Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai – Patiekalai » 2020 » Gruodžio » 31

Traškūs bulviniai sklindžiai (blynai)

Traškūs Bulviniai Sklindžiai (Blynai)

(Paranormal) Ukrainiečiai savo bulvinius sklindžius vadina deruny (деруни), lenkai juos vadina placki ziemniaczane, žydams - tai latkės, o baltarusiams - draniki (дранiкi), o va vokiečiams - kartoffelpuffer... Tikriausiai visos lietuvius supančios šalys juos gamina, bet mano įsitikinimu, tai visiškai autentiškas lietuviškas patiekalas (bulviniai blynai), nuo laikų, kai buvo atrasta Amerika ir kasdienes ropeles ant mūsų stalo pakeitė nuostabios ir kvapnios bulvės.

Šį kartą Jūsų dėmesiui patiektas receptas skirsis nuo daugeliui žinomo tuo, kad maniškiai sklindžiai yra traškūs, spygliuoti, šventiški išvaizda bei skoniu.

Porcijos - gaunasi maždaug 40 nedidelių sklindžių, tai yra keturios didelės porcijos, arba nedideli užkandžiai 10-čiai asmenų. 

Pagaminimui reiks turėti tarką bei keptuvę.

Ingredientai

  • bulvės: 4 labai didelės (~1 kilogramo; labiausiai tinka Russet - rudomis storomis lupenomis)
  • svogūnai: 1 (~200 gramų)
  • kiaušiniai: 2 dideli (lengvai išpaltki)
  • kvietiniai miltai: 3 valgomųjų šaukštų (nėra būtina)
  • rupi druska: 0,5 valgomojo šaukšto
  • šviežiai malti juodieji pipirai: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
  • aliejus: 150 mililitrų.

Recepto paruošimas

1. Aš pati prieš nuskusdamas bulves mėgstu jas visada nuplauti ir tik po to skusti.

2. Taigi, pirmiausia bulves nuskuskite.

3. Tris bulves sutarkuokite stambia burokine tarka, o vieną - smulkia sūrio tarka.

4. Spaudami rankomis bulvių sultis nusunkite į atskirą dubenį, palikite jas maždaug vienai minutes krakmolui nusėsti.

5. Iš dubens atsargiai išpilkite skystį, krakmolą dėkite į bulvių mišinį.

6. Išlukštenkite svogūną ir jį sutarkuokite smulkia tarka arba sumalkite.

7. Dėkite į bulves. Pridėkite kiaušinius, miltus, druską ir pipirus, viską gerai išmaišykite šaukštu.

8. Į keptuvę, virš vidutiniškos kaitros, pilkite aliejaus tiek, kad jo gylis siektų vieną centimetrą. Gerai įkaitinkite: patikrinimui įmestas duonos trupinėlis privalo burbuliuoti, ir per 15 sekundžių paruduoti arba medinio šaukšto galas karštame aliejuje irgi burbuliuoja.

9. Valgomuoju šaukštu dėkite tešlą į keptuvę: vienas sklindis = 1 valgomasis šaukštas.

10. Kepkite tol , kol sklindžiai lengvai paruduoja, tai yra iš abiejų pusių, po maždaug 2-3 minutes.

11. Iškepusius sklindžius dėkite ant grotelių virš skardos.

12. Kad sklindžiai neatvėstų, juos galite laikyti 100 laipsnių (200°F) temperatūros orkaitėje iki pusvalandžio.

13. Pateikite papuošę tiršta grietine, grietinės-varškės mišiniu, grūdėta varške, obuoliene., šviežiais daigeliais ar kitais mėgstamais priedais (pvz. kiaušiniais). Labai gardu užsigerti karšta arbatėle su citrina.

14. Patarimas: Kartais Kalėdoms aš tą pačią obuolienę. gaminu primaišiusi šviežių spanguolių ar spanguolių uogienės - šitaip gaunasi toks švelniai rausvas, beveik skaidrus, lašas baltame grietinės soste. Svečiai suvalgo bulvinius sklindžius pirštais - tarsi karštą užkandį. Ir visi labai pagiria!

Rekomendacija: Daugiau sklindžių receptų rasite: Sklindžių receptai.

Recepto Autorius Segebutės užrašai

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
21.04.2024 laikas 11:58 Receptai – Patiekalai Švelnus, purus rabarbarų ir obuolių pyragas
Šis variantas toks paprastas, kad jį tikrai pagaminti net ir virtuvės naujokas. O galutinis rezultatas tikrai geras. Kiekvienas gabaliukas prie kavos susivalgo su didžiule šypsena. Pamėginkite!

Skaityti daugiau

21.04.2024 laikas 11:09 Receptai – Patiekalai Žirnienė su mėsos kukuliais, kurią visi girią!

Šiandien parodysiu Jums labai paprastą, bet itin skanią žirnių sriubą (kaip mano močiutė vadindavo - žirnienę) su mėsos kukuliais, bulvėmis ir morkomis. Ilgiausia proceso dalis, tai išmirkyti žirnius per naktį, kad jie greitai ...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 07:03 Receptai – Patiekalai Pilno grūdo avižinių dribsnių ir razinų sausainiai
Labai paprastai pagaminami, bet be galo gardūs sausainiai. Jeigu Jūs esate iš tų, kuriems razinos galėtų išvis neegzistuoti, tada naudokite džiovintas spanguoles arba kitas džiovintas mėgstamas uogas. Avižinių dribsnių bei razinų ...

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 09:24 Mėnulio šventyklos Maču Pikču paslapčių atskleidimas: inkų išradingumo ir dvasinio ryšio liudijimas
Giliai Andų kalnų masyve slypi istorikus ir turistus šimtmečius žavinti šventa vieta - Mėnulio šventykla Maču Pikču. Šį inkų civilizacijos pastatytą architektūros stebuklą iki šiol gaubia paslaptis, tačiau jo svarba inkų dvasingumui ir astronominiams...

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 08:31 Kokio ūgio buvo Jėzus Kristus?
2015 m. birželio 21 d. nuotraukoje popiežius Pranciškus liečia Šventąją drobulę Turino katedroje. Ji yra Šventojo Sosto nuosavybė.

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 08:12 2024 m. balandžio 26 d. horoskopas visiems Zodiako ženklams: kas laukia kiekvieno iš mūsų?

Šiandien Merkurijus baigia savo retrogradinį judėjimą, tampa tiesioginiu ir pamažu įsibėgėja. Tai reiškia, kad daugelis žmonių šiandien bus sulėtėję, sutrikę, pamirš įprastus dalykus ir viską darys lėčiau nei įprastai.

...

Skaityti daugiau