Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai » 2022 » Vasario » 20

Bulviniai kokorai su troškintais raugintais kopūstais, morkomis ir rūkyta šonine

Bulviniai kokorai su troškintais raugintais kopūstais, morkomis

Kokorai (kituose rašytiniuose šaltiniuose radau juos vadinant kukorais) tai tarsi žemaičių blynai, tik įdaras ne mėsa, o troškinti rauginti kopūstai. Bulves ir kopūstus būtų geriausia pasiruošti iš vakaro. O dar idealiau jeigu vieną dieną savo šeimynai pagaminsit troškintų raugintų kopūstų su bulvėmis, o iš likučių pasigaminsite kokorus, šitaip nereikės nieko išmesti ir patiekalas kitai dienai bus visai naujas. Teks mažiau sukti galvą ką pasigaminti rytoj ir panašiai.

Na, o jeigu nenorite valgyti troškintų raugintų kopūstų tai vis tiek būtų geriausia juos išsitroškinti iš vakaro. Taip pat bulves rekomenduočiau išsivirti ir susigrūsti iš vakaro, nes tiek kokorų įdaras, tiek bulvių tešla privalo būti šalti.

Ingredientai

Kokorų tešlai:
  • bulvės: 1,5 kilogramo
  • druska
  • svogūnai: 1 didelio (nėra būtina)
  • kiaušiniai: 2
  • juodieji pipirai
  • miltai: 2 valgomųjų šaukštų
  • krakmolas: 2 valgomųjų šaukštų
  • miltai (pavoliojimui)
  • aliejus (kepimui).
Kokorų įdarui:

Recepto paruošimas

1. Iš pradžių pasiruoškite įdarą, nes jis ilgiau troškinsis. Smulkiai supjaustytą šoninę šiek tiek pakepinkite puode, kuriame troškinsite ir pačius kopūstus, kad pasileistų riebalai.

2. Tuomet suberkite smulkiai pjaustytą svogūną ir jį pakepinkite.

3. Kai jau kepami svogūnai gražiai pagels ir suminkštės, suberkite į keptuvę nuskustas ir sutarkuotas morkas, šiek tiek patroškinkite ir suberkite kmynus.

4. Tuomet į tą patį puodą sudėkite raugintus kopūstus, pomidorų pastą ir jeigu kopūstai nėra pakankamai drėgni, įpilkite maždaug pusę stiklinės vandens. Viską išmaišykite.

5. Puodą uždenkite dangčiu ir leiskite kopūstams pasitroškinti ant nedidelės kaitros apie 40 minučių.

6. Bulves nuskuskite ir išvirkite pasūdytame vandenyje. Jeigu norisi, galima į verdančias bulves įmesti svogūną, kad bulvės būtų aromatingesnės, bet tai nėra privaloma.

7. Kai jau bulvės išverda, jas nusunkite ir dar pakaitinkite, kad nugaruotų likęs vanduo. Jeigu dėjote svogūną, tai jį išimkite.

8. Bulvių košės grūstuvu bulves sugrūskite, kad nebeliktų didelių gumulų. Galite sumalti ir mėsmale.

9. Kai jau bulvės atvės, galite pratęstu kokorų gamybą.

10. Kiaušinius įmuškite į dubenėlį, įberkite žiupsnelį druskos, pipirų ir išplakite.

11. Kiaušinių plakinį supilkite į bulves ir kelis kartus pamaišykite šaukštu.

12. Miltus sumaišykite su krakmolu ir suberkite į bulves. Masę sumaišykite, o po to paminkykite. Jeigu bulvės labai kimba prie rankų, įdėkite dar šiek tiek miltų.

13. Iš tešlos formuokite blynus, o į jų vidurį įdėkite troškintų raugintų kopūstų, tik privalu pažiūrėti, kad kopūstai būtų sausi, taigi gali tekti juos nusunkti.

14. Įdėjus į blyną įdaro kraštus užspauskite, o jeigu reikia galima paimti dar kiek bulvių tešlos ir jos uždėti ant viršaus. Švelniai pakočiokite, pasukiokite tarp delnų ir lengvai suplokite, kad gautumėte pailgus blynus.

15. Pavoliokite miltuose ir kepkite įkaitintoje keptuvėje ant nedidelės kaitros, kad blynas gražiai apskrustų iš abiejų pusių.

16. Blynus patiekite su savo pamėgtu padažu. Skanaukite!

bulvės, bulvių patiekalai, kukorai, bulviniai blynai, blynai, blynelia

17. Rekomendacija: Daugiau bulvių receptų rasite: Bulvių receptai.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
29.01.2025 laikas 22:32 Receptai Cepelinai: Tradicija ir Naujovės
Cepelinai – tai ne tik tradicinis lietuviškas patiekalas, bet ir kulinarinės kūrybos laukas. Nuo klasikinių mėsos įdarų iki vegetariškų ir net desertinių variantų, šiame straipsnyje atskleisime, kaip galite pritaikyti cepelinus pr...

Skaityti daugiau

27.01.2025 laikas 21:27 Receptai Traškios bulvės su šonine: skanus ir paprastas receptas
Bulvės su šonine – tai klasikinis patiekalas, kuris sušildys bet kurio stalo atmosferą. Šis receptas ne tik lengvai paruošiamas, bet ir leidžia kiekvienam pasireikšti kulinarinėje kūryboje. Su traškia šonine ir aromatingais priesk...

Skaityti daugiau

25.01.2025 laikas 13:50 Receptai Saldūs sausainiai su šokoladu ir riešutais: lengvas receptas
Sausainiai su šokolado gabaliukais ir riešutais – tai visų mėgstamas desertas, kurio skonis džiugins tiek vaikus, tiek suaugusiuosius. Jie puikiai tinka prie arbatos ar kavos puodelio, o jų aromatas užpildys visą namą. Šis recepta...

Skaityti daugiau

30.01.2025 laikas 07:42 Šaltalankių aliejus: grožiui ir sveikatai
Šaltalankių aliejus – tai ne tik gamtos dovana, bet ir senovės išmintis, kuria naudojosi net graikai. Nors mitai apie regos atkūrimą lieka istorijoje, šiuolaikiniai tyrimai patvirtina, kad šaltalankių aliejus teikia daugybę naudos mūsų grožiui ir sve...

Skaityti daugiau

29.01.2025 laikas 21:17 Sesuo atstūmė dėl svorio: skausminga tiesa
Susidūrimas su svorio problemomis po gimdymo yra sunkus tiek fiziškai, tiek emociškai. Tačiau, kai palaikymo vietoje gauni atstūmimą net iš artimiausios šeimos, skausmas tampa dar didesnis. Mano sesuo, su kuria buvome artimos visą gyvenimą, nusprendė...

Skaityti daugiau

29.01.2025 laikas 19:57 Afantazija: Smegenų Reakcija į Vaizdus
Afantazija - reiškinys, kai žmonės nesugeba kurti vaizdų savo mintyse, dažnai laikytas paslaptinga ir mažai ištirta būkle. Tačiau naujausias tyrimas, publikuotas "Current Biology", atskleidžia, kad net ir šių žmonių smegenys reaguoja į vizualinius di...

Skaityti daugiau

28.01.2025 laikas 22:24 Arbata Kraujospūdžiui Didinti
Arbata dažnai siejama su atsipalaidavimu ir sveikatos gerinimu, tačiau ar žinote, kad kai kurios arbatos rūšys gali padėti padidinti kraujospūdį? Nors tai nėra plačiai pripažinta, specifiniai arbatos tipai, dėl juose esančių medžiagų kaip kofeinas, a...

Skaityti daugiau

28.01.2025 laikas 19:47 Uošvė taupo lėšas nuo tablečių, nuolat perka pigiausią iš šykštumo, o paskui turi nusipirkti įprastą, t. y. mokėti du kartus

Kai prieš metus ištekėjau, nesitikėjau susidurti su tokia problema: mano uošvė, kuri manė, kad yra labai taupi, iš tiesų tapo tikru pinigų švaistytoja. Jos manija pirkti pigius, bet netrukus sugendančius daiktus, verčia mane sukti galvą, kaip išsp...

Skaityti daugiau