31.12.2020, 23:07
Pyragėliai su vištiena
Tai yra vienas iš tetos receptų (ačiū jai), turėjęs būti prijungtas prie "Vištienos sultinio" recepto, bet nusprendžiau parašyti atskirai, nes "Pyragėliai su vištiena", tai tik vienas iš daugybės būdų, kur įmanoma panaudoti virtos vištos mėsą.
Skaityk toliau
31.12.2020, 20:10
Hesitations against coronavirus vaccination widespread – even in the medical field
A large percentage of the population, including medical professionals, still have doubts over the Wuhan coronavirus vaccine. The hesitation stems from safety and efficacy concerns regarding vaccine candidates currently available. This has prompted agencies such as the World Health Organization (WHO) to step up their campaigns to lessen people’s doubts regarding the COVID-19 jab.
Skaityk toliau
31.12.2020, 15:42
Asymptomatic transmission of COVID-19 didn’t occur at all, study of 10 million finds
WUHAN, China, December 23, 2020 (LifeSiteNews) – A study of almost 10 million people in Wuhan, China, found that asymptomatic spread of COVID-19 did not occur at all, thus undermining the need for lockdowns, which are built on the premise of the virus being unwittingly spread by infectious, asymptomatic people.
Skaityk toliau
31.12.2020, 15:42
Traškūs bulviniai sklindžiai (blynai)
Ukrainiečiai savo bulvinius sklindžius vadina deruny (деруни), lenkai juos vadina placki ziemniaczane, žydams - tai latkės, o baltarusiams - draniki (дранiкi), o va vokiečiams - kartoffelpuffer... Tikriausiai visos lietuvius supančios šalys juos gamina, bet mano įsitikinimu, tai visiškai autentiškas lietuviškas patiekalas, nuo laikų, kai buvo atrasta Amerika ir kasdienes ropeles ant mūsų stalo pakeitė nuostabios ir kvapnios bulvės.
Skaityk toliau
31.12.2020, 15:11
Lietuviškai Kepti Grybai Arba Grybų Pagardas
Grybas, kaip tikriausiai daugelis žino, yra pats seniausias bei tikriausias Lietuvos valgis. Kaip yra žinoma, kad kai tik ledynai atslūgo bei susidarė taip Baltijos jūra, tai jos pakrantėse pirmiau suviešėjo samanos ir po to jose išdygo grybai.
Skaityk toliau
31.12.2020, 15:42
Paukštienos Paštetas Kuris Ilgai Neužsilaiko
Aš pati dažniausiai privengiu gaminti patiekalus, kuriuose lieka "atliekų". Pvz., jei reikia plakti 12-os kiaušinių baltymus, kur po to dėti 12 trynių? Tas pats ir kepant orkaitėje paukštieną, - kur dėti skilvį, širdį, kaklą, kepenėles ir sparnelių galiukus?
Skaityk toliau
31.12.2020, 15:42
Obuoliniai Putėsiai (Obuolienė, Tyrelė)
Pirmoji 6-8 mėnesių kūdikio tyrelė gali būti sutarkuotas obuolys arba putėsiai (jeigu namie turite rankinį blenderį). Braškes galite duoti nuo 18 mėnesių amžiaus, mažiems vaikams iki dviejų metų yra patartina pašalinti braškių sėklas, tai yra jas apskusti, mat braškių sėklos turi mikro kabliukus, kurie sudirgina skrandžio bei žarnyno sieneles.
Skaityk toliau
31.12.2020, 15:11
Apelsinų Skonio Vištiena a L'Orange (Apelsininis Viščiukas)
Oranžinė - apelsininė vištiena (poulet a l'orange - prancūziškai tariasi "pulė aloranž") yra vienas mano mėgiamiausių vištienos patiekalų. Niekada nepraleidžiu progos prancūziškuose restoranuose užsisakyti apelsinų skonio viščiuko, jei tik toks būna paminėtas tos dienos meniu. Ypatingomis progomis savo šeimai irgi jį gaminu, pagal savo sukurtą receptą daugelio kitų šaltinių pagrindu.
Skaityk toliau
|