Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai » 2024 » Gruodžio » 12

Purus obuolių pyragas: klasikinis receptas su meile

Obuolių pyragas – tai ne tik tradicinis desertas, bet ir emocinis ryšys su praeitimi. Šis pyragas, išsiskiriantis savo aromatu ir skoniu, neabejotinai sušildys širdis ir suteiks jaukumo bet kuriame stalo pasisėdėjime. Su šiuo receptu galėsite pasigaminti ne tik skanų, bet ir gražiai atrodantį obuolių pyragą, kuris taps puikiu akcentu tiek kasdieniam, tiek šventiniam stalui.

Purus obuolių pyragas: klasikinis desertas su šiuolaikiniu posūkiu

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Miltai: Vietoj kvietinių miltų galite naudoti speltos arba viso grūdo miltus, tačiau tai gali šiek tiek pakeisti pyrago tekstūrą.
  • Sviestas: Galite naudoti augalinį margariną arba kokosų aliejų, jei norite pieno produktų neturinčio varianto.
  • Cukrus: Baltąjį cukrų galima pakeisti ruduoju cukrumi arba kokosų cukrumi, suteikiant pyragui karamelinį poskonį.
  • Obuoliai: Eksperimentuokite su skirtingomis obuolių rūšimis. Pavyzdžiui, pridėkite šiek tiek „Honeycrisp“ obuolių, kad pyragas būtų saldesnis ir sultingesnis.

Patiekalo gaminimo patarimai

  • Obuolių pasirinkimas: Rinkitės rūgštesnius obuolius, tokius kaip 'Antaniniai' ar 'Granny Smith', nes jie kepant išlaiko formą ir suteikia pyragui subalansuotą skonį.
  • Tešlos paruošimas: Svarbu, kad sviestas būtų šaltas, o tešlą suminkius, leiskite jai pailsėti šaldytuve – tai užtikrins trapumą.
  • Kepimo metu: Kad pyrago pagrindas neiškiltų, prieš kepant jį galima uždengti kepimo popieriumi ir užberti sausų pupelių ar ryžių.
  • Patiekimas: Obuolių pyragas skaniausias šiltas, tačiau jį galima patiekti ir su šaltu vaniliniu ledais ar plakta grietinėle.

Kalorijos

  • Bendras kalorijų kiekis: apie 3200 kcal
  • Kalorijos vienoje porcijoje (1/8 pyrago): apie 400 kcal

Ingredientai

  • Miltai: 215 g
  • Šaltas vanduo: 6 šaukštai
  • Cukrus: 1 šaukštas
  • Šaltas sviestas: 140 g
  • Druska: žiupsnelis
  • Obuolienė arba paruošti obuoliai: apie 500 g
  • Cinamonas: pagal skonį

Recepto paruošimas

  1. Tešlos paruošimas: Miltus sumaišykite su cukrumi ir druska.
  2. Įdėkite supjaustytą šaltą sviestą ir trinkite pirštais arba naudokite virtuvinį kombainą, kol masė primins stambius trupinius.
  3. Palaipsniui pilkite šaltą vandenį ir minkykite, kol tešla susijungs į vientisą masę.
  4. Tešlą padalykite į dvi dalis: didesnę (apie 300 g) ir mažesnę (apie 100 g).
  5. Abi dalis suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 30 minučių.
  6. Pagrindo kepimas: Įkaitinkite orkaitę iki 180°C.
  7. Iškočiokite didesnę tešlos dalį ir ja išklokite 20 cm skersmens kepimo formos dugną bei sieneles, palikdami aukštesnius kraštus.
  8. Kad tešla kepant neiškiltų, uždenkite ją kepimo popieriumi ir užberkite sausų pupelių ar ryžių.
  9. Kepkite apie 20 minučių, kol kraštai taps auksinės spalvos.
  10. Įdaro paruošimas ir kepimas: Išimkite kepimo formą iš orkaitės ir nuimkite pupeles bei kepimo popierių.
  11. Ant iškepusio pagrindo tolygiai paskirstykite obuolienę arba paruoštus obuolius.
  12. Pabarstykite cinamonu pagal skonį.
  13. Iškočiokite mažesnę tešlos dalį ir supjaustykite ją juostelėmis.
  14. Išdėliokite juosteles ant obuolių įdaro, suformuodami groteles.
  15. Kepkite pyragą dar 30–35 minutes, kol viršus taps auksinės spalvos.
  16. Patiekimas: Išimkite pyragą iš orkaitės ir leiskite šiek tiek atvėsti. Patiekite šiltą arba atvėsusį.

Šis obuolių pyragas – tai ne tik skanėstas, bet ir puikus būdas sugrąžinti prisiminimus apie vaikystę. Pasimėgaukite juo su šeima ir draugais, ir leiskite, kad šis desertas pripildytų jūsų namus šilumos ir jaukumo!

Dar vienas receptas: Kiaušiniai-2vnt; Cukrus-60g; Šaukštelis druskos; Vanilinas (vanilė) ant šaukštelio galiuko; Sviestas-30g; Pienas-100g; Miltai-70g; Kepimo milteliai-1 šaukštelis; Sultis-1/2 citrinos; Obuoliai-900g.

Šiuolaikinė virtuvė vis labiau propaguoja sveikesnes alternatyvas tradiciniams desertams. Daugiau žmonių renkasi naudoti natūralius ir ekologiškus ingredientus, pavyzdžiui, kokosų cukrų ar viso grūdo miltus, kad pagerintų maistinę vertę. Be to, populiarėja ir alternatyvūs pyragų receptai, kuriuose obuolius papildomai aromatizuoja žolelės, pavyzdžiui, rozmarinas arba šalavijas.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Už pateiktą lankytojo į autoriaus nuomonę, paranormal.lt neatsako. Rašo: https://paranormal.lt

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

avatar
0
1 Paranormal • 08:54, 12.12.2024
Ar jau išbandėte šį nuostabų obuolių pyragą? Pasidalinkite savo versijomis ir patarimais! Kviečiame jus pasidalinti mielais prisiminimais, susijusiais su šiuo skanėstu – laukiu jūsų nuotraukų ir istorijų!
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
17.12.2024 laikas 17:45 Receptai Mieliniai blynai: lengvas ir skanus receptas jūsų pusryčiams
Mieliniai blynai – tai ne tik gardus patiekalas, bet ir puikus būdas prasidėti dienai. Šis receptas yra paprastas, greitas ir reikalauja ingredientų, kuriuos tikriausiai jau turite savo virtuvėje. Pasigaminkite šiuos blynus ir mėg...

Skaityti daugiau

16.12.2024 laikas 12:58 Receptai Purūs varškės blynai: greitas ir skanus receptas

Varškės blynai – tai ne tik skanus, bet ir maistingas pasirinkimas pusryčiams ar užkandžiams. Jų purumas ir lengvas paruošimas daro juos puikiu pasirinkimu visiems, ieškantiems greito ir skanaus sprendimo. Šiame straipsny...

Skaityti daugiau

16.12.2024 laikas 10:05 Receptai Skanūs virtinukai su bulvėmis ir šonine – paprastas receptas
Virtinukai su bulvėmis ir šonine – tai tradicinis patiekalas, mėgstamas ne tik Lietuvoje, bet ir kitose šalyse. Šis receptas suteikia galimybę sukurti skanų ir sotų patiekalą, kurį lengva paruošti tiek kasdieniam, tiek šventiniam ...

Skaityti daugiau

18.12.2024 laikas 09:52 Rauginti kopūstai: nauda, vartojimo rekomendacijos ir atsargumo priemonės
Rauginti kopūstai – tai ne tik tradicinis patiekalas, bet ir vertingas maisto produktas, siejamas su daugybe sveikatos privalumų. Juose gausu probiotikų, vitaminų ir mineralų, kurie padeda stiprinti imunitetą ir gerina virškinimą. Tačiau, kaip ir bet...

Skaityti daugiau

17.12.2024 laikas 17:54 Peilių tikrinimo sezonas? Vokietijos policija kalėdinėje mugėje iš pagyvenusios moters konfiskavo kišeninį peiliuką

Vokietijoje kalėdinės mugės, kadaise laikytos saugiomis šventinėmis vietomis, dabar susiduria su vis didesniu saugumo iššūkiu. Dėl didėjančio nusikalstamumo, dažnai siejamo su masine imigracija, policija yra priversta imtis griežtų priemonių, įska...

Skaityti daugiau

17.12.2024 laikas 16:08 Atpalaiduojantis Jūros Bangų Garsas Miegui, Meditacijai, Poilsiui
Atpalaiduojantis Jūros Bangų Garsas Miegui, Meditacijai, Poilsiui. Nuostabus Debesų Grožis. Girdimas Paplūdimio Akmenukų Garsai, Kai Bangos Paliečia Juos! Gražūs Akmenuoto paplūdimio Vaizdai.

Skaityti daugiau

17.12.2024 laikas 12:26 Balinis ajeras: turtinga istorija ir gydomosios savybės
Balinis ajeras, dar žinomas kaip Acorus calamus, yra ne tik gražus augalas, bet ir turtingas sveikatos naudingų savybių šaltinis. Jo istorija siekia šimtmečius, o įvairūs kultūriniai kontekstai atskleidžia, kaip šis augalas buvo vertinamas tiek medic...

Skaityti daugiau

17.12.2024 laikas 10:41 Sūnus nori būsto: kaip teisingai reaguoti tėvams?
Šeimos santykiai gali tapti sudėtingi, kai vaikai pasiekia suaugusiųjų amžių. Auginant Karolį, stengėmės suteikti jam viską, ko tik galėjome, tačiau kai jis pareiškė norą gyventi atskirai, pasirodė, kad tai reiškia ne tik savarankiškumą, bet ir didel...

Skaityti daugiau