Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2020 » Gruodžio » 31

Traškūs bulviniai sklindžiai (blynai)

Traškūs Bulviniai Sklindžiai (Blynai)

(Paranormal) Ukrainiečiai savo bulvinius sklindžius vadina deruny (деруни), lenkai juos vadina placki ziemniaczane, žydams - tai latkės, o baltarusiams - draniki (дранiкi), o va vokiečiams - kartoffelpuffer... Tikriausiai visos lietuvius supančios šalys juos gamina, bet mano įsitikinimu, tai visiškai autentiškas lietuviškas patiekalas (bulviniai blynai), nuo laikų, kai buvo atrasta Amerika ir kasdienes ropeles ant mūsų stalo pakeitė nuostabios ir kvapnios bulvės.

Šį kartą Jūsų dėmesiui patiektas receptas skirsis nuo daugeliui žinomo tuo, kad maniškiai sklindžiai yra traškūs, spygliuoti, šventiški išvaizda bei skoniu.

Porcijos - gaunasi maždaug 40 nedidelių sklindžių, tai yra keturios didelės porcijos, arba nedideli užkandžiai 10-čiai asmenų. 

Pagaminimui reiks turėti tarką bei keptuvę.

Ingredientai

  • bulvės: 4 labai didelės (~1 kilogramo; labiausiai tinka Russet - rudomis storomis lupenomis)
  • svogūnai: 1 (~200 gramų)
  • kiaušiniai: 2 dideli (lengvai išpaltki)
  • kvietiniai miltai: 3 valgomųjų šaukštų (nėra būtina)
  • rupi druska: 0,5 valgomojo šaukšto
  • šviežiai malti juodieji pipirai: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
  • aliejus: 150 mililitrų.

Recepto paruošimas

1. Aš pati prieš nuskusdamas bulves mėgstu jas visada nuplauti ir tik po to skusti.

2. Taigi, pirmiausia bulves nuskuskite.

3. Tris bulves sutarkuokite stambia burokine tarka, o vieną - smulkia sūrio tarka.

4. Spaudami rankomis bulvių sultis nusunkite į atskirą dubenį, palikite jas maždaug vienai minutes krakmolui nusėsti.

5. Iš dubens atsargiai išpilkite skystį, krakmolą dėkite į bulvių mišinį.

6. Išlukštenkite svogūną ir jį sutarkuokite smulkia tarka arba sumalkite.

7. Dėkite į bulves. Pridėkite kiaušinius, miltus, druską ir pipirus, viską gerai išmaišykite šaukštu.

8. Į keptuvę, virš vidutiniškos kaitros, pilkite aliejaus tiek, kad jo gylis siektų vieną centimetrą. Gerai įkaitinkite: patikrinimui įmestas duonos trupinėlis privalo burbuliuoti, ir per 15 sekundžių paruduoti arba medinio šaukšto galas karštame aliejuje irgi burbuliuoja.

9. Valgomuoju šaukštu dėkite tešlą į keptuvę: vienas sklindis = 1 valgomasis šaukštas.

10. Kepkite tol , kol sklindžiai lengvai paruduoja, tai yra iš abiejų pusių, po maždaug 2-3 minutes.

11. Iškepusius sklindžius dėkite ant grotelių virš skardos.

12. Kad sklindžiai neatvėstų, juos galite laikyti 100 laipsnių (200°F) temperatūros orkaitėje iki pusvalandžio.

13. Pateikite papuošę tiršta grietine, grietinės-varškės mišiniu, grūdėta varške, obuoliene., šviežiais daigeliais ar kitais mėgstamais priedais (pvz. kiaušiniais). Labai gardu užsigerti karšta arbatėle su citrina.

14. Patarimas: Kartais Kalėdoms aš tą pačią obuolienę. gaminu primaišiusi šviežių spanguolių ar spanguolių uogienės - šitaip gaunasi toks švelniai rausvas, beveik skaidrus, lašas baltame grietinės soste. Svečiai suvalgo bulvinius sklindžius pirštais - tarsi karštą užkandį. Ir visi labai pagiria!

Rekomendacija: Daugiau sklindžių receptų rasite: Sklindžių receptai.

Recepto Autorius Segebutės užrašai

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-10-08 laikas 09:34 Receptai Vištienos kepsnys su pievagrybių padažu: skanus receptas, nauda sveikatai ir mitybos patarimai

Sultingas vištienos kepsnys su pievagrybių padažu – lengvas, bet prabangus receptas šeimai. Sužinokite apie naudą: baltymai raumenims, selenas imunui, skaidulos virškinimui. Kalorijos: 450 kcal porcijoje. Kaip įsisavinamo...

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 08:41 Receptai Traškus faršo šnicelis su juoda duona: tradicinis receptas, sveikatos nauda ir mitybos patarimai

Traškus faršo šnicelis su juoda duona – klasikinis lietuviškas receptas, kupinas vaikystės prisiminimų. Sužinokite apie naudą: baltymai raumenims, skaidulos virškinimui. Kalorijos: 400 kcal po...

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 08:19 Receptai Prabangūs lietiniai blynai su maskarpone ir baltu šokoladu: receptas, nauda sveikatai ir mitybos patarimai
Prabangūs lietiniai blynai su maskarpone ir baltu šokoladu – lengvas receptas, kuris džiugina skonį ir sveikatą. Sužinokite apie naudą: kalcis kaulams, energija iš baltymų. Kalorijos: 350 kcal porcijoje. Kaip įsisavinamos medžiago...

Skaityti daugiau

2025-10-10 laikas 17:11 Trumpas sako, kad Ispanija turėtų būti išmesta iš NATO
Pasak Donaldo Trumpo, Ispanija turėtų būti išmesta iš NATO už tai, kad nesugebėjo pasiekti naujo 5 % gynybos išlaidų tikslo. JAV prezidentas sakė, kad Madridas buvo vienintelis „atsilikėlis“ bloko pastangose didinti karines išlaidas....

Skaityti daugiau

2025-10-10 laikas 09:07 Rūta: natūralus pagalbininkas gydant odos ligas, reumatą, klimaksą ir onkologines ligas

Rūta (Ruta graveolens) – šventas augalas nuo senovės, gydo odos ligas, reumatą, klimaksą, onkologiją. Sužinokite naudą: ramina, naikina parazitus, mažina spaudimą. Išsamūs receptai – tinktūros, arbatos, aliejai – su paaiškinimais...

Skaityti daugiau

2025-10-10 laikas 08:47 Raudonųjų serbentų lapai: natūralus pagalbininkas gydant podagrą, inkstų ligas ir virškinimo sutrikimus

Raudonųjų serbentų lapai – natūralus vaistas nuo podagros, inkstų ligų ir virškinimo sutrikimų. Sužinokite naudą: dezinfekuoja, stiprina kraujagysles, pašalina rūgštis. Išsamūs receptai – arbata, užpilas, vynas – su paaiškinimais...

Skaityti daugiau

2025-10-10 laikas 08:37 Dilgėlės: natūralus afrodiziakas vyrų potencijai stiprinti ir prostatos sveikatai

Dilgėlės (Urtica dioica) – natūralus afrodiziakas vyrų potencijai stiprinti ir prostatos sveikatai. Sužinokite naudą: didina testosteroną, gerina kraujotaką, mažina uždegimus. Išsamūs receptai – tinktūros, arbatos, nuovirai – su ...

Skaityti daugiau

2025-10-10 laikas 08:21 Rugiagėlė: natūralus gydytojas nuo peršalimo, virškinimo sutrikimų ir akių negalavimų

Rugiagėlė (Centaurea cyanus) – graži gėlė su gydomosiomis savybėmis: naikina bakterijas, gerina virškinimą, stiprina akis ir imunitetą. Sužinokite naudą: nuo peršalimo, širdies plakimo iki plaukų stiprinimo. Išsamūs receptai – arbata, ...

Skaityti daugiau