
Šitaip skanu, kad net vaikai neklausia "o kas čia žalia". Tokiems vištienos kotletams-maltinukams su sūriu ir špinatais, labiausiai tinka tiks malta vištų krūtinėlių mėsa, ją galite sumaišyti su malta šlaunelių mėsa. Galima kepti orkaitėje ir/arba keptuvėje.
Itin skanu patiekti su pamėgtomis daržovėmis, o kad būtų dar įdomiau - suderiname jų spalvas, kūrybiškai supjaustome. Gi valgome ir savo akimis.
Ingredientai
- malta vištiena: 500 gramų (tinka ir malta kalakutiena)
- špinatai: 100 gramų
- sėlenos: 1 valgomojo šaukšto (galima pakeisti avižiniai dribsniais; galima ir visai nedėti)
- puskietis fermentinis sūris: 100 gramų
- kiaušiniai: 1
- druska
- pipirai
- karis: 0,5 arbatinio šaukštelio
- aliejus (kepimui).
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių špinatus nuplikykite verdančiu vandeniu, nusunkite ir smulkiai supjaustykite peiliu.
2. Tada fermentinį sūrį smulkiai sutarkuokite.
3. Tuomet į dubenį dėkite mėsą, špinatus, sūrį, suberkite sėlenas ir įmuškite kiaušinį.
4. Pagardinkite kariu, pipirais ir druska, gerai išmaišykite.
5. Formuojame vištienos kotletus-kukuliukus ir apkepkite keptuvėje maždaug 3-4 minutes.
6. Apkeptus kukuliukus sudėkite ant kepimo skardos, išklotos su kepimo popieriumi, ir dėkite į iki 180 laipsnių temperatūros orkaitę kepti dar maždaug 15 minučių.
7. Patiekite su mėgstamu garnyru ir skanaukite!
8. Rekomendacija: Daugiau vištienos kotletų receptų rasite: Vištienos kotletai.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Naujausias Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram kanale. Jei manai, kad mano darbas yra naudingas, pasidalink, prenumeruok, padėkok ar paremk...
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau