Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2020 » Gruodžio » 10

Šiltos vištienos salotos su paprikomis, pomidorais ir žirnių daigais

Šiltos vištienos salotos su paprikomis, pomidorais ir žirnių daigais

Lengvos ir subtilios vištienos salotos, kurios suteikia sveiko sotumo jausmą. Pavalgęs jautiesi sotus, bet neapsunkęs. Labai geras pasirinkimas vakarienei arba pietums.

Ingredientai

Vištienos salotoms:

  • vištienos krūtinėlės: 3
  • vištienos prieskoniai: 2 valgomųjų šaukštų (naudoju "Santa Maria")
  • rapsų aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
  • raudonosios paprikos: 1 (be sėklų ir supjaustyta dideliais gabaliukais)
  • aisbergo salotos: 1 gūžės (stambiai suplėšyta)
  • žirnių daigai: 100 gramų
  • gerai sunokę pomidorai: 2 vidutinio dydžio (supjaustyti gabaliukais)
  • agurkai: 0,5 (supjaustyti nedideliais gabaliukais)
  • salierų stiebai: 2 (supjaustyti).

Padažui:

  • obuolių sidro actas: 3 valgomųjų šaukštų (arba kitas švelnus actas)
  • vištienos prieskoniai: 2 arbatinių šaukštelių (naudoju "Santa Maria")
  • raudonieji svogūnai: 0,5 (smulkiai supjaustyto)
  • alyvuogių aliejus: 3 valgomųjų šaukštų.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia apibarstome vištienos krūtinėles iš abiejų pusių vištienos prieskoniais ir šiek tiek lengvai "įmasažuojame" pirštais.

2. Tada įkaitiname aliejų keptuvėje ir kepame vištieną vidutinėje kaitroje.

3. Pakepame vištienos gabaliukus po maždaug 3 minutes iš abiejų pusių, kol iškepa bei gražiai paruduoja. Sudedame vištieną į lėkštę ir atidedame trumpam į šoną.

4. Tuomet įkaitiname aliejų keptuvėje.

5. Nuplauname papriką bei supjaustome ją dideliais gabaliukais.

6. Pakepame papriką po maždaug 3 minutes iš abiejų pusių, kol šiek tiek suminkštėja.

7. Po to nuplauname bei paruošiame salotų lapus, žirnių daigus, pomidorus, agurkus ir salierų stiebus.

8. Sudedame į lėkštę kartu su kepta paprika.

9. Supjaustome vištieną ir paskleidžiame ją ant salotų.

10. Padažas: Sumaišome actą, vištienos prieskonius bei smulkiai supjaustytą raudonąjį svogūną su aliejumi.

11. Patiekdami užpilame salotas padažu. Skanaujame!

Rekomendacija: Daugiau vištienos salotų receptų rasite: Vištienos salotos.

Recepto Autorius Santa Maria

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-29 laikas 15:48 Receptai Grietininis pyragas su soda – purus, drėgnas ir labai paprastas receptas dideliam stalui

Klasikinis lietuviškas grietininis pyragas su soda iš 1 litro grietinės – purus, drėgnas, pigus ir labai paprastas. Tobulas dideliam stalui, svečiams ar kelionėms. Su tiksliomis kalorijomis, maistine verte ir sveikesnėmis...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 15:34 Receptai Varškės pyragas su karamele ir riešutais – klasikinis lietuviškas desertas, kurio norėsis dar ir dar

Varškės pyragas su karamele ir riešutais – lietuviška klasika! Trapus pagrindas, purus įdaras ir sodri karamelė. Receptas + kalorijos, maistinė vertė ir kaip padaryti sveikesnį. Tobulas desertas šventėms ir kasdienai.

...

Skaityti daugiau

2025-11-25 laikas 09:17 Receptai Kepta antis su raugintais kopūstais orkaitėje – sultinga šventinė klasika
Orkaitėje kepta antis su raugintais kopūstais ir rūkytais lašinukais – tikra lietuviška Kalėdų klasika. Sultinga mėsa, traški odelė, aromatingas įdaras. Išsamus receptas + maistinė analizė: kiek kalorijų, kokia nauda sveikatai, ką...

Skaityti daugiau

2025-11-30 laikas 17:56 Koks medus naudingiausias sveikatai 2026 m.? Populiariausios rūšys ir teisingas laikymas

Koks medus naudingiausias sveikatai 2025 metais? Sužinokite, kodėl akacijų medus tinka diabetikams, liepų – nuo kosulio, o Manuka turi stipriausią antibakterinį poveikį. Taip pat – kaip teisingai laikyti medų, kad jis išlaikytų visas n...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 10:35 Išvaryta šeima iš namų: kai motina pagaliau pasakė „GANA“

Skaudi, bet išlaisvinanti tikra istorija, kaip motina po ilgų mėnesių tylos pagaliau išvarė suaugusį sūnų su šeima iš savo namų. Kada pagalba tampa išnaudojimu ir kaip išdrįsti pasirinkti save, ...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 10:18 Mirusi anyta paliko MAN visą turtą, bet su vienu draudimu, kurio niekas nesupranta

Anyta visą gyvenimą mane žemino ir niekino. Po mirties paliko man VISĄ turtą – butą, namą, automobilį ir pinigus – bet su viena sąlyga: nieko negaliu parduoti. Ar tai kerštas, ar keistas bandymas atsiprašyti? Tikra istorija, kuri sukrė...

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 18:31 ✨ Nuostabi Vasaros Akimirka: 3 Valandos Tikro Tekančio Upelio ir Paukščių Čiulbėjimo
Švelnus vandens čiurlenimas ir vasariški paukščių giesmės akimirksniu nuramina, padeda geriau susikaupti ir greičiau užmigti. Tiesiog paspauskite „Play“ ir pasinerkite į visišką ramybę 🌿✨

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 09:00 Olandai renkasi mėsą: per dvejus metus veganiškos dietos populiarumas sumažėjo 75 %, o vegetarizmas taip pat smarkiai sumažėjo
Nauji tyrimai rodo, kad vis mažiau olandų renkasi veganizmą ir vegetarizmą, o tai gali būti blogas ženklas tiems, kurie skatina europiečius laikytis tokios mitybos.

Skaityti daugiau