Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2024 » Rugsėjo » 02

Neįtikėtinas obuolių pyragas su meringe: skonis, kuris nustebins!

Neįtikėtinas obuolių pyragas su meringe: skonis, kuris nustebins!

Obuolių pyragas su meringe – tai ne tik tradicinis desertas, bet ir tikras skonių šedevras, kuris sujungia saldžius obuolius, gaivų citrinos aromatą ir purią meringę. Šis receptas leis jums sukurti pyragą, kuris neabejotinai sužavės tiek šeimą, tiek draugus. Pasinerkite į kepimo džiaugsmą ir sužinokite, kaip lengvai galite paruošti šį gardų desertą.

Aprašymas: Šis obuolių pyragas su meringe yra ne tik skanus, bet ir gausus obuolių įdaro, suteikiančio jam unikalų skonį. Paruoškite jį ir nustebinkite savo artimuosius!

Ingredientai:

Tešlai:

  • 220 g miltų
  • 120 g sviesto (minkšto)
  • 60 g cukraus
  • 60 g cukraus pudros
  • 3 kiaušinių tryniai
  • 1 g vanilino

Įdarui:

  • 3 dideli obuoliai
  • 1/2 citrinos (sultys ir žievelė)
  • Malto cinamono pagal skonį

Meringei:

  • 3 kiaušinių baltymai
  • 200 g cukraus

Paruošimas:

  1. Tešlos paruošimas:

    • Minkštą sviestą sumaišykite su persijotais miltais, cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi.
    • Išminkykite tešlą, kad į ją patektų kuo daugiau oro. Suformuokite rutulį, suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą mažiausiai 30 minučių.
  2. Įdaro paruošimas:

    • Obuolius nulupkite ir supjaustykite plonomis skiltelėmis.
    • Sudėkite obuolius į dubenį, pridėkite citrinos sultis, žievelę ir cinamoną. Gerai išmaišykite, kad ingredientai susijungtų.
  3. Pyrago formavimas:

    • Iš šaldytos tešlos suformuokite paplotėlį su šonais (įdėkite į pyrago formą, kad susidarytų kraštai).
    • Į vidurį sudėkite obuolių įdarą ir kepkite orkaitėje (180 °C) apie 30 minučių, kol tešla taps auksinės spalvos.
  4. Meringės ruošimas:

    • Plakite kiaušinių baltymus, kol pradės formuotis putos.
    • Po truputį pridėkite cukrų ir plakite, kol masė taps standi ir blizgi.
  5. Pyrago užbaigimas:

    • Išimkite pyragą iš orkaitės, ant viršaus užtepkite meringę.
    • Grąžinkite į orkaitę ir kepkite 90 °C temperatūroje, kol meringė taps auksinės spalvos (apie 30-40 minučių).
  6. Patiekimas:

    • Leiskite pyragui atvėsti, tada supjaustykite ir patiekite. Skanaus!

Šis obuolių pyragas su meringe tikrai nustebins savo skoniu ir tekstūra. Nors receptas gali atrodyti sudėtingas, rezultatas bus vertas pastangų!

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

avatar
0
1 Paranormal • 19:01, 2024-09-02
Pasigaminkite šį nepakartojamą obuolių pyragą su meringe ir dalinkitės savo patirtimis! Ar turite savo mėgstamų obuolių pyrago receptų? Komentaruose pasidalinkite savo idėjomis ir patarimais, kaip dar labiau pagardinti šį nuostabų desertą! Skanaus!
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-12-16 laikas 10:10 Receptai Balta Mišrainė su Rūkyta Vištiena: Nauda, Kalorijos ir Receptai
Balta mišrainė – neatsiejama lietuviškų švenčių dalis, o variantas su rūkyta vištiena suteikia naujų skonių ir sotumo. Šis patiekalas mėgstamas už paprastumą ir galimybę eksperimentuoti.

Skaityti daugiau

2025-12-16 laikas 09:31 Receptai Kepta Antis Orkaitėje: Nauda, Kalorijos ir Sultingas Receptas
Kepta antis – klasikinis šventinis patiekalas, kvepiantis citrusais ir traškia odele. Su citrusiniu sūrymu paruošta antis išlieka sultinga, o skonis tampa sodrus ir subalansuotas. Šis receptas su sūrymu užtikrina tobulą rezultatą ...

Skaityti daugiau

2025-12-16 laikas 09:17 Receptai Kiaulienos Karbonadas su Pievagrybiais: Nauda, Kalorijos ir Receptas
Lietuviškas karbonadas su pievagrybių padažu – tai klasikinis, sotus patiekalas, primenantis namų šilumą ir šeimos pietus. Traški kiauliena su kreminiu grybų padažu ne tik skanus, bet ir turtingas maistinėmis medžiagomis: aukštos ...

Skaityti daugiau

2025-12-16 laikas 20:22 Kongresas reikalauja visiškai atskleisti informaciją apie COVID kilmę

Nacionalinės gynybos įgaliojimų įstatymas (NDAA) reikalauja, kad Nacionalinės žvalgybos direktorius (DNI) Tulsi Gabbard per 180 dienų atskleistų ne apibendrinimus, o neapdorotus žvalgybos duomenis apie: Kinijos koronaviruso tyrimus, įskaitant WIV ...

Skaityti daugiau

2025-12-16 laikas 17:50 Oficialus tyrimas patvirtina, kad per ilgas sėdėjimas didina širdies ligų riziką
Naujasis oficialus tyrimas patvirtino, kad ilgas sėdėjimas žymiai padidina širdies ligų ir diabeto riziką vyresniems nei 60 metų suaugusiesiems, net ir tiems, kurie sportuoja.

Skaityti daugiau

2025-12-16 laikas 17:44 Kanada pradeda eutanaziją kaliniams, nuteistiems už ‘neapykantos nusikaltimus’
Siekdama sumažinti kalėjimų biudžetus ir palengvinti chronišką perpildymą, Kanados vyriausybė ėmėsi prieštaringo žingsnio – pradėjo siūlyti eutanaziją kaliniams, nuteistiems už neapykantos nusikaltimus, pagal išplėstą Medicininės pagalbos mirštanties...

Skaityti daugiau

2025-12-16 laikas 08:08 Dienos Horoskopas: 2025 m. Gruodžio 16 d. – Galinga Saulės ir Marso Jungtis Šaulyje Atneša Ambicijas ir Sėkmę
Šiandien, gruodžio 16 d., Saulė įžengia į Šaulį ir susijungia su Marsu, formuodama galingą energijos jungtį – tai vadinama Aditya Mangal Raj Yoga vedinėje astrologijoje. Šis tranzitas žada drąsą, ambicijas, lyderystę ir proveržius karjeroje bei finan...

Skaityti daugiau

2025-12-15 laikas 09:16 Vitaminas D trūkumas didina demencijos riziką iki 50% – natūralūs sprendimai

Vitaminas D trūkumas didina demencijos riziką 32–50%. Naujausia 2025 m. meta-analizė Frontie...

Skaityti daugiau