- 26.12.2020
- 4.0 Reitingas
- 679 Peržiūrų
- Aptarti
(Paranormal) Šį kartą noriu Jums pristatyti tikrą itališką klasiką - obuolių pyragą "Torta di mele". Jis yra vos vos kvepiantis anyžiais, tai daugiau užuomina, nei tikras anyžių skonis, skanaujant atrodo, tarsi būtų panaudota kažkokia kitokia - labai įdomi obuolių rūšis. Pyragas gaunasi purus, nelipnus, nepersaldus, lengvas bei sotus. Patiekiame šio pyrago gabaliuką šalia rytinio espresso kavos puodelio ir pasijusime tarsi itališkąjame rojuje.
Paruošimas yra tikrai itin lengvas ir užtruks vos 10 minučių, kepimui prireiks valandos. Susidaro idealus scenarijus savaitgalio pusryčiams: dedi pyragą į orkaitę, išsimaudai, dar šiek tiek pasimėgauji lovoje ir keliauji į virtuvę, tai yra į "itališką rojų", mūsų atveju.
Gaminant reiktų turėti 20-25 centimetrų skersmens kepimui orkaitėje tinkančią keptuvę arba torto formą.
Ingredientai
- sviestas: 1 valgomojo šaukšto
- kieti obuoliai: 2-3 (tiks Granny Smith, Braeburn ar kitokie)
- kiaušiniai: 2
- citrinos sultys: 1 valgomojo šaukšto
- vynuogių sėklų augalinis aliejus: 0,5 stiklinės
- cukrus: 0,5 stiklinės + 3 valgomųjų šaukštų
- Sambuca likeris (anyžinio skonio bespalvis likeris): 2 valgomųjų šaukštų
- kvietiniai aukščiausios rūšies miltai: 1 stiklinės
- soda: 1 arbatinio šaukštelio su kaupu
- cukraus pudra: 1 arbatinio šaukštelio.
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia pasiruoškite 165 laipsnių (325°F) temperatūros orkaitę.
2. Kepimo indo vidų ištepkite su sviestu ir apiberkite trupučiu miltu. Neprilipusius miltus iškratykite lauk.
3. Tada obuolius nuplaukite, nuskuskite žieveles, supjaustykite skiltelėmis į aštuonias dalis, peilio galiuku išpjaukite sėklalizdžius.
4. Tuomet dubenyje sumaišykite kiaušinius, citrinų sultis, cukrų, aliejų ir likerį.
5. Atskirame dubenyje sumaišykite miltus bei sodą. Sausą mišinį berkite į skystų ingredientų mišinį. Išmaišius turi gautis ganėtinai skysta bei lipni tešla.
6. Tešlą supilkite į kepimo indą. Obuolių skilteles iki pusės panardinkite į tešlą. Obuolių skiltelės privalo būti glaustai išdėstytos per visą tešlos paviršių.
7. Kepkite valandą. Atvėsinkite iki kambario temperatūros, pabarstykite cukraus pudra ir patiekite!
8. Rekomendacija: Daugiau obuolių pyragų receptų rasite: Obuolių pyragai.
Recepto Autorius Segebutės užrašai
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau