26.12.2020, 21:23
Aludaris Valdas Vižinis apie alaus kultūrą ir alaus virimą
„Gyventi Biržų rajone ir neturėti savo alaus – neįmanoma, nes alaus virimas čia buvo ir tebėra krašto savastis, šventa šimtmečiais egzistavusi tradicija bei svarbus bendruomeninio gyvenimo įvykis“, – sako Valdas Vižinis, praeityje žinomas TV veidas, šiandien įsikūręs Gataučių kaime, partizano Mamerto Indriliūno sodyboje. Valdas domisi aludarystės istorija ir šio amato moko visus norinčiuosius. Kasmet prieš didžiąsias metų šventes jis verda kalėdinį alų.
Skaityk toliau
26.12.2020, 16:50
Skaniausias Biskvitas, Senoviškas Lietuviškas Obuolių Pyragas
Jeigu nesate kepę šio pyrago, tai greičiausiai jį jums vaikystėje kepė mama arba močiutė. Tai elementariausias ir skaniausias biskvitas, senoviškas lietuviškas obuolių pyrago receptas. Kadangi pats receptas labai paprastas, šiek tiek sutrukdysiu jūsų dėmesį ir pateiksiu "teorijos", kad ateity nebijotute ir bandytute kitus biskvitų receptus.
Skaityk toliau
26.12.2020, 14:10
Toks Varškės Apkepas Gaminamas Tik Lietuvoje
Prancūzai turi savo tradicinėje virtuvėje "quiche", vokiečiai "Kuchen", žydai turi "Knich", na o, mes lietuviai labai didžiuojamės varškės apkepais. Varškės apkepas - toks patiekalas, kuris idealiai tinka šventiniams pusryčiams arba pietums, taip pat vaikams nudžiuginti, svečiams pamaloninti bei savo pilvą palepinti.
Skaityk toliau
26.12.2020, 14:10
Skanios Orkaitėje Užkeptos Bulvės
Orkaitėje užkeptos bulvės skanios be jokių priedų, o dar skaniau su šlakeliu majonezo ar kečupo bei šviežiomis salotomis, o sočiau būtų prie mėsos arba žuvies patiekalų. Darbo trukmė vos 5 minutės, kepimas orkaitėje: 45 minutės. Dėkoju savo draugei už ši nuostabų receptą.
Skaityk toliau
|