Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2022 » Rugpjūčio » 30

Purūs pyragėliai be mielių ir kefyro

Purūs pyragėliai be mielių ir kefyro

Draugė iš kaimo išmokė gaminti „teisingus“ purius pyragėlius be mielių ir kefyro (pagal kitus receptus gaminti nebesinori)

  • riaženka (rauginto pieno gėrimas yra parduotuvėse) – 300 ml
  • miltai – 360 g
  • krakmolas – 40 g
  • cukrus – 1 arbatinis šaukštelis
  • kiaušinis – 1 trynys
  • aliejus – 1 valgomasis šaukštas
  • soda – 0,5 arbatinio šaukštelio

1 paslaptis: vietoje kefyro imame riaženką! Riaženka turi būti kambario temperatūros ir jokiu būdu ne šalta. Tešla su riaženka gaunasi žymiai švelnesnė ir be rūgštelės.

2 paslaptis: į riaženką dedame kambario temperatūros kiaušinį, bet tik vieną trynį. Baltymo dėti nereikia, jis padarys tešlą grubesnę ir pyragėliai kietėja.

3 paslaptis: į tešlą dedame mažai cukraus, kitaip pyragėliai nebus labai purūs. 1 arbatinio šaukštelio pakanka.

Beriame druską ir pilame aliejų. Permaišome iki vienalytės būsenos, aš tai darau mikseriu. Greita ir patogu.

4 paslaptis: į miltus beriame krakmolo. Imkite bet kokį: bulvių ar kukurūzų. Tešla su krakmolu bus lengvesnė ir pyragėliai taip greitai nesukietės ataušę.

Beriame dalimis išsijotus miltus su krakmolu į riaženką ir užmaišome tešlą.

Kai pasidaro sunku maišyti šaukštu ar mikseriu, pabarstome stalą miltais ir minkome tešlą rankomis.

5 paslaptis: ištempiame tešlą ir tik dabar dedame sodą! Tai svarbu. Niekuo sodos gesinti nereikia, kitaip tokio purumo pyragėliuose jūs nepasieksite.

Toliau minkome tešlą. Ilgai minkyti nereikia. Gilų dubenį truputį sutepame aliejumi, dedame tešlą, uždengiame rankšluosčiu. Ruošiame bet kokį įdarą. Mano įdaro variantą žiūrėkite video straipsnio pabaigoje.

Iš šios tešlos iškart galima gaminti. Nereikia laukti, kol ji pastovės.

Tešlą daliju į 10 70 g svorio gabalėlių. Formuoju pagrandukus, uždengiu rankšluosčiu.

Dedu į tešlą įdarą, užspaudžiu kraštus.

6 paslaptis: kad pyragėlių vidus nebūtų žalias, reikia kepti dideliame aliejaus kiekyje. Kad aliejus siektų pyragėlio vidurį. Tai svarbu! Aš imu nedidelę keptuvę.

7 paslaptis: Kepame pyragėlius iki rusvos plutelės iš abiejų pusių ant nedidelės ugnies.

Žiūrėkite pyragėlių foto, dešinėje perpjauti.

Nereikia daryti didelės ugnies. Aliejus bus per karštas, todėl išorėje pyragėliai apskrus, o vidus liks žalias. Mums to nereikia.

Kaip pasigaminti riaženka namuose. Receptas

INGREDIENTAI:

  • 5 stiklinės pieno;
  • 1 stiklinė grietinės.

PARUOŠIMO BŪDAS: Pieną virinti storasieniame emaliuotame puode ant silpnos ugnies tol, kol pienas taps kreminio atspalvio. Pastoviai maišyti, kad nepridegtų. Tada pieną atvėsinti, supilti grietinę ir palaikyti, kad sutirštėtų 2-3 val. Tai vienas sveikiausių pieno produktų.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-10-23 laikas 16:45 Receptai Šilkiniai Bulvių Kukuliai su Faršo Padažu: Klasikinis Lietuviškas Patiekalas, Jo Nauda ir Receptas
Šilkiniai bulvių kukuliai su faršo padažu – tai klasikinis lietuviškas patiekalas, kuris ne tik džiugina širdį, bet ir užburia savo minkštumu bei sodriu skoniu. Šis patiekalas dažnai primena jaukius vaikystės vakarus, kai namuose ...

Skaityti daugiau

2025-10-14 laikas 09:14 Receptai Drėgnas Meduolių Keksas su Grietine: Nauda, Kalorijos ir Pilnavertis Patiekalas
Drėgnas meduolių keksas su grietine yra puikus šventinis desertas, kuris ne tik gardus, bet ir turi sveikatos naudą dėl ingredientų kaip sviestas, kiaušiniai ir prieskoniai. Šiame straipsnyje aptariama jo kalorijos (apie 300 porci...

Skaityti daugiau

2025-10-14 laikas 08:53 Receptai Kugelis su kiaulės koja: receptas, nauda sveikatai ir kalorijos

Kugelis su kiaulės koja – tradicinis lietuviškas patiekalas, sujungiantis bulvių ir mėsos skonius. Šiame straipsnyje rasite pilną receptą, ingredientų alternatyvas, gaminimo patarimus, sveikatos naudą (kalio, kolageno šal...

Skaityti daugiau

2025-10-26 laikas 08:46 Tėti, girdi? Aš vis tiek tave myliu
Kiekvienas turi istoriją apie savo tėtį. Kai kam ji šviesi kaip šviežio duonos kvapas ryte. Kieno nors trapi, pusiau užmiršta, kur viskas pasakyta tarp eilučių. O kieno nors sunki, su gumbeliu krūtinėje ir fraze: „Jis negalėjo“. Bet visa tai apie vie...

Skaityti daugiau

2025-10-26 laikas 08:34 Telefonas lovoje: kodėl prietaisai vagia seksualumą
Prieš miegą naršyti socialinius tinklus atrodo nekenksmingas įprotis, tarsi tiesiog žiūrėtum naujienas, tikrintum žinutes ar „atsipalaiduotum“ po dienos, bet jei pažvelgti giliau, tampa aišku: išmanusis telefonas vis dažniau tampa trečiuoju lovoje – ...

Skaityti daugiau

2025-10-26 laikas 08:27 Kodėl noras dingsta, kai viskas yra "per daug ramu"
Daugeliui žinomas paradoksas: kai santykiai pagaliau tampa stabilūs ir patikimi, staiga dingsta aistra. Jokių ginčų, jokių „kalnelių“ – partneris šalia, viskas stabilu. Ir vis dėlto viduje tarsi tyla, ne nemaloni, o dusli. Kūnas nereaguoja, pokalbiai...

Skaityti daugiau

2025-10-26 laikas 08:02 Rudens Rytas Miške: ASMR Gamtos Garsai 4K
Sveiki, gamtos mylėtojai! Įsileiskite rudeninį rytą su šiuo 4K ASMR vaizdo įrašu – "Pasinerkite į saulėto rudens miško ramybę!" Įsivaizduokite ankstyvą rytą: saulės spinduliai švelniai šildo nuo šalnos žaižaruojančią žolę, nuo medžių "tyčia" krenta l...

Skaityti daugiau

2025-10-25 laikas 16:26 Kaip suprasti, kad tu jam patinki?
Vyrai dažnai vengia tiesiogiai išreikšti savo romantiškus jausmus, bijodami, kad ji neatsakys tuo pačiu arba netgi juoksis, todėl jie mieliau bando išbandyti dirvą, užsimena, kalba alegoriškai ir netiesiogiai. Iš šių tariamai neatsargiai ištartų fraz...

Skaityti daugiau