Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2022 » Rugpjūčio » 29

Trapios tešlos pyragėliai su pievagrybiais ir raugintais kopūstais

Trapios tešlos pyragėliai su pievagrybiais ir raugintais kopūstais

Per šventinį laikotarpį dalinausi jau laiko patikrintais ir išbandytais receptais, kuriuos naudoju ruošdama savo šventinį stalą, ar tiesiog gamindama vakarienę. Per šiuos pora mėnesių taip pat išbandžiau ir tobulinau ne vieną naują receptą, kuriais labai nekantrauju pasidalinti su savo blogo sekėjais.

Vienas pirmųjų receptų, kuriuo noriu pasidalinti šiais metais yra mano švenčių atradimas – pyragėliai su grybais ir raugintais kopūstais. Turėkite omenyje, kad tai dviejų rūšių pyragėliai (nemaišome kopūstų su grybais :D). Nors gal ir sumaišius kam nors bus skanu. Šiuos pyragėlius kepiau Kūčioms ir po to dar liko skanauti geroms 4-5 dienoms. Pyragėliai išėjo suuuper skanūs! Ir kuo labiausiai didžiuojuosi, kad tešla iškepė trapi, minkšta, tokia kokią ir įsivaizdavau galvoje. Žinot tą jausmą, kai sugalvoji mintyse, kaip turėtų išeiti patiekalas, ir jį pagaminus iš tiesų taip ir gaunasi?? Žodžiu, labai gardu, visiems rekomenduoju pamėginti išsikepti namuose (ypač jei sėdite karantine ir turite daugiau nei įprasta laisvo laiko).

Skanaus!

Iš nurodytų ingredientų gaunasi ~25 pyragėliai.

Ingredientai

Tešlai: 

  • 450 g (3 3/4 stiklinės) miltų (1 stiklinė - stiklinė 240 ml.)
  • 350 g sviesto, kambario temperatūros
  • 200 ml šalto vandens
  • 2/3 arb. š. druskos
Pievagrybių įdarui:
  • 350 g pievagrybių
  • 1 vidutinio dydžio svogūno
  • 2 skiltelių česnako
  • druskos, juodųjų pipirų
Raugintų kopūstų įdarui:
  • 250 g raugintų kopūstų
  • 1 vidutinio dydžio svogūno
  • 1/3 arb. š. kmynų sėklų (jeigu kopūstai be jų)
  • druskos, juodųjų pipirų
Kepimui:
  • 1 kiaušinio
  • 1 valg. š. vandens

Recepto paruošimas

1. Pievagrybių įdaras: Svogūną susmulkiname.

2. Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitiname šiek tiek aliejaus, kepiname svogūnus, kol šie suminkštėja.

3. Česnako skilteles susmulkiname ir pakepiname trumpai kartu su svogūnu.

4. Pievagrybius susmulkiname ir sudedame į keptuvę kartu su svogūnais.

5. Kepiname vis pamaišant, kol pievagrybiai suminkštėja, tada sudedame į lėkštę ir paliekame visiškai atvėsti.

6. Raugintų kopūstų įdaras: Keptuvėje įkaitiname pakankamai aliejaus ant vidutinės ugnies, tada pakepiname susmulkintą svogūną, kol šis suminkštėja.

7. Kopūstus sudedame į sietelį ir perplauname šaltu vandeniu, kad nebūtų per daug rūgštūs, po to sudedame į keptuvę ir kepiname vis pamaišant ~10 min.

8. Po to supilame 1 stiklinę vandens ir troškiname ~30-35 min, kol kopūstai suminkštėja ir vanduo išgaruoja. Jeigu reikia papildomai įpilame šiek tiek vandens.

9. Tada kopūstus paliekame visiškai atvėsti.

10. Miltus sumaišome su druska ir persijojame.

11. Visą turimą sviestą padaliname į 4 dalis.

12. ¼ sviesto šakute įmaišome į miltus, tada pamažu supilame vandenį ir vis maišome šakute. Kai nesimaišo minkome rankomis. Masė bus šiek tiek lipni.

13. Ant gerai miltuoto paviršiaus dedame tešlą ir iškočiojame pailgą tešlos lakštą (vis paberiame miltų, kad būtų lengviau kočioti). Ant 2/3 tešlos sudedame mažus minkšto sviesto gabalėlius, tada tešlos kraštus sulenkiame link vidurio, suspaudome lengvai rankomis ir iškočiojame.

14. Tešlos lakštą vis sulenkiame ir vis kočiojame, kol sviestas „įsikočioja“ į tešlą. Viso proceso metu vis beriame miltų ant tešlos, kad lengviau kočiotųsi. Taip dalimis „įkočiojame“ likusį sviestą. Kai kočiosite, matysite, kaip sviestas gražiai sukuria tešlos sluoksnius. Visa esmė yra vis lankstyti tešlą ir kočioti.

15. Po to tešlą susukame į plėvelę ir paliekame šaldytuve 30 min.

16. Orkaitę įkaitiname iki 200 C.

17. Imame maždaug 1/5 tešlos ir ant lengvai miltuoto paviršiaus iškočiojame nelabai storą tešlos lakštą. Naudojant ~15 cm diametro lėkštę išpjauname tešlos apskritimus.

18. Ant vienų tešlos apskritimų vidurio dedame šaukštą pievagrybių, o ant kitų šaukštą troškintų kopūstų. Gerai užspaudžiame pyragėlių kraštus, po to dar kartą juos užspaudžiame šakute.

19. Pyragėlius sudedame ant kepimo popieriaus, aptepame kiaušinio ir aliejaus plakiniu, apibarstome druska ir kepame 20 minučių įkaitintoje orkaitėje.

20. Pyragėliai skanūs ir karšti ir šalti.

Recepto autorius: Lithuanian in the USA

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-06-12 laikas 08:49 Receptai Skaniausi Kiaulienos Kotletai su Kopūstais: Receptas, Patarimai ir Įdomūs Faktai
Šiame straipsnyje ne tik pasidalinsime patobulintu receptu, bet ir pateiksime alternatyvas, mokslo įžvalgas apie kopūstų naudą, įdomų nutikimą iš Lietuvos bei naujausias psichinės sveikatos ir kosmoso tyrimų tendencijas. Ar pasiru...

Skaityti daugiau

2025-06-08 laikas 20:05 Receptai Sultingi šašlykai su gazuotu mineraliniu vandeniu: receptas ir istorijos

Sultingų šašlykų receptas su gazuotu vandeniu, archeologiniai radiniai Lietuvoje ir patarimai, kaip mėgautis grilio vakarais.

Skaityti daugiau

2025-06-05 laikas 16:56 Receptai Tradiciniai Didžkukuliai su Varške: Receptas, Archeologiniai Atradiniai ir Naujienos
Sužinokite, kaip pagaminti skanius didžkukulius su varške, atraskite Kernavės archeologinius radinius, psichikos sveikatos patarimus ir kosmoso naujienas!

Skaityti daugiau

2025-06-13 laikas 14:58 🌊 Upelio čiurlenimas ir gamtos ramybė: 4K ASMR poilsiui ir meditacijai
🌊 Pasinerk į raminančią upelio čiurlenimo, paukščių čiulbėjimo ir medžių ošimo harmoniją su šiuo aukštos kokybės 4K ASMR įrašu! Švelnus vėjelio pūtimas ir gaivus gamtos oras sukuria tobulą atsipalaidavimo atmosferą. Puikiai tinka meditacijai, jogai, ...

Skaityti daugiau

2025-06-12 laikas 08:29 Kaip Laimėti Bet Kokį Ginčą: Trys Žodžiai, Psichologiniai Triukai ir Konstruktyvus Bendravimas
Šiame straipsnyje atskleisime, kaip šie žodžiai veikia, remdamiesi moksliniais tyrimais, pateiksime praktinius patarimus ir įdomų pavyzdį iš Lietuvos. Taip pat aptarsime psichinės sveikatos ir kosmoso naujienas, kad straipsnis būtų emociškai įtraukia...

Skaityti daugiau

2025-06-12 laikas 07:23 Kaip Tapti Patraukliam ir Seksualiam: Psichologiniai Triukai, Praktiniai Patarimai ir Vidinis Žavesys
Šiame straipsnyje atskleisime, kaip pažadinti savo vidinį žavesį, remiantis psichologiniais tyrimais, praktiniais patarimais ir įdomiais pavyzdžiais, įskaitant unikalų nutikimą iš Lietuvos. Taip pat aptarsime naujausias psichinės sveikatos ir kosmoso...

Skaityti daugiau

2025-06-12 laikas 07:10 Kaip Zodiako Ženklai Išgyvena Pavydą: Psichologiniai Modeliai ir Praktiniai Patarimai
Šiame straipsnyje išnagrinėsime, kaip kiekvienas ženklas susidoroja su pavydu, remdamiesi psichologiniais tyrimais, pateiksime praktinius patarimus, kaip valdyti šią emociją, ir pasidalinsime įdomiu pavyzdžiu iš Lietuvos. Taip pat aptarsime naujausia...

Skaityti daugiau

2025-06-12 laikas 06:57 Emocinė Manipuliacija: Kaip Apsisaugoti nuo Toksiškų Taktikų ir Atpažinti Jų Ženklus
Šiame straipsnyje aptarsime pagrindinius emocinės manipuliacijos metodus, pateiksime praktinius patarimus, kaip jų išvengti, ir pasidalinsime įdomiais pavyzdžiais bei moksliniais tyrimais iš užsienio. Sužinosite, kaip atpažinti „raudonas vėliavas“ ir...

Skaityti daugiau