Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2022 » Vasario » 24

Sultingi vištienos maltinukai su sūriu, grietinėlės ir špinatų padaže

Sultingi vištienos maltinukai su sūriu, grietinėlės ir špinatų padaže

Gana greitai ir lengvai pagaminami sultingi bei itin skanūs vištienos maltinukai su sūriu, špinatų ir grietinėlės padaže. Tai nuostabus pasirinkimas sotiems pietums ar sočiai vakarienei. Šio patiekalo pirmą kartą dar prieš kurį laiką paragavau pas savo draugę. Buvau tikrai sužavėta skoniu. Viskas itin derėjo tarpusavyje. Jau valgydama supratau, kad šis receptas privalo būti mūsų šeimos valgiaraštyje. Labai gerai pamenu, kai jų pirmą kartą pagaminau savo šeimai, su kokiomis laimės akimis jie žiūrėjo, tarsi į namus būčiau parnešusi stebuklą. Net nereikėjo jokių žodžių ar pagyrų, buvo viskas labai aišku, kad jiems be galo skanu. Tad šį kartą noriu šiuo stebuklu pasidalinti ir su Jumis. Tikrai neprašausite pasirinkę šį iki tobulumo gerą receptą!

Ingredientai

Grietinėlės padažui su špinatais:

Taip pat prireiks:

    • malta vištiena: 500 gramų
    • tarkuotas kietasis sūris: 50 gramų
    • jaunos cukinijos: 0,5 nedidelės
    • kiaušiniai: 1
    • česnakas: 1 galvutės
    • avižų dribsniai: 3 valgomųjų šaukštų
    • druska: pagal skonį
    • provanso žolelių mišinys: žiupsnio
    • sultinys: 100 mililitrų
    • grietinėlė: 100 mililitrų
    • špinatai: ~2-3 saujų
    • aliejus

Recepto paruošimas

1. Patarimas: Vištieną susimalkite patys savo virtuvėje, šitaip būsite tikri, kad joje nėra nereikalingų priedų, kurių būna parduotuvėje, kad ilgiau išlaikyti mėsos galiojimo laiką. Patiekalas nuo to taps tik skanesnis!

2. Vištienos maltinukų paruošimas: Į dubenį sudėkite maltą vištieną, berkite sutarkutoą kietąjį sūrį, avižų dribsnius, burokine tarka sutarkuota cukiniją (cukinijos sultis būtinai nuspauskite), sukapotą svogūną, įmuškite kiaušinį, įspauskite česnako skiltelę, pabarstykite druska, provanso žolelių mišiniu, išmaišykite ir suformuokite norimo dydžio bei formos maltinukus.

3. Maltinukų kepimas: Keptuvėje įkaitinkite aliejų.

4. Dėkite suformuotus maltinukus ir apkepkite juos iš abiejų pusių po maždaug 8 minutes.

5. Po to užpilkite sultiniu, ir uždengę keptuvę su dangčiu patroškinkite maždaug 10-15 minučių.

6. Paskui sudėkite špinatus, užpilkite grietinėle ir uždengę dangčių patroškinkite dar maždaug 10 minučių.

7. Galiausiai patiekite su savo mėgstamu garnyru ir skanaukite!

Rekomendacija: Daugiau vištienos maltinukų receptų rasite: Vištienos maltinukai.

Sultingi vištienos maltinukai su sūriu, grietinėlės ir špinatų padaže

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-29 laikas 15:48 Receptai Grietininis pyragas su soda – purus, drėgnas ir labai paprastas receptas dideliam stalui

Klasikinis lietuviškas grietininis pyragas su soda iš 1 litro grietinės – purus, drėgnas, pigus ir labai paprastas. Tobulas dideliam stalui, svečiams ar kelionėms. Su tiksliomis kalorijomis, maistine verte ir sveikesnėmis...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 15:34 Receptai Varškės pyragas su karamele ir riešutais – klasikinis lietuviškas desertas, kurio norėsis dar ir dar

Varškės pyragas su karamele ir riešutais – lietuviška klasika! Trapus pagrindas, purus įdaras ir sodri karamelė. Receptas + kalorijos, maistinė vertė ir kaip padaryti sveikesnį. Tobulas desertas šventėms ir kasdienai.

...

Skaityti daugiau

2025-11-25 laikas 09:17 Receptai Kepta antis su raugintais kopūstais orkaitėje – sultinga šventinė klasika
Orkaitėje kepta antis su raugintais kopūstais ir rūkytais lašinukais – tikra lietuviška Kalėdų klasika. Sultinga mėsa, traški odelė, aromatingas įdaras. Išsamus receptas + maistinė analizė: kiek kalorijų, kokia nauda sveikatai, ką...

Skaityti daugiau

2025-11-30 laikas 17:56 Koks medus naudingiausias sveikatai 2026 m.? Populiariausios rūšys ir teisingas laikymas

Koks medus naudingiausias sveikatai 2025 metais? Sužinokite, kodėl akacijų medus tinka diabetikams, liepų – nuo kosulio, o Manuka turi stipriausią antibakterinį poveikį. Taip pat – kaip teisingai laikyti medų, kad jis išlaikytų visas n...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 10:35 Išvaryta šeima iš namų: kai motina pagaliau pasakė „GANA“

Skaudi, bet išlaisvinanti tikra istorija, kaip motina po ilgų mėnesių tylos pagaliau išvarė suaugusį sūnų su šeima iš savo namų. Kada pagalba tampa išnaudojimu ir kaip išdrįsti pasirinkti save, ...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 10:18 Mirusi anyta paliko MAN visą turtą, bet su vienu draudimu, kurio niekas nesupranta

Anyta visą gyvenimą mane žemino ir niekino. Po mirties paliko man VISĄ turtą – butą, namą, automobilį ir pinigus – bet su viena sąlyga: nieko negaliu parduoti. Ar tai kerštas, ar keistas bandymas atsiprašyti? Tikra istorija, kuri sukrė...

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 18:31 ✨ Nuostabi Vasaros Akimirka: 3 Valandos Tikro Tekančio Upelio ir Paukščių Čiulbėjimo
Švelnus vandens čiurlenimas ir vasariški paukščių giesmės akimirksniu nuramina, padeda geriau susikaupti ir greičiau užmigti. Tiesiog paspauskite „Play“ ir pasinerkite į visišką ramybę 🌿✨

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 09:00 Olandai renkasi mėsą: per dvejus metus veganiškos dietos populiarumas sumažėjo 75 %, o vegetarizmas taip pat smarkiai sumažėjo
Nauji tyrimai rodo, kad vis mažiau olandų renkasi veganizmą ir vegetarizmą, o tai gali būti blogas ženklas tiems, kurie skatina europiečius laikytis tokios mitybos.

Skaityti daugiau