Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2020 » Gruodžio » 31

Paukštienos Paštetas Kuris Ilgai Neužsilaiko

Paukštienos Paštetas Kuris Ilgai Neužsilaiko

(Paranormal) Aš pati dažniausiai privengiu gaminti patiekalus, kuriuose lieka "atliekų". Pvz., jei reikia plakti 12-os kiaušinių baltymus, kur po to dėti 12 trynių? Tas pats ir kepant orkaitėje paukštieną, - kur dėti skilvį, širdį, kaklą, kepenėles ir sparnelių galiukus? Jeigu maistas yra išmetamas - man asmeniškai tai yra prasto šeimininkavimo ženklas. Jei paruoštas maistas yra neskanus, jei nemoki visko planuoti, tai tavo šiukšlinė bus pripildyta maisto produktų, o man tai dar reiškia didžiulę gėdą bei širdies skausmą... Aš tikrai nenoriu moralizuoti, kiekvienas savo sprendimas, bet aš mėgstu, kad maistas nebūtų švaistomas. Juk galima visas dalis panaudoti, tik reikia paieškoti receptų.

Tai va buvo taip, kad kartą įdėjusi į orkaitę antį ir apimta sąžinės graužimo ir širdgėlos, sugalvojau ganėtinai greitą paštetą, kuris man asmeniškai daug skanesnis už visus prašmatnius pasaulio paštetus. Vienintelis tokio pašteto trūkumas - pašteto kiekio užtenka vos 2 žmonėms papusryčiauti.

Pagaminimui reiks turėti blenderį.

Ingredientai

  • vištos, anties arba žąsies skilvelis + širdis + kepenėlės + kaklas + sparnelių galiukai: iš 1 paukščio
  • lauro lapai
  • kambario temperatūros sviestas: 100 gramų
  • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • juodieji pipirai: 4 žirnelių
  • cukrus: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
  • česnakas: 1 skiltelės (nėra būtina)
  • čiobrelis: kuokštelio (nėra būtina).

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia paukštienos kepenėles išvalykite nuo kietų gyslų, skilvelį nuo plėvių.

2. Mėsą nuplaukite, dėkit į puodą, apliekite vandeniu, pridėkite lauro lapelį, pipirus, česnako skiltelę bei čiobrelius, pasūdykite ir virkite maždaug 30-40 minučių.

3. Sultinį perkoškite per sietelį arba koštuvą - toks sultinys idealiai tiks greitai sriubai., padažui arba patiekalui pagardinti. Pašalinkite bei išmeskite lauro lapelį ir pipirus.

4. Tuomet mėsą atskirkite nuo kaulų bei dėkite į blenderio indą. Į blenderį pilkite maždaug 50-70 mililitrų sultinio (min. kiek reikia plakimui blenderyje), pridėkite cukraus, sviesto, malkite/plakite tiek, kad neliktų gumuliukų.

5. Tada išdėkite pašteto masę į mažą formelę arba dubenėlį, sandariai uždenkite plėvele, kad neliktų oro burbuliukų (arba galite aplieti žąsies riebalais/ tirpintu sviestu/ sultinyje ištirpintu želatinu).

6. Saugokite šaldytuve ir vartokite iki savaitės. Kontaktuodamas su oru paštetas tamsėja bei džiūsta, neaplietą riebalais/želatinu paštetą reiktu suvartoti per tris dienas. Skanaus!

7. Rekomendacija: Daugiau pašteto receptų rasite: Pašteto receptai.

Recepto Autorius Segebutės užrašai

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-01 laikas 12:12 Receptai Žemaičių Blynai: Nauda, Kalorijos, Įsisavinimas ir Pilnavertis Receptas

Žemaičių blynai – sotus lietuviškas patiekalas iš bulvių tešlos su mėsos įdaru ir kreminiu padažu. Porcijoje ~500 kcal, gausu kalio, baltymų. Organizmas įsisavina 90% angliavandenių, 95% kalio. Gaminant prarandama 15-25% ...

Skaityti daugiau

2025-10-26 laikas 22:46 Receptai Bananų duona su varške: skanus receptas, nauda sveikatai ir mitybinė vertė
Gardžioji bananų duona su varške – tai vienas tų kepinių, kurie visada pavyksta. Ji ne tik maloniai kvepia bananais ir vanile, bet ir pasižymi švelnia, drėgna tekstūra, kurią sukuria varškės gabaliukai. Tokia duona puikiai tinka t...

Skaityti daugiau

2025-10-23 laikas 16:45 Receptai Šilkiniai Bulvių Kukuliai su Faršo Padažu: Klasikinis Lietuviškas Patiekalas, Jo Nauda ir Receptas
Šilkiniai bulvių kukuliai su faršo padažu – tai klasikinis lietuviškas patiekalas, kuris ne tik džiugina širdį, bet ir užburia savo minkštumu bei sodriu skoniu. Šis patiekalas dažnai primena jaukius vaikystės vakarus, kai namuose ...

Skaityti daugiau

2025-11-01 laikas 11:21 Vokietija: daugiakultūrinėje Berlyno mokykloje sumušami vaikai, policija nesiima jokių veiksmų dėl kaltininkų amžiaus

10-metė Emilia buvo vieną kartą suduota galva, du kartus sumušta iki kraujo, jai buvo grasinama mirtimi, o vienas mokinys jai pasakė, kad turėjo lytinių santykių su jos motina.

Skaityti daugiau

2025-11-01 laikas 10:59 Vokietija: Afganistano prieglobsčio prašytojas, kuris Ašaffenburge nužudė mažametį vaiką ir vyrą, nebus įkalintas
Vokietijos regioninis teismas nusprendė, kad Enamullah O., afganistaniečių prieglobsčio prašytojas, kuris sausio mėnesį vaikų darželio išvykos metu mirtinai subadė dvimetį berniuką ir 41 metų vyrą, kuris bandė įsikišti, nėra baudžiamai atsakingas už ...

Skaityti daugiau

2025-11-01 laikas 10:44 Ispanija: areštuoti keturi Šiaurės Afrikos gyventojai už grupinį išžaginimą

Keturi Šiaurės Afrikos kilmės vyrai, kurių amžius yra nuo 20 iki 33 metų, buvo areštuoti Pamplonoje už jaunos universiteto studentės grupinį išžaginimą per didelį studentų vakarėlį praėjusį penktadienio vakarą.

...

Skaityti daugiau

2025-10-31 laikas 15:53 Žaltvykslė: Paslaptinga Pelkių Ugnis ir Jos Mokslinis Paaiškinimas
Žaltvykslė, žinoma kaip will-o'-the-wisp ar ignis fatuus, šimtmečius buvo siejama su dvasiomis ir fėjomis pelkėse bei kapinėse. Mokslas ją paaiškino metano degimu, bet naujausias Stanfordo ir Kinijos tyrimas atskleidžia tikrąją priežastį: mikrožaibai...

Skaityti daugiau

2025-10-31 laikas 15:15 Kodėl jaučiame svetimą žvilgsnį? Moksliniai paaiškinimai ir iliuzijos
Ar kada pajutote dilgčiojimą, tarsi kažkas jus stebėtų? Tai žvilgsnių aptikimo sistema – neuronų tinklas, evoliucionavęs kaip apsauga nuo plėšrūnų ir socialinių grėsmių. Žmonėse ji išvystyta labiausiai dėl bendravimo poreikių. Periferinis regėjimas, ...

Skaityti daugiau