Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2022 » Rugpjūčio » 30

Purūs pyragėliai be mielių ir kefyro

Purūs pyragėliai be mielių ir kefyro

Draugė iš kaimo išmokė gaminti „teisingus“ purius pyragėlius be mielių ir kefyro (pagal kitus receptus gaminti nebesinori)

  • riaženka (rauginto pieno gėrimas yra parduotuvėse) – 300 ml
  • miltai – 360 g
  • krakmolas – 40 g
  • cukrus – 1 arbatinis šaukštelis
  • kiaušinis – 1 trynys
  • aliejus – 1 valgomasis šaukštas
  • soda – 0,5 arbatinio šaukštelio

1 paslaptis: vietoje kefyro imame riaženką! Riaženka turi būti kambario temperatūros ir jokiu būdu ne šalta. Tešla su riaženka gaunasi žymiai švelnesnė ir be rūgštelės.

2 paslaptis: į riaženką dedame kambario temperatūros kiaušinį, bet tik vieną trynį. Baltymo dėti nereikia, jis padarys tešlą grubesnę ir pyragėliai kietėja.

3 paslaptis: į tešlą dedame mažai cukraus, kitaip pyragėliai nebus labai purūs. 1 arbatinio šaukštelio pakanka.

Beriame druską ir pilame aliejų. Permaišome iki vienalytės būsenos, aš tai darau mikseriu. Greita ir patogu.

4 paslaptis: į miltus beriame krakmolo. Imkite bet kokį: bulvių ar kukurūzų. Tešla su krakmolu bus lengvesnė ir pyragėliai taip greitai nesukietės ataušę.

Beriame dalimis išsijotus miltus su krakmolu į riaženką ir užmaišome tešlą.

Kai pasidaro sunku maišyti šaukštu ar mikseriu, pabarstome stalą miltais ir minkome tešlą rankomis.

5 paslaptis: ištempiame tešlą ir tik dabar dedame sodą! Tai svarbu. Niekuo sodos gesinti nereikia, kitaip tokio purumo pyragėliuose jūs nepasieksite.

Toliau minkome tešlą. Ilgai minkyti nereikia. Gilų dubenį truputį sutepame aliejumi, dedame tešlą, uždengiame rankšluosčiu. Ruošiame bet kokį įdarą. Mano įdaro variantą žiūrėkite video straipsnio pabaigoje.

Iš šios tešlos iškart galima gaminti. Nereikia laukti, kol ji pastovės.

Tešlą daliju į 10 70 g svorio gabalėlių. Formuoju pagrandukus, uždengiu rankšluosčiu.

Dedu į tešlą įdarą, užspaudžiu kraštus.

6 paslaptis: kad pyragėlių vidus nebūtų žalias, reikia kepti dideliame aliejaus kiekyje. Kad aliejus siektų pyragėlio vidurį. Tai svarbu! Aš imu nedidelę keptuvę.

7 paslaptis: Kepame pyragėlius iki rusvos plutelės iš abiejų pusių ant nedidelės ugnies.

Žiūrėkite pyragėlių foto, dešinėje perpjauti.

Nereikia daryti didelės ugnies. Aliejus bus per karštas, todėl išorėje pyragėliai apskrus, o vidus liks žalias. Mums to nereikia.

Kaip pasigaminti riaženka namuose. Receptas

INGREDIENTAI:

  • 5 stiklinės pieno;
  • 1 stiklinė grietinės.

PARUOŠIMO BŪDAS: Pieną virinti storasieniame emaliuotame puode ant silpnos ugnies tol, kol pienas taps kreminio atspalvio. Pastoviai maišyti, kad nepridegtų. Tada pieną atvėsinti, supilti grietinę ir palaikyti, kad sutirštėtų 2-3 val. Tai vienas sveikiausių pieno produktų.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-19 laikas 14:31 Receptai Tarybinių laikų šniceliai su kreminiu padažu: autentiškas receptas, kalorijos, maistinė vertė ir sveikatos nauda 2025 metais
Tarybinių laikų valgyklų šniceliai – vienas iš tų patiekalų, kuris daugeliui lietuvių sukelia tikrą nostalgiją. Sodrus skonis, minkšta tekstūra, traški plutelė ir tas nepakartojamas kreminis padažas su krapais... Tai ne tik maista...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 11:23 Receptai Orkaitėje kepta višta su obuoliais ir bulvėmis: sultingas receptas, maistinė vertė ir nauda sveikatai
Orkaitėje kepta višta su obuoliais, bulvėmis ir kvapniu žolelių sviestu yra vienas iš tų klasikinių lietuviškų patiekalų, kurie visada sugrąžina į namų šilumą ir tikrą, lėtą virtuvės malonumą. Tai tradicinis šeimos sekmadienio sta...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 10:03 Receptai Kiaulienos Sprandinės Kepsniai Orkaitėje su Bulvėmis, Morkomis, Svogūnais ir Sūriu – Tikras Kalėdinis Hit'as Šeimoje

Šis sotus ir kvapnus kiaulienos sprandinės kepsnių receptas su daržovėmis ir lydytu sūriu yra mūsų šeimos kalėdinė tradicija jau kelias kartas. Mėsa kepa lėtai orkaitėje, tampa nepaprastai minkšta, prisigeria daržovių saldumo, ...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 15:58 Prancūzija: jauni musulmonai tampa vis radikalesni, 57 % teikia pirmenybę islamo taisyklėms, o ne Prancūzijos įstatymams
Apklausos rodo, kad konservatyvusis islamas stiprėja, integracija blogėja, mokslo koncepcijos atmetamos, o Prancūzijos įstatymai užleidžia vietą islamo įstatymams itin dideliam musulmonų skaičiui

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 09:36 Miško Maudynės Shinrin-Yoku: 10 Patarimų, Kaip Sumažinti Stresą ir Stiprinti Sveikatą Gamtoje
Miško maudynės arba Shinrin-Yoku – tai japoniška praktika, kai lėtai ir sąmoningai būnate miške, naudodami visus pojūčius. Moksliniai tyrimai rodo, kad ji mažina stresą, kraujospūdį, stiprina imunitetą ir gerina nuotaiką. Straipsnyje rasite 10 papras...

Skaityti daugiau

2025-11-18 laikas 08:12 Vokietijoje gyvenantis Sirijos migrantas, nuteistas už santuoką su 12-mete mergaite ir jos išžaginimą, susiduria su naujais kaltinimais
24-metis Sirijos pilietis, gyvenantis Vokietijoje, anksčiau nuteistas penkeriems su puse metų nepilnamečių kalėjime už vedybų sudarymą, išprievartavimą ir smurtinį elgesį su 12-mete mergaite, grįžo į Eseno regioninį teismą, kur jam pareikšti nauji ka...

Skaityti daugiau

2025-11-18 laikas 08:05 „Barbariška“ – migrantų centro sargas, gindamas jauną moterį nuo „nusikalstamų organizacijų“, neteko piršto ir buvo sužalotas kirviu
Faysal, naktinis sargas Tulūzoje, lapkričio pradžioje parodė „neįtikėtiną drąsą“, kai susidūrė su vyrų grupe, užsipuolusia 17-metę migrantę, ir prarado pirštą bei patyrė rimtą smūgį į galvą mačete. Pasipiktinęs, jis ketina pateikti skundą departament...

Skaityti daugiau

2025-11-17 laikas 08:58 Kas antras nepilnametis kalinys Italijoje yra užsienietis
Užsieniečiai sudaro apie 9 procentus Italijos gyventojų, tačiau jie sudaro 50 procentų nepilnamečių kalinių ir 32 procentus visų kalinių.

Skaityti daugiau