Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2020 » Gruodžio » 31

Paukštienos Paštetas Kuris Ilgai Neužsilaiko

Paukštienos Paštetas Kuris Ilgai Neužsilaiko

(Paranormal) Aš pati dažniausiai privengiu gaminti patiekalus, kuriuose lieka "atliekų". Pvz., jei reikia plakti 12-os kiaušinių baltymus, kur po to dėti 12 trynių? Tas pats ir kepant orkaitėje paukštieną, - kur dėti skilvį, širdį, kaklą, kepenėles ir sparnelių galiukus? Jeigu maistas yra išmetamas - man asmeniškai tai yra prasto šeimininkavimo ženklas. Jei paruoštas maistas yra neskanus, jei nemoki visko planuoti, tai tavo šiukšlinė bus pripildyta maisto produktų, o man tai dar reiškia didžiulę gėdą bei širdies skausmą... Aš tikrai nenoriu moralizuoti, kiekvienas savo sprendimas, bet aš mėgstu, kad maistas nebūtų švaistomas. Juk galima visas dalis panaudoti, tik reikia paieškoti receptų.

Tai va buvo taip, kad kartą įdėjusi į orkaitę antį ir apimta sąžinės graužimo ir širdgėlos, sugalvojau ganėtinai greitą paštetą, kuris man asmeniškai daug skanesnis už visus prašmatnius pasaulio paštetus. Vienintelis tokio pašteto trūkumas - pašteto kiekio užtenka vos 2 žmonėms papusryčiauti.

Pagaminimui reiks turėti blenderį.

Ingredientai

  • vištos, anties arba žąsies skilvelis + širdis + kepenėlės + kaklas + sparnelių galiukai: iš 1 paukščio
  • lauro lapai
  • kambario temperatūros sviestas: 100 gramų
  • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • juodieji pipirai: 4 žirnelių
  • cukrus: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
  • česnakas: 1 skiltelės (nėra būtina)
  • čiobrelis: kuokštelio (nėra būtina).

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia paukštienos kepenėles išvalykite nuo kietų gyslų, skilvelį nuo plėvių.

2. Mėsą nuplaukite, dėkit į puodą, apliekite vandeniu, pridėkite lauro lapelį, pipirus, česnako skiltelę bei čiobrelius, pasūdykite ir virkite maždaug 30-40 minučių.

3. Sultinį perkoškite per sietelį arba koštuvą - toks sultinys idealiai tiks greitai sriubai., padažui arba patiekalui pagardinti. Pašalinkite bei išmeskite lauro lapelį ir pipirus.

4. Tuomet mėsą atskirkite nuo kaulų bei dėkite į blenderio indą. Į blenderį pilkite maždaug 50-70 mililitrų sultinio (min. kiek reikia plakimui blenderyje), pridėkite cukraus, sviesto, malkite/plakite tiek, kad neliktų gumuliukų.

5. Tada išdėkite pašteto masę į mažą formelę arba dubenėlį, sandariai uždenkite plėvele, kad neliktų oro burbuliukų (arba galite aplieti žąsies riebalais/ tirpintu sviestu/ sultinyje ištirpintu želatinu).

6. Saugokite šaldytuve ir vartokite iki savaitės. Kontaktuodamas su oru paštetas tamsėja bei džiūsta, neaplietą riebalais/želatinu paštetą reiktu suvartoti per tris dienas. Skanaus!

7. Rekomendacija: Daugiau pašteto receptų rasite: Pašteto receptai.

Recepto Autorius Segebutės užrašai

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-19 laikas 14:31 Receptai Tarybinių laikų šniceliai su kreminiu padažu: autentiškas receptas, kalorijos, maistinė vertė ir sveikatos nauda 2025 metais
Tarybinių laikų valgyklų šniceliai – vienas iš tų patiekalų, kuris daugeliui lietuvių sukelia tikrą nostalgiją. Sodrus skonis, minkšta tekstūra, traški plutelė ir tas nepakartojamas kreminis padažas su krapais... Tai ne tik maista...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 11:23 Receptai Orkaitėje kepta višta su obuoliais ir bulvėmis: sultingas receptas, maistinė vertė ir nauda sveikatai
Orkaitėje kepta višta su obuoliais, bulvėmis ir kvapniu žolelių sviestu yra vienas iš tų klasikinių lietuviškų patiekalų, kurie visada sugrąžina į namų šilumą ir tikrą, lėtą virtuvės malonumą. Tai tradicinis šeimos sekmadienio sta...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 10:03 Receptai Kiaulienos Sprandinės Kepsniai Orkaitėje su Bulvėmis, Morkomis, Svogūnais ir Sūriu – Tikras Kalėdinis Hit'as Šeimoje

Šis sotus ir kvapnus kiaulienos sprandinės kepsnių receptas su daržovėmis ir lydytu sūriu yra mūsų šeimos kalėdinė tradicija jau kelias kartas. Mėsa kepa lėtai orkaitėje, tampa nepaprastai minkšta, prisigeria daržovių saldumo, ...

Skaityti daugiau

2025-11-21 laikas 18:57 Sveiki įpročiai, padedantys gydyti osteoartritą
Osteoartritas yra lėtinė liga, kuri kenkia sąnarių sveikatai. Dažniausiai ji pasireiškia vyresniems nei 60 metų žmonėms, tačiau iš esmės ja gali sirgti bet kokio amžiaus žmonės. Ir nors visiškai išgydyti šią ligą neįmanoma, kai kurie sveiki įpročiai ...

Skaityti daugiau

2025-11-21 laikas 18:40 Sirijos paauglys teisiamas už ispanų turisto gerklės perpjovimą Berlyno holokausto memorialo teritorijoje
Prokurorai teigia, kad 19-metis veikė iš ISIS įkvėpto neapykantos žydams ir siekė nužudyti ispanų turistą simbolinėje vietoje. 19-metis sirietis teisiamas Berlyne, kaltinamas ispanų turisto gerklės perpjovimu, prokurorų teigimu, antisemitiniu nužudym...

Skaityti daugiau

2025-11-21 laikas 17:39 Erškėtrožių aliejus veidui: natūralus būdas sumažinti raukšles ir atgaivinti odą (2025)

Erškėtrožių aliejus (rosehip oil) – vienas efektyviausių natūralių produktų brandžiai odai. Turtingas vitaminų A, C, E ir nepakeičiamų riebalų rūgščių, jis skatina kolageno gamybą, mažina raukšles, šviesina pigmentines dėmes ir atkuria odos ...

Skaityti daugiau

2025-11-21 laikas 16:47 Natūralus baltasis triukšmas foninei muzikai ir atsipalaidavimui
✨ Pasinerkite į ramybės atmosferą: vandens čiurlenimas ir upelio čiurlenimas sukuria tobulą baltąjį triukšmą miegui 😴, giliam atsipalaidavimui 🧘‍♀️, meditacijai 🕯, mokymuisi 📚 arba raminančiam fonui 🎧.

Skaityti daugiau

2025-11-20 laikas 20:35 Aiškiaregys Kšistofas Jackovskis apie pasaulį po 10 metų ir apie darbo stovyklas Skynet
Vienas iš dažniausiai užduodamų klausimų, kuriuo prenumeratoriai kamuoja savo mėgstamą aiškiaregį lenką, yra klausimas apie tai, „koks bus pasaulis po 10 ir daugiau metų?”. Atsižvelgiant į tai, kas vyksta aplink mus dabar, kartais sunku pasakyti, kas...

Skaityti daugiau