Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2020 » Gruodžio » 26

Itališkas Klasikinis Obuolių Pyragas Pusryčiams "Torta Di Mele" Prie Espresso Kavos Puodelio

itališkas klasikinis obuolių pyragas pusryčiams "Torta di mele"

(Paranormal) Šį kartą noriu Jums pristatyti tikrą itališką klasiką - obuolių pyragą "Torta di mele". Jis yra vos vos kvepiantis anyžiais, tai daugiau užuomina, nei tikras anyžių skonis, skanaujant atrodo, tarsi būtų panaudota kažkokia kitokia - labai įdomi obuolių rūšis. Pyragas gaunasi purus, nelipnus, nepersaldus, lengvas bei sotus. Patiekiame šio pyrago gabaliuką šalia rytinio espresso kavos puodelio ir pasijusime tarsi itališkąjame rojuje.

Paruošimas yra tikrai itin lengvas ir užtruks vos 10 minučių, kepimui prireiks valandos. Susidaro idealus scenarijus savaitgalio pusryčiams: dedi pyragą į orkaitę, išsimaudai, dar šiek tiek pasimėgauji lovoje ir keliauji į virtuvę, tai yra į "itališką rojų", mūsų atveju.

Gaminant reiktų turėti 20-25 centimetrų skersmens kepimui orkaitėje tinkančią keptuvę arba torto formą.

Ingredientai

  • sviestas: 1 valgomojo šaukšto
  • kieti obuoliai: 2-3 (tiks Granny Smith, Braeburn ar kitokie)
  • kiaušiniai: 2
  • citrinos sultys: 1 valgomojo šaukšto
  • vynuogių sėklų augalinis aliejus: 0,5 stiklinės
  • cukrus: 0,5 stiklinės + 3 valgomųjų šaukštų
  • Sambuca likeris (anyžinio skonio bespalvis likeris): 2 valgomųjų šaukštų
  • kvietiniai aukščiausios rūšies miltai: 1 stiklinės
  • soda: 1 arbatinio šaukštelio su kaupu
  • cukraus pudra: 1 arbatinio šaukštelio.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia pasiruoškite 165 laipsnių (325°F) temperatūros orkaitę.

2. Kepimo indo vidų ištepkite su sviestu ir apiberkite trupučiu miltu. Neprilipusius miltus iškratykite lauk.

3. Tada obuolius nuplaukite, nuskuskite žieveles, supjaustykite skiltelėmis į aštuonias dalis, peilio galiuku išpjaukite sėklalizdžius.

4. Tuomet dubenyje sumaišykite kiaušinius, citrinų sultis, cukrų, aliejų ir likerį.

5. Atskirame dubenyje sumaišykite miltus bei sodą. Sausą mišinį berkite į skystų ingredientų mišinį. Išmaišius turi gautis ganėtinai skysta bei lipni tešla.

6. Tešlą supilkite į kepimo indą. Obuolių skilteles iki pusės panardinkite į tešlą. Obuolių skiltelės privalo būti glaustai išdėstytos per visą tešlos paviršių.

7. Kepkite valandą. Atvėsinkite iki kambario temperatūros, pabarstykite cukraus pudra ir patiekite!

8. Rekomendacija: Daugiau obuolių pyragų receptų rasite: Obuolių pyragai.

Recepto Autorius Segebutės užrašai

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-10-14 laikas 09:14 Receptai Drėgnas Meduolių Keksas su Grietine: Nauda, Kalorijos ir Pilnavertis Patiekalas
Drėgnas meduolių keksas su grietine yra puikus šventinis desertas, kuris ne tik gardus, bet ir turi sveikatos naudą dėl ingredientų kaip sviestas, kiaušiniai ir prieskoniai. Šiame straipsnyje aptariama jo kalorijos (apie 300 porci...

Skaityti daugiau

2025-10-14 laikas 08:53 Receptai Kugelis su kiaulės koja: receptas, nauda sveikatai ir kalorijos

Kugelis su kiaulės koja – tradicinis lietuviškas patiekalas, sujungiantis bulvių ir mėsos skonius. Šiame straipsnyje rasite pilną receptą, ingredientų alternatyvas, gaminimo patarimus, sveikatos naudą (kalio, kolageno šal...

Skaityti daugiau

2025-10-14 laikas 08:38 Receptai Marmurinis keksas su bananais: receptas, nauda sveikatai ir kalorijos
Marmurinis keksas su bananais – klasikinis desertas, sujungiantis šokolado ir bananų skonius. Šiame straipsnyje rasite pilną receptą, ingredientų alternatyvas, gaminimo patarimus, sveikatos naudą (kalio, vitaminų šaltinis), kalori...

Skaityti daugiau

2025-10-14 laikas 10:24 Kaip Velykų Salos Moai Statulos "Vaikščiojo" Į Savo Vietas: Nauji Tyrimai Ir Įrodymai 2025 M.
Velykų salos moai statulos – viena didžiausių pasaulio archeologinių mįslių. Naujausi 2025 m. tyrimai, vadovaujami Carl Lipo ir Terry Hunt, patvirtina "vaikščiojimo" metodą: statulos buvo judinamos upright su virvėmis, siūbuojant zigzagu. Eksperiment...

Skaityti daugiau

2025-10-14 laikas 10:10 Žalsvasis Aksombaravykis: Miško Klasika su Didžiule Nauda Sveikatai
Žalsvasis aksombaravykis – nepastebimas miško grybas su puikiu aromatu. Šiame straipsnyje aptariama jo išvaizda, painiava su kitais grybais, nauda sveikatai (virškinimui, cholesterolio mažinimui), kalorijos (mažai), mityba ir receptai. Sužinokite, ka...

Skaityti daugiau

2025-10-14 laikas 09:38 Česnako Nauda Sveikatai: Natūralus Antibiotikas ir Jo Galios
Česnakas (Allium sativum) yra ne tik populiarus prieskonis virtuvėje, bet ir galingas natūralus vaistas, kurio savybės žinomos jau tūkstančius metų. Senovės civilizacijos, tokios kaip egiptiečiai, graikai ir romėnai, naudojo česnaką gydymui ir apsaug...

Skaityti daugiau

2025-10-14 laikas 08:03 Vokietijos policija ieško somaliečio užpuoliko, kurio dantys yra ‘blogos būklės’
Vokietijos policija ieško somaliečio užpuoliko, kurio dantys yra ‘blogos būklės’

Skaityti daugiau

2025-10-13 laikas 17:23 Gražus rudens miškas, paukščių čiulbėjimas, raminantis upės šniokštimas
Pasinerk į rudeninio miško ramybę su šiuo 4K ASMR vaizdo įrašu! Klausykis švelnaus upelio šniokštimo, melodingo paukščių čiulbėjimo ir rudeninių lapų ošimo, įrašytų saulėtą rudens dieną. Šis 2 valandų įrašas puikiai tinka meditacijai, jogai, atsipala...

Skaityti daugiau