Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2020 » Gruodžio » 31

Pyragėliai su vištiena

Pyragėliai (Bandelės) su vištiena

(Paranormal) Tai yra vienas iš tetos receptų (ačiū jai), turėjęs būti prijungtas prie "Vištienos sultinio" recepto, bet nusprendžiau parašyti atskirai, nes "Pyragėliai su vištiena", tai tik vienas iš daugybės būdų, kur įmanoma panaudoti virtos vištos mėsą.

Vieną dieną norėjau apsimesti labai "protinga" ir sugalvojau iš visos 1,8 kilogramo svorio vištos pyragėlių prikepti. Įdaro man gavosi tiek daug, kad kepiau net 4 dienas po 8 pyragėlius iš eilės, ir dar čia net nepriskaičiuoju tų kelių milžiniškų įdaro ragavimų.

Bet trumpai tariant, jei Jūsų šeimoje yra mažiau nei 16 asmenų, tai Jums užteks tik 1/4 arba 1/2 vištos įdarui pasigaminti? Na, o aš Jums patieksiu savo pilną 32 pyragėlių receptą.

Kadangi man buvo kiek per daug darbo per vos vieną dieną išvirti sriubą, išminkyti tešlą bei išsikepti pyragėlių, tai aš šį kartą kepiau iš pirktinės kelių rūšių tešlos: sluoksniuotos bei kruasanų. Uoliausiems kulinarams taip pat pateiksiu paprastą kruasanų tešlos receptą pačioje įrašo apačioje, bet reikia tešlą ruošti dieną prieš pradedant kepti.

Pirktinės tešlos pakuotėje didžiausia tikimybė, kad bus parašyta, jog kepti reikėtų 205 laipsnių temperatūros (400°F) orkaitėje 15 minučių. Bet mūsų pyragėliai juk yra gaminami su įdaru, ir mums reikia, kad jie paviršiuje nesudegtų, bet labai gerai įšiltų iki pat vidaus. Tad mes kepsime 175 laipsnių temperatūros (350°F) orkaitėje maždaug 25-30 minučių.

Pagaminimui reiks turėti kepimo skardą, uždengtą kepimui skirtu popieriumi, bei keptuvę.

pyragėliai, bandelės, vištiena, vištiena tešloje

Ingredientai

  • virtos vištos: 1 (1,5-1,8 kilogramo; receptas čia
  • virtos morkos: 2-3 (iš to pačio sultinio)
  • aliejus: 3 valgomųjų šaukštų
  • svogūnai: 1 (didelio)
  • druska: 1 arbatinio šaukštelio
  • šviežiai malti juodieji pipirai: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • petražolės: 1 kuokšto (nėra būtina)
  • čiobrelis: 2 arbatinių šaukštelių (arba kitos žolelės)
  • pirktinė tešla: 4 pakelių po 230 gramų (skaniausia su kruasanų tešla, bet tiks ir sluoksniuota).

Paprasčiausiai kruasanų tešlai:

  • šviežios mielės: 1 valgomojo šaukšto (arba 1 pakelio sausų)
  • riebesnis pienas: 80 mililitrų (45 laipsnių temperatūros)
  • kiaušiniai: 2 dideli (kambario temperatūros)
  • sviestas: 90 gramų (kambario temperatūros)
  • grietinė: 0,5 stiklinės (kambario temperatūros)
  • cukrus: 0,5 stiklinės
  • druska: 1 arbatinio šaukštelio
  • kvietiniai miltai: 3 stiklinių (išmatuojame ir po to išsijojame).

pyragėliai, bandelės, vištiena, vištiena tešloje

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia paruoškite 175 (350°F) laipsnių temperatūros orkaitę.

2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų.

3. Pakepinkite smulkiai pjaustytą svogūną, pridėję druskos bei pipirų, maždaug 10 minučių.

4. Atskirkite vištos mėsą nuo kaulų. Aš pati odos nenaudoju - ją visada atiduodu katinui arba šuniui (gal ir nereiktų to daryti, bet kartais palepinu). Mėsą sumalkite mėsmale arba smulkiai sukapokite peiliu (aš pati kapoju peiliu, nes tai daug greitesnis darbas negu mėsmalės paruošimas ir po toplovimas).

5. Pridėkite prieskonių, pakeptus svogūnus, smulkiai pjaustytas petražoles bei virtas morkas. Viską gerai išmaišykite, paragaukite, jeigu reikia, dar pagardinktie druska arba prieskoniais - mūsų pyragėlių įdaras paruoštas.

6. Sluoksniuota tešla: Kiekvieną tešlos šmotą pjaukite į 4 kvadratėlius. Iš vieno įpakavimo man gaunasi 8 kvadratėliai. Į kvadratėlio vidurį dėkite maždaug 2 valgomuosius šaukštus įdaro.

7. Tešlos kvadratėlį lenkite įstrižai, lengvai kraštus sukabinkite pirštais, šakute palei kraštą įspauskite rieveles - jos sutvirtins pyragėlį, kad nesubyrėtų. Pabaigus lipdymą trikampius pyragėlius išdėkite ant skardos, palikdami mažiausiai 2 centimetrų atstumus. Itin svarbu sluoksniuotoje tešloje padaryti skylutes, kad kepant pyragėliai "kvepuotų" ir nesusprogtų.

8. Kruasanų tešla: Išvyniojus kruasanų tešlą greičiausiai turėsite 8 trikampėlius. Iš įdaro lipdykite mažus ovalo formos maltinukus, juos dėkite ant trikampio ilgiausios briaunos bei vyniokite link priešpriešinio kampo.

9. Šoninius kampus lengvai užriškite pyragėlio viršuje - mazgas užsiverš pyragėliui bekepant. Visus paruoštus pyragėlius sudėkite ant kepimo popieriumi išdengtos kepimo skardos, palikdami maždaug 3-4 centimetrų tarpus.

10. Prieš kepdami, pyragėlių paviršiui patepimui labiausiai tinka plaktas kiaušinis. Dar labai skanu aptepti pyragėlius išlydytu sviestu, primaišius šiek tiek grietinėlės. Aptepimui naudokite kulinarinį teptuką.

11. Kepkite maždaug 25-30 minučių. Patiekite tuojau pat, arba saugokite 4-5 dienas uždarame indelyje, šaldytuve. Skanaus!

12. Paprasčiausias kruasanų tešlos receptas: Tešlos kiekio turėtų užtekti 32 pyragėliams paruošti. Tešlą ruoškite iš vakaro, o pyragėlius kepkite kitą dieną. Šios tešlos visai nereikia minkyti, kočioti, lankstyti, mušti arba kitokius pagoniškus ritualus daryti. Tik sumaišykite, uždenkite glotniai plėvele, ir palikite per visą naktį kilti šaldytuve.

13. Mieles sumaišykite su truputėliu cukraus ir šiltu pienu, palikite šiltai maždaug 10 minučių: skystis suputos irpadvigubės.

14. Tada dubenyje sumaišykite visus ingredientus. Čia labai praverčia virtuvinis plaktuvas / mikseris, nustatytas maišyti mažiausiu greičiu. Tešlą maišykite kol ji tampa vienalytės konsistencijos, be gumulėlių.

15. Iš tešlos padarykite kamuolį, kurį dubenyje uždenkite maistine plėvele. Palikite maždaug pusvalandį pakilti kambario temperatūroje, paskui dar 12 valandų - šaldytuve.

16. Antrą dieną ant pamiltuoto paviršiaus iškočiokite maždaug 4 milimetrų storio tešlą.

17. Picos peiliu supjaustykite tešlą į 10 centimetrų kvadratėlius, paskui įstrižai kiekvieną kvadratą į 2 trikampėlius. Toliau tęskite kepimą pagal aukščiau instrukcijose nurodytą pyragėlių kepimo instrukciją. Skanaus!

18. Patarimas: Pyragėliams nėra būtina kildinti tešlą 12 valandų šaldytuve, pakaks šiltai palikti maždaug valandą ir jau galima kočioti. Šaldytuve kildinama tešla bus labiau sluoksniuota ir tiek. Pyragėliams tai tikrai nėra būtina.

Rekomendacija: Daugiau vištienos receptų rasite: Vištienos receptai.

Recepto Autorius Segebutės užrašai

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-24 laikas 08:54 Receptai Kepta antis kepimo rankovėje su obuoliais ir medumi: sultinga šventinė klasika

Kepta antis kepimo rankovėje su obuoliais ir medumi – tikra lietuviškos virtuvės klasika, neatsiejama nuo Kalėdų ir Velykų stalo. Šis patiekalas stebina sultinga mėsa, traškia auksine odele ir subtiliu saldžiarūgščiu obuo...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 08:44 Receptai Grūdėtos varškės apkepas su obuoliais: lengvas ir baltyminis receptas (tik 180 kcal/100 g)
Grūdėtos varškės apkepas su obuoliais – tikras lietuviškas komforto maistas, kuris vienu metu ir sotina, ir lepina. 100 g gatavo apkepo turi vos 180 kcal, net 15 g aukštos biologinės vertės baltymų, kalcio ir ląstelienos. Kepant p...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 14:31 Receptai Tarybinių laikų šniceliai su kreminiu padažu: autentiškas receptas, kalorijos, maistinė vertė ir sveikatos nauda 2025 metais
Tarybinių laikų valgyklų šniceliai – vienas iš tų patiekalų, kuris daugeliui lietuvių sukelia tikrą nostalgiją. Sodrus skonis, minkšta tekstūra, traški plutelė ir tas nepakartojamas kreminis padažas su krapais... Tai ne tik maista...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 11:20 Teismas pranešė, kad Afganistano prieglobsčio prašytojas Štutgarte vidury baltos dienos šešis kartus dūrė peiliu į jauną moterį
Prokurorai teigia, kad 27-erių metų auka buvo atsitiktinai pasirinktas brutalaus peilio užpuolimo auka, po kurio ji patyrė šešis dūrius ir ilgalaikę traumą.

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 10:32 12 galingų kalėdinių magijos ritualų: meilė, pinigai, apsauga ir naujas gyvenimas
Kalėdos – galingiausias metų laikas magiškiems darbams. 12 paprastų, bet labai stiprių kalėdinių raganiškų ritualų padės paleisti senas nuoskaudas ir buvusias meiles, pritraukti naują meilę bei aistrą, padauginti pinigus ir apsaugoti namus visiems at...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 10:24 Nauja šukuosena keičia gyvenimą: kodėl moterys kerpasi prieš didelius pokyčius

Kodėl moterys prieš didelius gyvenimo pokyčius dažniausiai eina kirptis plaukų? Coco Chanel citata „Moteris, kuri kerpasi plaukus, ruošiasi keisti savo gyvenimą“ pasitvirtina šimtuose įžymybių istorijų – Twiggy, Jennifer Aniston, Rihanna ir daugel...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 10:16 Kaip išsirinkti piniginę, kuri traukia pinigus pagal Feng Shui 2025 m.

Kaip išsirinkti piniginę, kuri tikrai traukia pinigus? Pagal Feng Shui 2025 m. geriausios piniginės yra erdvios, pagamintos iš natūralios odos, rudos, juodos arba auksinės spalvos. Sužinokite, kodėl negalima laikyti pinigų mėlynoje ar žalioje pin...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 10:02 Mokslininkai įrodė: visos gyvos būtybės skleidžia nematomą šviesą – atrasta tikroji „aura“
Kanados mokslininkai 2024–2025 m. pirmą kartą istorijoje tiesiogiai išmatavo itin silpną fotonų emisiją (biofotonus), sklindančią iš gyvų pelių ir augalų. Paaiškėjo, kad gyvūnai švyti tik gyvi būdami, o augalai – stipriau patirdami stresą. Šis reiški...

Skaityti daugiau