Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai | Patiekalai » 2022 » Rugpjūčio » 30

Purūs pyragėliai be mielių ir kefyro

Purūs pyragėliai be mielių ir kefyro

Draugė iš kaimo išmokė gaminti „teisingus“ purius pyragėlius be mielių ir kefyro (pagal kitus receptus gaminti nebesinori)

  • riaženka (rauginto pieno gėrimas yra parduotuvėse) – 300 ml
  • miltai – 360 g
  • krakmolas – 40 g
  • cukrus – 1 arbatinis šaukštelis
  • kiaušinis – 1 trynys
  • aliejus – 1 valgomasis šaukštas
  • soda – 0,5 arbatinio šaukštelio

1 paslaptis: vietoje kefyro imame riaženką! Riaženka turi būti kambario temperatūros ir jokiu būdu ne šalta. Tešla su riaženka gaunasi žymiai švelnesnė ir be rūgštelės.

2 paslaptis: į riaženką dedame kambario temperatūros kiaušinį, bet tik vieną trynį. Baltymo dėti nereikia, jis padarys tešlą grubesnę ir pyragėliai kietėja.

3 paslaptis: į tešlą dedame mažai cukraus, kitaip pyragėliai nebus labai purūs. 1 arbatinio šaukštelio pakanka.

Beriame druską ir pilame aliejų. Permaišome iki vienalytės būsenos, aš tai darau mikseriu. Greita ir patogu.

4 paslaptis: į miltus beriame krakmolo. Imkite bet kokį: bulvių ar kukurūzų. Tešla su krakmolu bus lengvesnė ir pyragėliai taip greitai nesukietės ataušę.

Beriame dalimis išsijotus miltus su krakmolu į riaženką ir užmaišome tešlą.

Kai pasidaro sunku maišyti šaukštu ar mikseriu, pabarstome stalą miltais ir minkome tešlą rankomis.

5 paslaptis: ištempiame tešlą ir tik dabar dedame sodą! Tai svarbu. Niekuo sodos gesinti nereikia, kitaip tokio purumo pyragėliuose jūs nepasieksite.

Toliau minkome tešlą. Ilgai minkyti nereikia. Gilų dubenį truputį sutepame aliejumi, dedame tešlą, uždengiame rankšluosčiu. Ruošiame bet kokį įdarą. Mano įdaro variantą žiūrėkite video straipsnio pabaigoje.

Iš šios tešlos iškart galima gaminti. Nereikia laukti, kol ji pastovės.

Tešlą daliju į 10 70 g svorio gabalėlių. Formuoju pagrandukus, uždengiu rankšluosčiu.

Dedu į tešlą įdarą, užspaudžiu kraštus.

6 paslaptis: kad pyragėlių vidus nebūtų žalias, reikia kepti dideliame aliejaus kiekyje. Kad aliejus siektų pyragėlio vidurį. Tai svarbu! Aš imu nedidelę keptuvę.

7 paslaptis: Kepame pyragėlius iki rusvos plutelės iš abiejų pusių ant nedidelės ugnies.

Žiūrėkite pyragėlių foto, dešinėje perpjauti.

Nereikia daryti didelės ugnies. Aliejus bus per karštas, todėl išorėje pyragėliai apskrus, o vidus liks žalias. Mums to nereikia.

Kaip pasigaminti riaženka namuose. Receptas

INGREDIENTAI:

  • 5 stiklinės pieno;
  • 1 stiklinė grietinės.

PARUOŠIMO BŪDAS: Pieną virinti storasieniame emaliuotame puode ant silpnos ugnies tol, kol pienas taps kreminio atspalvio. Pastoviai maišyti, kad nepridegtų. Tada pieną atvėsinti, supilti grietinę ir palaikyti, kad sutirštėtų 2-3 val. Tai vienas sveikiausių pieno produktų.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Naujausias Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram kanale. Jei manai, kad mano darbas yra naudingas, pasidalink, prenumeruok, padėkok ar paremk...

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar
TAIP PAT SKAITYKITE:
03.12.2022 laikas 23:29 Receptai | Patiekalai Ši mišrainė ant Kūčių stalo yra tiesiog privaloma!
Šiandien noriu su Jumis pasidalinti labai skania burokėlių mišraine Kūčioms, kurią ruošiu su obuoliais ir konservuotais žirneliais. Pavyksta ji labai gerai ir visada būna pirma "nušluojama" nuo stalo.

Skaityti daugiau

03.12.2022 laikas 23:14 Receptai | Patiekalai Tokie pyragėliai su grybais yra iš fantastiškos srities. Pavyksta fantastiškai gerai!

Seniau mano šeimai tokie sluoksniuotos tešlos pyragėliai su grybais patikdavo tik virti aliejuje, o aš asmeniškai tokius labai retai norėdavau gaminti. Įdarui gamindama tik miško grybus.

Skaityti daugiau

01.12.2022 laikas 22:31 Receptai | Patiekalai Pikantiški sluoksniuotos tešlos pyragėliai su varške, kaparėliais, česnaku ir saulėje džiovintais pomidorais

Labai greitai pagaminami, paprasti, bet tuo pačiu pikantiški sluoksniuotos tešlos pyragėliai su varške ir džiovintais pomidorais, prie alaus, vyno arba arbatos.

Skaityti daugiau

04.12.2022 laikas 21:09 CDC: 1,1 milijono amerikiečių mirė dėl COVID vakcinų" - stulbinantis pripažinimas
Naujoje stulbinančioje CDC ataskaitoje teigiama, kad mažiausiai 1,1 mln. amerikiečių mirė dėl to, kad gavo eksperimentines mRNA vakcinas "Covid-19".

Skaityti daugiau

04.12.2022 laikas 20:38 Trudeau režimas įsakė "EUTANIZUOTI" neįgalią veteranę, nes ji valstybei kainavo ‘per daug pinigų’
Neįgali veteranė Kanadoje atskleidė, kad Trudeau režimas spaudė ją eutanazuoti, nes ji neturėjo pakankamai pinigų, kad savo namuose galėtų įsirengti keltuvą neįgaliojo vežimėliui.

Skaityti daugiau

04.12.2022 laikas 20:06 "Aš ateinu pas tave": Džeimsas Vudsas žada paduoti DNC į teismą dėl neteisėtos amerikiečių cenzūros

Aktorius Jamesas Vudsas (James Woods) pažadėjo paduoti į teismą Demokratų nacionalinį komitetą (DNC) už tai, kad šis bando sužlugdyti jo karjerą ir paminti amerikiečių žodžio laisvę.

Skaityti daugiau