- 24.02.2022
- 0.0 Reitingas
- 5470 Peržiūrų
- Aptarti
Gana greitai ir lengvai pagaminami sultingi bei itin skanūs vištienos maltinukai su sūriu, špinatų ir grietinėlės padaže. Tai nuostabus pasirinkimas sotiems pietums ar sočiai vakarienei. Šio patiekalo pirmą kartą dar prieš kurį laiką paragavau pas savo draugę. Buvau tikrai sužavėta skoniu. Viskas itin derėjo tarpusavyje. Jau valgydama supratau, kad šis receptas privalo būti mūsų šeimos valgiaraštyje. Labai gerai pamenu, kai jų pirmą kartą pagaminau savo šeimai, su kokiomis laimės akimis jie žiūrėjo, tarsi į namus būčiau parnešusi stebuklą. Net nereikėjo jokių žodžių ar pagyrų, buvo viskas labai aišku, kad jiems be galo skanu. Tad šį kartą noriu šiuo stebuklu pasidalinti ir su Jumis. Tikrai neprašausite pasirinkę šį iki tobulumo gerą receptą!
Ingredientai
Grietinėlės padažui su špinatais:
Taip pat prireiks:
-
- malta vištiena: 500 gramų
- tarkuotas kietasis sūris: 50 gramų
- jaunos cukinijos: 0,5 nedidelės
- kiaušiniai: 1
- česnakas: 1 galvutės
- avižų dribsniai: 3 valgomųjų šaukštų
- druska: pagal skonį
- provanso žolelių mišinys: žiupsnio
- sultinys: 100 mililitrų
- grietinėlė: 100 mililitrų
- špinatai: ~2-3 saujų
- aliejus
Recepto paruošimas
1. Patarimas: Vištieną susimalkite patys savo virtuvėje, šitaip būsite tikri, kad joje nėra nereikalingų priedų, kurių būna parduotuvėje, kad ilgiau išlaikyti mėsos galiojimo laiką. Patiekalas nuo to taps tik skanesnis!
2. Vištienos maltinukų paruošimas: Į dubenį sudėkite maltą vištieną, berkite sutarkutoą kietąjį sūrį, avižų dribsnius, burokine tarka sutarkuota cukiniją (cukinijos sultis būtinai nuspauskite), sukapotą svogūną, įmuškite kiaušinį, įspauskite česnako skiltelę, pabarstykite druska, provanso žolelių mišiniu, išmaišykite ir suformuokite norimo dydžio bei formos maltinukus.
3. Maltinukų kepimas: Keptuvėje įkaitinkite aliejų.
4. Dėkite suformuotus maltinukus ir apkepkite juos iš abiejų pusių po maždaug 8 minutes.
5. Po to užpilkite sultiniu, ir uždengę keptuvę su dangčiu patroškinkite maždaug 10-15 minučių.
6. Paskui sudėkite špinatus, užpilkite grietinėle ir uždengę dangčių patroškinkite dar maždaug 10 minučių.
7. Galiausiai patiekite su savo mėgstamu garnyru ir skanaukite!
Rekomendacija: Daugiau vištienos maltinukų receptų rasite: Vištienos maltinukai.
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau