Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2025 » Kovo » 01

Vištienos sparneliai su apelsinu – sultingi ir aromatingi

Vištienos sparneliai – tai patiekalas, kuris visada randa vietą ant stalo, nesvarbu, ar tai jauki vakarienė namuose, ar draugų susibūrimas. Šiame recepte jie įgauna naują skonį благодаря apelsinų gaivai, česnako pikantiškumui ir subtiliam svogūnų poskoniui. Marinuoti ir kepti orkaitėje, šie sparneliai išlieka sultingi viduje, o paskrudinta odelė suteikia malonų traškumą. Paruošimas užtruks vos kelias minutes, o rezultatas džiugins visus prie stalo. Pasiruoškite išsikepti šį neįprastą, bet paprastą patiekalą – galbūt jis taps jūsų nauju mėgstamiausiu!

Vištienos sparneliai su apelsinu – sultingi ir aromatingi

Ingredientai:

  • Vištienos sparneliai – 7-8 vnt. (apie 600-700 g, galima naudoti ir šviežius, ir šaldytus);

  • Apelsinas – 1 vnt. (vidutinio dydžio, geriausia sultingas ir aromatingas);

  • Česnakas – 1 skiltelė (arba 2-3, jei mėgstate intensyvesnį skonį);

  • Svogūnas – 1 vnt. (vidutinio dydžio, galima pakeisti raudonuoju svogūnu ar poru);

  • Alyvuogių aliejus – 2 valg. šaukštai (tinka ir saulėgrąžų ar sviestas, jei norite sodresnio skonio);

  • Druska – pagal skonį (apie 1 arb. šaukštelis);

  • Malti juodieji pipirai – pagal skonį (galima papildyti malta paprika ar kajeno pipirais);

  • (Neprivaloma) medus – 1 valg. šaukštas (suteikia karamelizuotą saldumą);

  • (Neprivaloma) sojos padažas – 1 valg. šaukštas (sodrina skonį);

  • (Neprivaloma) šviežios žolelės – rozmarinas ar čiobrelis (papuošimui ir aromatui).

Gaminimo eiga:

  1. Pasiruošimas:
    Apelsiną kruopščiai nuplaukite su šepetėliu po tekančiu vandeniu, nes naudosite ir žievelę. Nupjaukite galus, tada supjaustykite apelsiną nedideliais kubeliais (su žievele, jei ji plona, arba be jos, jei storesnė). Svogūną nulupkite ir smulkiai supjaustykite arba sutarkuokite. Česnaką susmulkinkite peiliu arba praleiskite per česnako spaudyklę. Vištienos sparnelius nuplaukite šaltu vandeniu ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.

  2. Marinavimas:
    Dideliame dubenyje sumaišykite vištienos sparnelius, apelsino kubelius, smulkintą svogūną ir česnaką. Užpilkite alyvuogių aliejumi, įberkite druskos ir maltų juodųjų pipirų. Jei naudojate medų ar sojos padažą, įdėkite juos dabar – jie suteiks glazūrą ir gilesnį skonį. Viską gerai išmaišykite (galima rankomis, kad marinatas tolygiai pasiskirstytų) ir palikite pasimarinuoti šaldytuve bent 1 valandą (idealu – 2-3 valandas, jei turite laiko).

  3. Kepimas:
    Įkaitinkite orkaitę iki 180–190 °C (vidutinis karštumas). Marinuotus sparnelius sudėkite į kepimo maišą arba suvyniokite į foliją kartu su visu marinatu (tai išlaikys sultingumą). Kepkite orkaitėje 40–50 minučių, priklausomai nuo sparnelių dydžio. Likus 10 minučių iki kepimo pabaigos, atsargiai išimkite sparnelius iš maišo ar folijos, perkelkite ant grotelių ar skardos ir paskrudinkite 5–10 minučių (galima įjungti grilio funkciją), kad odelė taptų traški ir gražiai apskrustų.

  4. Patiekimas:
    Iškepusius sparnelius sudėkite į lėkštę, apibarstykite šviežiomis žolelėmis (jei naudojate) arba apšlakstykite trupučiu apelsino sulčių. Patiekite karštus su keptomis bulvytėmis, ryžiais arba šviežių daržovių salotomis. Puikiai tinka ir lengvas jogurtinis padažas kaip priedas.

Patarimai:

  • Jei norite intensyvesnio citrusinio skonio, prieš marinuodami įtarkuokite šiek tiek apelsino žievelės.

  • Kepimo maišą galima pakeisti kepimo skarda, uždengta folija, tačiau tuomet verta kartą apversti sparnelius kepimo metu.

  • Traškumo mėgėjai gali prieš kepimą apvolioti sparnelius džiūvėsėliuose arba kukurūzų miltuose.

  • Likusius sparnelius laikykite šaldytuve ir pašildykite kitą dieną – jie išlieka sultingi!

Skanaus!

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Už pateiktą lankytojo į autoriaus nuomonę, paranormal.lt neatsako. Rašo: https://paranormal.lt

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

avatar
0
1 Paranormal • 19:30, 2025-03-01
Kas mėgsta traškius sparnelius su netikėtu poskoniu? Pasidalinkite savo marinavimo triukais ar kepimo būdais – gal kartu atrasime tobulą receptą! Komentuokite!
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-24 laikas 08:54 Receptai Kepta antis kepimo rankovėje su obuoliais ir medumi: sultinga šventinė klasika

Kepta antis kepimo rankovėje su obuoliais ir medumi – tikra lietuviškos virtuvės klasika, neatsiejama nuo Kalėdų ir Velykų stalo. Šis patiekalas stebina sultinga mėsa, traškia auksine odele ir subtiliu saldžiarūgščiu obuo...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 08:44 Receptai Grūdėtos varškės apkepas su obuoliais: lengvas ir baltyminis receptas (tik 180 kcal/100 g)
Grūdėtos varškės apkepas su obuoliais – tikras lietuviškas komforto maistas, kuris vienu metu ir sotina, ir lepina. 100 g gatavo apkepo turi vos 180 kcal, net 15 g aukštos biologinės vertės baltymų, kalcio ir ląstelienos. Kepant p...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 14:31 Receptai Tarybinių laikų šniceliai su kreminiu padažu: autentiškas receptas, kalorijos, maistinė vertė ir sveikatos nauda 2025 metais
Tarybinių laikų valgyklų šniceliai – vienas iš tų patiekalų, kuris daugeliui lietuvių sukelia tikrą nostalgiją. Sodrus skonis, minkšta tekstūra, traški plutelė ir tas nepakartojamas kreminis padažas su krapais... Tai ne tik maista...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 08:21 Geriausi gėrimai ir maistas prieš miegą: natūralūs būdai greičiau užmigti ir pagerinti miego kokybę

Geriausi gėrimai ir lengvas maistas prieš miegą, padedantys greičiau užmigti ir pagerinti miego kokybę: ramunėlių, melisos, levandų arbata, šiltas pienas, auksinis pienas su ciberžole, bananas, avižinė košė. Moksliniais tyrimais patvirtinti natūr...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 08:06

Juodųjų kmynų nauda sveikatai: mažina cholesterolį, apsaugo širdį, kontroliuoja svorį ir gydo uždegimus. Sužinokite vartojimo būdus, įsisavinimą, patarimus ir rizikas remiantis tyrimais iš Osakos universiteto ir kitų. Natūralus sprendimas diabetu...

Skaityti daugiau

2025-11-23 laikas 12:04 Bičių Žiedadulkių Nauda Sveikatai: Privalumai, Vartojimas ir Rizikos

Bičių žiedadulkės – natūralus energijos ir imuniteto šaltinis, turtingas baltymais, vitaminais ir antioksidantais. Šiame straipsnyje sužinosite jų naudą: nuo cholesterolio mažinimo iki žaizdų gijimo, kaip organizmas jas įsisavina per virškinimo fe...

Skaityti daugiau

2025-11-23 laikas 11:54 Pastarnokų nauda sveikatai: vitaminai, mineralai ir receptai

Pastarnokų nauda sveikatai apima virškinimo gerinimą, imuniteto stiprinimą ir širdies apsaugą dėl vitaminų C, K, B grupės bei mineralų kaip kalis ir magnis. Šie low kalorijų šakniniai augalai tinka svorio metimui ir uratinių inkstų akmenligei (low...

Skaityti daugiau

2025-11-23 laikas 11:35 Česnako, burokėlių ir avižų nauda sveikatai: kaip vartoti teisingai

Česnakas, burokėliai ir avižos – natūralūs sveikatos sergėtojai! Sužinokite, kaip alicinas kovoja su vėžiu, nitratai mažina spaudimą, o beta-gliukanas kontroliuoja cholesterolį. Paaiškiname naudą, žalą, įsisavinimą ir gydomąsias savybes. Praktini...

Skaityti daugiau