Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2020 » Gruodžio » 31

Apelsinų Skonio Vištiena a L'Orange (Apelsininis Viščiukas)

Apelsinų Skonio Vištiena a L'Orange (Apelsininis Viščiukas)

(Paranormal) Oranžinė - apelsininė vištiena (poulet a l'orange - prancūziškai tariasi "pulė aloranž") yra vienas mano mėgiamiausių vištienos patiekalų. Niekada nepraleidžiu progos prancūziškuose restoranuose užsisakyti apelsinų skonio viščiuko, jei tik toks būna paminėtas tos dienos meniu. Ypatingomis progomis savo šeimai irgi jį gaminu, pagal savo sukurtą receptą daugelio kitų šaltinių pagrindu.

Šis vištienos receptas yra itin ypatingas tuo, kad vištos viena pusė kepa orkaitės karštyje, o kita pusė kepa panardinta apelsinų padaže. Višta yra vartoma tris kartus, todėl vištienos mėsa nespėja džiūti, tik apkepusi yra vėl panardinama į padažą.

Pagaminimui reikės turėti kepimui orkaitėje tinkantį kepimo indą/skardą arba didelę keptuvę, į kurią tilptų visa višta. Iš mano dviejų kilogramų viščiuko 6 porcijos: dvi kojos, du sparneliai ir dvi krūtinėlės puselės.

Patarimas: Prie "Vištienos a L'Orange" garnyrui itin tinka bulvių puree, virti ryžiai su žirneliais ir morkų kubeliais, kuskusas, risotto.

vištiena, paukštienos patiekalai, garnyrai, Marinatai

Ingredientai

  • vištos: 1 (~2 kilogramų).

vištiena, paukštienos patiekalai, garnyrai, Marinatai

Marinatui:

  • apelsinai 1 didelio (arba 2-4 mandarinai)
  • česnakas: 4-5 skiltelių
  • imbieras: 0,5 valgomojo šaukšto (šviežio tarkuoto, susmulkinto marinuoto arba sausų miltelių)
  • rozmarino lapeliai: 0,5 valgomojo šaukšto (smulkiai sukarpyto)
  • rudas cukrus: 1 valgomojo šaukšto (tinka ir baltas)
  • druska: 0,5 valgomojo šaukšto
  • šviežiai malti juodieji pipirai: 1 arbatinio šaukštelio (arba margaspalviai pipirai)
  • alyvuogių aliejus: ~50-80 mililitrų (jeigu višta riebi naminė, tai aliejus nėra būtinaas)
  • apelsinų uogienė: 2 valgomųjų šaukštų (nėra būtina).

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia vištą nuplaukite ir nusausinkite. Susiruoškite kitus ingredientus.

2. Aptarkuokite apelsino žieveles ir išspauskite sultis. Sulčių turi gautis maždaug 200 mililitrų. Jei apelsinas nesultingas, galite papildyti pirktinėmis apelsinų sultimis.

3. Česnaką sutraiškykite ir sutrinkite su druska.

4. Tada rozmariną gerai sumaigykite grūstuvėje, kad išsiskleistų aromatas.

5. Visus marinato ingredientus išmaišykite.

6. Tuomet šia ingredientų koše apliekite kepimo inde gulinčią vištą. Marinato pilkite ir į vištos vidinę ertmę. Palikite vištą marinuotis kambario temperatūroje mažiausiai vieną valandą arba šaldytuve per visą naktį. Vidury marinavimo vištą apverskite, kad marinate paskęstų ir antroji jos pusė.

7. Paruoškite 200 laipsnių (390°F) temperatūros orkaitę.

8. Vištą apverskite nugara aukštyn ir tiesiog gulinčią marinate, kepimo inde/skardoje, dėkite į orkaitę. Kas 20 minučių tris kartus vištą vartykite, tai yra kepimo turi gautis maždaug 1 valanda 20 minučių. Kulinariniu termometru pasmeigus krūtinėlės storiausią dalį, temperatūra turi siekti 74 laipsnius (165°F), o pasmeigus iki klubo jungties su koja sąnario 79 laipsnius (175°F).

9. Ištraukite vištą iš kepimo indo/skardos ir palikite "pailsėti" kambario temperatūroje maždaug 10-15 minučių.

10. Dugne susidariusį padažą perkoškite per sietelį, jei padažas itin riebus, separatoriumi pašalinkite riebalus. Jeigu padažas per tirštas, pilkite pusę stiklinės apelsinų sulčių arba balto vyno, maišydami užvirinkite, pagardinkite druska bei pipirais (aš dar pagardinu apelsinų uogienės vienu valgomuoju šaukštu), garinkite iki norimo padažo tirštumo.

11. Patiekite vištienos gabaliukus aplietus padažu. Skanaukite!

Rekomendacija: Daugiau viščiukų receptų rasite: Viščiukų receptai.

Recepto Autorius Segebutės užrašai

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-29 laikas 15:48 Receptai Grietininis pyragas su soda – purus, drėgnas ir labai paprastas receptas dideliam stalui

Klasikinis lietuviškas grietininis pyragas su soda iš 1 litro grietinės – purus, drėgnas, pigus ir labai paprastas. Tobulas dideliam stalui, svečiams ar kelionėms. Su tiksliomis kalorijomis, maistine verte ir sveikesnėmis...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 15:34 Receptai Varškės pyragas su karamele ir riešutais – klasikinis lietuviškas desertas, kurio norėsis dar ir dar

Varškės pyragas su karamele ir riešutais – lietuviška klasika! Trapus pagrindas, purus įdaras ir sodri karamelė. Receptas + kalorijos, maistinė vertė ir kaip padaryti sveikesnį. Tobulas desertas šventėms ir kasdienai.

...

Skaityti daugiau

2025-11-25 laikas 09:17 Receptai Kepta antis su raugintais kopūstais orkaitėje – sultinga šventinė klasika
Orkaitėje kepta antis su raugintais kopūstais ir rūkytais lašinukais – tikra lietuviška Kalėdų klasika. Sultinga mėsa, traški odelė, aromatingas įdaras. Išsamus receptas + maistinė analizė: kiek kalorijų, kokia nauda sveikatai, ką...

Skaityti daugiau

2025-11-30 laikas 17:56 Koks medus naudingiausias sveikatai 2026 m.? Populiariausios rūšys ir teisingas laikymas

Koks medus naudingiausias sveikatai 2025 metais? Sužinokite, kodėl akacijų medus tinka diabetikams, liepų – nuo kosulio, o Manuka turi stipriausią antibakterinį poveikį. Taip pat – kaip teisingai laikyti medų, kad jis išlaikytų visas n...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 10:35 Išvaryta šeima iš namų: kai motina pagaliau pasakė „GANA“

Skaudi, bet išlaisvinanti tikra istorija, kaip motina po ilgų mėnesių tylos pagaliau išvarė suaugusį sūnų su šeima iš savo namų. Kada pagalba tampa išnaudojimu ir kaip išdrįsti pasirinkti save, ...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 10:18 Mirusi anyta paliko MAN visą turtą, bet su vienu draudimu, kurio niekas nesupranta

Anyta visą gyvenimą mane žemino ir niekino. Po mirties paliko man VISĄ turtą – butą, namą, automobilį ir pinigus – bet su viena sąlyga: nieko negaliu parduoti. Ar tai kerštas, ar keistas bandymas atsiprašyti? Tikra istorija, kuri sukrė...

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 18:31 ✨ Nuostabi Vasaros Akimirka: 3 Valandos Tikro Tekančio Upelio ir Paukščių Čiulbėjimo
Švelnus vandens čiurlenimas ir vasariški paukščių giesmės akimirksniu nuramina, padeda geriau susikaupti ir greičiau užmigti. Tiesiog paspauskite „Play“ ir pasinerkite į visišką ramybę 🌿✨

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 09:00 Olandai renkasi mėsą: per dvejus metus veganiškos dietos populiarumas sumažėjo 75 %, o vegetarizmas taip pat smarkiai sumažėjo
Nauji tyrimai rodo, kad vis mažiau olandų renkasi veganizmą ir vegetarizmą, o tai gali būti blogas ženklas tiems, kurie skatina europiečius laikytis tokios mitybos.

Skaityti daugiau