Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2020 » Gruodžio » 31

Apelsinų Skonio Vištiena a L'Orange (Apelsininis Viščiukas)

Apelsinų Skonio Vištiena a L'Orange (Apelsininis Viščiukas)

(Paranormal) Oranžinė - apelsininė vištiena (poulet a l'orange - prancūziškai tariasi "pulė aloranž") yra vienas mano mėgiamiausių vištienos patiekalų. Niekada nepraleidžiu progos prancūziškuose restoranuose užsisakyti apelsinų skonio viščiuko, jei tik toks būna paminėtas tos dienos meniu. Ypatingomis progomis savo šeimai irgi jį gaminu, pagal savo sukurtą receptą daugelio kitų šaltinių pagrindu.

Šis vištienos receptas yra itin ypatingas tuo, kad vištos viena pusė kepa orkaitės karštyje, o kita pusė kepa panardinta apelsinų padaže. Višta yra vartoma tris kartus, todėl vištienos mėsa nespėja džiūti, tik apkepusi yra vėl panardinama į padažą.

Pagaminimui reikės turėti kepimui orkaitėje tinkantį kepimo indą/skardą arba didelę keptuvę, į kurią tilptų visa višta. Iš mano dviejų kilogramų viščiuko 6 porcijos: dvi kojos, du sparneliai ir dvi krūtinėlės puselės.

Patarimas: Prie "Vištienos a L'Orange" garnyrui itin tinka bulvių puree, virti ryžiai su žirneliais ir morkų kubeliais, kuskusas, risotto.

vištiena, paukštienos patiekalai, garnyrai, Marinatai

Ingredientai

  • vištos: 1 (~2 kilogramų).

vištiena, paukštienos patiekalai, garnyrai, Marinatai

Marinatui:

  • apelsinai 1 didelio (arba 2-4 mandarinai)
  • česnakas: 4-5 skiltelių
  • imbieras: 0,5 valgomojo šaukšto (šviežio tarkuoto, susmulkinto marinuoto arba sausų miltelių)
  • rozmarino lapeliai: 0,5 valgomojo šaukšto (smulkiai sukarpyto)
  • rudas cukrus: 1 valgomojo šaukšto (tinka ir baltas)
  • druska: 0,5 valgomojo šaukšto
  • šviežiai malti juodieji pipirai: 1 arbatinio šaukštelio (arba margaspalviai pipirai)
  • alyvuogių aliejus: ~50-80 mililitrų (jeigu višta riebi naminė, tai aliejus nėra būtinaas)
  • apelsinų uogienė: 2 valgomųjų šaukštų (nėra būtina).

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia vištą nuplaukite ir nusausinkite. Susiruoškite kitus ingredientus.

2. Aptarkuokite apelsino žieveles ir išspauskite sultis. Sulčių turi gautis maždaug 200 mililitrų. Jei apelsinas nesultingas, galite papildyti pirktinėmis apelsinų sultimis.

3. Česnaką sutraiškykite ir sutrinkite su druska.

4. Tada rozmariną gerai sumaigykite grūstuvėje, kad išsiskleistų aromatas.

5. Visus marinato ingredientus išmaišykite.

6. Tuomet šia ingredientų koše apliekite kepimo inde gulinčią vištą. Marinato pilkite ir į vištos vidinę ertmę. Palikite vištą marinuotis kambario temperatūroje mažiausiai vieną valandą arba šaldytuve per visą naktį. Vidury marinavimo vištą apverskite, kad marinate paskęstų ir antroji jos pusė.

7. Paruoškite 200 laipsnių (390°F) temperatūros orkaitę.

8. Vištą apverskite nugara aukštyn ir tiesiog gulinčią marinate, kepimo inde/skardoje, dėkite į orkaitę. Kas 20 minučių tris kartus vištą vartykite, tai yra kepimo turi gautis maždaug 1 valanda 20 minučių. Kulinariniu termometru pasmeigus krūtinėlės storiausią dalį, temperatūra turi siekti 74 laipsnius (165°F), o pasmeigus iki klubo jungties su koja sąnario 79 laipsnius (175°F).

9. Ištraukite vištą iš kepimo indo/skardos ir palikite "pailsėti" kambario temperatūroje maždaug 10-15 minučių.

10. Dugne susidariusį padažą perkoškite per sietelį, jei padažas itin riebus, separatoriumi pašalinkite riebalus. Jeigu padažas per tirštas, pilkite pusę stiklinės apelsinų sulčių arba balto vyno, maišydami užvirinkite, pagardinkite druska bei pipirais (aš dar pagardinu apelsinų uogienės vienu valgomuoju šaukštu), garinkite iki norimo padažo tirštumo.

11. Patiekite vištienos gabaliukus aplietus padažu. Skanaukite!

Rekomendacija: Daugiau viščiukų receptų rasite: Viščiukų receptai.

Recepto Autorius Segebutės užrašai

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-12-16 laikas 10:10 Receptai Balta Mišrainė su Rūkyta Vištiena: Nauda, Kalorijos ir Receptai
Balta mišrainė – neatsiejama lietuviškų švenčių dalis, o variantas su rūkyta vištiena suteikia naujų skonių ir sotumo. Šis patiekalas mėgstamas už paprastumą ir galimybę eksperimentuoti.

Skaityti daugiau

2025-12-16 laikas 09:31 Receptai Kepta Antis Orkaitėje: Nauda, Kalorijos ir Sultingas Receptas
Kepta antis – klasikinis šventinis patiekalas, kvepiantis citrusais ir traškia odele. Su citrusiniu sūrymu paruošta antis išlieka sultinga, o skonis tampa sodrus ir subalansuotas. Šis receptas su sūrymu užtikrina tobulą rezultatą ...

Skaityti daugiau

2025-12-16 laikas 09:17 Receptai Kiaulienos Karbonadas su Pievagrybiais: Nauda, Kalorijos ir Receptas
Lietuviškas karbonadas su pievagrybių padažu – tai klasikinis, sotus patiekalas, primenantis namų šilumą ir šeimos pietus. Traški kiauliena su kreminiu grybų padažu ne tik skanus, bet ir turtingas maistinėmis medžiagomis: aukštos ...

Skaityti daugiau

2025-12-18 laikas 10:04 Šokiruojantis Makaronų Virimo Mitas: Kodėl Aliejus Tik Kenkia!
Ar kada susimąstėte, kodėl jūsų makaronai nesulaiko padažo ir tampa slidūs? Daugelis namų šeimininkių daro šią klaidą – pila aliejų į virimo vandenį, manydamos, kad tai apsaugo nuo lipumo. Bet tai tik mitas, kuris gadina patiekalą!...

Skaityti daugiau

2025-12-18 laikas 09:33 Paslaptingas Triukas su Aliejumi: Amžinai Atsikratykite Burokėlių Dėmių!
Ar žinojote, kad burokėliai – ne tik sveikas maistas, bet ir tikras virtuvės košmaras dėl savo dėmių? Šiame straipsnyje atskleisime paslaptingą triuką su augaliniu aliejumi, kuris akimirksniu pašalins raudonas dėmes nuo pjaustymo lentos. Papildysime ...

Skaityti daugiau

2025-12-18 laikas 09:24
Ar kada susimąstėte, kodėl meilė vis slysta pro pirštus? Šis straipsnis atskleis paslaptį: tikra meilė prasideda ne nuo partnerio paieškos, o nuo gilaus savęs pažinimo. Su emociniais įžvalgomis, paslaptingais pratimais ir pavyzdžiais iš užsienio eksp...

Skaityti daugiau

2025-12-18 laikas 08:26 Dienos Horoskopas 2025 m. Gruodžio 18 d.

2025 m. gruodžio 18 d. horoskopas visiems zodiako ženklams lietuviškai. Venera trigone su Chironu skatina gydymą santykiuose, savivertei ir finansuose. Naujausia: trys ženklai (Avinas, Liūtas, Ožiaragis) pradeda gydymo erą dėl šio aspekto 

Skaityti daugiau

2025-12-17 laikas 22:48 Aiškiaregys Krzysztof Jaskowski: baisus pranašavimas apie 2026 metus

Aiškiaregystė tiesioginiame eteryje – labai sudėtinga užduotis bet kuriam nuotolinio matymo specialistui. Todėl, norėdamas šiek tiek palengvinti sau gyvenimą, Krzysztof Jackowski, mėgstamiausias lenkų aiškiaregys, svarbiausi...

Skaityti daugiau