Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal » » » 2020 » Gruodžio » 31

Pyragėliai su vištiena

Pyragėliai (Bandelės) su vištiena

(Paranormal) Tai yra vienas iš tetos receptų (ačiū jai), turėjęs būti prijungtas prie "Vištienos sultinio" recepto, bet nusprendžiau parašyti atskirai, nes "Pyragėliai su vištiena", tai tik vienas iš daugybės būdų, kur įmanoma panaudoti virtos vištos mėsą.

Vieną dieną norėjau apsimesti labai "protinga" ir sugalvojau iš visos 1,8 kilogramo svorio vištos pyragėlių prikepti. Įdaro man gavosi tiek daug, kad kepiau net 4 dienas po 8 pyragėlius iš eilės, ir dar čia net nepriskaičiuoju tų kelių milžiniškų įdaro ragavimų.

Bet trumpai tariant, jei Jūsų šeimoje yra mažiau nei 16 asmenų, tai Jums užteks tik 1/4 arba 1/2 vištos įdarui pasigaminti? Na, o aš Jums patieksiu savo pilną 32 pyragėlių receptą.

Kadangi man buvo kiek per daug darbo per vos vieną dieną išvirti sriubą, išminkyti tešlą bei išsikepti pyragėlių, tai aš šį kartą kepiau iš pirktinės kelių rūšių tešlos: sluoksniuotos bei kruasanų. Uoliausiems kulinarams taip pat pateiksiu paprastą kruasanų tešlos receptą pačioje įrašo apačioje, bet reikia tešlą ruošti dieną prieš pradedant kepti.

Pirktinės tešlos pakuotėje didžiausia tikimybė, kad bus parašyta, jog kepti reikėtų 205 laipsnių temperatūros (400°F) orkaitėje 15 minučių. Bet mūsų pyragėliai juk yra gaminami su įdaru, ir mums reikia, kad jie paviršiuje nesudegtų, bet labai gerai įšiltų iki pat vidaus. Tad mes kepsime 175 laipsnių temperatūros (350°F) orkaitėje maždaug 25-30 minučių.

Pagaminimui reiks turėti kepimo skardą, uždengtą kepimui skirtu popieriumi, bei keptuvę.

pyragėliai, bandelės, vištiena, vištiena tešloje

Ingredientai

  • virtos vištos: 1 (1,5-1,8 kilogramo; receptas čia
  • virtos morkos: 2-3 (iš to pačio sultinio)
  • aliejus: 3 valgomųjų šaukštų
  • svogūnai: 1 (didelio)
  • druska: 1 arbatinio šaukštelio
  • šviežiai malti juodieji pipirai: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • petražolės: 1 kuokšto (nėra būtina)
  • čiobrelis: 2 arbatinių šaukštelių (arba kitos žolelės)
  • pirktinė tešla: 4 pakelių po 230 gramų (skaniausia su kruasanų tešla, bet tiks ir sluoksniuota).

Paprasčiausiai kruasanų tešlai:

  • šviežios mielės: 1 valgomojo šaukšto (arba 1 pakelio sausų)
  • riebesnis pienas: 80 mililitrų (45 laipsnių temperatūros)
  • kiaušiniai: 2 dideli (kambario temperatūros)
  • sviestas: 90 gramų (kambario temperatūros)
  • grietinė: 0,5 stiklinės (kambario temperatūros)
  • cukrus: 0,5 stiklinės
  • druska: 1 arbatinio šaukštelio
  • kvietiniai miltai: 3 stiklinių (išmatuojame ir po to išsijojame).

pyragėliai, bandelės, vištiena, vištiena tešloje

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia paruoškite 175 (350°F) laipsnių temperatūros orkaitę.

2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų.

3. Pakepinkite smulkiai pjaustytą svogūną, pridėję druskos bei pipirų, maždaug 10 minučių.

4. Atskirkite vištos mėsą nuo kaulų. Aš pati odos nenaudoju - ją visada atiduodu katinui arba šuniui (gal ir nereiktų to daryti, bet kartais palepinu). Mėsą sumalkite mėsmale arba smulkiai sukapokite peiliu (aš pati kapoju peiliu, nes tai daug greitesnis darbas negu mėsmalės paruošimas ir po toplovimas).

5. Pridėkite prieskonių, pakeptus svogūnus, smulkiai pjaustytas petražoles bei virtas morkas. Viską gerai išmaišykite, paragaukite, jeigu reikia, dar pagardinktie druska arba prieskoniais - mūsų pyragėlių įdaras paruoštas.

6. Sluoksniuota tešla: Kiekvieną tešlos šmotą pjaukite į 4 kvadratėlius. Iš vieno įpakavimo man gaunasi 8 kvadratėliai. Į kvadratėlio vidurį dėkite maždaug 2 valgomuosius šaukštus įdaro.

7. Tešlos kvadratėlį lenkite įstrižai, lengvai kraštus sukabinkite pirštais, šakute palei kraštą įspauskite rieveles - jos sutvirtins pyragėlį, kad nesubyrėtų. Pabaigus lipdymą trikampius pyragėlius išdėkite ant skardos, palikdami mažiausiai 2 centimetrų atstumus. Itin svarbu sluoksniuotoje tešloje padaryti skylutes, kad kepant pyragėliai "kvepuotų" ir nesusprogtų.

8. Kruasanų tešla: Išvyniojus kruasanų tešlą greičiausiai turėsite 8 trikampėlius. Iš įdaro lipdykite mažus ovalo formos maltinukus, juos dėkite ant trikampio ilgiausios briaunos bei vyniokite link priešpriešinio kampo.

9. Šoninius kampus lengvai užriškite pyragėlio viršuje - mazgas užsiverš pyragėliui bekepant. Visus paruoštus pyragėlius sudėkite ant kepimo popieriumi išdengtos kepimo skardos, palikdami maždaug 3-4 centimetrų tarpus.

10. Prieš kepdami, pyragėlių paviršiui patepimui labiausiai tinka plaktas kiaušinis. Dar labai skanu aptepti pyragėlius išlydytu sviestu, primaišius šiek tiek grietinėlės. Aptepimui naudokite kulinarinį teptuką.

11. Kepkite maždaug 25-30 minučių. Patiekite tuojau pat, arba saugokite 4-5 dienas uždarame indelyje, šaldytuve. Skanaus!

12. Paprasčiausias kruasanų tešlos receptas: Tešlos kiekio turėtų užtekti 32 pyragėliams paruošti. Tešlą ruoškite iš vakaro, o pyragėlius kepkite kitą dieną. Šios tešlos visai nereikia minkyti, kočioti, lankstyti, mušti arba kitokius pagoniškus ritualus daryti. Tik sumaišykite, uždenkite glotniai plėvele, ir palikite per visą naktį kilti šaldytuve.

13. Mieles sumaišykite su truputėliu cukraus ir šiltu pienu, palikite šiltai maždaug 10 minučių: skystis suputos irpadvigubės.

14. Tada dubenyje sumaišykite visus ingredientus. Čia labai praverčia virtuvinis plaktuvas / mikseris, nustatytas maišyti mažiausiu greičiu. Tešlą maišykite kol ji tampa vienalytės konsistencijos, be gumulėlių.

15. Iš tešlos padarykite kamuolį, kurį dubenyje uždenkite maistine plėvele. Palikite maždaug pusvalandį pakilti kambario temperatūroje, paskui dar 12 valandų - šaldytuve.

16. Antrą dieną ant pamiltuoto paviršiaus iškočiokite maždaug 4 milimetrų storio tešlą.

17. Picos peiliu supjaustykite tešlą į 10 centimetrų kvadratėlius, paskui įstrižai kiekvieną kvadratą į 2 trikampėlius. Toliau tęskite kepimą pagal aukščiau instrukcijose nurodytą pyragėlių kepimo instrukciją. Skanaus!

18. Patarimas: Pyragėliams nėra būtina kildinti tešlą 12 valandų šaldytuve, pakaks šiltai palikti maždaug valandą ir jau galima kočioti. Šaldytuve kildinama tešla bus labiau sluoksniuota ir tiek. Pyragėliams tai tikrai nėra būtina.

Rekomendacija: Daugiau vištienos receptų rasite: Vištienos receptai.

Recepto Autorius Segebutės užrašai

Turite savo nuomone, (už ar, prieš) pasidalinkite su mumis, palikite komentarą, prisijunkite, rašykite bloge, pasirinkdami kategoriją. Pasidalinkite savo receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su paranormaliais, anomališkais ir kitais nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Įvertink šį straipsnį. Prieš tai pakomentuodami, arba parašykite patys! Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą PARANORMAL turinį. Norite sužinoti daugiau, sutikite gauti naujienas arba pasidalinkite spausdami .
Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar
TAIP PAT SKAITYKITE:
24.01.2021 laikas 23:24 Biden and Harris blatantly lied when they said before the election they would not ban fracking
In case you didn’t know it, the Washington Post has decided it is going out of the presidential fact-checking business.

Skaityti daugiau

24.01.2021 laikas 21:41 Why is Bill Gates buying up farmland across America?
The fourth richest person in the world and the top financier of the World Health Organization, Bill Gates, has silently become the biggest farmland owner in the United States.

Skaityti daugiau

24.01.2021 laikas 21:34 Kepti kalakutienos kepsneliai patiekti su įdarytomis paprikomis su sūriu
Fantastiškai iškepti kalakutienos kepsneliai pagaminti iš kalakutienos kumpelio. Ir vos vieno kumpelio užteko net 4 porcijoms! Neįtikėtina. Kartu su kalakutiena dar patieksime įdarytas paprikas su sūriu, jos čia labai tinka. Labai rekomenduoju ir Jums pabandyti tokį derinį....

Skaityti daugiau

24.01.2021 laikas 21:07 Kaip sumažinti cholesterolio kiekį?
Hipercholesterinemija - padidėjęs cholesterolio kiekis kraujyje – dar ne liga. Bet šios medžiagos perteklius skatina aterosklerozės, išeminės širdies ligos, stenokardijos ir infarkto vystymąsi. Ypač vyresniame amžiuje, kasmet vertėtų pasitikrinkite lipidų (triglicerinų ir cholesterolio) kiekį kraujy...

Skaityti daugiau

24.01.2021 laikas 20:21 Liaudiški patarimai kaip gydytis Paprastaja kraujažole
Paprastoji kraujažolė liaudies medicinoje. Liaudies medicinos patarimai - kaip būti sveikiems ir išsaugoti sveikatą.

Skaityti daugiau

24.01.2021 laikas 20:01 Liaudiški patarimai kaip gydytis paprastuoju raudonėliu
Liaudiški patarimai kaip gydytis paprastuoju raudonėliu. Užkimimas. 30 g raudonėlio žolės užplikyti 1 litru verdančio vandens, palaukti 1 val. ir perkošti (nors tai nebūtina). Gerti po 1-1,5 stiklinės 3-4 kartus per dieną....

Skaityti daugiau

24.01.2021 laikas 16:16 Baltieji rūmai jau trečią dieną atrodė tušti. Ar vyriausybė laukia mega meteorito? Kas vyksta?
Kaip pranešė sausio 21 d. visa Amerikos žiniasklaida, naujasis JAV prezidentas Joe Bidenas persikėlė į biurą ir nedelsdamas ėmėsi darbo - kovojo su pandemija, sustabdė D.Trampo sienos statybas ir kitus neatidėliotinus reikalus....

Skaityti daugiau

23.01.2021 laikas 23:36 Mokslininkų siūlymas kovoje su „Covid-19“ vitaminas D
eigiamas vitamino D poveikis imuninei sistemai žinomas seniai. Atliktų tyrimų metu pastebėta, kad šis vitaminas taip pat padeda apsisaugoti nuo „Covid-19". Žmonės, kuriems trūko šio vitamino, sirgo sunkesne viruso forma....

Skaityti daugiau