Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai | Patiekalai » 2021 » Lapkričio » 6

Angliškos bandelės su kanapių sėklomis

Angliškos bandelės su kanapių sėklomis
  • 06.11.2021
  • 0.0 Reitingas
  • 1372 Peržiūros
  • Aptarti

Scones - tai tokios nuostabios angliškos bandelės / duonelės. Įprastai jos būna apvalios, bet gali būti ir trikampės. Šitaip tauposi tešla bei laikas, nes reikia tik iškočioti gražų apvalų tešlos gabaliuką ir ir tarsi tortą padalinti jį į trikampius. Taipogi, pjaustant labai svarbu ne brūžinti peiliu per tešlą, o vienu judėsiu iš viršaus ją nupjauti. Apvaliems sconsams idealiai tiks metaliniai apvalūs žiedai.

Bandelės yra gan iškilusios, bet iškyla jos visai ne nuo mielių, o nuo kepimo miltelių. Dar vienas itin svarbus aspektas - nepadaryti tešlos, iš kurios pjausit bandeles per daug plonos. Manau, kad tai buvo mano pačios klaida, nes būčiau norėjusi, kad manieji sconsai būtų kiek aukštesni.

Sconsai gana dažnai būna pasaldinti, su razinomis arba panašiais ingredientais. Šįkart aš juos gaminau sūrius su nuostabiu ingredientu - kanapių sėklomis, kurias mėginau jau ne pirmą kartą. Sumaltos, jos turi itin švelnų aromatą, kuris kažkiek primena riešutus, o gal tiksliau reiktų sakyti skrudintas riešutų luobeles.

Iš nurodytų ingredientų kiekių gaunasi apie 20 scones.

Ingredientai

  • kvietiniai miltai: 2 puodelių
  • pasukos: 1 puodelio
  • sviestas: 70 gramų
  • kepimo milteliai: 2 arbatinių šaukštelių
  • druska: žiupsnelio
  • pipirai: žiupsnelio
  • nemaltos kanapių sėklos: 3 šaukštų (galima pakeisti kmynais)
  • česnakas: 2 skiltelių
  • kiaušiniai: 1.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia sausoje keptuvėje kelias minutes pakaitiname kanapių sėklas. Metame jas į blenderį ir sugrūdame.

2. Tada inde sumaišome miltus, kepimo miltelius, druską, pipirus ir maždaug du trečdalius pasiruoštų kanapių sėklų.

3. Įpjaustome šaltą sviestą ir rankomis viską triname tol, kol nelieka sausų miltų.

4. Tuomet dedame smulkiai sukapotą česnaką, permaišome dar kartą ir pilame pasukas. Jeigu masė itin limpa prie rankų, užberiame šiek tiek miltų. Svarbu šitos tešlos neperminkyti, tad nereiktų persistengti.

5. Po to tešlą išverčiame ant sauso paviršiaus ir keletą kartų perbraukus kočėlu, suformuojame skritulį (maždaug 2-3 centimetrų storio).

6. Jį padaliname į trikampius arba mažus skritulius (jeigu renkatės pastarąjį variantą, svarbiausia, kad apskritimo formos, kuria bus supjaustoma tešla, galai būtų ploni ir ganėtinai aštrūs ir tešlą pjautų, o ne gnybtų).

7. Sudedame visus scones į kepimo skardą, padengtą kepimo popieriumi.

8. Išplakame kiaušinį su šaukštu vandens. Gautu plakiniu aptepame bandelių viršų ir apibarstome jas likusiomis maltomis kanapių sėklomis.

9. Dedame į iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę maždaug 15-ai minučių. Skanaujame!

Rekomendacija: Daugiau bandelių receptų rasite: bandelės receptai.

bandelės, receptai, duonelės, angliškos bandelės

Recepto Autorius Wild spoons

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram kanale. X(twitter) kanale.

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
27.02.2024 laikas 15:53 Receptai | Patiekalai Migdolinis pyragas su uogiene. Ar, žinai šį receptą?
Šiandien noriu parodyti Jums fantastišką migdolinį pyragą su trapia tešla ir aviečių uogiene. Vietoje aviečių uogienės tikriausiai galima naudoti ir kitą kiek rūgštesnę uogienę, bet tiesą pasakius, aš nesu eksperimentavusi ir mėgi...

Skaityti daugiau

27.02.2024 laikas 15:43 Receptai | Patiekalai Grūdėtos varškės blyneliai. Ar žinai šį receptą?
Tokius blynelius susigundžiau gaminti tik todėl, kad namie turėjau užsilikusios grūdėtosios varškės, kurios galiojimas betruko vos 2 paras. Išsirinkau ir išbandžiau šį receptą - likau labai skaniai nustebinta! Tikrai!...

Skaityti daugiau

25.02.2024 laikas 20:23 Receptai | Patiekalai Karamelinis obuolių pyragas. Ar žinai tokį receptą?

Šiam karameliniam pyragui reikėtų iš anksto išvirti kondensuotą pieną. Daugelyje receptų nurodoma naudoti Rududu, tačiau jis kepant pyragą nesikaramelizuoja taip gerai, kaip 2 valandas virtas paprastas kondensuotas pienas. Siek...

Skaityti daugiau

28.02.2024 laikas 13:51 Likimas, kurį lemia paskutinis jūsų gimimo metų skaitmuo
Mūsų protėviai tikėjo, kad siela pati pasirenka, kada įsikūnyti. O paskutinis jūsų gimimo metų skaitmuo yra ypač svarbus. Jį globoja viena iš penkių stichijų, kurios pagalba galima daug pasakyti apie žmogaus charakterį, gebėjimus ir net sužinoti jo a...

Skaityti daugiau

28.02.2024 laikas 08:55 Tai likimas: 7 ženklai, kad sutikote savo gyvenimo draugą
Laimingi ir darnūs santykiai nėra susiję su tuo, kad kažkam pasisekė. Tai kasdienės pastangos. Tai abipusė gatvė. Jei savo santykiuose su partneriu atrasite šiame straipsnyje nurodytus požymius, jūsų pora turi labai daug šansų gyventi ilgai ir laimin...

Skaityti daugiau

28.02.2024 laikas 08:25 Ehnatonas: paslaptingiausias Senovės Egipto faraonas
Senovės tekstuose aprašomas Senovės Egipto istorijos laikotarpis, žinomas kaip Predinastinė epocha, kai Senovės Egiptą šimtus metų valdė "dievai". Echnatonas greičiausiai buvo iš šios tikrų "dieviškųjų" valdovų rūšies, pasižymėjusios, be kita ko, ypa...

Skaityti daugiau