- 13.01.2025
- 0.0 Reitingas
- 42 Peržiūros
- 1 komentaras
Vištienos muštiniai yra populiarus patiekalas, kuris džiugina skoniu ir paprastumu. Šis receptas leidžia greitai ir skaniai paruošti vištieną, o prieskonių įvairovė suteikia galimybę kiekvieną kartą pasigaminti ką nors naujo. Sužinokite, kaip šis patiekalas gali būti ne tik lengvai paruošiamas, bet ir pritaikomas pagal jūsų skonį.
Ingredientai:
- Vištienos filė - 1 vnt.
- Kiaušinis - 1 vnt.
- Druska, pipirai, džiovintas česnakas, prieskoniai vištienai ar kiti mėgstami prieskoniai (pvz., raudonėlis, bazilikas)
- Džiūvėsėliai - ½ puodelio
- Augalinis aliejus kepimui - 3-4 šaukštai
Gaminame: Vištienos muštiniai
-
Vištienos paruošimas:
Vištienos krūtinėlės filė nuplauname ir nusausiname. Dedame ant lentelės, delnu prispaudžiame, aštriu peiliu perpjauname išilgai pusiau. Uždengę maistine plėvele švelniai pamušame, kad filė pasidarytų plonesnė ir lengviau keptųsi. -
Marinavimas:
Kiaušinį išplakame dubenėlyje. Įmaišome druską, pipirus, džiovintą česnaką ir papildomus prieskonius (pvz., raudonėlį ir baziliką). Viską gerai išplakame. Sudedame vištieną ir paliekame marinuotis bent 15-20 minučių, kad prisigertų skonių. -
Apvolioti džiūvėsėliuose:
Keptuvėje įkaitiname augalinį aliejų. Iš dubenėlio su kiaušiniu imame marinuotą vištieną, apvoliojame džiūvėsėliuose, kad šie gerai prisikibtų. -
Kepimas:
Vištieną kepame įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, kol pasidarys auksinės spalvos ir iškeps (apie 3-4 minutes iš kiekvienos pusės, priklausomai nuo filė storio). -
Patiekimas:
Vištienos muštinį patiekiame su virtais ryžiais, bulvių garnyru, ar mėgstamomis salotomis. Papuošti galite šviežiais žalumynais, citrinos skiltelėmis ar pomidorų padažu.
Papildomi patarimai:
- Norint suteikti vištienai dar daugiau skonio, marinuokite ją ilgiau – net iki kelių valandų ar per naktį šaldytuve.
- Eksperimentuokite su džiūvėsėlių – galite naudoti džiūvėsėlius arba sausainius, kad gautumėte skirtingą tekstūrą.
- Patiekiant, galima pridėti šviežių daržovių salotų su lengvu citrinos padažu.
Skanaus!
Naujausi maisto tendencijų tyrimai rodo, kad žmonės vis labiau renkasi greitus ir sveikus patiekalus, o vištienos muštiniai tapo puikiu pasirinkimu dėl savo maistingumo ir universalumo. Be to, daugelis žmonių ieško būdų, kaip sumažinti maisto švaistymą, o vištienos muštiniai puikiai tinka, nes galima panaudoti likusią vištieną ir pritaikyti receptą pagal turimus ingredientus.
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau