Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2022 » Vasario » 20

Bulviniai kokorai su troškintais raugintais kopūstais, morkomis ir rūkyta šonine

Bulviniai kokorai su troškintais raugintais kopūstais, morkomis

Kokorai (kituose rašytiniuose šaltiniuose radau juos vadinant kukorais) tai tarsi žemaičių blynai, tik įdaras ne mėsa, o troškinti rauginti kopūstai. Bulves ir kopūstus būtų geriausia pasiruošti iš vakaro. O dar idealiau jeigu vieną dieną savo šeimynai pagaminsit troškintų raugintų kopūstų su bulvėmis, o iš likučių pasigaminsite kokorus, šitaip nereikės nieko išmesti ir patiekalas kitai dienai bus visai naujas. Teks mažiau sukti galvą ką pasigaminti rytoj ir panašiai.

Na, o jeigu nenorite valgyti troškintų raugintų kopūstų tai vis tiek būtų geriausia juos išsitroškinti iš vakaro. Taip pat bulves rekomenduočiau išsivirti ir susigrūsti iš vakaro, nes tiek kokorų įdaras, tiek bulvių tešla privalo būti šalti.

Ingredientai

Kokorų tešlai:
  • bulvės: 1,5 kilogramo
  • druska
  • svogūnai: 1 didelio (nėra būtina)
  • kiaušiniai: 2
  • juodieji pipirai
  • miltai: 2 valgomųjų šaukštų
  • krakmolas: 2 valgomųjų šaukštų
  • miltai (pavoliojimui)
  • aliejus (kepimui).
Kokorų įdarui:

Recepto paruošimas

1. Iš pradžių pasiruoškite įdarą, nes jis ilgiau troškinsis. Smulkiai supjaustytą šoninę šiek tiek pakepinkite puode, kuriame troškinsite ir pačius kopūstus, kad pasileistų riebalai.

2. Tuomet suberkite smulkiai pjaustytą svogūną ir jį pakepinkite.

3. Kai jau kepami svogūnai gražiai pagels ir suminkštės, suberkite į keptuvę nuskustas ir sutarkuotas morkas, šiek tiek patroškinkite ir suberkite kmynus.

4. Tuomet į tą patį puodą sudėkite raugintus kopūstus, pomidorų pastą ir jeigu kopūstai nėra pakankamai drėgni, įpilkite maždaug pusę stiklinės vandens. Viską išmaišykite.

5. Puodą uždenkite dangčiu ir leiskite kopūstams pasitroškinti ant nedidelės kaitros apie 40 minučių.

6. Bulves nuskuskite ir išvirkite pasūdytame vandenyje. Jeigu norisi, galima į verdančias bulves įmesti svogūną, kad bulvės būtų aromatingesnės, bet tai nėra privaloma.

7. Kai jau bulvės išverda, jas nusunkite ir dar pakaitinkite, kad nugaruotų likęs vanduo. Jeigu dėjote svogūną, tai jį išimkite.

8. Bulvių košės grūstuvu bulves sugrūskite, kad nebeliktų didelių gumulų. Galite sumalti ir mėsmale.

9. Kai jau bulvės atvės, galite pratęstu kokorų gamybą.

10. Kiaušinius įmuškite į dubenėlį, įberkite žiupsnelį druskos, pipirų ir išplakite.

11. Kiaušinių plakinį supilkite į bulves ir kelis kartus pamaišykite šaukštu.

12. Miltus sumaišykite su krakmolu ir suberkite į bulves. Masę sumaišykite, o po to paminkykite. Jeigu bulvės labai kimba prie rankų, įdėkite dar šiek tiek miltų.

13. Iš tešlos formuokite blynus, o į jų vidurį įdėkite troškintų raugintų kopūstų, tik privalu pažiūrėti, kad kopūstai būtų sausi, taigi gali tekti juos nusunkti.

14. Įdėjus į blyną įdaro kraštus užspauskite, o jeigu reikia galima paimti dar kiek bulvių tešlos ir jos uždėti ant viršaus. Švelniai pakočiokite, pasukiokite tarp delnų ir lengvai suplokite, kad gautumėte pailgus blynus.

15. Pavoliokite miltuose ir kepkite įkaitintoje keptuvėje ant nedidelės kaitros, kad blynas gražiai apskrustų iš abiejų pusių.

16. Blynus patiekite su savo pamėgtu padažu. Skanaukite!

bulvės, bulvių patiekalai, kukorai, bulviniai blynai, blynai, blynelia

17. Rekomendacija: Daugiau bulvių receptų rasite: Bulvių receptai.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-09 laikas 10:53 Receptai Vištienos Kotletai su Morkomis ir Gysločių Sēklų Luobelēm: Lengvas, Baltymingas Patiekalas Šeimai
Šiandien, kai sveika mityba tampa prioritetu, ieškome patiekalų, kurie būtų ne tik skanūs, bet ir naudingi organizmui. Vištienos kotletai su morkomis ir gysločių sēklų luobelēm – idealus pasirinkimas kasdieniams pietums ar vakarie...

Skaityti daugiau

2025-11-05 laikas 09:03 Receptai Kopūstų rauginimas 2025 lapkritį: palankios dienos pagal Mėnulį

Lapkritį vėlyvieji kopūstai tampa saldūs ir sultingi – idealu raugimui. Svarbu žinoti palankias dienas pagal Mėnulio kalendorių 2025 m.: lapkričio 2–5, 8, 9, 11–13, 20–25 d. Geriausia raugti augančio Mėn...

Skaityti daugiau

2025-11-01 laikas 12:12 Receptai Žemaičių Blynai: Nauda, Kalorijos, Įsisavinimas ir Pilnavertis Receptas

Žemaičių blynai – sotus lietuviškas patiekalas iš bulvių tešlos su mėsos įdaru ir kreminiu padažu. Porcijoje ~500 kcal, gausu kalio, baltymų. Organizmas įsisavina 90% angliavandenių, 95% kalio. Gaminant prarandama 15-25% ...

Skaityti daugiau

2025-11-17 laikas 08:58 Kas antras nepilnametis kalinys Italijoje yra užsienietis
Užsieniečiai sudaro apie 9 procentus Italijos gyventojų, tačiau jie sudaro 50 procentų nepilnamečių kalinių ir 32 procentus visų kalinių.

Skaityti daugiau

2025-11-17 laikas 08:53 Ukrainietė motina, Italijoje perpjovusi 9-mečio sūnaus gerklę, buvo ne kartą pranešta kaip pavojinga
9-metis berniukas, kurį anksčiau buvo užpuolusi motina, buvo rastas su perpjovta gerkle, nors tėvas buvo įspėjęs apie pavojų, tačiau į tai nebuvo atsižvelgta.

Skaityti daugiau

2025-11-17 laikas 08:42 Dvynių ryšys: mistinis telepatinis ryšys ir paslaptys
Ką reiškia turėti brolį ar sesę dvynį, suprasti beveik neįmanoma, nebent patys jais esate. Šiame straipsnyje aptariame dvynių gimstamumo padidėjimą pasaulyje ir Lietuvoje, ypatingą ryšį nuo gimdos, telepatinius atvejus su realiais pavyzdžiais, tokiai...

Skaityti daugiau

2025-11-16 laikas 18:09 Kodėl Negalima Mesti Šaldytų Koldūnų Į Verdantį Vandenį: Teisingas Virimo Būdas
Daugelis žmonių mano, kad šaldytus koldūnus būtina mesti būtent į verdantį vandenį, tačiau tai klaida, galinti sugadinti patiekalą. Šiame straipsnyje paaiškinsime, kodėl taip daryti nereikėtų ir kaip teisingai išvirti koldūnus, kad jie būtų sultingi,...

Skaityti daugiau

2025-11-16 laikas 17:56 Kodėl protingi žmonės turi mažai draugų: moksliškos priežastys
Daugelis mano, kad kuo daugiau draugų, tuo geriau, tačiau protingi žmonės dažnai renkasi ribotą bendravimo ratą. Šiame straipsnyje aptariame moksliškai pagrįstas priežastis, kodėl intelektualai vertina kokybę, o ne kiekį socialiniuose ryšiuose. Sužin...

Skaityti daugiau