Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai » 2025 » Sausio » 13

Vištienos muštiniai: skanus ir greitas patiekalas namuose

Vištienos muštiniai yra populiarus patiekalas, kuris džiugina skoniu ir paprastumu. Šis receptas leidžia greitai ir skaniai paruošti vištieną, o prieskonių įvairovė suteikia galimybę kiekvieną kartą pasigaminti ką nors naujo. Sužinokite, kaip šis patiekalas gali būti ne tik lengvai paruošiamas, bet ir pritaikomas pagal jūsų skonį.

Vištienos muštiniai: skanus ir greitas patiekalas namuose

Ingredientai:

  • Vištienos filė - 1 vnt.
  • Kiaušinis - 1 vnt.
  • Druska, pipirai, džiovintas česnakas, prieskoniai vištienai ar kiti mėgstami prieskoniai (pvz., raudonėlis, bazilikas)
  • Džiūvėsėliai - ½ puodelio
  • Augalinis aliejus kepimui - 3-4 šaukštai

Gaminame: Vištienos muštiniai

  1. Vištienos paruošimas:
    Vištienos krūtinėlės filė nuplauname ir nusausiname. Dedame ant lentelės, delnu prispaudžiame, aštriu peiliu perpjauname išilgai pusiau. Uždengę maistine plėvele švelniai pamušame, kad filė pasidarytų plonesnė ir lengviau keptųsi.

  2. Marinavimas:
    Kiaušinį išplakame dubenėlyje. Įmaišome druską, pipirus, džiovintą česnaką ir papildomus prieskonius (pvz., raudonėlį ir baziliką). Viską gerai išplakame. Sudedame vištieną ir paliekame marinuotis bent 15-20 minučių, kad prisigertų skonių.

  3. Apvolioti džiūvėsėliuose:
    Keptuvėje įkaitiname augalinį aliejų. Iš dubenėlio su kiaušiniu imame marinuotą vištieną, apvoliojame džiūvėsėliuose, kad šie gerai prisikibtų.

  4. Kepimas:
    Vištieną kepame įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, kol pasidarys auksinės spalvos ir iškeps (apie 3-4 minutes iš kiekvienos pusės, priklausomai nuo filė storio).

  5. Patiekimas:
    Vištienos muštinį patiekiame su virtais ryžiais, bulvių garnyru, ar mėgstamomis salotomis. Papuošti galite šviežiais žalumynais, citrinos skiltelėmis ar pomidorų padažu.

Papildomi patarimai:

  • Norint suteikti vištienai dar daugiau skonio, marinuokite ją ilgiau – net iki kelių valandų ar per naktį šaldytuve.
  • Eksperimentuokite su džiūvėsėlių – galite naudoti džiūvėsėlius arba sausainius, kad gautumėte skirtingą tekstūrą.
  • Patiekiant, galima pridėti šviežių daržovių salotų su lengvu citrinos padažu.

Skanaus!

Naujausi maisto tendencijų tyrimai rodo, kad žmonės vis labiau renkasi greitus ir sveikus patiekalus, o vištienos muštiniai tapo puikiu pasirinkimu dėl savo maistingumo ir universalumo. Be to, daugelis žmonių ieško būdų, kaip sumažinti maisto švaistymą, o vištienos muštiniai puikiai tinka, nes galima panaudoti likusią vištieną ir pritaikyti receptą pagal turimus ingredientus.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

avatar
0
1 Paranormal • 07:53, 13.01.2025
Kokios jūsų mėgstamiausios vištienos muštinių versijos? Pasidalinkite savo idėjomis ir patarimais komentaruose! Kiekvienas komentaras įkvėps kitus ir gali tapti naujo skanių patiekalų recepto pradžia!
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
09.02.2025 laikas 21:13 Receptai Keptos Stintos su Citrina ir Petražolėmis
Stintos yra ne tik tradicinis žiemos delikatesas, bet ir puikus būdas praturtinti savo valgiaraštį. Šis keptų stintų receptas su citrina ir petražolėmis suteiks jūsų stalui naujų skonių ir aromatų. Pasiruoškite pasinerti į gardžių...

Skaityti daugiau

09.02.2025 laikas 21:05 Receptai Keptos Vištienos Šlaunelės su Majonezu ir Kečupu
Ar norite paruošti nepriekaištingą vištienos patiekalą be didelio vargo? Šis keptų vištienos šlaunelių receptas su majonezo ir kečupo marinate yra jūsų bilietas į gardžią vakarienę. Tik keli ingredientai ir mažai laiko, kad paruoš...

Skaityti daugiau

06.02.2025 laikas 21:17 Receptai Traškus Keptas Karpis su Garnyrais
Keptas karpis - tai ne tik skanus, bet ir universalus patiekalas, kuris gali būti pritaikytas skirtingiems skoniams ir sezonams. Šiame straipsnyje apžvelgsime, kaip paruošti traškų karpį, marinuotą su česnaku ir petražolėmis, ir k...

Skaityti daugiau

12.02.2025 laikas 22:53 Tarakonų Išvarymas: Močiutės Efektyvus Metodas
Kai tarakonai tampa jūsų nepageidaujamais namų svečiais, kova su jais gali virsti tikru galvos skausmu. Šie vabzdžiai ne tik kelia estetinę problemą, bet ir kelia rimtą pavojų sveikatai, pernešdami įvairias ligas. Tačiau yra vienas liaudiškas metodas...

Skaityti daugiau

12.02.2025 laikas 22:37 Meilė Be Aukų: Protingos Moters Patarimai
Meilė turėtų būti šaltinis, iš kurio semiamės stiprybės, o ne aukų sąskaita. Protinga moteris supranta, kad tikra meilė ne tik įkvepia, bet ir skatina tapti geresne versija savęs. Šiame straipsnyje atskleidžiame, kaip galima išsaugoti savo individual...

Skaityti daugiau

12.02.2025 laikas 22:16 Gyvenimo Tikslas po 40: 3 Zodiako Ženklai
Kiekvienas iš mūsų ieško savo vietos po saule, tačiau ar jūsų gyvenimo tikslas gali išryškėti tik perkopęs keturiasdešimties metų slenkstį? Astrologija siūlo įžvalgas, kaip tam tikri Zodiako ženklai gali atrasti savo pašaukimą tik susikaupus gyvenimo...

Skaityti daugiau

12.02.2025 laikas 21:51 Netobulumas Santykiuose: Raktai į Artumą

Ar kada pagalvojote, kad siekdami tobulumo santykiuose, galite prarasti tai, kas juos daro tikrais? Šiame straipsnyje nagrinėjame, kaip pripažinimas savo pažeidžiamumo ir netobulumo gali tapti stiprybės šaltiniu, stiprinančiu jūsų ryšį su partneri...

Skaityti daugiau

12.02.2025 laikas 17:53 Ramus upelio garsas poilsiui
Pasivaikščiokite saulėtą, gražią dieną po gamtą. Paklausykite, kaip upelio garso, paukščių čiulbėjimo.

Skaityti daugiau