Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2022 » Rugpjūčio » 29

Trapios tešlos pyragėliai su pievagrybiais ir raugintais kopūstais

Trapios tešlos pyragėliai su pievagrybiais ir raugintais kopūstais

Per šventinį laikotarpį dalinausi jau laiko patikrintais ir išbandytais receptais, kuriuos naudoju ruošdama savo šventinį stalą, ar tiesiog gamindama vakarienę. Per šiuos pora mėnesių taip pat išbandžiau ir tobulinau ne vieną naują receptą, kuriais labai nekantrauju pasidalinti su savo blogo sekėjais.

Vienas pirmųjų receptų, kuriuo noriu pasidalinti šiais metais yra mano švenčių atradimas – pyragėliai su grybais ir raugintais kopūstais. Turėkite omenyje, kad tai dviejų rūšių pyragėliai (nemaišome kopūstų su grybais :D). Nors gal ir sumaišius kam nors bus skanu. Šiuos pyragėlius kepiau Kūčioms ir po to dar liko skanauti geroms 4-5 dienoms. Pyragėliai išėjo suuuper skanūs! Ir kuo labiausiai didžiuojuosi, kad tešla iškepė trapi, minkšta, tokia kokią ir įsivaizdavau galvoje. Žinot tą jausmą, kai sugalvoji mintyse, kaip turėtų išeiti patiekalas, ir jį pagaminus iš tiesų taip ir gaunasi?? Žodžiu, labai gardu, visiems rekomenduoju pamėginti išsikepti namuose (ypač jei sėdite karantine ir turite daugiau nei įprasta laisvo laiko).

Skanaus!

Iš nurodytų ingredientų gaunasi ~25 pyragėliai.

Ingredientai

Tešlai: 

  • 450 g (3 3/4 stiklinės) miltų (1 stiklinė - stiklinė 240 ml.)
  • 350 g sviesto, kambario temperatūros
  • 200 ml šalto vandens
  • 2/3 arb. š. druskos
Pievagrybių įdarui:
  • 350 g pievagrybių
  • 1 vidutinio dydžio svogūno
  • 2 skiltelių česnako
  • druskos, juodųjų pipirų
Raugintų kopūstų įdarui:
  • 250 g raugintų kopūstų
  • 1 vidutinio dydžio svogūno
  • 1/3 arb. š. kmynų sėklų (jeigu kopūstai be jų)
  • druskos, juodųjų pipirų
Kepimui:
  • 1 kiaušinio
  • 1 valg. š. vandens

Recepto paruošimas

1. Pievagrybių įdaras: Svogūną susmulkiname.

2. Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitiname šiek tiek aliejaus, kepiname svogūnus, kol šie suminkštėja.

3. Česnako skilteles susmulkiname ir pakepiname trumpai kartu su svogūnu.

4. Pievagrybius susmulkiname ir sudedame į keptuvę kartu su svogūnais.

5. Kepiname vis pamaišant, kol pievagrybiai suminkštėja, tada sudedame į lėkštę ir paliekame visiškai atvėsti.

6. Raugintų kopūstų įdaras: Keptuvėje įkaitiname pakankamai aliejaus ant vidutinės ugnies, tada pakepiname susmulkintą svogūną, kol šis suminkštėja.

7. Kopūstus sudedame į sietelį ir perplauname šaltu vandeniu, kad nebūtų per daug rūgštūs, po to sudedame į keptuvę ir kepiname vis pamaišant ~10 min.

8. Po to supilame 1 stiklinę vandens ir troškiname ~30-35 min, kol kopūstai suminkštėja ir vanduo išgaruoja. Jeigu reikia papildomai įpilame šiek tiek vandens.

9. Tada kopūstus paliekame visiškai atvėsti.

10. Miltus sumaišome su druska ir persijojame.

11. Visą turimą sviestą padaliname į 4 dalis.

12. ¼ sviesto šakute įmaišome į miltus, tada pamažu supilame vandenį ir vis maišome šakute. Kai nesimaišo minkome rankomis. Masė bus šiek tiek lipni.

13. Ant gerai miltuoto paviršiaus dedame tešlą ir iškočiojame pailgą tešlos lakštą (vis paberiame miltų, kad būtų lengviau kočioti). Ant 2/3 tešlos sudedame mažus minkšto sviesto gabalėlius, tada tešlos kraštus sulenkiame link vidurio, suspaudome lengvai rankomis ir iškočiojame.

14. Tešlos lakštą vis sulenkiame ir vis kočiojame, kol sviestas „įsikočioja“ į tešlą. Viso proceso metu vis beriame miltų ant tešlos, kad lengviau kočiotųsi. Taip dalimis „įkočiojame“ likusį sviestą. Kai kočiosite, matysite, kaip sviestas gražiai sukuria tešlos sluoksnius. Visa esmė yra vis lankstyti tešlą ir kočioti.

15. Po to tešlą susukame į plėvelę ir paliekame šaldytuve 30 min.

16. Orkaitę įkaitiname iki 200 C.

17. Imame maždaug 1/5 tešlos ir ant lengvai miltuoto paviršiaus iškočiojame nelabai storą tešlos lakštą. Naudojant ~15 cm diametro lėkštę išpjauname tešlos apskritimus.

18. Ant vienų tešlos apskritimų vidurio dedame šaukštą pievagrybių, o ant kitų šaukštą troškintų kopūstų. Gerai užspaudžiame pyragėlių kraštus, po to dar kartą juos užspaudžiame šakute.

19. Pyragėlius sudedame ant kepimo popieriaus, aptepame kiaušinio ir aliejaus plakiniu, apibarstome druska ir kepame 20 minučių įkaitintoje orkaitėje.

20. Pyragėliai skanūs ir karšti ir šalti.

Recepto autorius: Lithuanian in the USA

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-12-20 laikas 11:55 Receptai Orkaitėje Keptas Karpis: Sveikas ir Skanaus Patiekalas Su Grietinės Padažu
Orkaitėje keptas karpis yra tradicinis lietuviškas patiekalas, vertinamas už švelnų skonį ir didelę maistinę vertę. 100 g karpio turi apie 127 kalorijas, daug baltymų, omega-3 riebalų rūgščių, vitamino D ir mineralų. Ši žuvis stip...

Skaityti daugiau

2025-12-18 laikas 14:05 Receptai Cinamoninės Bandelės: Receptas ir Nauda
Cinamoninės mielinės bandelės – tai ne tik gardus desertas, bet ir sveikatai naudingas pasirinkimas, jei paruošiamos teisingai. Šiame straipsnyje aptarsime jų naudą, kalorijas, maistines medžiagas, kurias organizmas įsisavina, bei...

Skaityti daugiau

2025-12-18 laikas 13:53 Receptai Purūs Grietininiai Keksiukai su Razinomis: Slaptas Receptas ir Stebuklinga Nauda!
Ar žinojote, kad paprastas keksiukas gali būti sveikatos bomba? Šiame straipsnyje atskleisime viską apie purius grietininius keksiukus su razinomis – nuo kalorijų iki organizmo įsisavinamų medžiagų. Su virėjų paslaptimis ir užsien...

Skaityti daugiau

2025-12-22 laikas 08:00 Slaptas Planas: Pilnamečiai Taps 'Jaunaisiais' Policijos Šnipais!

Brangūs paranormal.lt skaitytojai, ar pastebėjote, kaip Lietuvos Vyriausybė tyliai stumia įstatymo pataisas, leidžiančias pilnamečiams (18-20 metų) jaunuoliams likti „jaunaisiais policijos rėmėjais“? Oficialiai – kad užpildytų &b...

Skaityti daugiau

2025-12-20 laikas 18:01 Samas prieš leftistų invaziją: iškraipyta citata ar slaptas gilusiosios valstybės kodas?

[Satyra] Prie Seimo aidint protesto šūkiams „Šalin rankas nuo LRT!“, legendinis rokeris Saulius Urbonavičius-Samas užlipo ant scenos ir priminė, kaip dainomis varėme okupantus. Bet staiga socialiniuose tinkluose pliūptelėjo „cita...

Skaityti daugiau

2025-12-20 laikas 11:08 Buldozeris per Konstituciją: Slaptas Planas Užgrobti LRT?

Brangieji paranormal.lt skaitytojai, o kas jei viskas, ką matome Seime, nėra atsitiktinumas? Valdantieji skubiai stumia įstatymus, kad lengviau atleistų LRT vadovę, mažina finansavimą ir meta šešėlį ant nepriklausomos žiniasklaidos. Ar tai paprast...

Skaityti daugiau

2025-12-20 laikas 10:47 2025-ieji = 1940-ieji? Baltarusijos balionai – slaptas okupacijos planas!
Gabrielius Landsbergis kelia aliarmą: Baltarusijos režimo siunčiami kontrabandiniai balionai, migrantai ir įkaitai – tai ne šiaip chuliganizmas, o kruopščiai planuojama hibridinė okupacija, primenanti 1940-ųjų sovietų ultimatumus. Jei Lietuva ir toli...

Skaityti daugiau

2025-12-19 laikas 18:59 Seimas suteikė kariams policijos galias: karinė diktatūra artėja?
Gruodžio 18 d. Lietuvos Seimas bėgte priėmė nutarimą, kuris primena senus gerus COVID-19 laikus, kai visi staiga tapo pavojingi ir reikėjo griežtos kontrolės. Dabar, esą dėl „hibridinių išpuolių“ ir sudėtingos situacijos prie sienos, kariuomenė gauna...

Skaityti daugiau