Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai | Patiekalai » 2022 » Sausio » 16

Gaminame namuose: Naminė saldinta pistacijų pasta

Gaminame namuose: Naminė saldinta pistacijų pasta
  • 16.01.2022
  • 0.0 Reitingas
  • 1620 Peržiūrų
  • Aptarti

Maistas privalo būti skanus. Šiais laikas žmonės vis dažniausiai koncentruojasi į grožį, kad net kartais pamiršta skonį. Vis mažiau apie jį visi kalba. Kai jus pamatote foto internete, kai skaitote įvairiausius receptus, žurnalus apie maistą, knygas - ar kiek susimąstote apie skonį? Ar tiesiog labai graži nuotrauka - noriu ir gaminsiu. Tos fantastiškos, gundančios, apetitą sukeliančios nuotraukos (atvirai pasakius jos tikrai varo iš proto). Ach, kad jos dar garantuotų ir nuostabų skonį.

Apie ką aš? Praėjusią savaitę internete ieškojau receptų, kaip pasigaminti naminę pistacijų pastą, bet visos nuotraukos "nekabino". Galvojau, negi neįmanoma skaniai pasigaminti. Ir tada pradėjau mąstyti... gi ne foto suteikia skonį. Tada susiradau keletą senesnių receptų internete, nuotraukos darytos senokai, tad jų kokybė tikrai nepasirodė labai gera. Tuomet pradėjau skaityti komentarus ir viename recepte radau labai daug pagyrų, nors kaip minėjau, pati foto visai neužkabino. Pasigaminau ir skonis pranoko visus lūkesčius. Gavosi tikrai tobulai.

Tad šį kartą ir Jums parodysiu kaip pasigaminti saldintą pistacijų pastą. Pistacijos, kaip žinia, yra labai populiarūs riešutai. Kad ir kokią receptų knygą arba internetinį puslapį atsiversi su šiuolaikiškais desertais, visur bus naudojamos pistacijos. Biskvitai su pistacijomis, kremai, musai, ledai, pyragai, pyragėliai ar net eklerai, tikriausiai visko net išvardinti neįmanoma.

Tikriausiai visi žinote tą jausmą, kai pradeda skanauti pistacijas prie kokio filmo ir niekada negali sustoti.

Kitas pistacijų privalumas - jų graži, sodri žalia spalva ir tai, kaip fantastiškai ji atrodo įvairiausiuose kepiniuose.

Labai daugybėje receptų, kur yra naudojamos pistacijos, minima jų pasta. O parduotuvėje ji kainuoja ganėtinai brangiai, nors pasigaminti tikrai paprasta. Tai kam pirkti?

Taip pat esu gaminusi ir nesaldintą pastą, o tiesiog sumaliau riešutus su šlakeliu aliejaus iki pastos konsistencijos. Tokia pasta yra kiek aromatingesne. Bet sakyčiau, kad kepiniuose man labiau patiko ši, tad šios receptu su Jumis ir dalinuosi šį kartą.

Ingredientai

  • nuvalytos pistacijos: 500 gramų
  • cukrus: 200 gramų
  • gliukozės sirupas: 1 valgomojo šaukšto
  • vanduo: trečdalio stiklinės.

Recepto paruošimas

1. Jeigu reikia nuvalyti pistacijas, darome šitaip: Įdedame pistacijas į dubenį ir užpilame verdančiu vandeniu. Paliekame maždaug 4 minutes, po to nukošiame ir nulupame pistacijas.

2. Įkaitiname orkaitę iki 100 laipsnių temperatūros, riešutus įdedame į kepimo skardą ir dedame į orkaitę maždaug 15 minučių, kad jie išdžiūtų. Atsargiai, neperkepame jų, nes pistacijos pakeis spalvą.

3. Išimame ir atvėsiname.

4. Pistacijų pasta: Įdedame visus ingredientus į virtuves kombaino indą ir sumalame iki pastos konsitencijos. Ji privalo būti vientisa su kuo mažiau grūdelių. Kartais maldami sustojame ir nustumiame viską nuo senelių į apačią, kad geriau susimaltų.

5. Įdedame į sandarų indą ir laikome šaldytuve arba šaldiklyje. Skanaus!

Recepto Autorius Apie viską

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram kanale. X(twitter) kanale. Jei manai, kad mano darbas yra naudingas, pasidalink, prenumeruok, padėkok ar paremk...

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
30.11.2023 laikas 21:37 Receptai | Patiekalai Tai šedevras, o ne tik receptas. Subtilus keksas arbatai iš paprastų produktų
Tai pats geriausias keksas, kokį esu ragavęs! Minkštas, švelnus ir labai skanus, be to, jį lengva paruošti.

Skaityti daugiau

30.11.2023 laikas 21:22 Receptai | Patiekalai "Dieve, kaip skanu": biudžetinis pyragas su uogiene
Mėgstu paprastus ir skanius receptus, o šis yra vienas iš mano mėgstamiausių. Tokį pyragą net savo svečiams prie arbatos patiekiu - na, labai skanu!

Skaityti daugiau

30.11.2023 laikas 16:06 Tauta Siūlo "BlackRock" perima valstybių ir centrinių bankų kontrolę

Šiandien Rusijos ir užsienio žiniasklaidoje retkarčiais minima Amerikos bendrovė intriguojančiu pavadinimu "BlackRock", kuris išvertus reiškia "Juodoji uola". Daugumai piliečių ji yra daug mažiau žinoma nei,...

Skaityti daugiau

01.12.2023 laikas 09:22 2023 m. gruodžio 1 d. horoskopas: prognozės visiems zodiako ženklams
Horoskopai visada traukė žmonių dėmesį, ir daugelis juos laiko patikimu informacijos apie ateitį šaltiniu. Jie padeda suprasti, kokie įvykiai gali nutikti mūsų gyvenime ir kokius sprendimus priimti. Šiame straipsnyje apžvelgsime 2023 m. gruodžio 1 d....

Skaityti daugiau

30.11.2023 laikas 20:59 Kodėl protingas vyras geriau nei gražus?
Bet jeigu patys neskaitote ilgų tekstų, gali būti, kad geriausias dalykas, kurį galite padaryti, – ištekėti (arba vesti) už žmogaus, kuris vis dar juos skaito.

Skaityti daugiau

30.11.2023 laikas 20:55 Jeigu jūs – mama, rūpinkitės savimi. Tai – jūsų pareiga
Nesvarbu, ar jums 5, 25, ar 40 metų, jeigu jūs – mama, jūsų užduotis nesikeičia: jūs priimate jausmus, padedate atsikratyti baimių, suteikiate stabilumo. Be jūsų to niekas nepadarys. O be šito žmogui sunku gyventi. Nesulaukdamas jūsų paramos, vaikas ...

Skaityti daugiau