- 12.12.2024
- 0.0 Reitingas
- 145 Peržiūrų
- 1 komentaras
Obuolių pyragas – tai ne tik tradicinis desertas, bet ir emocinis ryšys su praeitimi. Šis pyragas, išsiskiriantis savo aromatu ir skoniu, neabejotinai sušildys širdis ir suteiks jaukumo bet kuriame stalo pasisėdėjime. Su šiuo receptu galėsite pasigaminti ne tik skanų, bet ir gražiai atrodantį obuolių pyragą, kuris taps puikiu akcentu tiek kasdieniam, tiek šventiniam stalui.
Galimos ingredientų alternatyvos
- Miltai: Vietoj kvietinių miltų galite naudoti speltos arba viso grūdo miltus, tačiau tai gali šiek tiek pakeisti pyrago tekstūrą.
- Sviestas: Galite naudoti augalinį margariną arba kokosų aliejų, jei norite pieno produktų neturinčio varianto.
- Cukrus: Baltąjį cukrų galima pakeisti ruduoju cukrumi arba kokosų cukrumi, suteikiant pyragui karamelinį poskonį.
- Obuoliai: Eksperimentuokite su skirtingomis obuolių rūšimis. Pavyzdžiui, pridėkite šiek tiek „Honeycrisp“ obuolių, kad pyragas būtų saldesnis ir sultingesnis.
Patiekalo gaminimo patarimai
- Obuolių pasirinkimas: Rinkitės rūgštesnius obuolius, tokius kaip 'Antaniniai' ar 'Granny Smith', nes jie kepant išlaiko formą ir suteikia pyragui subalansuotą skonį.
- Tešlos paruošimas: Svarbu, kad sviestas būtų šaltas, o tešlą suminkius, leiskite jai pailsėti šaldytuve – tai užtikrins trapumą.
- Kepimo metu: Kad pyrago pagrindas neiškiltų, prieš kepant jį galima uždengti kepimo popieriumi ir užberti sausų pupelių ar ryžių.
- Patiekimas: Obuolių pyragas skaniausias šiltas, tačiau jį galima patiekti ir su šaltu vaniliniu ledais ar plakta grietinėle.
Kalorijos
- Bendras kalorijų kiekis: apie 3200 kcal
- Kalorijos vienoje porcijoje (1/8 pyrago): apie 400 kcal
Ingredientai
- Miltai: 215 g
- Šaltas vanduo: 6 šaukštai
- Cukrus: 1 šaukštas
- Šaltas sviestas: 140 g
- Druska: žiupsnelis
- Obuolienė arba paruošti obuoliai: apie 500 g
- Cinamonas: pagal skonį
Recepto paruošimas
- Tešlos paruošimas: Miltus sumaišykite su cukrumi ir druska.
- Įdėkite supjaustytą šaltą sviestą ir trinkite pirštais arba naudokite virtuvinį kombainą, kol masė primins stambius trupinius.
- Palaipsniui pilkite šaltą vandenį ir minkykite, kol tešla susijungs į vientisą masę.
- Tešlą padalykite į dvi dalis: didesnę (apie 300 g) ir mažesnę (apie 100 g).
- Abi dalis suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 30 minučių.
- Pagrindo kepimas: Įkaitinkite orkaitę iki 180°C.
- Iškočiokite didesnę tešlos dalį ir ja išklokite 20 cm skersmens kepimo formos dugną bei sieneles, palikdami aukštesnius kraštus.
- Kad tešla kepant neiškiltų, uždenkite ją kepimo popieriumi ir užberkite sausų pupelių ar ryžių.
- Kepkite apie 20 minučių, kol kraštai taps auksinės spalvos.
- Įdaro paruošimas ir kepimas: Išimkite kepimo formą iš orkaitės ir nuimkite pupeles bei kepimo popierių.
- Ant iškepusio pagrindo tolygiai paskirstykite obuolienę arba paruoštus obuolius.
- Pabarstykite cinamonu pagal skonį.
- Iškočiokite mažesnę tešlos dalį ir supjaustykite ją juostelėmis.
- Išdėliokite juosteles ant obuolių įdaro, suformuodami groteles.
- Kepkite pyragą dar 30–35 minutes, kol viršus taps auksinės spalvos.
- Patiekimas: Išimkite pyragą iš orkaitės ir leiskite šiek tiek atvėsti. Patiekite šiltą arba atvėsusį.
Šis obuolių pyragas – tai ne tik skanėstas, bet ir puikus būdas sugrąžinti prisiminimus apie vaikystę. Pasimėgaukite juo su šeima ir draugais, ir leiskite, kad šis desertas pripildytų jūsų namus šilumos ir jaukumo!
Dar vienas receptas: Kiaušiniai-2vnt; Cukrus-60g; Šaukštelis druskos; Vanilinas (vanilė) ant šaukštelio galiuko; Sviestas-30g; Pienas-100g; Miltai-70g; Kepimo milteliai-1 šaukštelis; Sultis-1/2 citrinos; Obuoliai-900g.
Šiuolaikinė virtuvė vis labiau propaguoja sveikesnes alternatyvas tradiciniams desertams. Daugiau žmonių renkasi naudoti natūralius ir ekologiškus ingredientus, pavyzdžiui, kokosų cukrų ar viso grūdo miltus, kad pagerintų maistinę vertę. Be to, populiarėja ir alternatyvūs pyragų receptai, kuriuose obuolius papildomai aromatizuoja žolelės, pavyzdžiui, rozmarinas arba šalavijas.
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Už pateiktą lankytojo į autoriaus nuomonę, paranormal.lt neatsako. Rašo: https://paranormal.lt
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau