Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai » 2020 » Gruodžio » 26

Itališkas Klasikinis Obuolių Pyragas Pusryčiams "Torta Di Mele" Prie Espresso Kavos Puodelio

itališkas klasikinis obuolių pyragas pusryčiams "Torta di mele"

(Paranormal) Šį kartą noriu Jums pristatyti tikrą itališką klasiką - obuolių pyragą "Torta di mele". Jis yra vos vos kvepiantis anyžiais, tai daugiau užuomina, nei tikras anyžių skonis, skanaujant atrodo, tarsi būtų panaudota kažkokia kitokia - labai įdomi obuolių rūšis. Pyragas gaunasi purus, nelipnus, nepersaldus, lengvas bei sotus. Patiekiame šio pyrago gabaliuką šalia rytinio espresso kavos puodelio ir pasijusime tarsi itališkąjame rojuje.

Paruošimas yra tikrai itin lengvas ir užtruks vos 10 minučių, kepimui prireiks valandos. Susidaro idealus scenarijus savaitgalio pusryčiams: dedi pyragą į orkaitę, išsimaudai, dar šiek tiek pasimėgauji lovoje ir keliauji į virtuvę, tai yra į "itališką rojų", mūsų atveju.

Gaminant reiktų turėti 20-25 centimetrų skersmens kepimui orkaitėje tinkančią keptuvę arba torto formą.

Ingredientai

  • sviestas: 1 valgomojo šaukšto
  • kieti obuoliai: 2-3 (tiks Granny Smith, Braeburn ar kitokie)
  • kiaušiniai: 2
  • citrinos sultys: 1 valgomojo šaukšto
  • vynuogių sėklų augalinis aliejus: 0,5 stiklinės
  • cukrus: 0,5 stiklinės + 3 valgomųjų šaukštų
  • Sambuca likeris (anyžinio skonio bespalvis likeris): 2 valgomųjų šaukštų
  • kvietiniai aukščiausios rūšies miltai: 1 stiklinės
  • soda: 1 arbatinio šaukštelio su kaupu
  • cukraus pudra: 1 arbatinio šaukštelio.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia pasiruoškite 165 laipsnių (325°F) temperatūros orkaitę.

2. Kepimo indo vidų ištepkite su sviestu ir apiberkite trupučiu miltu. Neprilipusius miltus iškratykite lauk.

3. Tada obuolius nuplaukite, nuskuskite žieveles, supjaustykite skiltelėmis į aštuonias dalis, peilio galiuku išpjaukite sėklalizdžius.

4. Tuomet dubenyje sumaišykite kiaušinius, citrinų sultis, cukrų, aliejų ir likerį.

5. Atskirame dubenyje sumaišykite miltus bei sodą. Sausą mišinį berkite į skystų ingredientų mišinį. Išmaišius turi gautis ganėtinai skysta bei lipni tešla.

6. Tešlą supilkite į kepimo indą. Obuolių skilteles iki pusės panardinkite į tešlą. Obuolių skiltelės privalo būti glaustai išdėstytos per visą tešlos paviršių.

7. Kepkite valandą. Atvėsinkite iki kambario temperatūros, pabarstykite cukraus pudra ir patiekite!

8. Rekomendacija: Daugiau obuolių pyragų receptų rasite: Obuolių pyragai.

Recepto Autorius Segebutės užrašai

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
20.12.2024 laikas 17:05 Receptai Kalėdų antis grilyje: skonis ir tradicija susijungia
Kalėdų šventės yra puiki proga mėgautis ypatingais patiekalais, ir antis grilyje yra vienas iš geriausių pasirinkimų. Šis receptas sujungia sultingą mėsą, aromatingą įdarą ir išskirtinius vaisių prieskonius, kurie suteikia unikalų...

Skaityti daugiau

20.12.2024 laikas 16:57 Receptai Marinuota skumbrė: skanus ir maistingas užkandis
Marinuota skumbrė yra ne tik skanūs, bet ir maistingi užkandžiai, kurie puikiai tinka tiek kasdieniam, tiek šventiniam stalui. Ši žuvis yra kupina omega-3 riebalų rūgščių, baltymų ir vitaminų, todėl jos įtraukimas į mitybą gali te...

Skaityti daugiau

20.12.2024 laikas 16:49 Receptai Silkė su džiovintais grybais: tradicinis lietuviškas skonis
Silkė su džiovintais grybais ir svogūnų pagardu – tai ne tik skanus, bet ir simbolinis lietuviškos virtuvės patiekalas, apjungiantis tradicijas ir modernumą. Šis receptas ypač populiarus, kai norima paruošti lengvą, tačiau sočę už...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 19:19 Stebuklingas svorio metimas tinginiams: imbiero mišinys
Naujausi Kinijos mokslininkų tyrimai atskleidžia revoliucingus atradimus apie litocholinę rūgštį, natūraliai gaminamą organizme. Šis junginys, kuris pasireiškia, kai organizmas patiria badavimo būseną, gali tapti raktu į senėjimo procesų sulėtėjimą i...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 11:40 Kaip Neužversti Artimųjų Savo Negatyvumu?

Kiekvienas iš mūsų susiduria su iššūkiais ir sunkumais gyvenime, tačiau kaip mes juos sprendžiame, gali reikšmingai paveikti mūsų santykius su artimaisiais. Pagalbos ieškojimas yra natūralus, tačiau svarbu žinoti, kada ir kaip tai daryti, kad neap...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 11:06 Atleidimas: Kelias į Emocinę Laisvę ir Ramybę
Atleidimas – tai galinga savybė, leidžianti mums išsilaisvinti nuo praeities skausmų ir nuoskaudų. Nors dažnai manome, kad atleidimas yra susijęs su kitais, iš tiesų jis labiausiai veikia mus pačius. Šiame straipsnyje nagrinėsime atleidimo procesą, j...

Skaityti daugiau

20.12.2024 laikas 18:37 Gyvenimas dviese: kinė 5 metus apsimetinėjo savo mirusia seserimi
Šeimos ryšiai kartais gali būti tokie sudėtingi, kad net tragiškos aplinkybės skatina mus ieškoti neįprastų sprendimų. Kinijos internetas šiuo metu mirga nuo Annie Niu pasakojimo apie tai, kaip ji penkerius metus slėpė savo sesers dvynės mirtį nuo se...

Skaityti daugiau

20.12.2024 laikas 18:18 «Protingiausias žmogus pasaulyje» dalijasi mintimis apie mirtį ir reinkarnaciją
Krisas Langanas, 72 metų amerikiečių mokslininkas, žinomas dėl savo išskirtinio intelekto, pasidalino intriguojančia nuomone apie mirtį ir pomirtinį gyvenimą. Jo Kognityvinis teorinis visatos modelis (CTMU) pristato radikaliai naują požiūrį į mūsų eg...

Skaityti daugiau