- 25.05.2020
- 0.0 Reitingas
- 946 Peržiūrų
- Aptarti
Ingredientai
Tešla
- 350 g miltų
- 300 g sviesto
- 50 g mielių
- 1 šaukštas pieno
- 1 kiaušinis
- žiupsnelis druskos.
Įdaras
- 150 g marcipano masės
- 1 šaukštas apelsino žievelės.
kiaušinis aptepimui
- 25 g migdolų drožlių.
Gaminimas
Supjaustytą sviestą ištrinkite su miltais iki birios masės. Piene ištirpinkite mieles ir įmaišykite į miltų masę. Kiaušinius lengvai išplakite su druska, pusę kiaušinio palikite bandelių aptepimui, likusius kiaušinius supilkite i miltų masę. Tešlą lengvai išminkykite. Palikite pastovėti 25 minutes, ne itin šiltoje patalpoje.
Tuomet tešlą iškiošiokite ir supjaustykite norimo dydžio trikampiais. Į trikampius sudėkite padalintą marcipaną, apiberkite apelsino žievele ir susukite. Suformuotus ragelius sudėkite ant kepimo popieriumi ištiestos skardos ir leiskite pastovėti 15 minučių. Tuomet aptepkite kiaušiniu ir pabarstykite riešutais. Kepkite iki 225 įkaitintoje orkaitėje žemiausioje lentynoje 12- 15 minučių.
Bandelės nėra saldžios, tai nėra įprastinė mielinė tešla. Verta išbandyti. 12 vnt bandelių, recepte nurodyta 10vnt (man atrodė didelės).
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau