Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2022 » Rugpjūčio » 29

Trapios tešlos pyragėliai su pievagrybiais ir raugintais kopūstais

Trapios tešlos pyragėliai su pievagrybiais ir raugintais kopūstais

Per šventinį laikotarpį dalinausi jau laiko patikrintais ir išbandytais receptais, kuriuos naudoju ruošdama savo šventinį stalą, ar tiesiog gamindama vakarienę. Per šiuos pora mėnesių taip pat išbandžiau ir tobulinau ne vieną naują receptą, kuriais labai nekantrauju pasidalinti su savo blogo sekėjais.

Vienas pirmųjų receptų, kuriuo noriu pasidalinti šiais metais yra mano švenčių atradimas – pyragėliai su grybais ir raugintais kopūstais. Turėkite omenyje, kad tai dviejų rūšių pyragėliai (nemaišome kopūstų su grybais :D). Nors gal ir sumaišius kam nors bus skanu. Šiuos pyragėlius kepiau Kūčioms ir po to dar liko skanauti geroms 4-5 dienoms. Pyragėliai išėjo suuuper skanūs! Ir kuo labiausiai didžiuojuosi, kad tešla iškepė trapi, minkšta, tokia kokią ir įsivaizdavau galvoje. Žinot tą jausmą, kai sugalvoji mintyse, kaip turėtų išeiti patiekalas, ir jį pagaminus iš tiesų taip ir gaunasi?? Žodžiu, labai gardu, visiems rekomenduoju pamėginti išsikepti namuose (ypač jei sėdite karantine ir turite daugiau nei įprasta laisvo laiko).

Skanaus!

Iš nurodytų ingredientų gaunasi ~25 pyragėliai.

Ingredientai

Tešlai: 

  • 450 g (3 3/4 stiklinės) miltų (1 stiklinė - stiklinė 240 ml.)
  • 350 g sviesto, kambario temperatūros
  • 200 ml šalto vandens
  • 2/3 arb. š. druskos
Pievagrybių įdarui:
  • 350 g pievagrybių
  • 1 vidutinio dydžio svogūno
  • 2 skiltelių česnako
  • druskos, juodųjų pipirų
Raugintų kopūstų įdarui:
  • 250 g raugintų kopūstų
  • 1 vidutinio dydžio svogūno
  • 1/3 arb. š. kmynų sėklų (jeigu kopūstai be jų)
  • druskos, juodųjų pipirų
Kepimui:
  • 1 kiaušinio
  • 1 valg. š. vandens

Recepto paruošimas

1. Pievagrybių įdaras: Svogūną susmulkiname.

2. Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitiname šiek tiek aliejaus, kepiname svogūnus, kol šie suminkštėja.

3. Česnako skilteles susmulkiname ir pakepiname trumpai kartu su svogūnu.

4. Pievagrybius susmulkiname ir sudedame į keptuvę kartu su svogūnais.

5. Kepiname vis pamaišant, kol pievagrybiai suminkštėja, tada sudedame į lėkštę ir paliekame visiškai atvėsti.

6. Raugintų kopūstų įdaras: Keptuvėje įkaitiname pakankamai aliejaus ant vidutinės ugnies, tada pakepiname susmulkintą svogūną, kol šis suminkštėja.

7. Kopūstus sudedame į sietelį ir perplauname šaltu vandeniu, kad nebūtų per daug rūgštūs, po to sudedame į keptuvę ir kepiname vis pamaišant ~10 min.

8. Po to supilame 1 stiklinę vandens ir troškiname ~30-35 min, kol kopūstai suminkštėja ir vanduo išgaruoja. Jeigu reikia papildomai įpilame šiek tiek vandens.

9. Tada kopūstus paliekame visiškai atvėsti.

10. Miltus sumaišome su druska ir persijojame.

11. Visą turimą sviestą padaliname į 4 dalis.

12. ¼ sviesto šakute įmaišome į miltus, tada pamažu supilame vandenį ir vis maišome šakute. Kai nesimaišo minkome rankomis. Masė bus šiek tiek lipni.

13. Ant gerai miltuoto paviršiaus dedame tešlą ir iškočiojame pailgą tešlos lakštą (vis paberiame miltų, kad būtų lengviau kočioti). Ant 2/3 tešlos sudedame mažus minkšto sviesto gabalėlius, tada tešlos kraštus sulenkiame link vidurio, suspaudome lengvai rankomis ir iškočiojame.

14. Tešlos lakštą vis sulenkiame ir vis kočiojame, kol sviestas „įsikočioja“ į tešlą. Viso proceso metu vis beriame miltų ant tešlos, kad lengviau kočiotųsi. Taip dalimis „įkočiojame“ likusį sviestą. Kai kočiosite, matysite, kaip sviestas gražiai sukuria tešlos sluoksnius. Visa esmė yra vis lankstyti tešlą ir kočioti.

15. Po to tešlą susukame į plėvelę ir paliekame šaldytuve 30 min.

16. Orkaitę įkaitiname iki 200 C.

17. Imame maždaug 1/5 tešlos ir ant lengvai miltuoto paviršiaus iškočiojame nelabai storą tešlos lakštą. Naudojant ~15 cm diametro lėkštę išpjauname tešlos apskritimus.

18. Ant vienų tešlos apskritimų vidurio dedame šaukštą pievagrybių, o ant kitų šaukštą troškintų kopūstų. Gerai užspaudžiame pyragėlių kraštus, po to dar kartą juos užspaudžiame šakute.

19. Pyragėlius sudedame ant kepimo popieriaus, aptepame kiaušinio ir aliejaus plakiniu, apibarstome druska ir kepame 20 minučių įkaitintoje orkaitėje.

20. Pyragėliai skanūs ir karšti ir šalti.

Recepto autorius: Lithuanian in the USA

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-09-12 laikas 08:28 Receptai Plikytos Tešlos Koldūnai su Mėsa: Nauda, Kalorijos ir Sveikatos Paslaptys
Plikytos tešlos koldūnai su mėsa – skanus ir maistingas patiekalas, kuris gali būti sveikas, jei paruošiamas subalansuotai. Sužinokite apie jų naudą ir kaip išvengti ligų! Šiame straipsnyje atsakysime į šiuos klausimus, remdamiesi...

Skaityti daugiau

2025-09-12 laikas 08:06 Receptai Vištienos Sultinys: Gydantis Eliksyras, Kuris Stiprina Imunitetą ir Atkuria Jėgas – Pilnas Vadovas su Receptu
Natūralus vištienos sultinys: nauda imunitetui, kalorijos 15 kcal/puodelis, receptas be praradimų. Pilnavertis patiekalas be ligų rizikos. Šiame išplėstame straipsnyje, remdamiesi naujausiais 2025 m. tyrimais ir tarptautiniais rec...

Skaityti daugiau

2025-09-12 laikas 07:42 Receptai Varškės apkepas: nauda sveikatai, maistinės medžiagos ir pilnaviduriai receptai
Varškės apkepas – skanus ir maistingas patiekalas, turtingas baltymais, kalciu ir vitaminais. Sužinokite, kaip jį paruošti sveikai ir išvengti ligų! Šiltas, kvapnus ir nostalgiškas – sužinokite, kodėl varškės apkepas yra ne tik sk...

Skaityti daugiau

2025-09-17 laikas 07:38 Savigynos kontroversija Prancūzijoje: 50-metis vyras gali būti apkaltintas pasikėsinimu nužudyti, nes peiliu dūrė į jo namus įsibrovusį vyrą
Prancūzas, kurį užklupo penki plėšikai, gali būti apkaltintas pasikėsinimu nužudyti, nes gynėsi savo namuose. Gintis ir saugoti savo turtą NEGALIMA, liksi KALTAS.

Skaityti daugiau

2025-09-17 laikas 07:27 Poligamija, savižudybė ir žmogžudystė: 31 metų nėščia prancūzė buvo sumušta iki mirties savo senegaliečio vyro ir jo antrosios žmonos
Ši žmogžudystė turi daugybę beprotiškų aspektų: ekstremalus islamizmas, religinis kontrolė, savižudybė, šeimos iširimas ir žiaurus nėščios moters nužudymas. Senegalietis ir jo „antroji“ žmona Orleane teisiami už „pirmosios“ žmonos, 31 metų prancūzės,...

Skaityti daugiau

2025-09-17 laikas 07:19 Šveicarija: Afrikos migrantas per 13 mėnesių padarė net 46 nusikaltimus, traukiniuose rodė savo varpą, vagiliavo keliuose miestuose
Afrikos migrantas iš Eritrėjos per trumpą laiką padarė neįtikėtiną skaičių nusikaltimų – per 13 mėnesių Šveicarijoje jis padarė mažiausiai 46 nusikaltimus. Nusikaltimų skaičius ir įvairovė yra šokiruojanti: vyras nuolat rodė savo varpą moterims trauk...

Skaityti daugiau

2025-09-16 laikas 08:11 Perlinės kruopos: nauda sveikatai, receptai ir viskas, ką reikia žinoti
Šiame straipsnyje detaliai aptarsime kiekvieną naudą, patarimus, galimą žalą, kaip organizmas įsisavina šias kruopas, ką jos gydo, ir pateiksime naujus receptus bei pavyzdžius iš viso pasaulio. Jei ieškote natūralaus būdo pagerinti savijautą, perlinė...

Skaityti daugiau

2025-09-16 laikas 07:55 Kaip Išbalinti Baltas Kojines: Paprasti ir Efektyvūs Būdai Namuose?

Šiame straipsnyje atskleisime, kaip paprastomis namų priemonėmis galite grąžinti kojinėms jų pradinį baltumą. Vandenilio peroksidas, soda, citrinų sultys ir net indų plovimo gelis – tai tik keletas ingredientų, kurie padės jums pasiekti stul...

Skaityti daugiau