Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2020 » Gruodžio » 26

Toks Varškės Apkepas Gaminamas Tik Lietuvoje

Toks Varškės Apkepas Gaminamas Tik Lietuvoje

(Paranormal) Prancūzai turi savo tradicinėje virtuvėje "quiche", vokiečiai "Kuchen", žydai turi "Knich", na o, mes lietuviai labai didžiuojamės varškės apkepais. Varškės apkepas - toks patiekalas, kuris idealiai tinka šventiniams pusryčiams arba pietums, taip pat vaikams nudžiuginti, svečiams pamaloninti bei savo pilvą palepinti. 

Šio varškės apkepo pagaminimui reiktų turėti kepimui orkaitėje tinkantį dubenį arba gilią keptuvę.

Ingredientai

  • sviestas: 20 gramų
  • kiaušiniai: 4
  • druska: žiupsnelio (aštuntadalio arbatinio šaukštelio
  • varškės: 400 gramų (sausa arba grūdėta, kuo riebesnė, tuo bus skaniau; aš naudoju 16 oz indelį cottage cheese)
  • miltai: 2-4 valgomųjų šaukštų (priklausys nuo varškės skystumo, kuo varškės sausesnė - tuo mažiau dedame miltų)
  • cukrus: 2-3 valgomųjų šaukštų
  • aguonos: 2 valgomųjų šaukštų
  • cinamonas: 1 arbatinio šaukštelio (arba vanilės).

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia įkaitinkite orkaitę iki 180 (350°F) laipsnių temperatūros.

2. Kepimo indo vidų ištepkite su sviestu.

3. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių.

4. Baltymus gerai išplakite, pridėję žiupsnelį druskos.

5. Atskirame dubenyje šaukštu gerai ištrinkite (išmaišykite iki vientisos masės) kiaušinių trynius, varškę, cukrų bei miltus. Pridėkite vanilės arba cinamono, įberkite aguonų ir tešlą išmaišykite.

6. Išplaktus baltymus sudėkite į tešlą. Dabar atsargiai mentele tešlą vartykite taip, kad baltymai tolygiai pasiskirstytų tešloje, bet nesukristų. Tešloje vis dar turėtų būt matomi baltymai, nereikia išmaišyti iki vientisos masės.

7. Tešlą supilkite į kepimo indą ir kepkite maždaug 50-55 minutes. Iškepusio varškės apkepo viršus bus parudavęs, o įsmeigus į apkepo centrą bei ištraukus medinį pagaliuką, jis turi likti sausas.

8. Varškės apkepą patiekite su skystomis uogienėmis, pvz. vyšnių, klevų sirupu, šviežiomis uogomis, plakta grietinėle arba apkepo gabaliuką apliekite grietine bei pabarstykite cukrumi.

9. Jeigu norisi, iš pusės recepte nurodyto ingredientų kiekio, silikoninėse keksiukų formelėse, per maždaug 30-40 minučių iškepa 6-8 varškėčiai. Kas mėgsta plutelę, tiems varškėčiai patiks labiau.

Rekomendacija: Daugiau varškės apkepų receptų rasite: Varškės apkepai.

Recepto Autorius Segebutės užrašai

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-29 laikas 15:48 Receptai Grietininis pyragas su soda – purus, drėgnas ir labai paprastas receptas dideliam stalui

Klasikinis lietuviškas grietininis pyragas su soda iš 1 litro grietinės – purus, drėgnas, pigus ir labai paprastas. Tobulas dideliam stalui, svečiams ar kelionėms. Su tiksliomis kalorijomis, maistine verte ir sveikesnėmis...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 15:34 Receptai Varškės pyragas su karamele ir riešutais – klasikinis lietuviškas desertas, kurio norėsis dar ir dar

Varškės pyragas su karamele ir riešutais – lietuviška klasika! Trapus pagrindas, purus įdaras ir sodri karamelė. Receptas + kalorijos, maistinė vertė ir kaip padaryti sveikesnį. Tobulas desertas šventėms ir kasdienai.

...

Skaityti daugiau

2025-11-25 laikas 09:17 Receptai Kepta antis su raugintais kopūstais orkaitėje – sultinga šventinė klasika
Orkaitėje kepta antis su raugintais kopūstais ir rūkytais lašinukais – tikra lietuviška Kalėdų klasika. Sultinga mėsa, traški odelė, aromatingas įdaras. Išsamus receptas + maistinė analizė: kiek kalorijų, kokia nauda sveikatai, ką...

Skaityti daugiau

2025-11-30 laikas 17:56 Koks medus naudingiausias sveikatai 2026 m.? Populiariausios rūšys ir teisingas laikymas

Koks medus naudingiausias sveikatai 2025 metais? Sužinokite, kodėl akacijų medus tinka diabetikams, liepų – nuo kosulio, o Manuka turi stipriausią antibakterinį poveikį. Taip pat – kaip teisingai laikyti medų, kad jis išlaikytų visas n...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 10:35 Išvaryta šeima iš namų: kai motina pagaliau pasakė „GANA“

Skaudi, bet išlaisvinanti tikra istorija, kaip motina po ilgų mėnesių tylos pagaliau išvarė suaugusį sūnų su šeima iš savo namų. Kada pagalba tampa išnaudojimu ir kaip išdrįsti pasirinkti save, ...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 10:18 Mirusi anyta paliko MAN visą turtą, bet su vienu draudimu, kurio niekas nesupranta

Anyta visą gyvenimą mane žemino ir niekino. Po mirties paliko man VISĄ turtą – butą, namą, automobilį ir pinigus – bet su viena sąlyga: nieko negaliu parduoti. Ar tai kerštas, ar keistas bandymas atsiprašyti? Tikra istorija, kuri sukrė...

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 18:31 ✨ Nuostabi Vasaros Akimirka: 3 Valandos Tikro Tekančio Upelio ir Paukščių Čiulbėjimo
Švelnus vandens čiurlenimas ir vasariški paukščių giesmės akimirksniu nuramina, padeda geriau susikaupti ir greičiau užmigti. Tiesiog paspauskite „Play“ ir pasinerkite į visišką ramybę 🌿✨

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 09:00 Olandai renkasi mėsą: per dvejus metus veganiškos dietos populiarumas sumažėjo 75 %, o vegetarizmas taip pat smarkiai sumažėjo
Nauji tyrimai rodo, kad vis mažiau olandų renkasi veganizmą ir vegetarizmą, o tai gali būti blogas ženklas tiems, kurie skatina europiečius laikytis tokios mitybos.

Skaityti daugiau