Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai » 2024 » Vasario » 25

Karamelinis obuolių pyragas. Ar žinai tokį receptą?

Karamelinis obuolių pyragas. Ar žinai tokį receptą?

Šiam karameliniam pyragui reikėtų iš anksto išvirti kondensuotą pieną. Daugelyje receptų nurodoma naudoti Rududu, tačiau jis kepant pyragą nesikaramelizuoja taip gerai, kaip 2 valandas virtas paprastas kondensuotas pienas. Siekiant tobulumo virkite Marijampolės pieno konservų pagamintą kondensuotą pieną (jei toks, dar yra). Tam į puodą įpilkite vandens, įdėkite indelį kondensuoto pieno (jis turi būti pilnai apsemtas) ir virkite nuo užvirimo pradžios 2 val.

Jei atvirai, tai 2 valandas virto kondensuoto pieno, pas mane visada yra du indeliai, kad kepant pyragus jo nepritrūkčiau.

Šiam obuolių pyragui naudoju atveriamą 25 cm. skersmens torto formą.

Biskvitui reikės:

  • 135 gr. kambario temperatūros sviesto,
  • 120 gr. cukraus,
  • ½  a.š. vanilinio cukraus,
  • 2  kiaušinių,
  • 170  gr. miltų
  • 1.3  a.š. kepimo miltelių,
  •  žiupsnelio druskos.

Obuolių sluoksniui reikės:

  • apie 800 gr. obuolių,
  • 375 gr. indelio 2 val. virto kondensuoto pieno (kambario temperatūros).

Trupiniams reikės:

  • 80 gr. miltų,
  • 80 gr. rudojo cukraus (galima keisti baltu),
  • 1 a.š. cinamono,
  • 80 gr. šalto sviesto.

Biskvitas.

Minkštą sviestą su cukrumi mikseriu išplakite iki purumo (kol apimtis padidės 2 kartus).

Įmuškite kiaušinius ir toliau plakite, kol masė susijungs ir pašviesės.

Suberkite persijotus miltus, kepimo miltelius ir druską. Gerai išmaišykite iki vienalytės masės ir atidėkite į šalį, kol supjaustysite obuolius.

Obuolių sluoksnis.

Obuolius nulupkite, išimkite sėklalizdžius ir supjaustykite kubeliais.

Kondensuotą pieną atsargiai sumaišykite su obuoliais. Pradžioje tai nebus taip paprasta, tačiau po truputį obuoliai išskiria sultis ir viskas gražiai susimaišo.

Trupiniai.

Suberkite į dubenį sausus produktus, sudėkite gabaliukais supjaustytą arba sutarkuotą sviestą ir pirštais gerai ištrinkite, kol viskas gerai susijungs.

Kepimo popieriumi išklokite kepimo formos dugną.

Supilkite tešlą ir išlyginkite paviršių. Ant viršaus sudėkite obuolius.

Imkite po gabaliuką trupinių tešlos ir ją sutrupinkite ant obuolių, kol padengsite visą obuolių sluoksnį. Pyragą kepkite iki 180 C įkaitintoje orkaitėje 60 min.

Receptas: iš kelių receptų rastų internete. Skanus.

Karamelinis obuolių pyragas. Ar žinai tokį receptą?

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
04.02.2025 laikas 18:40 Receptai Varškės įdaras: Skanūs receptai blynams ir ne tik
Varškė yra nuostabus produktas, kuris gali paversti bet kokį patiekalą ypatingu. Šiame straipsnyje rasite keletą universaliausių varškės įdaro receptų, kurie ne tik papildys jūsų blynus ar pyragus, bet ir suteiks naujų idėjų saldi...

Skaityti daugiau

04.02.2025 laikas 18:25 Receptai Višta su vaisių įdaru: Skanėstas iš orkaitės
Ar norite nustebinti savo svečius ar šeimą ypatingu patiekalu? Višta su vaisių įdaru gali būti jūsų atsakymas. Šis receptas sujungia tradicinę vištienos kepimo techniką su gaiviu ir saldžiu vaisių įdaru, suteikdamas patiekalui uni...

Skaityti daugiau

01.02.2025 laikas 19:34 Receptai Gardžios varškės spurgos namuose
Varškės spurgos yra klasikinis desertas, vertinamas dėl savo lengvumo ir nuostabaus skonio. Šis receptas padės jums paruošti tobulas, traškias išorėje ir minkštas viduje spurgas, kurios taps jūsų šeimos mėgstamiausiu desertu. Su m...

Skaityti daugiau

05.02.2025 laikas 19:47 Kaip atpažinti toksiškus santykius
Ar svajojote sutikti idealų partnerį, kuris jau per pirmą pasimatymą žada santuoką ir bendrą ateitį? Psichologai įspėja: toks elgesys gali būti manipuliatoriaus ženklas.

Skaityti daugiau

05.02.2025 laikas 19:26 Rykliai: Išlikimo evoliucija
Rykliai – vandenynų senbuviai, ištvėrę keturis masinius išnykimus. Kokie jų prisitaikymo ir išlikimo receptai? Ir kaip jie susidoroja su šiuolaikiniais iššūkiais

Skaityti daugiau

04.02.2025 laikas 22:09 Konfliktas su podukra: Meilės ir pavyduliavimo istorija
Meilė gali ateiti bet kuriame amžiuje, tačiau su ja gali atsirasti ir naujų iššūkių, ypač kai kalbama apie suaugusius vaikus. Mano istorija prasidėjo, kai man buvo 50 metų, su nauja meile, bet taip pat ir su netikėtu konfliktu su podukra, kuri, regis...

Skaityti daugiau

04.02.2025 laikas 20:57 Uošvių vizitas: Dvi savaitės košmaro
Kai uošviai paskelbia, kad atvyksta dviejų savaičių atostogų į jūsų dviejų kambarių butą, tai gali tapti tikru išbandymu. Ypač, kai jie neturi pinigų, o jūsų namai tampa jų pramogų ir maitinimo centru. Ši istorija atskleidžia, kaip tokie vizitai gali...

Skaityti daugiau

04.02.2025 laikas 18:44 Meilės kalbos: Kaip suprasti savo partnerį?
Ar kada nors jautėte, kad jūsų meilės pastangos lieka nepastebėtos ar nesuprastos? Galbūt kalbatės skirtingomis meilės kalbomis su savo partneriu. Amerikiečių autorius Garys Chapmanas savo knygoje „5 meilės kalbos“ atskleidžia, kaip skirtingi meilės ...

Skaityti daugiau