Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2020 » Gruodžio » 31

Apelsinų Skonio Vištiena a L'Orange (Apelsininis Viščiukas)

Apelsinų Skonio Vištiena a L'Orange (Apelsininis Viščiukas)

(Paranormal) Oranžinė - apelsininė vištiena (poulet a l'orange - prancūziškai tariasi "pulė aloranž") yra vienas mano mėgiamiausių vištienos patiekalų. Niekada nepraleidžiu progos prancūziškuose restoranuose užsisakyti apelsinų skonio viščiuko, jei tik toks būna paminėtas tos dienos meniu. Ypatingomis progomis savo šeimai irgi jį gaminu, pagal savo sukurtą receptą daugelio kitų šaltinių pagrindu.

Šis vištienos receptas yra itin ypatingas tuo, kad vištos viena pusė kepa orkaitės karštyje, o kita pusė kepa panardinta apelsinų padaže. Višta yra vartoma tris kartus, todėl vištienos mėsa nespėja džiūti, tik apkepusi yra vėl panardinama į padažą.

Pagaminimui reikės turėti kepimui orkaitėje tinkantį kepimo indą/skardą arba didelę keptuvę, į kurią tilptų visa višta. Iš mano dviejų kilogramų viščiuko 6 porcijos: dvi kojos, du sparneliai ir dvi krūtinėlės puselės.

Patarimas: Prie "Vištienos a L'Orange" garnyrui itin tinka bulvių puree, virti ryžiai su žirneliais ir morkų kubeliais, kuskusas, risotto.

vištiena, paukštienos patiekalai, garnyrai, Marinatai

Ingredientai

  • vištos: 1 (~2 kilogramų).

vištiena, paukštienos patiekalai, garnyrai, Marinatai

Marinatui:

  • apelsinai 1 didelio (arba 2-4 mandarinai)
  • česnakas: 4-5 skiltelių
  • imbieras: 0,5 valgomojo šaukšto (šviežio tarkuoto, susmulkinto marinuoto arba sausų miltelių)
  • rozmarino lapeliai: 0,5 valgomojo šaukšto (smulkiai sukarpyto)
  • rudas cukrus: 1 valgomojo šaukšto (tinka ir baltas)
  • druska: 0,5 valgomojo šaukšto
  • šviežiai malti juodieji pipirai: 1 arbatinio šaukštelio (arba margaspalviai pipirai)
  • alyvuogių aliejus: ~50-80 mililitrų (jeigu višta riebi naminė, tai aliejus nėra būtinaas)
  • apelsinų uogienė: 2 valgomųjų šaukštų (nėra būtina).

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia vištą nuplaukite ir nusausinkite. Susiruoškite kitus ingredientus.

2. Aptarkuokite apelsino žieveles ir išspauskite sultis. Sulčių turi gautis maždaug 200 mililitrų. Jei apelsinas nesultingas, galite papildyti pirktinėmis apelsinų sultimis.

3. Česnaką sutraiškykite ir sutrinkite su druska.

4. Tada rozmariną gerai sumaigykite grūstuvėje, kad išsiskleistų aromatas.

5. Visus marinato ingredientus išmaišykite.

6. Tuomet šia ingredientų koše apliekite kepimo inde gulinčią vištą. Marinato pilkite ir į vištos vidinę ertmę. Palikite vištą marinuotis kambario temperatūroje mažiausiai vieną valandą arba šaldytuve per visą naktį. Vidury marinavimo vištą apverskite, kad marinate paskęstų ir antroji jos pusė.

7. Paruoškite 200 laipsnių (390°F) temperatūros orkaitę.

8. Vištą apverskite nugara aukštyn ir tiesiog gulinčią marinate, kepimo inde/skardoje, dėkite į orkaitę. Kas 20 minučių tris kartus vištą vartykite, tai yra kepimo turi gautis maždaug 1 valanda 20 minučių. Kulinariniu termometru pasmeigus krūtinėlės storiausią dalį, temperatūra turi siekti 74 laipsnius (165°F), o pasmeigus iki klubo jungties su koja sąnario 79 laipsnius (175°F).

9. Ištraukite vištą iš kepimo indo/skardos ir palikite "pailsėti" kambario temperatūroje maždaug 10-15 minučių.

10. Dugne susidariusį padažą perkoškite per sietelį, jei padažas itin riebus, separatoriumi pašalinkite riebalus. Jeigu padažas per tirštas, pilkite pusę stiklinės apelsinų sulčių arba balto vyno, maišydami užvirinkite, pagardinkite druska bei pipirais (aš dar pagardinu apelsinų uogienės vienu valgomuoju šaukštu), garinkite iki norimo padažo tirštumo.

11. Patiekite vištienos gabaliukus aplietus padažu. Skanaukite!

Rekomendacija: Daugiau viščiukų receptų rasite: Viščiukų receptai.

Recepto Autorius Segebutės užrašai

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-09-12 laikas 08:28 Receptai Plikytos Tešlos Koldūnai su Mėsa: Nauda, Kalorijos ir Sveikatos Paslaptys
Plikytos tešlos koldūnai su mėsa – skanus ir maistingas patiekalas, kuris gali būti sveikas, jei paruošiamas subalansuotai. Sužinokite apie jų naudą ir kaip išvengti ligų! Šiame straipsnyje atsakysime į šiuos klausimus, remdamiesi...

Skaityti daugiau

2025-09-12 laikas 08:06 Receptai Vištienos Sultinys: Gydantis Eliksyras, Kuris Stiprina Imunitetą ir Atkuria Jėgas – Pilnas Vadovas su Receptu
Natūralus vištienos sultinys: nauda imunitetui, kalorijos 15 kcal/puodelis, receptas be praradimų. Pilnavertis patiekalas be ligų rizikos. Šiame išplėstame straipsnyje, remdamiesi naujausiais 2025 m. tyrimais ir tarptautiniais rec...

Skaityti daugiau

2025-09-12 laikas 07:42 Receptai Varškės apkepas: nauda sveikatai, maistinės medžiagos ir pilnaviduriai receptai
Varškės apkepas – skanus ir maistingas patiekalas, turtingas baltymais, kalciu ir vitaminais. Sužinokite, kaip jį paruošti sveikai ir išvengti ligų! Šiltas, kvapnus ir nostalgiškas – sužinokite, kodėl varškės apkepas yra ne tik sk...

Skaityti daugiau

2025-09-12 laikas 09:21 Iš psichiatrijos skyriaus išleistas turkų paauglys Prancūzijoje peiliu subadė savo buvusios mokyklos mokytoją ir mokinį
18-metis turkų kilmės buvęs mokinys trečiadienio popietę dūrė mokytojui ir mokiniui Campus Vert d’Azur vidurinėje mokykloje Antibes mieste, pietų Prancūzijoje, nepaisydamas to, kad buvo įtrauktas į nacionalinio saugumo stebėjimo sąrašą ir anksčiau bu...

Skaityti daugiau

2025-09-12 laikas 09:14 Vokietija: vyras ir žmona Mohammad ir Israa sumušė Berlyno bilietų kontrolierių, kol jis apako viena akimi
Vokietijos valstybės tarnautojai, tokie kaip policijos pareigūnai ir ugniagesiai, Berlyno sostinėje nuolat patiria grėsmę, tačiau net ir atrodytų nekenksmingos pareigos, pavyzdžiui, bilietų tikrintojo, taip pat gali būti susijusios su smurtu....

Skaityti daugiau

2025-09-12 laikas 09:08 Vokietija: 15-metis sirietis viešame baseine tariamai išprievartavo 12-metę mergaitę
Vokietijoje valdžios institucijos susiduria su spaudimu dėl bylos, kuri buvo paviešinta tik praėjus trims savaitėms po pirminio incidento. Ji susijusi su 15-mečiu siru, kuris yra tiriamas dėl įtariamo 12-metės mergaitės išprievartavimo viešojo basein...

Skaityti daugiau

2025-09-11 laikas 19:15 Kodėl moterys nori keisti vyrus ir kaip tai daryti teisingai
Ar kada pagalvojote, kodėl santykiuose dažnai kyla noras „pataisyti“ savo partnerį? Beveik kiekviena moteris bent kartą yra pagalvojusi, kad jos partneris galėtų būti „geresnis“ – sveikesnis, tvarkingesnis, romantiškesnis ar tiesiog „kitoks“. Tačiau ...

Skaityti daugiau

2025-09-11 laikas 19:04 Meilė, kuri sensta, bet nemiršta: kaip išlaikyti santykius ir laisvę
Meilė yra kelionė, pilna pakilimų ir nuosmukių. Kartais ji atrodo kaip naujas, blizgantis automobilis – pilnas galimybių, jaudulio ir nežinomybės. Tačiau laikui bėgant, kaip ir bet kuris daiktas, meilė keičiasi, „pasensta“. Bet ar tai reiškia, kad ji...

Skaityti daugiau