Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai » 2020 » Gruodžio » 10

Šiltos vištienos salotos su paprikomis, pomidorais ir žirnių daigais

Šiltos vištienos salotos su paprikomis, pomidorais ir žirnių daigais

Lengvos ir subtilios vištienos salotos, kurios suteikia sveiko sotumo jausmą. Pavalgęs jautiesi sotus, bet neapsunkęs. Labai geras pasirinkimas vakarienei arba pietums.

Ingredientai

Vištienos salotoms:

  • vištienos krūtinėlės: 3
  • vištienos prieskoniai: 2 valgomųjų šaukštų (naudoju "Santa Maria")
  • rapsų aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
  • raudonosios paprikos: 1 (be sėklų ir supjaustyta dideliais gabaliukais)
  • aisbergo salotos: 1 gūžės (stambiai suplėšyta)
  • žirnių daigai: 100 gramų
  • gerai sunokę pomidorai: 2 vidutinio dydžio (supjaustyti gabaliukais)
  • agurkai: 0,5 (supjaustyti nedideliais gabaliukais)
  • salierų stiebai: 2 (supjaustyti).

Padažui:

  • obuolių sidro actas: 3 valgomųjų šaukštų (arba kitas švelnus actas)
  • vištienos prieskoniai: 2 arbatinių šaukštelių (naudoju "Santa Maria")
  • raudonieji svogūnai: 0,5 (smulkiai supjaustyto)
  • alyvuogių aliejus: 3 valgomųjų šaukštų.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia apibarstome vištienos krūtinėles iš abiejų pusių vištienos prieskoniais ir šiek tiek lengvai "įmasažuojame" pirštais.

2. Tada įkaitiname aliejų keptuvėje ir kepame vištieną vidutinėje kaitroje.

3. Pakepame vištienos gabaliukus po maždaug 3 minutes iš abiejų pusių, kol iškepa bei gražiai paruduoja. Sudedame vištieną į lėkštę ir atidedame trumpam į šoną.

4. Tuomet įkaitiname aliejų keptuvėje.

5. Nuplauname papriką bei supjaustome ją dideliais gabaliukais.

6. Pakepame papriką po maždaug 3 minutes iš abiejų pusių, kol šiek tiek suminkštėja.

7. Po to nuplauname bei paruošiame salotų lapus, žirnių daigus, pomidorus, agurkus ir salierų stiebus.

8. Sudedame į lėkštę kartu su kepta paprika.

9. Supjaustome vištieną ir paskleidžiame ją ant salotų.

10. Padažas: Sumaišome actą, vištienos prieskonius bei smulkiai supjaustytą raudonąjį svogūną su aliejumi.

11. Patiekdami užpilame salotas padažu. Skanaujame!

Rekomendacija: Daugiau vištienos salotų receptų rasite: Vištienos salotos.

Recepto Autorius Santa Maria

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
20.12.2024 laikas 17:05 Receptai Kalėdų antis grilyje: skonis ir tradicija susijungia
Kalėdų šventės yra puiki proga mėgautis ypatingais patiekalais, ir antis grilyje yra vienas iš geriausių pasirinkimų. Šis receptas sujungia sultingą mėsą, aromatingą įdarą ir išskirtinius vaisių prieskonius, kurie suteikia unikalų...

Skaityti daugiau

20.12.2024 laikas 16:57 Receptai Marinuota skumbrė: skanus ir maistingas užkandis
Marinuota skumbrė yra ne tik skanūs, bet ir maistingi užkandžiai, kurie puikiai tinka tiek kasdieniam, tiek šventiniam stalui. Ši žuvis yra kupina omega-3 riebalų rūgščių, baltymų ir vitaminų, todėl jos įtraukimas į mitybą gali te...

Skaityti daugiau

20.12.2024 laikas 16:49 Receptai Silkė su džiovintais grybais: tradicinis lietuviškas skonis
Silkė su džiovintais grybais ir svogūnų pagardu – tai ne tik skanus, bet ir simbolinis lietuviškos virtuvės patiekalas, apjungiantis tradicijas ir modernumą. Šis receptas ypač populiarus, kai norima paruošti lengvą, tačiau sočę už...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 19:19 Stebuklingas svorio metimas tinginiams: imbiero mišinys
Naujausi Kinijos mokslininkų tyrimai atskleidžia revoliucingus atradimus apie litocholinę rūgštį, natūraliai gaminamą organizme. Šis junginys, kuris pasireiškia, kai organizmas patiria badavimo būseną, gali tapti raktu į senėjimo procesų sulėtėjimą i...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 11:40 Kaip Neužversti Artimųjų Savo Negatyvumu?

Kiekvienas iš mūsų susiduria su iššūkiais ir sunkumais gyvenime, tačiau kaip mes juos sprendžiame, gali reikšmingai paveikti mūsų santykius su artimaisiais. Pagalbos ieškojimas yra natūralus, tačiau svarbu žinoti, kada ir kaip tai daryti, kad neap...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 11:06 Atleidimas: Kelias į Emocinę Laisvę ir Ramybę
Atleidimas – tai galinga savybė, leidžianti mums išsilaisvinti nuo praeities skausmų ir nuoskaudų. Nors dažnai manome, kad atleidimas yra susijęs su kitais, iš tiesų jis labiausiai veikia mus pačius. Šiame straipsnyje nagrinėsime atleidimo procesą, j...

Skaityti daugiau

20.12.2024 laikas 18:37 Gyvenimas dviese: kinė 5 metus apsimetinėjo savo mirusia seserimi
Šeimos ryšiai kartais gali būti tokie sudėtingi, kad net tragiškos aplinkybės skatina mus ieškoti neįprastų sprendimų. Kinijos internetas šiuo metu mirga nuo Annie Niu pasakojimo apie tai, kaip ji penkerius metus slėpė savo sesers dvynės mirtį nuo se...

Skaityti daugiau

20.12.2024 laikas 18:18 «Protingiausias žmogus pasaulyje» dalijasi mintimis apie mirtį ir reinkarnaciją
Krisas Langanas, 72 metų amerikiečių mokslininkas, žinomas dėl savo išskirtinio intelekto, pasidalino intriguojančia nuomone apie mirtį ir pomirtinį gyvenimą. Jo Kognityvinis teorinis visatos modelis (CTMU) pristato radikaliai naują požiūrį į mūsų eg...

Skaityti daugiau