Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2020 » Gruodžio » 26

Itališkas Klasikinis Obuolių Pyragas Pusryčiams "Torta Di Mele" Prie Espresso Kavos Puodelio

itališkas klasikinis obuolių pyragas pusryčiams "Torta di mele"

(Paranormal) Šį kartą noriu Jums pristatyti tikrą itališką klasiką - obuolių pyragą "Torta di mele". Jis yra vos vos kvepiantis anyžiais, tai daugiau užuomina, nei tikras anyžių skonis, skanaujant atrodo, tarsi būtų panaudota kažkokia kitokia - labai įdomi obuolių rūšis. Pyragas gaunasi purus, nelipnus, nepersaldus, lengvas bei sotus. Patiekiame šio pyrago gabaliuką šalia rytinio espresso kavos puodelio ir pasijusime tarsi itališkąjame rojuje.

Paruošimas yra tikrai itin lengvas ir užtruks vos 10 minučių, kepimui prireiks valandos. Susidaro idealus scenarijus savaitgalio pusryčiams: dedi pyragą į orkaitę, išsimaudai, dar šiek tiek pasimėgauji lovoje ir keliauji į virtuvę, tai yra į "itališką rojų", mūsų atveju.

Gaminant reiktų turėti 20-25 centimetrų skersmens kepimui orkaitėje tinkančią keptuvę arba torto formą.

Ingredientai

  • sviestas: 1 valgomojo šaukšto
  • kieti obuoliai: 2-3 (tiks Granny Smith, Braeburn ar kitokie)
  • kiaušiniai: 2
  • citrinos sultys: 1 valgomojo šaukšto
  • vynuogių sėklų augalinis aliejus: 0,5 stiklinės
  • cukrus: 0,5 stiklinės + 3 valgomųjų šaukštų
  • Sambuca likeris (anyžinio skonio bespalvis likeris): 2 valgomųjų šaukštų
  • kvietiniai aukščiausios rūšies miltai: 1 stiklinės
  • soda: 1 arbatinio šaukštelio su kaupu
  • cukraus pudra: 1 arbatinio šaukštelio.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia pasiruoškite 165 laipsnių (325°F) temperatūros orkaitę.

2. Kepimo indo vidų ištepkite su sviestu ir apiberkite trupučiu miltu. Neprilipusius miltus iškratykite lauk.

3. Tada obuolius nuplaukite, nuskuskite žieveles, supjaustykite skiltelėmis į aštuonias dalis, peilio galiuku išpjaukite sėklalizdžius.

4. Tuomet dubenyje sumaišykite kiaušinius, citrinų sultis, cukrų, aliejų ir likerį.

5. Atskirame dubenyje sumaišykite miltus bei sodą. Sausą mišinį berkite į skystų ingredientų mišinį. Išmaišius turi gautis ganėtinai skysta bei lipni tešla.

6. Tešlą supilkite į kepimo indą. Obuolių skilteles iki pusės panardinkite į tešlą. Obuolių skiltelės privalo būti glaustai išdėstytos per visą tešlos paviršių.

7. Kepkite valandą. Atvėsinkite iki kambario temperatūros, pabarstykite cukraus pudra ir patiekite!

8. Rekomendacija: Daugiau obuolių pyragų receptų rasite: Obuolių pyragai.

Recepto Autorius Segebutės užrašai

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-09 laikas 10:53 Receptai Vištienos Kotletai su Morkomis ir Gysločių Sēklų Luobelēm: Lengvas, Baltymingas Patiekalas Šeimai
Šiandien, kai sveika mityba tampa prioritetu, ieškome patiekalų, kurie būtų ne tik skanūs, bet ir naudingi organizmui. Vištienos kotletai su morkomis ir gysločių sēklų luobelēm – idealus pasirinkimas kasdieniams pietums ar vakarie...

Skaityti daugiau

2025-11-05 laikas 09:03 Receptai Kopūstų rauginimas 2025 lapkritį: palankios dienos pagal Mėnulį

Lapkritį vėlyvieji kopūstai tampa saldūs ir sultingi – idealu raugimui. Svarbu žinoti palankias dienas pagal Mėnulio kalendorių 2025 m.: lapkričio 2–5, 8, 9, 11–13, 20–25 d. Geriausia raugti augančio Mėn...

Skaityti daugiau

2025-11-01 laikas 12:12 Receptai Žemaičių Blynai: Nauda, Kalorijos, Įsisavinimas ir Pilnavertis Receptas

Žemaičių blynai – sotus lietuviškas patiekalas iš bulvių tešlos su mėsos įdaru ir kreminiu padažu. Porcijoje ~500 kcal, gausu kalio, baltymų. Organizmas įsisavina 90% angliavandenių, 95% kalio. Gaminant prarandama 15-25% ...

Skaityti daugiau

2025-11-17 laikas 08:58 Kas antras nepilnametis kalinys Italijoje yra užsienietis
Užsieniečiai sudaro apie 9 procentus Italijos gyventojų, tačiau jie sudaro 50 procentų nepilnamečių kalinių ir 32 procentus visų kalinių.

Skaityti daugiau

2025-11-17 laikas 08:53 Ukrainietė motina, Italijoje perpjovusi 9-mečio sūnaus gerklę, buvo ne kartą pranešta kaip pavojinga
9-metis berniukas, kurį anksčiau buvo užpuolusi motina, buvo rastas su perpjovta gerkle, nors tėvas buvo įspėjęs apie pavojų, tačiau į tai nebuvo atsižvelgta.

Skaityti daugiau

2025-11-17 laikas 08:42 Dvynių ryšys: mistinis telepatinis ryšys ir paslaptys
Ką reiškia turėti brolį ar sesę dvynį, suprasti beveik neįmanoma, nebent patys jais esate. Šiame straipsnyje aptariame dvynių gimstamumo padidėjimą pasaulyje ir Lietuvoje, ypatingą ryšį nuo gimdos, telepatinius atvejus su realiais pavyzdžiais, tokiai...

Skaityti daugiau

2025-11-16 laikas 18:09 Kodėl Negalima Mesti Šaldytų Koldūnų Į Verdantį Vandenį: Teisingas Virimo Būdas
Daugelis žmonių mano, kad šaldytus koldūnus būtina mesti būtent į verdantį vandenį, tačiau tai klaida, galinti sugadinti patiekalą. Šiame straipsnyje paaiškinsime, kodėl taip daryti nereikėtų ir kaip teisingai išvirti koldūnus, kad jie būtų sultingi,...

Skaityti daugiau

2025-11-16 laikas 17:56 Kodėl protingi žmonės turi mažai draugų: moksliškos priežastys
Daugelis mano, kad kuo daugiau draugų, tuo geriau, tačiau protingi žmonės dažnai renkasi ribotą bendravimo ratą. Šiame straipsnyje aptariame moksliškai pagrįstas priežastis, kodėl intelektualai vertina kokybę, o ne kiekį socialiniuose ryšiuose. Sužin...

Skaityti daugiau