Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2022 » Rugpjūčio » 30

Purūs pyragėliai be mielių ir kefyro

Purūs pyragėliai be mielių ir kefyro

Draugė iš kaimo išmokė gaminti „teisingus“ purius pyragėlius be mielių ir kefyro (pagal kitus receptus gaminti nebesinori)

  • riaženka (rauginto pieno gėrimas yra parduotuvėse) – 300 ml
  • miltai – 360 g
  • krakmolas – 40 g
  • cukrus – 1 arbatinis šaukštelis
  • kiaušinis – 1 trynys
  • aliejus – 1 valgomasis šaukštas
  • soda – 0,5 arbatinio šaukštelio

1 paslaptis: vietoje kefyro imame riaženką! Riaženka turi būti kambario temperatūros ir jokiu būdu ne šalta. Tešla su riaženka gaunasi žymiai švelnesnė ir be rūgštelės.

2 paslaptis: į riaženką dedame kambario temperatūros kiaušinį, bet tik vieną trynį. Baltymo dėti nereikia, jis padarys tešlą grubesnę ir pyragėliai kietėja.

3 paslaptis: į tešlą dedame mažai cukraus, kitaip pyragėliai nebus labai purūs. 1 arbatinio šaukštelio pakanka.

Beriame druską ir pilame aliejų. Permaišome iki vienalytės būsenos, aš tai darau mikseriu. Greita ir patogu.

4 paslaptis: į miltus beriame krakmolo. Imkite bet kokį: bulvių ar kukurūzų. Tešla su krakmolu bus lengvesnė ir pyragėliai taip greitai nesukietės ataušę.

Beriame dalimis išsijotus miltus su krakmolu į riaženką ir užmaišome tešlą.

Kai pasidaro sunku maišyti šaukštu ar mikseriu, pabarstome stalą miltais ir minkome tešlą rankomis.

5 paslaptis: ištempiame tešlą ir tik dabar dedame sodą! Tai svarbu. Niekuo sodos gesinti nereikia, kitaip tokio purumo pyragėliuose jūs nepasieksite.

Toliau minkome tešlą. Ilgai minkyti nereikia. Gilų dubenį truputį sutepame aliejumi, dedame tešlą, uždengiame rankšluosčiu. Ruošiame bet kokį įdarą. Mano įdaro variantą žiūrėkite video straipsnio pabaigoje.

Iš šios tešlos iškart galima gaminti. Nereikia laukti, kol ji pastovės.

Tešlą daliju į 10 70 g svorio gabalėlių. Formuoju pagrandukus, uždengiu rankšluosčiu.

Dedu į tešlą įdarą, užspaudžiu kraštus.

6 paslaptis: kad pyragėlių vidus nebūtų žalias, reikia kepti dideliame aliejaus kiekyje. Kad aliejus siektų pyragėlio vidurį. Tai svarbu! Aš imu nedidelę keptuvę.

7 paslaptis: Kepame pyragėlius iki rusvos plutelės iš abiejų pusių ant nedidelės ugnies.

Žiūrėkite pyragėlių foto, dešinėje perpjauti.

Nereikia daryti didelės ugnies. Aliejus bus per karštas, todėl išorėje pyragėliai apskrus, o vidus liks žalias. Mums to nereikia.

Kaip pasigaminti riaženka namuose. Receptas

INGREDIENTAI:

  • 5 stiklinės pieno;
  • 1 stiklinė grietinės.

PARUOŠIMO BŪDAS: Pieną virinti storasieniame emaliuotame puode ant silpnos ugnies tol, kol pienas taps kreminio atspalvio. Pastoviai maišyti, kad nepridegtų. Tada pieną atvėsinti, supilti grietinę ir palaikyti, kad sutirštėtų 2-3 val. Tai vienas sveikiausių pieno produktų.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-29 laikas 15:48 Receptai Grietininis pyragas su soda – purus, drėgnas ir labai paprastas receptas dideliam stalui

Klasikinis lietuviškas grietininis pyragas su soda iš 1 litro grietinės – purus, drėgnas, pigus ir labai paprastas. Tobulas dideliam stalui, svečiams ar kelionėms. Su tiksliomis kalorijomis, maistine verte ir sveikesnėmis...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 15:34 Receptai Varškės pyragas su karamele ir riešutais – klasikinis lietuviškas desertas, kurio norėsis dar ir dar

Varškės pyragas su karamele ir riešutais – lietuviška klasika! Trapus pagrindas, purus įdaras ir sodri karamelė. Receptas + kalorijos, maistinė vertė ir kaip padaryti sveikesnį. Tobulas desertas šventėms ir kasdienai.

...

Skaityti daugiau

2025-11-25 laikas 09:17 Receptai Kepta antis su raugintais kopūstais orkaitėje – sultinga šventinė klasika
Orkaitėje kepta antis su raugintais kopūstais ir rūkytais lašinukais – tikra lietuviška Kalėdų klasika. Sultinga mėsa, traški odelė, aromatingas įdaras. Išsamus receptas + maistinė analizė: kiek kalorijų, kokia nauda sveikatai, ką...

Skaityti daugiau

2025-11-30 laikas 17:56 Koks medus naudingiausias sveikatai 2026 m.? Populiariausios rūšys ir teisingas laikymas

Koks medus naudingiausias sveikatai 2025 metais? Sužinokite, kodėl akacijų medus tinka diabetikams, liepų – nuo kosulio, o Manuka turi stipriausią antibakterinį poveikį. Taip pat – kaip teisingai laikyti medų, kad jis išlaikytų visas n...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 10:35 Išvaryta šeima iš namų: kai motina pagaliau pasakė „GANA“

Skaudi, bet išlaisvinanti tikra istorija, kaip motina po ilgų mėnesių tylos pagaliau išvarė suaugusį sūnų su šeima iš savo namų. Kada pagalba tampa išnaudojimu ir kaip išdrįsti pasirinkti save, ...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 10:18 Mirusi anyta paliko MAN visą turtą, bet su vienu draudimu, kurio niekas nesupranta

Anyta visą gyvenimą mane žemino ir niekino. Po mirties paliko man VISĄ turtą – butą, namą, automobilį ir pinigus – bet su viena sąlyga: nieko negaliu parduoti. Ar tai kerštas, ar keistas bandymas atsiprašyti? Tikra istorija, kuri sukrė...

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 18:31 ✨ Nuostabi Vasaros Akimirka: 3 Valandos Tikro Tekančio Upelio ir Paukščių Čiulbėjimo
Švelnus vandens čiurlenimas ir vasariški paukščių giesmės akimirksniu nuramina, padeda geriau susikaupti ir greičiau užmigti. Tiesiog paspauskite „Play“ ir pasinerkite į visišką ramybę 🌿✨

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 09:00 Olandai renkasi mėsą: per dvejus metus veganiškos dietos populiarumas sumažėjo 75 %, o vegetarizmas taip pat smarkiai sumažėjo
Nauji tyrimai rodo, kad vis mažiau olandų renkasi veganizmą ir vegetarizmą, o tai gali būti blogas ženklas tiems, kurie skatina europiečius laikytis tokios mitybos.

Skaityti daugiau