Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal » » » 2020 » Gruodžio » 10 » Patalpinti naujieną

Šiltos vištienos salotos su paprikomis, pomidorais ir žirnių daigais

Šiltos vištienos salotos su paprikomis, pomidorais ir žirnių daigais

Lengvos ir subtilios vištienos salotos, kurios suteikia sveiko sotumo jausmą. Pavalgęs jautiesi sotus, bet neapsunkęs. Labai geras pasirinkimas vakarienei arba pietums.

Ingredientai

Vištienos salotoms:

  • vištienos krūtinėlės: 3
  • vištienos prieskoniai: 2 valgomųjų šaukštų (naudoju "Santa Maria")
  • rapsų aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
  • raudonosios paprikos: 1 (be sėklų ir supjaustyta dideliais gabaliukais)
  • aisbergo salotos: 1 gūžės (stambiai suplėšyta)
  • žirnių daigai: 100 gramų
  • gerai sunokę pomidorai: 2 vidutinio dydžio (supjaustyti gabaliukais)
  • agurkai: 0,5 (supjaustyti nedideliais gabaliukais)
  • salierų stiebai: 2 (supjaustyti).

Padažui:

  • obuolių sidro actas: 3 valgomųjų šaukštų (arba kitas švelnus actas)
  • vištienos prieskoniai: 2 arbatinių šaukštelių (naudoju "Santa Maria")
  • raudonieji svogūnai: 0,5 (smulkiai supjaustyto)
  • alyvuogių aliejus: 3 valgomųjų šaukštų.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia apibarstome vištienos krūtinėles iš abiejų pusių vištienos prieskoniais ir šiek tiek lengvai "įmasažuojame" pirštais.

2. Tada įkaitiname aliejų keptuvėje ir kepame vištieną vidutinėje kaitroje.

3. Pakepame vištienos gabaliukus po maždaug 3 minutes iš abiejų pusių, kol iškepa bei gražiai paruduoja. Sudedame vištieną į lėkštę ir atidedame trumpam į šoną.

4. Tuomet įkaitiname aliejų keptuvėje.

5. Nuplauname papriką bei supjaustome ją dideliais gabaliukais.

6. Pakepame papriką po maždaug 3 minutes iš abiejų pusių, kol šiek tiek suminkštėja.

7. Po to nuplauname bei paruošiame salotų lapus, žirnių daigus, pomidorus, agurkus ir salierų stiebus.

8. Sudedame į lėkštę kartu su kepta paprika.

9. Supjaustome vištieną ir paskleidžiame ją ant salotų.

10. Padažas: Sumaišome actą, vištienos prieskonius bei smulkiai supjaustytą raudonąjį svogūną su aliejumi.

11. Patiekdami užpilame salotas padažu. Skanaujame!

Rekomendacija: Daugiau vištienos salotų receptų rasite: Vištienos salotos.

Recepto Autorius Santa Maria

Turite savo nuomone, (už ar, prieš) pasidalinkite su mumis, palikite komentarą, prisijunkite, rašykite bloge, pasirinkdami kategoriją. Pasidalinkite savo receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su paranormaliais, anomališkais ir kitais nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Įvertink šį straipsnį. Prieš tai pakomentuodami, arba parašykite patys! Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą PARANORMAL turinį. Norite sužinoti daugiau, sutikite gauti naujienas arba pasidalinkite spausdami .
Sveiki, nesuspėju, o info tiek daug! Kas Jums svarbu?
Iš viso atsakymų: 206
Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar
TAIP PAT SKAITYKITE:
08.03.2021 laikas 19:43 Keptuvėje kepta traški žuvies filė su kukurūzų dribsniais (corn flakes)
Aš labai mėgstu įvairiausius žuvies patiekalus. Ir kad man žuvis neatsibostų, aš vis ieškau naujų receptų. Man asmeniškai šitokia traški žuvis buvo tikras atradimas. Vaikai valgė, net pirštelius laižydami. O šiaip jie nėra didžiuliai žuvies mėgėjai....

Skaityti daugiau

08.03.2021 laikas 19:39 Sultinga vištienos krūtinėlė keptuvėje su pievagrybiais ir grietinėle
Šitaip keptuvėje kepta vištienos krūtinėlė gausis sultinga ir prie viryklės tikrai nesugaišite daug savo laiko, o pietūs arba vakarienė tikrai nenuvils. Pamėginkite pasigaminti jau šiandien.

Skaityti daugiau

08.03.2021 laikas 19:39 Drėgnas dryžuotas - zebrinis keksas su kakava
Kas labiausiai patiko gaminant tokį drėgną zebrinį keksą man asmeniškai, tai maišyti geltonąją ir kakavinę tešlas bei vis stebėti, kaip gražiai skleidžiasi. Be to tai raminančiai veikia, o skoniu pažadu, kad nenusivilsite. Prie kavos ar arbatos puodelio tai tobulas keksas....

Skaityti daugiau

08.03.2021 laikas 10:06 Įminta Diatlovo perėjos paslaptis? Dėl 9 šiurpių mirčių buvo kaltinami „ateiviai ir sniego žmonės“
Naujas tyrimas atskleidė, kad devynis studentus, 1959 m. keliavusius slidėmis Sibire, pražudė snigo griūtis. Ne ateiviai ar sniego žmonės, kaip kadaise buvo tikima.

Skaityti daugiau

08.03.2021 laikas 08:55 Brandi ir nebrandi meilė: nuo poreikio iki savęs priėmimo
„Myliu tave, nes tu man esi labai reikalingas“. Nebrandi meilė – tai spąstai, kurių pagrindas yra vidinis poreikis. Jeigu norite sukurti tvirtus santykius, būtina suvokti, kuo skiriasi brandi meilė nuo nebrandžios....

Skaityti daugiau

07.03.2021 laikas 23:06 Sveikatą atstatantis receptas: 1 burokėlis, 2 morkos, 1 obuolys

Kurdamas šį receptą specialistas rėmėsi tuo, kad ingredientai turi būti paprasti ir prieinami, kad kiekvienas žmogus galėtų paruošti šią priemonę. Receptas tikrai lengvas, todėl kad burokėliai, morkos ir obuoliai turi visus būtinus mikroelementus ir kainuoja nebrangiai.

...

Skaityti daugiau

07.03.2021 laikas 17:07 Žudanti saulė: Trečiojo reicho veidrodis

Tarp daugybės išties unikalių technologijų, kurias Antrojo pasaulio karo metu sukūrė vokiečių mokslininkai, yra daug labai keistų. Kitaip projektą „Saulės patranka“ pavadinti neįmanoma – didžiulis orbitinis veidrodis, kuris savo spinduliu degina ištisus miestus, išgarina upes ir...

Skaityti daugiau

07.03.2021 laikas 16:05 Legenda apie Konvio upę ir pabaisą Afanką
Kalbama, jog kažkada buvo laikai, kai žmonės, gyvenantys Konvio slėnyje, nuolat kentėdavo nuo didžiulių potvynių, kurie pražudydavo jų galvijus ir pasėlius. Tačiau šių nelaimių priežastis nebuvo natūralus reiškinys: visi žinojo, kad potvynius sukelia Afankas....

Skaityti daugiau