Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai – Patiekalai » 2022 » Rugpjūčio » 29

Trapios tešlos pyragėliai su pievagrybiais ir raugintais kopūstais

Trapios tešlos pyragėliai su pievagrybiais ir raugintais kopūstais

Per šventinį laikotarpį dalinausi jau laiko patikrintais ir išbandytais receptais, kuriuos naudoju ruošdama savo šventinį stalą, ar tiesiog gamindama vakarienę. Per šiuos pora mėnesių taip pat išbandžiau ir tobulinau ne vieną naują receptą, kuriais labai nekantrauju pasidalinti su savo blogo sekėjais.

Vienas pirmųjų receptų, kuriuo noriu pasidalinti šiais metais yra mano švenčių atradimas – pyragėliai su grybais ir raugintais kopūstais. Turėkite omenyje, kad tai dviejų rūšių pyragėliai (nemaišome kopūstų su grybais :D). Nors gal ir sumaišius kam nors bus skanu. Šiuos pyragėlius kepiau Kūčioms ir po to dar liko skanauti geroms 4-5 dienoms. Pyragėliai išėjo suuuper skanūs! Ir kuo labiausiai didžiuojuosi, kad tešla iškepė trapi, minkšta, tokia kokią ir įsivaizdavau galvoje. Žinot tą jausmą, kai sugalvoji mintyse, kaip turėtų išeiti patiekalas, ir jį pagaminus iš tiesų taip ir gaunasi?? Žodžiu, labai gardu, visiems rekomenduoju pamėginti išsikepti namuose (ypač jei sėdite karantine ir turite daugiau nei įprasta laisvo laiko).

Skanaus!

Iš nurodytų ingredientų gaunasi ~25 pyragėliai.

Ingredientai

Tešlai: 

  • 450 g (3 3/4 stiklinės) miltų (1 stiklinė - stiklinė 240 ml.)
  • 350 g sviesto, kambario temperatūros
  • 200 ml šalto vandens
  • 2/3 arb. š. druskos
Pievagrybių įdarui:
  • 350 g pievagrybių
  • 1 vidutinio dydžio svogūno
  • 2 skiltelių česnako
  • druskos, juodųjų pipirų
Raugintų kopūstų įdarui:
  • 250 g raugintų kopūstų
  • 1 vidutinio dydžio svogūno
  • 1/3 arb. š. kmynų sėklų (jeigu kopūstai be jų)
  • druskos, juodųjų pipirų
Kepimui:
  • 1 kiaušinio
  • 1 valg. š. vandens

Recepto paruošimas

1. Pievagrybių įdaras: Svogūną susmulkiname.

2. Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitiname šiek tiek aliejaus, kepiname svogūnus, kol šie suminkštėja.

3. Česnako skilteles susmulkiname ir pakepiname trumpai kartu su svogūnu.

4. Pievagrybius susmulkiname ir sudedame į keptuvę kartu su svogūnais.

5. Kepiname vis pamaišant, kol pievagrybiai suminkštėja, tada sudedame į lėkštę ir paliekame visiškai atvėsti.

6. Raugintų kopūstų įdaras: Keptuvėje įkaitiname pakankamai aliejaus ant vidutinės ugnies, tada pakepiname susmulkintą svogūną, kol šis suminkštėja.

7. Kopūstus sudedame į sietelį ir perplauname šaltu vandeniu, kad nebūtų per daug rūgštūs, po to sudedame į keptuvę ir kepiname vis pamaišant ~10 min.

8. Po to supilame 1 stiklinę vandens ir troškiname ~30-35 min, kol kopūstai suminkštėja ir vanduo išgaruoja. Jeigu reikia papildomai įpilame šiek tiek vandens.

9. Tada kopūstus paliekame visiškai atvėsti.

10. Miltus sumaišome su druska ir persijojame.

11. Visą turimą sviestą padaliname į 4 dalis.

12. ¼ sviesto šakute įmaišome į miltus, tada pamažu supilame vandenį ir vis maišome šakute. Kai nesimaišo minkome rankomis. Masė bus šiek tiek lipni.

13. Ant gerai miltuoto paviršiaus dedame tešlą ir iškočiojame pailgą tešlos lakštą (vis paberiame miltų, kad būtų lengviau kočioti). Ant 2/3 tešlos sudedame mažus minkšto sviesto gabalėlius, tada tešlos kraštus sulenkiame link vidurio, suspaudome lengvai rankomis ir iškočiojame.

14. Tešlos lakštą vis sulenkiame ir vis kočiojame, kol sviestas „įsikočioja“ į tešlą. Viso proceso metu vis beriame miltų ant tešlos, kad lengviau kočiotųsi. Taip dalimis „įkočiojame“ likusį sviestą. Kai kočiosite, matysite, kaip sviestas gražiai sukuria tešlos sluoksnius. Visa esmė yra vis lankstyti tešlą ir kočioti.

15. Po to tešlą susukame į plėvelę ir paliekame šaldytuve 30 min.

16. Orkaitę įkaitiname iki 200 C.

17. Imame maždaug 1/5 tešlos ir ant lengvai miltuoto paviršiaus iškočiojame nelabai storą tešlos lakštą. Naudojant ~15 cm diametro lėkštę išpjauname tešlos apskritimus.

18. Ant vienų tešlos apskritimų vidurio dedame šaukštą pievagrybių, o ant kitų šaukštą troškintų kopūstų. Gerai užspaudžiame pyragėlių kraštus, po to dar kartą juos užspaudžiame šakute.

19. Pyragėlius sudedame ant kepimo popieriaus, aptepame kiaušinio ir aliejaus plakiniu, apibarstome druska ir kepame 20 minučių įkaitintoje orkaitėje.

20. Pyragėliai skanūs ir karšti ir šalti.

Recepto autorius: Lithuanian in the USA

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
26.03.2024 laikas 11:01 Receptai – Patiekalai Jautienos liežuvis su krienų ir majonezo padažu
Besiartinant šventėmis vis dažniau sugrįžtu į lietuvišką virtuvę. Prisiminimai apie Kalėdas padeda prisiminti tai ką gamindavo šioms šventėms mano mama, ką gaminau prieš keletą metų pati. Yra patiekalų kurie ruošiami ne taip ir da...

Skaityti daugiau

25.03.2024 laikas 16:56 Receptai – Patiekalai "Sugaišau 10 minučių, o svečiai liko sužavėti": obuolių desertas arbatai (greitai ir nebrangiai)
Paruošti šį desertą man prireikė tiesiog 10 minučių, o mano svečiai manė, kad tam sugaišau pusę dienos! Nuostabus obuolių desertas, pagamintas iš pačių pigiausių produktų. Labai rekomenduoju visiems jį išbandyti! Dalinuosi receptu...

Skaityti daugiau

22.03.2024 laikas 21:32 Receptai – Patiekalai Stulbinamai skanūs sausainiai su įdaru (nebrangus receptas)
Dievinu naminį kepimą ir dažnai eksperimentuoju virtuvėje! Šiandien siūlau pasigaminti minkštų, skanių ir gražių sausainių.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:09 Kokie vaistiniai augalai palengvina gripo pasekmes?

Šaltyje atsirandantis, o šilumoje pranykstantis kosulys gali pažymėti refleksinę organizmo reakciją į šaltį, aštrius kvapus, dūmus, dulkes. Staiga kosėti žmogus dažnai pradeda, kai suserga virusine infekcija. Tokiu atveju būtina nustatyti kosulį s...

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 17:21 Poltergeistas Grotono ūkyje, Konektikute
Veiksmo vieta - ūkis Grotono mieste, Konektikuto valstijoje, JAV. Ūkyje gyveno pagyvenusi pora, 70 metų ponas Hemstedas ir jo žmona, ramiai ir taikiai gyvenę santuokoje daugiau kaip 30 metų, ir 13 metų sūnėnas Frenkis Gardneris bei jo jaunesnis broli...

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 17:06 Zimbabvės šeima teigia, kad juos persekioja «nematomi goblinai»
Šeima iš Magwegvės (Magwegwe) miesto Bulawayo šiaurėje, Zimbabvėje, yra išsigandusi dėl nepaaiškinamų ir bauginančių reiškinių, vykstančių jų namuose.

Skaityti daugiau