- 31.12.2020
- 0.0 Reitingas
- 1240 Peržiūrų
- Aptarti
(Paranormal) Aš pati dažniausiai privengiu gaminti patiekalus, kuriuose lieka "atliekų". Pvz., jei reikia plakti 12-os kiaušinių baltymus, kur po to dėti 12 trynių? Tas pats ir kepant orkaitėje paukštieną, - kur dėti skilvį, širdį, kaklą, kepenėles ir sparnelių galiukus? Jeigu maistas yra išmetamas - man asmeniškai tai yra prasto šeimininkavimo ženklas. Jei paruoštas maistas yra neskanus, jei nemoki visko planuoti, tai tavo šiukšlinė bus pripildyta maisto produktų, o man tai dar reiškia didžiulę gėdą bei širdies skausmą... Aš tikrai nenoriu moralizuoti, kiekvienas savo sprendimas, bet aš mėgstu, kad maistas nebūtų švaistomas. Juk galima visas dalis panaudoti, tik reikia paieškoti receptų.
Tai va buvo taip, kad kartą įdėjusi į orkaitę antį ir apimta sąžinės graužimo ir širdgėlos, sugalvojau ganėtinai greitą paštetą, kuris man asmeniškai daug skanesnis už visus prašmatnius pasaulio paštetus. Vienintelis tokio pašteto trūkumas - pašteto kiekio užtenka vos 2 žmonėms papusryčiauti.
Pagaminimui reiks turėti blenderį.
Ingredientai
- vištos, anties arba žąsies skilvelis + širdis + kepenėlės + kaklas + sparnelių galiukai: iš 1 paukščio
- lauro lapai
- kambario temperatūros sviestas: 100 gramų
- druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
- juodieji pipirai: 4 žirnelių
- cukrus: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
- česnakas: 1 skiltelės (nėra būtina)
- čiobrelis: kuokštelio (nėra būtina).
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia paukštienos kepenėles išvalykite nuo kietų gyslų, skilvelį nuo plėvių.
2. Mėsą nuplaukite, dėkit į puodą, apliekite vandeniu, pridėkite lauro lapelį, pipirus, česnako skiltelę bei čiobrelius, pasūdykite ir virkite maždaug 30-40 minučių.
3. Sultinį perkoškite per sietelį arba koštuvą - toks sultinys idealiai tiks greitai sriubai., padažui arba patiekalui pagardinti. Pašalinkite bei išmeskite lauro lapelį ir pipirus.
4. Tuomet mėsą atskirkite nuo kaulų bei dėkite į blenderio indą. Į blenderį pilkite maždaug 50-70 mililitrų sultinio (min. kiek reikia plakimui blenderyje), pridėkite cukraus, sviesto, malkite/plakite tiek, kad neliktų gumuliukų.
5. Tada išdėkite pašteto masę į mažą formelę arba dubenėlį, sandariai uždenkite plėvele, kad neliktų oro burbuliukų (arba galite aplieti žąsies riebalais/ tirpintu sviestu/ sultinyje ištirpintu želatinu).
6. Saugokite šaldytuve ir vartokite iki savaitės. Kontaktuodamas su oru paštetas tamsėja bei džiūsta, neaplietą riebalais/želatinu paštetą reiktu suvartoti per tris dienas. Skanaus!
7. Rekomendacija: Daugiau pašteto receptų rasite: Pašteto receptai.
Recepto Autorius Segebutės užrašai
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau