Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2025 » Kovo » 01

Vištienos sparneliai su apelsinu – sultingi ir aromatingi

Vištienos sparneliai – tai patiekalas, kuris visada randa vietą ant stalo, nesvarbu, ar tai jauki vakarienė namuose, ar draugų susibūrimas. Šiame recepte jie įgauna naują skonį благодаря apelsinų gaivai, česnako pikantiškumui ir subtiliam svogūnų poskoniui. Marinuoti ir kepti orkaitėje, šie sparneliai išlieka sultingi viduje, o paskrudinta odelė suteikia malonų traškumą. Paruošimas užtruks vos kelias minutes, o rezultatas džiugins visus prie stalo. Pasiruoškite išsikepti šį neįprastą, bet paprastą patiekalą – galbūt jis taps jūsų nauju mėgstamiausiu!

Vištienos sparneliai su apelsinu – sultingi ir aromatingi

Ingredientai:

  • Vištienos sparneliai – 7-8 vnt. (apie 600-700 g, galima naudoti ir šviežius, ir šaldytus);

  • Apelsinas – 1 vnt. (vidutinio dydžio, geriausia sultingas ir aromatingas);

  • Česnakas – 1 skiltelė (arba 2-3, jei mėgstate intensyvesnį skonį);

  • Svogūnas – 1 vnt. (vidutinio dydžio, galima pakeisti raudonuoju svogūnu ar poru);

  • Alyvuogių aliejus – 2 valg. šaukštai (tinka ir saulėgrąžų ar sviestas, jei norite sodresnio skonio);

  • Druska – pagal skonį (apie 1 arb. šaukštelis);

  • Malti juodieji pipirai – pagal skonį (galima papildyti malta paprika ar kajeno pipirais);

  • (Neprivaloma) medus – 1 valg. šaukštas (suteikia karamelizuotą saldumą);

  • (Neprivaloma) sojos padažas – 1 valg. šaukštas (sodrina skonį);

  • (Neprivaloma) šviežios žolelės – rozmarinas ar čiobrelis (papuošimui ir aromatui).

Gaminimo eiga:

  1. Pasiruošimas:
    Apelsiną kruopščiai nuplaukite su šepetėliu po tekančiu vandeniu, nes naudosite ir žievelę. Nupjaukite galus, tada supjaustykite apelsiną nedideliais kubeliais (su žievele, jei ji plona, arba be jos, jei storesnė). Svogūną nulupkite ir smulkiai supjaustykite arba sutarkuokite. Česnaką susmulkinkite peiliu arba praleiskite per česnako spaudyklę. Vištienos sparnelius nuplaukite šaltu vandeniu ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.

  2. Marinavimas:
    Dideliame dubenyje sumaišykite vištienos sparnelius, apelsino kubelius, smulkintą svogūną ir česnaką. Užpilkite alyvuogių aliejumi, įberkite druskos ir maltų juodųjų pipirų. Jei naudojate medų ar sojos padažą, įdėkite juos dabar – jie suteiks glazūrą ir gilesnį skonį. Viską gerai išmaišykite (galima rankomis, kad marinatas tolygiai pasiskirstytų) ir palikite pasimarinuoti šaldytuve bent 1 valandą (idealu – 2-3 valandas, jei turite laiko).

  3. Kepimas:
    Įkaitinkite orkaitę iki 180–190 °C (vidutinis karštumas). Marinuotus sparnelius sudėkite į kepimo maišą arba suvyniokite į foliją kartu su visu marinatu (tai išlaikys sultingumą). Kepkite orkaitėje 40–50 minučių, priklausomai nuo sparnelių dydžio. Likus 10 minučių iki kepimo pabaigos, atsargiai išimkite sparnelius iš maišo ar folijos, perkelkite ant grotelių ar skardos ir paskrudinkite 5–10 minučių (galima įjungti grilio funkciją), kad odelė taptų traški ir gražiai apskrustų.

  4. Patiekimas:
    Iškepusius sparnelius sudėkite į lėkštę, apibarstykite šviežiomis žolelėmis (jei naudojate) arba apšlakstykite trupučiu apelsino sulčių. Patiekite karštus su keptomis bulvytėmis, ryžiais arba šviežių daržovių salotomis. Puikiai tinka ir lengvas jogurtinis padažas kaip priedas.

Patarimai:

  • Jei norite intensyvesnio citrusinio skonio, prieš marinuodami įtarkuokite šiek tiek apelsino žievelės.

  • Kepimo maišą galima pakeisti kepimo skarda, uždengta folija, tačiau tuomet verta kartą apversti sparnelius kepimo metu.

  • Traškumo mėgėjai gali prieš kepimą apvolioti sparnelius džiūvėsėliuose arba kukurūzų miltuose.

  • Likusius sparnelius laikykite šaldytuve ir pašildykite kitą dieną – jie išlieka sultingi!

Skanaus!

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Už pateiktą lankytojo į autoriaus nuomonę, paranormal.lt neatsako. Rašo: https://paranormal.lt

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

avatar
0
1 Paranormal • 19:30, 2025-03-01
Kas mėgsta traškius sparnelius su netikėtu poskoniu? Pasidalinkite savo marinavimo triukais ar kepimo būdais – gal kartu atrasime tobulą receptą! Komentuokite!
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-12-07 laikas 23:05 Receptai Citrininis varškės keksas su manais: receptas, kalorijos ir maistinė nauda

Citrininis varškės keksas su manais – drėgnas ir purūs desertas vos per 180 kcal porcijoje. Sužinokite maistinę vertę, kaip sumažinti cukrų ir kalorijas bei iškepti idealiai!

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 15:48 Receptai Grietininis pyragas su soda – purus, drėgnas ir labai paprastas receptas dideliam stalui

Klasikinis lietuviškas grietininis pyragas su soda iš 1 litro grietinės – purus, drėgnas, pigus ir labai paprastas. Tobulas dideliam stalui, svečiams ar kelionėms. Su tiksliomis kalorijomis, maistine verte ir sveikesnėmis...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 15:34 Receptai Varškės pyragas su karamele ir riešutais – klasikinis lietuviškas desertas, kurio norėsis dar ir dar

Varškės pyragas su karamele ir riešutais – lietuviška klasika! Trapus pagrindas, purus įdaras ir sodri karamelė. Receptas + kalorijos, maistinė vertė ir kaip padaryti sveikesnį. Tobulas desertas šventėms ir kasdienai.

...

Skaityti daugiau

2025-12-08 laikas 09:24 Gerklės skausmas: 6 veiksmingi skalavimo būdai namuose, kurie tikrai veikia (2025)
Gerklės skausmas dažnai kamuoja peršalus. Vienas efektyviausių namų būdų – reguliariai skalauti gerklę. Straipsnyje rasite 6 patikrintus receptus su druska, soda, jodu, ramunėlėmis, pipirmėtėmis ir obuolių sidro actu. Kiekvienas metodas papildytas mo...

Skaityti daugiau

2025-12-08 laikas 09:11 Seksas kartą per savaitę mažina moterų mirtingumo riziką net 70%
Naujausias tyrimas atskleidė: moterys, kurios užsiima seksu rečiau nei kartą per savaitę, turi net 70 % didesnę ankstyvos mirties riziką. Sužinokite, kaip seksualinis aktyvumas veikia širdies sveikatą, mažina depresiją ir didina ilgaamžiškumą tiek mo...

Skaityti daugiau

2025-12-08 laikas 09:03 Išankstinis suvokimas: Ar prekognicija yra realybė? Moksliniai tyrimai

Išankstinis suvokimas: prekognicija kaip nuojautos mokslas. Dean Radin ir Julia Mossbridge eksperimentai su EEG rodo smegenų reakcijas prieš įvykius. Sužinokite apie CŽA tyrimus ir kvantinį laiką. Ar jūsų intuicija numato ateitį?

...

Skaityti daugiau

2025-12-08 laikas 08:55 3I/ATLAS: Nauja ryški Hubble nuotrauka antrosios tarpžvaigždinės kometos

Naujausia NASA „Hubble“ teleskopo nuotrauka atskleidžia trečiąją tarpžvaigždinę kometą 3I/ATLAS. 2025 m. gruodžio 19 d. ji priartės arčiausiai Žemės (270 mln. km). Sužinokite naujausius mokslinius duomenis, dydį, trajektoriją ir kodėl ...

Skaityti daugiau

2025-12-07 laikas 20:35 Egipto archeologai rado 13 m ilgio „Mirusiųjų knygos“ ritinį: sensacingas radinys Naujosios karalystės kapinėse

Egipto archeologai Al-Ghuraifa kapinėse aptiko retą 13–15 metrų ilgio „Mirusiųjų knygos“ papirusą, datuojamą Naujosiosios karalystės laikotarpiu (1550–1070 m. pr. Kr.). Tai pirmasis pilnas tokio tipo ritinys šioje vietovėje...

Skaityti daugiau