Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai | Patiekalai » 2020 » Gruodžio » 31

Lietuviškai Kepti Grybai Arba Grybų Pagardas

grybai, padažai, pagardai, kepti grybai
  • 31.12.2020
  • 0.0 Reitingas
  • 462 Peržiūros
  • Aptarti

(Paranormal) Grybas, kaip tikriausiai daugelis žino, yra pats seniausias bei tikriausias Lietuvos valgis. Kaip yra žinoma, kad kai tik ledynai atslūgo bei susidarė taip Baltijos jūra, tai jos pakrantėse pirmiau suviešėjo samanos ir po to jose išdygo grybai. Grybai Lietuvoje tiesiog klesti ir šiomis dienomis. Tikriausiai nerasime pasaulyje antros tokios tautos, šitaip gerai nusimanančios apie grybus, jų paieškos, rūšiavimo, paruošimo bei skonio paslaptis.

Viena, ką tikrai galiu parekomenduoti visiems grybų mėgėjams: nieko nelaukdami įsigykite būtent grybams valyti skirtą šepetėlį su minkštais ilgais šeriais. Kaip žinia, plaunant grybai prisisunkia į save daug vandens ir tokie jie po to tiks tik sriubai virti. Kepimui bei troškinimui grybai privalo būti sausi: grybų paviršių nuvalykite tokiu šepetėliu, kietus juodulius pašalinkite peiliu, grybą nuplaukite trumpai po plona vandens srovele bei iš karto nusausinkite. Jei grybavote miške patys, tai plauti vandeniu nėra būtina, - užteks apšluostyti grybus drėgna popierine servetėle. Kazlėkams bei ūmėdėms nuo kepurėlių nulupus skūrelę gaminamas  patiekalas bus šviesesnis.

Žemiau mano patiektas grybų paruošimo receptas - tai galimybė parduotuviniams nelietuviškiems grybams suteikti tikrą lietuvišką skonį.

Ingredientai

  • pievagrybiai: 200 gramų
  • kitos rūšies grybai: 100 gramų (aš naudoju šitakius)
  • aliejus: 50 mililitrų
  • sviestas: 100 gramų
  • druska: 1 arbatinio šaukštelio
  • šviežiai malti juodieji pipirai: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • grietinėlė: 1 stiklinės (250 mililitrų).

grybai, padažai, pagardai, kepti grybai

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia grybus nuvalykite, kotelius supjaustykite kiek smulkiau, o kepurėles supjaustykite stambiau.

2. Tada keptuvėje virš vidutinės kaitros įkaitinkite aliejų ir ištirpinkite sviestą.

3. Sviestui suputojus ir nurimus, sudėkite sausus supjaustytus grybus. Pasūdykite bei papipirinkite.

4. Kepkite maždaug 10-15 minučių atviroje keptuvėje, vis pamaišydami.

5. Kai jau grybai pradeda gražiai ruduoti, pilkite grietinėlės. Užvirinkite ir maišydami pavirkite maždaug 1-3 minutes, kol padažas tampa norimo tirštumo.

6. Pateikite grybais su padažu aplieję virtas ar keptas bulves, makaronus-spagečius, cepelinus, vėdarus, įmaišę į virtus ryžius arba kitas kruopas, taip pat ant mėsos kepsnių arba tiesiog kaip atskirą patiekalą su riekute duonos. Skanaukite!

7. Pastebėjimas: Žemiau nuotraukoje, galite matyti šį grybų padažą patiektą ant jautienos didkepsnio.

Rekomendacija: Daugiau grybų receptų rasite: Grybų patiekalai.

Recepto Autorius Segebutės užrašai

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram kanale. X(twitter) kanale.

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
23.02.2024 laikas 15:29 Receptai | Patiekalai Skaniausi Mieliniai blynai. Ar žinai šį receptą?
Tikros Užgavėnės turi būti su mieliniais blynais. Betgi, galima pasigaminti juos savaitgalį su grietine, uogine. Argi neskanu?

Skaityti daugiau

22.02.2024 laikas 21:28 Receptai | Patiekalai Porketa, itališkas šonines suktinis (receptas)
Turiu keletą receptų kurie lieka vis nepaskelbti. Nežinau, kas sutrukdo tai padaryti, bet tarsi tie labai geri receptai patys pasislepia arba dažnesniu atveju neturi geros nuotraukos. Ir šis atvejis ne išimtis, kai karštą porketą ...

Skaityti daugiau

22.02.2024 laikas 15:23 Receptai | Patiekalai Naminiai raguoliai su uogiene
Ar pamenate, kaip vaikystėje džiaugdavotės mamos ar močiutės iškeptais pyragais? Skanūs naminiai raguoliai sušildydavo rankas ir pripildydavo virtuvę maloniu aromatu.

Skaityti daugiau

23.02.2024 laikas 21:41 Kaip turėti švarų šaldytuvą, jo neplaunant?
Visi, kas gyveno tarybiniais laikais, susidūrė su šaldytuvais, kurie tuomet buvo gaminami. Aš irgi turėjau tarybinį agregatą, besivadinantį Snaigę. Dirbo šaldytuvas garsiai, šaldymo kameroje prišaldavo ledas, viduje visada būdavo kažkoks nemalonus kv...

Skaityti daugiau

23.02.2024 laikas 21:27 Istorija apie žmogaus išdavystę ir šuns ištikimybę

Ankstyvą šeštadienio rytą su vyru važiavome į sodą ir iškart už miesto pamatėme šunį, pririštą prie atitvaro. Vyras net pristabdė – kas gi tai?! Bet paskui pagalvojome – gal šeimininkas nuėjo į krūmus, o šunį paliko, kad nepasimestų.

Skaityti daugiau

23.02.2024 laikas 15:38 Ką apie jus pasako laikysena, kuria miegate?
Miegas mūsų gyvenime atlieka labai svarbią funkciją. Jis suteikia mūsų kūnui ir protui galimybę atsigauti ir atgauti jėgas kitai dienai. Miegas gali atrodyti paprasta veikla, tačiau tai, kaip miegame, gali daug pasakyti apie mūsų asmenybę....

Skaityti daugiau