Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai » 2024 » Vasario » 25

Karamelinis obuolių pyragas. Ar žinai tokį receptą?

Karamelinis obuolių pyragas. Ar žinai tokį receptą?

Šiam karameliniam pyragui reikėtų iš anksto išvirti kondensuotą pieną. Daugelyje receptų nurodoma naudoti Rududu, tačiau jis kepant pyragą nesikaramelizuoja taip gerai, kaip 2 valandas virtas paprastas kondensuotas pienas. Siekiant tobulumo virkite Marijampolės pieno konservų pagamintą kondensuotą pieną (jei toks, dar yra). Tam į puodą įpilkite vandens, įdėkite indelį kondensuoto pieno (jis turi būti pilnai apsemtas) ir virkite nuo užvirimo pradžios 2 val.

Jei atvirai, tai 2 valandas virto kondensuoto pieno, pas mane visada yra du indeliai, kad kepant pyragus jo nepritrūkčiau.

Šiam obuolių pyragui naudoju atveriamą 25 cm. skersmens torto formą.

Biskvitui reikės:

  • 135 gr. kambario temperatūros sviesto,
  • 120 gr. cukraus,
  • ½  a.š. vanilinio cukraus,
  • 2  kiaušinių,
  • 170  gr. miltų
  • 1.3  a.š. kepimo miltelių,
  •  žiupsnelio druskos.

Obuolių sluoksniui reikės:

  • apie 800 gr. obuolių,
  • 375 gr. indelio 2 val. virto kondensuoto pieno (kambario temperatūros).

Trupiniams reikės:

  • 80 gr. miltų,
  • 80 gr. rudojo cukraus (galima keisti baltu),
  • 1 a.š. cinamono,
  • 80 gr. šalto sviesto.

Biskvitas.

Minkštą sviestą su cukrumi mikseriu išplakite iki purumo (kol apimtis padidės 2 kartus).

Įmuškite kiaušinius ir toliau plakite, kol masė susijungs ir pašviesės.

Suberkite persijotus miltus, kepimo miltelius ir druską. Gerai išmaišykite iki vienalytės masės ir atidėkite į šalį, kol supjaustysite obuolius.

Obuolių sluoksnis.

Obuolius nulupkite, išimkite sėklalizdžius ir supjaustykite kubeliais.

Kondensuotą pieną atsargiai sumaišykite su obuoliais. Pradžioje tai nebus taip paprasta, tačiau po truputį obuoliai išskiria sultis ir viskas gražiai susimaišo.

Trupiniai.

Suberkite į dubenį sausus produktus, sudėkite gabaliukais supjaustytą arba sutarkuotą sviestą ir pirštais gerai ištrinkite, kol viskas gerai susijungs.

Kepimo popieriumi išklokite kepimo formos dugną.

Supilkite tešlą ir išlyginkite paviršių. Ant viršaus sudėkite obuolius.

Imkite po gabaliuką trupinių tešlos ir ją sutrupinkite ant obuolių, kol padengsite visą obuolių sluoksnį. Pyragą kepkite iki 180 C įkaitintoje orkaitėje 60 min.

Receptas: iš kelių receptų rastų internete. Skanus.

Karamelinis obuolių pyragas. Ar žinai tokį receptą?

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
13.11.2024 laikas 20:40 Receptai Skanus morkų pyragas: lengvas receptas pradedantiesiems
Morkų pyragas yra ne tik skanus, bet ir maistingas pasirinkimas, puikiai tinkantis tiek šventėms, tiek kasdieniam desertui. Šis pyragas, derinantis saldžias morkas ir citrusinius apelsinus, sužavės net išrankiausius skonius. Šiame...

Skaityti daugiau

13.11.2024 laikas 20:29 Receptai Citrininiai sausainiai: skanūs ir gaivūs kepiniai

Citrinos — tai ne tik gaivinantis vaisius, bet ir svarbi Italijos kulinarinės kultūros dalis. Citrininiai sausainiai, šių citrusinių vaisių įkvėpti, tapo mėgstamu skanėstu visame pasaulyje. Šie sausainiai yra puikus pasir...

Skaityti daugiau

07.11.2024 laikas 09:42 Onkologinė Mityba 11.10. Geriausi Liaudiški Maisto Papildai. Paprastasis Varputis - Universalus Gydytojas

Varputis – tai unikalus augalas, kurio gydomosios savybės žinomos nuo seniausių laikų. Nuo šaknų iki viršūnių, šis augalas gali padėti išspręsti daugybę sveikatos problemų: nuo kepenų cirozės ir akmenų inkstuose iki viršk...

Skaityti daugiau

23.11.2024 laikas 22:46 Lipofuscinas: senėjimo pigmentas ir kaip jį sulėtinti
Lipofuscinas – tai paslaptingas pigmentas, kuris kaupiasi mūsų organizme su amžiumi, tačiau jo poveikio sužinojimas gali padėti geriau suprasti senėjimo procesus. Nors lipofuscinas nėra žalingas, jo kaupimasis gali turėti įtakos odos senėjimui ir kit...

Skaityti daugiau

23.11.2024 laikas 19:13 Vitaminas D: svarba, šaltiniai ir trūkumo pasekmės
Vitaminas D, dažnai vadinamas „saulės vitaminu“, yra esminė maistinė medžiaga, kuri daro didžiulę įtaką mūsų sveikatai ir imuniteto funkcijai. Atėjus šaltajam metų laikotarpiui, kai saulėtų dienų sumažėja, svarbu žinoti, kaip užtikrinti pakankamą šio...

Skaityti daugiau

23.11.2024 laikas 14:40 Antarktidos paslaptis: Onikso upė teka priešingai visoms taisyklėms
Antarktidą daugeliui mūsų įsivaizduojame kaip negyvo, amžinai šalto krašto erdvę, tačiau šis žemynas slepia nuostabų gamtos fenomeną — Onikso upę. Ši unikali upė, kuri atsiranda vasarą, kai ledynai tirpsta, ne tik rodo, kaip gamta išgyvena ekstremali...

Skaityti daugiau

23.11.2024 laikas 13:42 Žemę pasiekė galinga galaktikų susidūrimo smūginė banga
Kosmosas nuolat stebina mus savo neįtikėtinomis dramomis ir paslaptimis. Neseniai astronomai atskleidė, kad galaktika NGC 7318b susidūrė su keturiomis kaimyninėmis galaktikomis Stefano kvintete, sukeldama galingą smūginę bangą. Šis fenomenas ne tik a...

Skaityti daugiau

23.11.2024 laikas 12:09 Vyriško ir moteriško nepasitikėjimo savimi skirtumai
Nepasitikėjimas savimi yra universali patirtis, tačiau kaip jis pasireiškia vyrams ir moterims, gali labai skirtis. Šiame straipsnyje nagrinėsime septynis esminius skirtumus tarp vyriško ir moteriško nepasitikėjimo savimi, siekdami geriau suprasti, k...

Skaityti daugiau