Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2020 » Gruodžio » 26

Toks Varškės Apkepas Gaminamas Tik Lietuvoje

Toks Varškės Apkepas Gaminamas Tik Lietuvoje

(Paranormal) Prancūzai turi savo tradicinėje virtuvėje "quiche", vokiečiai "Kuchen", žydai turi "Knich", na o, mes lietuviai labai didžiuojamės varškės apkepais. Varškės apkepas - toks patiekalas, kuris idealiai tinka šventiniams pusryčiams arba pietums, taip pat vaikams nudžiuginti, svečiams pamaloninti bei savo pilvą palepinti. 

Šio varškės apkepo pagaminimui reiktų turėti kepimui orkaitėje tinkantį dubenį arba gilią keptuvę.

Ingredientai

  • sviestas: 20 gramų
  • kiaušiniai: 4
  • druska: žiupsnelio (aštuntadalio arbatinio šaukštelio
  • varškės: 400 gramų (sausa arba grūdėta, kuo riebesnė, tuo bus skaniau; aš naudoju 16 oz indelį cottage cheese)
  • miltai: 2-4 valgomųjų šaukštų (priklausys nuo varškės skystumo, kuo varškės sausesnė - tuo mažiau dedame miltų)
  • cukrus: 2-3 valgomųjų šaukštų
  • aguonos: 2 valgomųjų šaukštų
  • cinamonas: 1 arbatinio šaukštelio (arba vanilės).

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia įkaitinkite orkaitę iki 180 (350°F) laipsnių temperatūros.

2. Kepimo indo vidų ištepkite su sviestu.

3. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių.

4. Baltymus gerai išplakite, pridėję žiupsnelį druskos.

5. Atskirame dubenyje šaukštu gerai ištrinkite (išmaišykite iki vientisos masės) kiaušinių trynius, varškę, cukrų bei miltus. Pridėkite vanilės arba cinamono, įberkite aguonų ir tešlą išmaišykite.

6. Išplaktus baltymus sudėkite į tešlą. Dabar atsargiai mentele tešlą vartykite taip, kad baltymai tolygiai pasiskirstytų tešloje, bet nesukristų. Tešloje vis dar turėtų būt matomi baltymai, nereikia išmaišyti iki vientisos masės.

7. Tešlą supilkite į kepimo indą ir kepkite maždaug 50-55 minutes. Iškepusio varškės apkepo viršus bus parudavęs, o įsmeigus į apkepo centrą bei ištraukus medinį pagaliuką, jis turi likti sausas.

8. Varškės apkepą patiekite su skystomis uogienėmis, pvz. vyšnių, klevų sirupu, šviežiomis uogomis, plakta grietinėle arba apkepo gabaliuką apliekite grietine bei pabarstykite cukrumi.

9. Jeigu norisi, iš pusės recepte nurodyto ingredientų kiekio, silikoninėse keksiukų formelėse, per maždaug 30-40 minučių iškepa 6-8 varškėčiai. Kas mėgsta plutelę, tiems varškėčiai patiks labiau.

Rekomendacija: Daugiau varškės apkepų receptų rasite: Varškės apkepai.

Recepto Autorius Segebutės užrašai

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-07-06 laikas 21:51 Receptai Obuolių spurgos sluoksniuotoje tešloje: sveikas ir traškus desertas
Ruduo Lietuvoje – obuolių metas, kai virtuvės prisipildo šilto cinamono kvapo ir jaukių desertų. Obuolių spurgos sluoksniuotoje tešloje, keptos karšto oro gruzdintuvėje, yra tobulas modernios lietuviškos virtuvės pavyzdys, sujungi...

Skaityti daugiau

2025-07-04 laikas 07:53 Receptai Voveraitės su Šonine ir Grietinėle: Nostalgiškas Lietuviškas Receptas
Šiame straipsnyje dalinamės ne tik klasikiniu receptu, bet ir naujomis idėjomis, alternatyvomis bei patarimais, kaip šį patiekalą paversti dar įsimintinesniu. Pasiruoškite sužavėti savo artimuosius ir atrasti lietuviškos virtuvės ...

Skaityti daugiau

2025-07-04 laikas 07:43 Receptai Kepti Baravykai su Šonine ir Bulvėmis: Tradicinis Lietuviškas Receptas
Šiame straipsnyje dalinamės tradiciniu receptu, alternatyvomis, naudingais patarimais ir net keletu naujų idėjų, kaip šį patiekalą paversti dar įsimintinesniu. Pasiruoškite sužavėti savo artimuosius ir atrasti naujų skonių!...

Skaityti daugiau

2025-07-13 laikas 08:56 Česnakų stiebai: Cheminė sudėtis, nauda sveikatai ir kaip juos paruošti
Šiame straipsnyje atskleisime česnakų stiebų cheminę sudėtį, jų naudą ir galimą žalą organizmui, biologinį poveikį bei pateiksime skanių receptų, kaip juos panaudoti virtuvėje. Pasinerkite į šią kvapnią kelionę ir sužinokite, kodėl česnakų stiebai tu...

Skaityti daugiau

2025-07-13 laikas 08:24 Mėlynojo ryklio odos paslaptys: Kaip nanostruktūros keičia spalvą
Naujausi moksliniai tyrimai atskleidžia, kaip guanino kristalai ir melaninas sukuria šį unikalų efektą, o šios žinios gali revoliucionizuoti technologijas – nuo medicinos iki povandeninių technologijų. Šiame straipsnyje gilinsimės į šio fenomeno moks...

Skaityti daugiau

2025-07-13 laikas 08:04 Ahnenerbe: Paslaptys, mokslas ir nacistinės ideologijos šešėlis
Ši paslaptinga organizacija, veikusį Trečiajame Reiche, iki šiol kelia diskusijas. Nuo arijų rasės šlovinimo iki žiaurių eksperimentų koncentracijos stovyklose – kas iš tiesų slypi už „Protėvių paveldo“ draugijos veiklos? Šiame straipsnyje atskleisim...

Skaityti daugiau

2025-07-12 laikas 20:43 Pranašiški Sapnai ir Zodiako Ženklai: Mistinis Ryšys su Visata
Šiame straipsnyje atskleisime, kurie ženklai pasižymi pranašiškų sapnų dovana, kaip jie gali ją panaudoti ir kokios mokslinės bei ezoterinės priežastys slypi už šio fenomeno. Pasinerkite į mistikos ir astrologijos pasaulį!...

Skaityti daugiau

2025-07-11 laikas 19:08 Psichologiniai Teigiamų Santykių Požymiai: Kaip Atpažinti Tikrąją Meilę
Atraskite psichologinius požymius, rodančius stiprius santykius, ir sužinokite, kaip kurti harmoningą ryšį su mylimu žmogumi. Šiame straipsnyje aptarsime pagrindinius teigiamų santykių požymius, remdamiesi psichologijos principais, ir pateiksime prak...

Skaityti daugiau