Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2024 » Gruodžio » 12

Purus obuolių pyragas: klasikinis receptas su meile

Obuolių pyragas – tai ne tik tradicinis desertas, bet ir emocinis ryšys su praeitimi. Šis pyragas, išsiskiriantis savo aromatu ir skoniu, neabejotinai sušildys širdis ir suteiks jaukumo bet kuriame stalo pasisėdėjime. Su šiuo receptu galėsite pasigaminti ne tik skanų, bet ir gražiai atrodantį obuolių pyragą, kuris taps puikiu akcentu tiek kasdieniam, tiek šventiniam stalui.

Purus obuolių pyragas: klasikinis desertas su šiuolaikiniu posūkiu

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Miltai: Vietoj kvietinių miltų galite naudoti speltos arba viso grūdo miltus, tačiau tai gali šiek tiek pakeisti pyrago tekstūrą.
  • Sviestas: Galite naudoti augalinį margariną arba kokosų aliejų, jei norite pieno produktų neturinčio varianto.
  • Cukrus: Baltąjį cukrų galima pakeisti ruduoju cukrumi arba kokosų cukrumi, suteikiant pyragui karamelinį poskonį.
  • Obuoliai: Eksperimentuokite su skirtingomis obuolių rūšimis. Pavyzdžiui, pridėkite šiek tiek „Honeycrisp“ obuolių, kad pyragas būtų saldesnis ir sultingesnis.

Patiekalo gaminimo patarimai

  • Obuolių pasirinkimas: Rinkitės rūgštesnius obuolius, tokius kaip 'Antaniniai' ar 'Granny Smith', nes jie kepant išlaiko formą ir suteikia pyragui subalansuotą skonį.
  • Tešlos paruošimas: Svarbu, kad sviestas būtų šaltas, o tešlą suminkius, leiskite jai pailsėti šaldytuve – tai užtikrins trapumą.
  • Kepimo metu: Kad pyrago pagrindas neiškiltų, prieš kepant jį galima uždengti kepimo popieriumi ir užberti sausų pupelių ar ryžių.
  • Patiekimas: Obuolių pyragas skaniausias šiltas, tačiau jį galima patiekti ir su šaltu vaniliniu ledais ar plakta grietinėle.

Kalorijos

  • Bendras kalorijų kiekis: apie 3200 kcal
  • Kalorijos vienoje porcijoje (1/8 pyrago): apie 400 kcal

Ingredientai

  • Miltai: 215 g
  • Šaltas vanduo: 6 šaukštai
  • Cukrus: 1 šaukštas
  • Šaltas sviestas: 140 g
  • Druska: žiupsnelis
  • Obuolienė arba paruošti obuoliai: apie 500 g
  • Cinamonas: pagal skonį

Recepto paruošimas

  1. Tešlos paruošimas: Miltus sumaišykite su cukrumi ir druska.
  2. Įdėkite supjaustytą šaltą sviestą ir trinkite pirštais arba naudokite virtuvinį kombainą, kol masė primins stambius trupinius.
  3. Palaipsniui pilkite šaltą vandenį ir minkykite, kol tešla susijungs į vientisą masę.
  4. Tešlą padalykite į dvi dalis: didesnę (apie 300 g) ir mažesnę (apie 100 g).
  5. Abi dalis suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 30 minučių.
  6. Pagrindo kepimas: Įkaitinkite orkaitę iki 180°C.
  7. Iškočiokite didesnę tešlos dalį ir ja išklokite 20 cm skersmens kepimo formos dugną bei sieneles, palikdami aukštesnius kraštus.
  8. Kad tešla kepant neiškiltų, uždenkite ją kepimo popieriumi ir užberkite sausų pupelių ar ryžių.
  9. Kepkite apie 20 minučių, kol kraštai taps auksinės spalvos.
  10. Įdaro paruošimas ir kepimas: Išimkite kepimo formą iš orkaitės ir nuimkite pupeles bei kepimo popierių.
  11. Ant iškepusio pagrindo tolygiai paskirstykite obuolienę arba paruoštus obuolius.
  12. Pabarstykite cinamonu pagal skonį.
  13. Iškočiokite mažesnę tešlos dalį ir supjaustykite ją juostelėmis.
  14. Išdėliokite juosteles ant obuolių įdaro, suformuodami groteles.
  15. Kepkite pyragą dar 30–35 minutes, kol viršus taps auksinės spalvos.
  16. Patiekimas: Išimkite pyragą iš orkaitės ir leiskite šiek tiek atvėsti. Patiekite šiltą arba atvėsusį.

Šis obuolių pyragas – tai ne tik skanėstas, bet ir puikus būdas sugrąžinti prisiminimus apie vaikystę. Pasimėgaukite juo su šeima ir draugais, ir leiskite, kad šis desertas pripildytų jūsų namus šilumos ir jaukumo!

Dar vienas receptas: Kiaušiniai-2vnt; Cukrus-60g; Šaukštelis druskos; Vanilinas (vanilė) ant šaukštelio galiuko; Sviestas-30g; Pienas-100g; Miltai-70g; Kepimo milteliai-1 šaukštelis; Sultis-1/2 citrinos; Obuoliai-900g.

Šiuolaikinė virtuvė vis labiau propaguoja sveikesnes alternatyvas tradiciniams desertams. Daugiau žmonių renkasi naudoti natūralius ir ekologiškus ingredientus, pavyzdžiui, kokosų cukrų ar viso grūdo miltus, kad pagerintų maistinę vertę. Be to, populiarėja ir alternatyvūs pyragų receptai, kuriuose obuolius papildomai aromatizuoja žolelės, pavyzdžiui, rozmarinas arba šalavijas.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Už pateiktą lankytojo į autoriaus nuomonę, paranormal.lt neatsako. Rašo: https://paranormal.lt

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

avatar
0
1 Paranormal • 08:54, 2024-12-12
Ar jau išbandėte šį nuostabų obuolių pyragą? Pasidalinkite savo versijomis ir patarimais! Kviečiame jus pasidalinti mielais prisiminimais, susijusiais su šiuo skanėstu – laukiu jūsų nuotraukų ir istorijų!
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-12-07 laikas 23:05 Receptai Citrininis varškės keksas su manais: receptas, kalorijos ir maistinė nauda

Citrininis varškės keksas su manais – drėgnas ir purūs desertas vos per 180 kcal porcijoje. Sužinokite maistinę vertę, kaip sumažinti cukrų ir kalorijas bei iškepti idealiai!

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 15:48 Receptai Grietininis pyragas su soda – purus, drėgnas ir labai paprastas receptas dideliam stalui

Klasikinis lietuviškas grietininis pyragas su soda iš 1 litro grietinės – purus, drėgnas, pigus ir labai paprastas. Tobulas dideliam stalui, svečiams ar kelionėms. Su tiksliomis kalorijomis, maistine verte ir sveikesnėmis...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 15:34 Receptai Varškės pyragas su karamele ir riešutais – klasikinis lietuviškas desertas, kurio norėsis dar ir dar

Varškės pyragas su karamele ir riešutais – lietuviška klasika! Trapus pagrindas, purus įdaras ir sodri karamelė. Receptas + kalorijos, maistinė vertė ir kaip padaryti sveikesnį. Tobulas desertas šventėms ir kasdienai.

...

Skaityti daugiau

2025-12-11 laikas 17:40 Druskos mįslė: Kodėl mažo natrio kiekio dieta gali pakenkti jūsų sveikatai

Druskos ribojimas – mitas? Naujausi tyrimai rodo J formos ryšį: per mažas natrio kenkia širdžiai, hormonams ir energijai. Rinkitės nerafinuotą druską, atsižvelgdami į aktyvumą, klimatą ir genetiką. Patarimai subalansuotai mitybai, remiantis ...

Skaityti daugiau

2025-12-11 laikas 15:35 Namų valymo priemonė nuo kalkių ir riebalų: paprastas receptas

Šiame straipsnyje sužinosite, kaip namų sąlygomis pasigaminti galingą valymo priemonę iš paprastų ingredientų: muilo, sodos ir amoniako. Ji efektyviai pašalina kalkes, riebalus, rūdis ir nešvarumus nuo klozeto, vonios ir kitų paviršių. Pridėti pa...

Skaityti daugiau

2025-12-11 laikas 10:22 Gruodžio 11 d. horoskopas visiems 12 zodiako ženklų 2025
Šiandienos dangus: Merkurijus pereina į Šaulį (apie 23:40 LT), atnešdamas optimizmą ir plačias idėjas. Ryte Merkurijus trigonas Neptūnui stiprina intuiciją ir kūrybiškumą, o vakare Mėnulio kvadratūra su Venera gali sukelti emocinių trūkčiojimų santyk...

Skaityti daugiau

2025-12-10 laikas 11:18 Kaip skyrybos keičia vyrus: stipresnis, atsargesnis ar vienišas?
Skyrybos vyrams – stiprus emocinis smūgis, kuris dažnai paverčia juos atsargesniais, analitiškesniais ir net pasirengusiais sąmoningai rinktis vienatvę. Sužinokite, kodėl vyrai po išdavystės ir skyrybų retai nešiojasi neapykantą buvusiajai, tampa žym...

Skaityti daugiau

2025-12-10 laikas 10:04 Kalėdinis kaktusas: priežiūra namuose ir žydėjimo paslaptys
Kalėdinis kaktusas (Schlumbergera truncata) – populiarus kalėdinis kambarinis augalas, žydintis būtent žiemos švenčių metu. Sužinokite visas priežiūros taisykles: tinkamą laistymą, šviesos ir tamsos režimą, kaip priversti žydėti tiksliai per Kalėdas,...

Skaityti daugiau