos Prevencija
Skaityti daugiau
2025-08-11 laikas 09:38 Kaip teisingai laikyti vaisius ir daržoves: mitai, nauda ir ekspertų patarimai 2025
Skaityti daugiau
2025-08-11 laikas 09:17 Vangos pranašystės 2025: dirbtinis intelektas, klimato kaita ir geopolitinės įtampos
Skaityti daugiau
2025-08-10 laikas 14:38 Emocinė Sveikata Terapija: Saulėlydis 4K ASMR Bangų Ošimas ir Gamtos Garsai
Skaityti daugiau
2025-08-10 laikas 10:55 Zodiako Ženklų Poros, Kurias Sujungia Likimas: 4 Neįtikėtini Ryšiai
Skaityti daugiau