Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2024 » Vasario » 25

Karamelinis obuolių pyragas. Ar žinai tokį receptą?

Karamelinis obuolių pyragas. Ar žinai tokį receptą?

Šiam karameliniam pyragui reikėtų iš anksto išvirti kondensuotą pieną. Daugelyje receptų nurodoma naudoti Rududu, tačiau jis kepant pyragą nesikaramelizuoja taip gerai, kaip 2 valandas virtas paprastas kondensuotas pienas. Siekiant tobulumo virkite Marijampolės pieno konservų pagamintą kondensuotą pieną (jei toks, dar yra). Tam į puodą įpilkite vandens, įdėkite indelį kondensuoto pieno (jis turi būti pilnai apsemtas) ir virkite nuo užvirimo pradžios 2 val.

Jei atvirai, tai 2 valandas virto kondensuoto pieno, pas mane visada yra du indeliai, kad kepant pyragus jo nepritrūkčiau.

Šiam obuolių pyragui naudoju atveriamą 25 cm. skersmens torto formą.

Biskvitui reikės:

  • 135 gr. kambario temperatūros sviesto,
  • 120 gr. cukraus,
  • ½  a.š. vanilinio cukraus,
  • 2  kiaušinių,
  • 170  gr. miltų
  • 1.3  a.š. kepimo miltelių,
  •  žiupsnelio druskos.

Obuolių sluoksniui reikės:

  • apie 800 gr. obuolių,
  • 375 gr. indelio 2 val. virto kondensuoto pieno (kambario temperatūros).

Trupiniams reikės:

  • 80 gr. miltų,
  • 80 gr. rudojo cukraus (galima keisti baltu),
  • 1 a.š. cinamono,
  • 80 gr. šalto sviesto.

Biskvitas.

Minkštą sviestą su cukrumi mikseriu išplakite iki purumo (kol apimtis padidės 2 kartus).

Įmuškite kiaušinius ir toliau plakite, kol masė susijungs ir pašviesės.

Suberkite persijotus miltus, kepimo miltelius ir druską. Gerai išmaišykite iki vienalytės masės ir atidėkite į šalį, kol supjaustysite obuolius.

Obuolių sluoksnis.

Obuolius nulupkite, išimkite sėklalizdžius ir supjaustykite kubeliais.

Kondensuotą pieną atsargiai sumaišykite su obuoliais. Pradžioje tai nebus taip paprasta, tačiau po truputį obuoliai išskiria sultis ir viskas gražiai susimaišo.

Trupiniai.

Suberkite į dubenį sausus produktus, sudėkite gabaliukais supjaustytą arba sutarkuotą sviestą ir pirštais gerai ištrinkite, kol viskas gerai susijungs.

Kepimo popieriumi išklokite kepimo formos dugną.

Supilkite tešlą ir išlyginkite paviršių. Ant viršaus sudėkite obuolius.

Imkite po gabaliuką trupinių tešlos ir ją sutrupinkite ant obuolių, kol padengsite visą obuolių sluoksnį. Pyragą kepkite iki 180 C įkaitintoje orkaitėje 60 min.

Receptas: iš kelių receptų rastų internete. Skanus.

Karamelinis obuolių pyragas. Ar žinai tokį receptą?

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-12-16 laikas 10:10 Receptai Balta Mišrainė su Rūkyta Vištiena: Nauda, Kalorijos ir Receptai
Balta mišrainė – neatsiejama lietuviškų švenčių dalis, o variantas su rūkyta vištiena suteikia naujų skonių ir sotumo. Šis patiekalas mėgstamas už paprastumą ir galimybę eksperimentuoti.

Skaityti daugiau

2025-12-16 laikas 09:31 Receptai Kepta Antis Orkaitėje: Nauda, Kalorijos ir Sultingas Receptas
Kepta antis – klasikinis šventinis patiekalas, kvepiantis citrusais ir traškia odele. Su citrusiniu sūrymu paruošta antis išlieka sultinga, o skonis tampa sodrus ir subalansuotas. Šis receptas su sūrymu užtikrina tobulą rezultatą ...

Skaityti daugiau

2025-12-16 laikas 09:17 Receptai Kiaulienos Karbonadas su Pievagrybiais: Nauda, Kalorijos ir Receptas
Lietuviškas karbonadas su pievagrybių padažu – tai klasikinis, sotus patiekalas, primenantis namų šilumą ir šeimos pietus. Traški kiauliena su kreminiu grybų padažu ne tik skanus, bet ir turtingas maistinėmis medžiagomis: aukštos ...

Skaityti daugiau

2025-12-17 laikas 22:48 Aiškiaregys Krzysztof Jaskowski: baisus pranašavimas apie 2026 metus

Aiškiaregystė tiesioginiame eteryje – labai sudėtinga užduotis bet kuriam nuotolinio matymo specialistui. Todėl, norėdamas šiek tiek palengvinti sau gyvenimą, Krzysztof Jackowski, mėgstamiausias lenkų aiškiaregys, svarbiausi...

Skaityti daugiau

2025-12-17 laikas 19:26 Šokiruojanti Tiesą: Pirmieji Ateiviai Bus Triukšmingi ir Galbūt Mirštantys!

Paslaptinga mokslininkų hipotezė: pirmasis nežemiškos civilizacijos signalas bus ne subtilus, o galingas ir anomalus – galbūt iš mirštančios visuomenės. Sužinosite, kodėl ateiviai gali „šaukti&...

Skaityti daugiau

2025-12-17 laikas 18:58 Šokas Prancūzijoje: Ūkininkai Maištauja Prieš Masinį Galvijų Skerdimą – Kas Slepiama Už Mazginės Odos Ligos?

Prancūzijos ūkininkai įsiutę: blokuoja kelius, pila mėšlą ir kovoja prieš vyriausybės įsakymą masiškai skerdti galvijus dėl mazginės odos ligos. Ar tai perdėtas žiaurumas, primenantis Covid laikus? Naujausia: liga kontroliuojama, bet protestai tęs...

Skaityti daugiau

2025-12-17 laikas 16:10 Šokiruojantis Slaptas JAV Planas: Branduolinė Bomba Mėnulyje!

Įsivaizduokite: naktinis dangus nušvinta milžinišku sprogimu, o Mėnulis amžinai pasikeičia... Neseniai, 2025 m. gruodžio 2 d., portalas WION priminė pasauliui apie slaptą JAV projektą A119 – planą detonuoti vandenilinę bombą Mėnulyje, kad būtų pad...

Skaityti daugiau

2025-12-17 laikas 15:51 Tarpžvaigždinė Kometa 3I/ATLAS: Slapta Ateivių Technologija ar Natūralus Reiškinys? Mokslas Atskleidžia Tiesą

Tarpžvaigždinė kometa 3I/ATLAS, atrasta vos prieš penkis su puse mėnesio – 2025 m. liepos 1 d., jau tapo vienu didžiausių astronomijos sensacijų. Tai trečiasis patvirtintas objektas iš kitos žvaigždžių sistemos, patekęs į mūsiškę. Jos negravitacin...

Skaityti daugiau