Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2024 » Gruodžio » 19

Greiti ir traškūs tinginio Kijevo kotletai su sūriu ir sviestu

Ieškote greito ir lengvo būdo paruošti tradicinius Kijevo kotletus? Šis receptas – puiki alternatyva, kuriai nereikės ilgų valandų virtuvėje. Sultingi vištienos kotletai su tirpstančiu sviesto ir sūrio įdaru bei traškia džiūvėsėlių plutele taps jūsų šeimos mėgstamiausiu patiekalu. Lengva, skanu ir tinka tiek pietums, tiek vakarienei!

Greiti ir traškūs tinginio Kijevo kotletai su sūriu ir sviestu

Tinginio Kijevo kotletai – patobulintas receptas

Šis receptas – greita ir paprasta alternatyva tradiciniams Kijevo kotletams. Sviesto ir sūrio įdaras suteikia patiekalui sodraus skonio, o dvigubas džiūvėsėlių sluoksnis – traškumo.


Reikės:

  • ~600 g vištienos krūtinėlės filė (arba faršo);
  • 2-3 kiaušinių;
  • ~80 g fermentinio sūrio (galima naudoti „Gouda“, „Edam“ ar kitą mėgstamą sūrį);
  • ~80 g sviesto;
  • Džiūvėsėlių;
  • Druskos, maltų juodųjų pipirų;
  • Augalinio aliejaus kepimui;
  • Šviežių petražolių (nebūtina, bet puikiai pagardina įdarą).

Papildomas žingsnis skoniui sustiprinti:

Norint dar sodresnio skonio, į sviestą galite įmaišyti šiek tiek susmulkintų šviežių petražolių, česnako arba krapų. Sviestą sumaišykite su prieskoniais ir prieš naudojant palaikykite šaldytuve, kad sutvirtėtų.


Gaminame: Tinginio Kijevo kotletai

  1. Paruošiame faršą:

    • Vištienos filė sumalkite mėsmale arba naudokite jau paruoštą vištienos faršą. Pagardinkite druska, juodaisiais pipirais ir gerai išminkykite, kad masė taptų vientisa. Faršą padalykite į 6 lygias dalis.
  2. Įdaras:

    • Sūrį ir sviestą supjaustykite į 6 lygias juosteles. Norint, sviestą galima paruošti su prieskoniais (žr. papildomą žingsnį).
  3. Formuojame kotletus:

    • Pasiruoškite tris dubenėlius:
      • Viename – vanduo rankoms drėkinti;
      • Antrame – išplakti kiaušiniai;
      • Trečiame – džiūvėsėliai.
    • Imkite dalį vištienos faršo, formuokite pailgą kotletą ir jį šiek tiek suplokite. Į vidurį dėkite sviesto ir sūrio juostelę, užlenkite kraštus ir suformuokite pailgą, sandarų kotletą.
    • Kiekvieną kotletą merkite į kiaušinių plakinį, apvoliokite džiūvėsėliuose, pakartokite šį procesą antrą kartą (dvigubas sluoksnis užtikrins traškumą).

Kepimo būdai:

1. Kepimas aliejuje:

  • Puode įkaitinkite augalinį aliejų (aliejaus turi būti tiek, kad apsemtų kotletus). Kad įsitikintumėte, jog aliejus tinkamos temperatūros, įmeskite mažą gabalėlį bulvės – jei bulvė skrunda tolygiai, galite kepti kotletus.
  • Kotletus kepkite apie 13-15 minučių ant vidutinės kaitros, kol išorė taps auksinės spalvos, o vidus pilnai iškeps.

2. Orkaitėje:

  • Kotletus trumpai apkepkite keptuvėje su šiek tiek aliejaus, kad apskrustų paviršius.
  • Dėkite juos ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir pašaukite į iki 180°C įkaitintą orkaitę. Kepkite 10-12 minučių.

Patiekimas:

Kijevo kotletus patiekite su:

  • Bulvių koše;
  • Virtais ryžiais;
  • Šviežiomis daržovių salotomis.

Papildomai galite užbarstyti šviežių krapų ar petražolių. Norint sodresnio skonio, galite patiekti su česnakiniu grietinės padažu.


Skanaus!

Šis patiekalas patiks tiek vaikams, tiek suaugusiems, o jo paruošimas nereikalauja daug laiko ir įgūdžių. Traškūs, sultingi, su gardžiu sviesto ir sūrio įdaru – šie kotletai taps mėgstamu patiekalu jūsų virtuvėje!

Ši recepto variacija tapo populiari dėl paprasto gaminimo būdo, naudojant vištienos faršą vietoje filė, ir galimybės pritaikyti įdarą su prieskoniais. Tinkama tiek kepimui aliejuje, tiek orkaitėje, ši versija išlaiko tradicinį skonį, tačiau sutaupo laiką virtuvėje.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Už pateiktą lankytojo į autoriaus nuomonę, paranormal.lt neatsako. Rašo: https://paranormal.lt

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

avatar
0
1 Paranormal • 16:05, 2024-12-19
Tobulas receptas skaniems ir traškiems kotletams! Pamirškite ilgą Kijevo kotletų gamybą – šie tinginio variantai su sūrio ir sviesto įdaru paruošiami greitai ir lengvai. Pasigaminkite jau šiandien ir nustebinkite savo šeimą! Skanaus!
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-10-08 laikas 09:34 Receptai Vištienos kepsnys su pievagrybių padažu: skanus receptas, nauda sveikatai ir mitybos patarimai

Sultingas vištienos kepsnys su pievagrybių padažu – lengvas, bet prabangus receptas šeimai. Sužinokite apie naudą: baltymai raumenims, selenas imunui, skaidulos virškinimui. Kalorijos: 450 kcal porcijoje. Kaip įsisavinamo...

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 08:41 Receptai Traškus faršo šnicelis su juoda duona: tradicinis receptas, sveikatos nauda ir mitybos patarimai

Traškus faršo šnicelis su juoda duona – klasikinis lietuviškas receptas, kupinas vaikystės prisiminimų. Sužinokite apie naudą: baltymai raumenims, skaidulos virškinimui. Kalorijos: 400 kcal po...

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 08:19 Receptai Prabangūs lietiniai blynai su maskarpone ir baltu šokoladu: receptas, nauda sveikatai ir mitybos patarimai
Prabangūs lietiniai blynai su maskarpone ir baltu šokoladu – lengvas receptas, kuris džiugina skonį ir sveikatą. Sužinokite apie naudą: kalcis kaulams, energija iš baltymų. Kalorijos: 350 kcal porcijoje. Kaip įsisavinamos medžiago...

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 10:02 Rūgštinti obuoliai: nauda sveikatai, įsisavinimas, rizikos ir tradiciniai receptai

Rūgštinti obuoliai – ukrainietiškas probiotinis hitas: gerina virškinimą (probiotikai +30% mikrofloros), stiprina imuną (vitaminas C +25% absorbcija), palaiko širdį (pektinai mažina LDL 10%). Paaiškiname įsisavinimą (žarnyne per 1–2 va...

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 09:42 Vaistinis valerijonas: nauda sveikatai, įsisavinimas, žala ir tradiciniai receptai

Vaistinis valerijonas – natūralus ramintuvas: gydo nemigą, nerimą, širdies neurozę, padeda menopauzėje. Sužinokite naudą (GABA modulisacija), įsisavinimą (greitas žarnyne), žalą (galvos skausmas, priklausomybė) i...

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 07:37 Kur dingsta uodai žiemą? Išsami vadovas apie kraujasiurbių žiemojimą, rūšis ir prevenciją
Žiemą uodai dingsta, bet ne amžiams – jie slepiasi diapauzės būsenoje ar kiaušinėlių pavidalu, laukdami pavasario. Šiame išsamiame straipsnyje aptariame uodų gyvenimo ciklą, skirtingų rūšių žiemojimo strategijas ir mokslinius faktus iš tarptautinių š...

Skaityti daugiau

2025-10-07 laikas 18:54 Vienoje teisme teisiami migrantai paaugliai už mokytojos išprievartavimą ir šantažavimą
Trys pagrindiniai kaltinamieji yra 15-metis irakietis, 17-metis rumunas ir 15-metis afganistanietis, kurie kaltinami kelis mėnesius trukusiu teroro kampanija prieš mokytoją.

Skaityti daugiau

2025-10-07 laikas 18:39 Graikija ketina sumažinti prieglobsčio išmokas ir nutraukti būsto subsidijas pabėgėliams
Kiekvienas, kuriam šioje šalyje suteiktas prieglobstis, nebegalės gyventi iš išmokų, mokamų Europos ir Graikijos mokesčių mokėtojų sąskaita

Skaityti daugiau