Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2025 » Kovo » 01

Vištienos sparneliai su apelsinu – sultingi ir aromatingi

Vištienos sparneliai – tai patiekalas, kuris visada randa vietą ant stalo, nesvarbu, ar tai jauki vakarienė namuose, ar draugų susibūrimas. Šiame recepte jie įgauna naują skonį благодаря apelsinų gaivai, česnako pikantiškumui ir subtiliam svogūnų poskoniui. Marinuoti ir kepti orkaitėje, šie sparneliai išlieka sultingi viduje, o paskrudinta odelė suteikia malonų traškumą. Paruošimas užtruks vos kelias minutes, o rezultatas džiugins visus prie stalo. Pasiruoškite išsikepti šį neįprastą, bet paprastą patiekalą – galbūt jis taps jūsų nauju mėgstamiausiu!

Vištienos sparneliai su apelsinu – sultingi ir aromatingi

Ingredientai:

  • Vištienos sparneliai – 7-8 vnt. (apie 600-700 g, galima naudoti ir šviežius, ir šaldytus);

  • Apelsinas – 1 vnt. (vidutinio dydžio, geriausia sultingas ir aromatingas);

  • Česnakas – 1 skiltelė (arba 2-3, jei mėgstate intensyvesnį skonį);

  • Svogūnas – 1 vnt. (vidutinio dydžio, galima pakeisti raudonuoju svogūnu ar poru);

  • Alyvuogių aliejus – 2 valg. šaukštai (tinka ir saulėgrąžų ar sviestas, jei norite sodresnio skonio);

  • Druska – pagal skonį (apie 1 arb. šaukštelis);

  • Malti juodieji pipirai – pagal skonį (galima papildyti malta paprika ar kajeno pipirais);

  • (Neprivaloma) medus – 1 valg. šaukštas (suteikia karamelizuotą saldumą);

  • (Neprivaloma) sojos padažas – 1 valg. šaukštas (sodrina skonį);

  • (Neprivaloma) šviežios žolelės – rozmarinas ar čiobrelis (papuošimui ir aromatui).

Gaminimo eiga:

  1. Pasiruošimas:
    Apelsiną kruopščiai nuplaukite su šepetėliu po tekančiu vandeniu, nes naudosite ir žievelę. Nupjaukite galus, tada supjaustykite apelsiną nedideliais kubeliais (su žievele, jei ji plona, arba be jos, jei storesnė). Svogūną nulupkite ir smulkiai supjaustykite arba sutarkuokite. Česnaką susmulkinkite peiliu arba praleiskite per česnako spaudyklę. Vištienos sparnelius nuplaukite šaltu vandeniu ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.

  2. Marinavimas:
    Dideliame dubenyje sumaišykite vištienos sparnelius, apelsino kubelius, smulkintą svogūną ir česnaką. Užpilkite alyvuogių aliejumi, įberkite druskos ir maltų juodųjų pipirų. Jei naudojate medų ar sojos padažą, įdėkite juos dabar – jie suteiks glazūrą ir gilesnį skonį. Viską gerai išmaišykite (galima rankomis, kad marinatas tolygiai pasiskirstytų) ir palikite pasimarinuoti šaldytuve bent 1 valandą (idealu – 2-3 valandas, jei turite laiko).

  3. Kepimas:
    Įkaitinkite orkaitę iki 180–190 °C (vidutinis karštumas). Marinuotus sparnelius sudėkite į kepimo maišą arba suvyniokite į foliją kartu su visu marinatu (tai išlaikys sultingumą). Kepkite orkaitėje 40–50 minučių, priklausomai nuo sparnelių dydžio. Likus 10 minučių iki kepimo pabaigos, atsargiai išimkite sparnelius iš maišo ar folijos, perkelkite ant grotelių ar skardos ir paskrudinkite 5–10 minučių (galima įjungti grilio funkciją), kad odelė taptų traški ir gražiai apskrustų.

  4. Patiekimas:
    Iškepusius sparnelius sudėkite į lėkštę, apibarstykite šviežiomis žolelėmis (jei naudojate) arba apšlakstykite trupučiu apelsino sulčių. Patiekite karštus su keptomis bulvytėmis, ryžiais arba šviežių daržovių salotomis. Puikiai tinka ir lengvas jogurtinis padažas kaip priedas.

Patarimai:

  • Jei norite intensyvesnio citrusinio skonio, prieš marinuodami įtarkuokite šiek tiek apelsino žievelės.

  • Kepimo maišą galima pakeisti kepimo skarda, uždengta folija, tačiau tuomet verta kartą apversti sparnelius kepimo metu.

  • Traškumo mėgėjai gali prieš kepimą apvolioti sparnelius džiūvėsėliuose arba kukurūzų miltuose.

  • Likusius sparnelius laikykite šaldytuve ir pašildykite kitą dieną – jie išlieka sultingi!

Skanaus!

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Už pateiktą lankytojo į autoriaus nuomonę, paranormal.lt neatsako. Rašo: https://paranormal.lt

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

avatar
0
1 Paranormal • 19:30, 2025-03-01
Kas mėgsta traškius sparnelius su netikėtu poskoniu? Pasidalinkite savo marinavimo triukais ar kepimo būdais – gal kartu atrasime tobulą receptą! Komentuokite!
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-25 laikas 09:17 Receptai Kepta antis su raugintais kopūstais orkaitėje – sultinga šventinė klasika
Orkaitėje kepta antis su raugintais kopūstais ir rūkytais lašinukais – tikra lietuviška Kalėdų klasika. Sultinga mėsa, traški odelė, aromatingas įdaras. Išsamus receptas + maistinė analizė: kiek kalorijų, kokia nauda sveikatai, ką...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 08:54 Receptai Kepta antis kepimo rankovėje su obuoliais ir medumi: sultinga šventinė klasika

Kepta antis kepimo rankovėje su obuoliais ir medumi – tikra lietuviškos virtuvės klasika, neatsiejama nuo Kalėdų ir Velykų stalo. Šis patiekalas stebina sultinga mėsa, traškia auksine odele ir subtiliu saldžiarūgščiu obuo...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 08:44 Receptai Grūdėtos varškės apkepas su obuoliais: lengvas ir baltyminis receptas (tik 180 kcal/100 g)
Grūdėtos varškės apkepas su obuoliais – tikras lietuviškas komforto maistas, kuris vienu metu ir sotina, ir lepina. 100 g gatavo apkepo turi vos 180 kcal, net 15 g aukštos biologinės vertės baltymų, kalcio ir ląstelienos. Kepant p...

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 09:00 Olandai renkasi mėsą: per dvejus metus veganiškos dietos populiarumas sumažėjo 75 %, o vegetarizmas taip pat smarkiai sumažėjo
Nauji tyrimai rodo, kad vis mažiau olandų renkasi veganizmą ir vegetarizmą, o tai gali būti blogas ženklas tiems, kurie skatina europiečius laikytis tokios mitybos.

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 08:53 Prancūzija: motina yra tarp gyvybės ir mirties po to, kai afrikietis migrantas La Rochelle kelis kartus dūrė jai į krūtinę ir veidą
Motina patyrė sunkius durtinius sužalojimus per afrikiečio migranto užpuolimą lapkričio 20 d. La Rochelle mieste, Mireuil rajone, rue Ernest-Meissonnier gatvėje.

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 08:46 Benamis migrantas iš Gvadelupos Liono tramvajaus stotyje subadė vyrą barbekiu šakute
56-erių metų auka mirė nuo sužalojimų praėjus dviem savaitėms po to, kai po užpuolimo nugriuvo ant tramvajaus bėgių

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 08:32 Kai marčia perima namus: tikra 62 metų moters istorija ir kaip pasielgti?

62 metų moteris pasakoja tikrą istoriją, kaip sūnaus mergina palaipsniui perėmė jos namus: keitė taisykles, išmetinėjo daiktus, sprendė, ką valgyti. Dažna situacija tiek Lietuvoje, tiek užsienyje. Psichologai įspėja – „rūpinimosi&ldquo...

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 08:20 Buvęs vyras atvedė meilužės vaiką: „Pasilik su ja“ – mano atsakymas

Po 8 metų tylos buvęs vyras atsivedė meilužės dukrą ir paprašė prižiūrėti, nes „neturi su kuo palikti“. Atsakiau griežtu „ne“. Jis išvadino mane beširde ragana ir pagrasino. Po dviejų mėnesių paskambino jo nauja žmona... Ta...

Skaityti daugiau