Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai | Patiekalai » 2020 » Gruodžio » 31

Traškūs bulviniai sklindžiai (blynai)

Traškūs Bulviniai Sklindžiai (Blynai)
  • 31.12.2020
  • 0.0 Reitingas
  • 419 Peržiūrų
  • Aptarti

(Paranormal) Ukrainiečiai savo bulvinius sklindžius vadina deruny (деруни), lenkai juos vadina placki ziemniaczane, žydams - tai latkės, o baltarusiams - draniki (дранiкi), o va vokiečiams - kartoffelpuffer... Tikriausiai visos lietuvius supančios šalys juos gamina, bet mano įsitikinimu, tai visiškai autentiškas lietuviškas patiekalas (bulviniai blynai), nuo laikų, kai buvo atrasta Amerika ir kasdienes ropeles ant mūsų stalo pakeitė nuostabios ir kvapnios bulvės.

Šį kartą Jūsų dėmesiui patiektas receptas skirsis nuo daugeliui žinomo tuo, kad maniškiai sklindžiai yra traškūs, spygliuoti, šventiški išvaizda bei skoniu.

Porcijos - gaunasi maždaug 40 nedidelių sklindžių, tai yra keturios didelės porcijos, arba nedideli užkandžiai 10-čiai asmenų. 

Pagaminimui reiks turėti tarką bei keptuvę.

Ingredientai

  • bulvės: 4 labai didelės (~1 kilogramo; labiausiai tinka Russet - rudomis storomis lupenomis)
  • svogūnai: 1 (~200 gramų)
  • kiaušiniai: 2 dideli (lengvai išpaltki)
  • kvietiniai miltai: 3 valgomųjų šaukštų (nėra būtina)
  • rupi druska: 0,5 valgomojo šaukšto
  • šviežiai malti juodieji pipirai: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
  • aliejus: 150 mililitrų.

Recepto paruošimas

1. Aš pati prieš nuskusdamas bulves mėgstu jas visada nuplauti ir tik po to skusti.

2. Taigi, pirmiausia bulves nuskuskite.

3. Tris bulves sutarkuokite stambia burokine tarka, o vieną - smulkia sūrio tarka.

4. Spaudami rankomis bulvių sultis nusunkite į atskirą dubenį, palikite jas maždaug vienai minutes krakmolui nusėsti.

5. Iš dubens atsargiai išpilkite skystį, krakmolą dėkite į bulvių mišinį.

6. Išlukštenkite svogūną ir jį sutarkuokite smulkia tarka arba sumalkite.

7. Dėkite į bulves. Pridėkite kiaušinius, miltus, druską ir pipirus, viską gerai išmaišykite šaukštu.

8. Į keptuvę, virš vidutiniškos kaitros, pilkite aliejaus tiek, kad jo gylis siektų vieną centimetrą. Gerai įkaitinkite: patikrinimui įmestas duonos trupinėlis privalo burbuliuoti, ir per 15 sekundžių paruduoti arba medinio šaukšto galas karštame aliejuje irgi burbuliuoja.

9. Valgomuoju šaukštu dėkite tešlą į keptuvę: vienas sklindis = 1 valgomasis šaukštas.

10. Kepkite tol , kol sklindžiai lengvai paruduoja, tai yra iš abiejų pusių, po maždaug 2-3 minutes.

11. Iškepusius sklindžius dėkite ant grotelių virš skardos.

12. Kad sklindžiai neatvėstų, juos galite laikyti 100 laipsnių (200°F) temperatūros orkaitėje iki pusvalandžio.

13. Pateikite papuošę tiršta grietine, grietinės-varškės mišiniu, grūdėta varške, obuoliene., šviežiais daigeliais ar kitais mėgstamais priedais (pvz. kiaušiniais). Labai gardu užsigerti karšta arbatėle su citrina.

14. Patarimas: Kartais Kalėdoms aš tą pačią obuolienę. gaminu primaišiusi šviežių spanguolių ar spanguolių uogienės - šitaip gaunasi toks švelniai rausvas, beveik skaidrus, lašas baltame grietinės soste. Svečiai suvalgo bulvinius sklindžius pirštais - tarsi karštą užkandį. Ir visi labai pagiria!

Rekomendacija: Daugiau sklindžių receptų rasite: Sklindžių receptai.

Recepto Autorius Segebutės užrašai

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram kanale. X(twitter) kanale.

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
27.02.2024 laikas 15:53 Receptai | Patiekalai Migdolinis pyragas su uogiene. Ar, žinai šį receptą?
Šiandien noriu parodyti Jums fantastišką migdolinį pyragą su trapia tešla ir aviečių uogiene. Vietoje aviečių uogienės tikriausiai galima naudoti ir kitą kiek rūgštesnę uogienę, bet tiesą pasakius, aš nesu eksperimentavusi ir mėgi...

Skaityti daugiau

27.02.2024 laikas 15:43 Receptai | Patiekalai Grūdėtos varškės blyneliai. Ar žinai šį receptą?
Tokius blynelius susigundžiau gaminti tik todėl, kad namie turėjau užsilikusios grūdėtosios varškės, kurios galiojimas betruko vos 2 paras. Išsirinkau ir išbandžiau šį receptą - likau labai skaniai nustebinta! Tikrai!...

Skaityti daugiau

25.02.2024 laikas 20:23 Receptai | Patiekalai Karamelinis obuolių pyragas. Ar žinai tokį receptą?

Šiam karameliniam pyragui reikėtų iš anksto išvirti kondensuotą pieną. Daugelyje receptų nurodoma naudoti Rududu, tačiau jis kepant pyragą nesikaramelizuoja taip gerai, kaip 2 valandas virtas paprastas kondensuotas pienas. Siek...

Skaityti daugiau

28.02.2024 laikas 13:51 Likimas, kurį lemia paskutinis jūsų gimimo metų skaitmuo
Mūsų protėviai tikėjo, kad siela pati pasirenka, kada įsikūnyti. O paskutinis jūsų gimimo metų skaitmuo yra ypač svarbus. Jį globoja viena iš penkių stichijų, kurios pagalba galima daug pasakyti apie žmogaus charakterį, gebėjimus ir net sužinoti jo a...

Skaityti daugiau

28.02.2024 laikas 08:55 Tai likimas: 7 ženklai, kad sutikote savo gyvenimo draugą
Laimingi ir darnūs santykiai nėra susiję su tuo, kad kažkam pasisekė. Tai kasdienės pastangos. Tai abipusė gatvė. Jei savo santykiuose su partneriu atrasite šiame straipsnyje nurodytus požymius, jūsų pora turi labai daug šansų gyventi ilgai ir laimin...

Skaityti daugiau

28.02.2024 laikas 08:25 Ehnatonas: paslaptingiausias Senovės Egipto faraonas
Senovės tekstuose aprašomas Senovės Egipto istorijos laikotarpis, žinomas kaip Predinastinė epocha, kai Senovės Egiptą šimtus metų valdė "dievai". Echnatonas greičiausiai buvo iš šios tikrų "dieviškųjų" valdovų rūšies, pasižymėjusios, be kita ko, ypa...

Skaityti daugiau