Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2024 » Gruodžio » 12

Purus obuolių pyragas: klasikinis receptas su meile

Obuolių pyragas – tai ne tik tradicinis desertas, bet ir emocinis ryšys su praeitimi. Šis pyragas, išsiskiriantis savo aromatu ir skoniu, neabejotinai sušildys širdis ir suteiks jaukumo bet kuriame stalo pasisėdėjime. Su šiuo receptu galėsite pasigaminti ne tik skanų, bet ir gražiai atrodantį obuolių pyragą, kuris taps puikiu akcentu tiek kasdieniam, tiek šventiniam stalui.

Purus obuolių pyragas: klasikinis desertas su šiuolaikiniu posūkiu

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Miltai: Vietoj kvietinių miltų galite naudoti speltos arba viso grūdo miltus, tačiau tai gali šiek tiek pakeisti pyrago tekstūrą.
  • Sviestas: Galite naudoti augalinį margariną arba kokosų aliejų, jei norite pieno produktų neturinčio varianto.
  • Cukrus: Baltąjį cukrų galima pakeisti ruduoju cukrumi arba kokosų cukrumi, suteikiant pyragui karamelinį poskonį.
  • Obuoliai: Eksperimentuokite su skirtingomis obuolių rūšimis. Pavyzdžiui, pridėkite šiek tiek „Honeycrisp“ obuolių, kad pyragas būtų saldesnis ir sultingesnis.

Patiekalo gaminimo patarimai

  • Obuolių pasirinkimas: Rinkitės rūgštesnius obuolius, tokius kaip 'Antaniniai' ar 'Granny Smith', nes jie kepant išlaiko formą ir suteikia pyragui subalansuotą skonį.
  • Tešlos paruošimas: Svarbu, kad sviestas būtų šaltas, o tešlą suminkius, leiskite jai pailsėti šaldytuve – tai užtikrins trapumą.
  • Kepimo metu: Kad pyrago pagrindas neiškiltų, prieš kepant jį galima uždengti kepimo popieriumi ir užberti sausų pupelių ar ryžių.
  • Patiekimas: Obuolių pyragas skaniausias šiltas, tačiau jį galima patiekti ir su šaltu vaniliniu ledais ar plakta grietinėle.

Kalorijos

  • Bendras kalorijų kiekis: apie 3200 kcal
  • Kalorijos vienoje porcijoje (1/8 pyrago): apie 400 kcal

Ingredientai

  • Miltai: 215 g
  • Šaltas vanduo: 6 šaukštai
  • Cukrus: 1 šaukštas
  • Šaltas sviestas: 140 g
  • Druska: žiupsnelis
  • Obuolienė arba paruošti obuoliai: apie 500 g
  • Cinamonas: pagal skonį

Recepto paruošimas

  1. Tešlos paruošimas: Miltus sumaišykite su cukrumi ir druska.
  2. Įdėkite supjaustytą šaltą sviestą ir trinkite pirštais arba naudokite virtuvinį kombainą, kol masė primins stambius trupinius.
  3. Palaipsniui pilkite šaltą vandenį ir minkykite, kol tešla susijungs į vientisą masę.
  4. Tešlą padalykite į dvi dalis: didesnę (apie 300 g) ir mažesnę (apie 100 g).
  5. Abi dalis suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 30 minučių.
  6. Pagrindo kepimas: Įkaitinkite orkaitę iki 180°C.
  7. Iškočiokite didesnę tešlos dalį ir ja išklokite 20 cm skersmens kepimo formos dugną bei sieneles, palikdami aukštesnius kraštus.
  8. Kad tešla kepant neiškiltų, uždenkite ją kepimo popieriumi ir užberkite sausų pupelių ar ryžių.
  9. Kepkite apie 20 minučių, kol kraštai taps auksinės spalvos.
  10. Įdaro paruošimas ir kepimas: Išimkite kepimo formą iš orkaitės ir nuimkite pupeles bei kepimo popierių.
  11. Ant iškepusio pagrindo tolygiai paskirstykite obuolienę arba paruoštus obuolius.
  12. Pabarstykite cinamonu pagal skonį.
  13. Iškočiokite mažesnę tešlos dalį ir supjaustykite ją juostelėmis.
  14. Išdėliokite juosteles ant obuolių įdaro, suformuodami groteles.
  15. Kepkite pyragą dar 30–35 minutes, kol viršus taps auksinės spalvos.
  16. Patiekimas: Išimkite pyragą iš orkaitės ir leiskite šiek tiek atvėsti. Patiekite šiltą arba atvėsusį.

Šis obuolių pyragas – tai ne tik skanėstas, bet ir puikus būdas sugrąžinti prisiminimus apie vaikystę. Pasimėgaukite juo su šeima ir draugais, ir leiskite, kad šis desertas pripildytų jūsų namus šilumos ir jaukumo!

Dar vienas receptas: Kiaušiniai-2vnt; Cukrus-60g; Šaukštelis druskos; Vanilinas (vanilė) ant šaukštelio galiuko; Sviestas-30g; Pienas-100g; Miltai-70g; Kepimo milteliai-1 šaukštelis; Sultis-1/2 citrinos; Obuoliai-900g.

Šiuolaikinė virtuvė vis labiau propaguoja sveikesnes alternatyvas tradiciniams desertams. Daugiau žmonių renkasi naudoti natūralius ir ekologiškus ingredientus, pavyzdžiui, kokosų cukrų ar viso grūdo miltus, kad pagerintų maistinę vertę. Be to, populiarėja ir alternatyvūs pyragų receptai, kuriuose obuolius papildomai aromatizuoja žolelės, pavyzdžiui, rozmarinas arba šalavijas.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Už pateiktą lankytojo į autoriaus nuomonę, paranormal.lt neatsako. Rašo: https://paranormal.lt

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

avatar
0
1 Paranormal • 08:54, 2024-12-12
Ar jau išbandėte šį nuostabų obuolių pyragą? Pasidalinkite savo versijomis ir patarimais! Kviečiame jus pasidalinti mielais prisiminimais, susijusiais su šiuo skanėstu – laukiu jūsų nuotraukų ir istorijų!
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-08-31 laikas 10:52 Receptai Šaltalankių Uogienė: Nauda, Receptas ir Sveikatos Aspektai

Šaltalankių uogienė – sveikas desertas, turtingas vitaminu C ir antioksidantais. Sužinokite, kaip paruošti skanią uogienę ir stiprinti sveikatą! Šiame straipsnyje aptarsime šaltalankių uogienės naudą sveikatai, jos kalori...

Skaityti daugiau

2025-08-31 laikas 10:24 Receptai Slyvų Uogienė su Vanilės Ankštimis: Nauda, Receptas ir Sveikatos Aspektai
Slyvų uogienė su vanilės ankštimis – skanus ir maistingas desertas, turtingas skaidulomis ir antioksidantais. Sužinokite, kaip paruošti sveiką uogienę ir išvengti ligų! Šiame straipsnyje aptarsime slyvų uogienės naudą sveikatai, j...

Skaityti daugiau

2025-08-31 laikas 09:57 Receptai Obuolių ir Moliūgų Uogienė: Skonis, Nauda ir Sveikatos Paslaptys

Obuolių ir moliūgų uogienė – sveikas rudens skanėstas! Sužinokite jos naudą, kalorijas, kaip išvengti ligų ir paruošti tobulą receptą. Šiame straipsnyje atskleisime, kokia šios uogienės nauda, kaip organizmas įsisavina jo...

Skaityti daugiau

2025-09-01 laikas 11:50 Siauralapio Gauromečio Arbata: Gamtos Lobis Jūsų Sveikatai ir Lieknėjimui
Siauralapio gauromečio (kiprejo) arbata – natūralus gėrimas, padedantis numesti svorio, valyti organizmą ir raminti nervus. Sužinokite, kaip vartoti, kokia nauda ir galimi pavojai! Šiame išsamiame straipsnyje atskleisime visas siauralapio gauromečio ...

Skaityti daugiau

2025-09-01 laikas 10:19 Jonažolių Arbata: Gamtos Dovana Jūsų Sveikatai ir Lieknėjimui
Jonažolių arbata – natūralus gėrimas, padedantis mažinti depresiją, gerinti virškinimą, detoksikuoti organizmą ir skatinti svorio metimą. Sužinokite, kaip ją vartoti, kokia nauda ir galimi pavojai! Šiame išsamiame straipsnyje atskleisime visas jonažo...

Skaityti daugiau

2025-08-31 laikas 08:25 Svogūnai: Stebuklinga Nauda Sveikatai, Liaudies Receptai ir Galimos Žalos
Svogūnai – gamtos vaistas: nauda nuo kosulio iki širdies apsaugos, liaudies receptai, žalos ir įsisavinimas. Atraskite natūralią sveikatą! Šiame straipsnyje mes gilinsimės į svogūnų naudą, liaudies medicinos receptus, galimas žalas ir tai, kaip organ...

Skaityti daugiau

2025-08-30 laikas 20:56 Cukinijos Nauda Sveikatai: Vitaminai, Mineralai ir Gydomosios Savybės
Šiame straipsnyje mes gilinsimės į kiekvieną cukinijų naudą, paaiškinsime, kaip organizmas jas įsisavina įvairiais būdais, ką jos gydo, pridėsime naujų pavyzdžių iš užsienio šaltinių ir netgi aptarsime galimas žalas. Jei ieškote būdų pagerinti virški...

Skaityti daugiau

2025-08-30 laikas 20:14 Ar Tai Ateivių Technologija? Naujausi Moksliniai Paaiškinimai
3I/ATLAS: kometa ar ateivių zondas? Avi Loeb spekuliuoja apie neįprastą sudėtį. Sužinok naujausius mokslinius atradimus! Šiame straipsnyje, atnaujintame pagal naujausius mokslinius duomenis ir papildytame emocingu pasakojimu, tyrinėjame 3I/ATLAS pasl...

Skaityti daugiau