Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2020 » Gruodžio » 26

Toks Varškės Apkepas Gaminamas Tik Lietuvoje

Toks Varškės Apkepas Gaminamas Tik Lietuvoje

(Paranormal) Prancūzai turi savo tradicinėje virtuvėje "quiche", vokiečiai "Kuchen", žydai turi "Knich", na o, mes lietuviai labai didžiuojamės varškės apkepais. Varškės apkepas - toks patiekalas, kuris idealiai tinka šventiniams pusryčiams arba pietums, taip pat vaikams nudžiuginti, svečiams pamaloninti bei savo pilvą palepinti. 

Šio varškės apkepo pagaminimui reiktų turėti kepimui orkaitėje tinkantį dubenį arba gilią keptuvę.

Ingredientai

  • sviestas: 20 gramų
  • kiaušiniai: 4
  • druska: žiupsnelio (aštuntadalio arbatinio šaukštelio
  • varškės: 400 gramų (sausa arba grūdėta, kuo riebesnė, tuo bus skaniau; aš naudoju 16 oz indelį cottage cheese)
  • miltai: 2-4 valgomųjų šaukštų (priklausys nuo varškės skystumo, kuo varškės sausesnė - tuo mažiau dedame miltų)
  • cukrus: 2-3 valgomųjų šaukštų
  • aguonos: 2 valgomųjų šaukštų
  • cinamonas: 1 arbatinio šaukštelio (arba vanilės).

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia įkaitinkite orkaitę iki 180 (350°F) laipsnių temperatūros.

2. Kepimo indo vidų ištepkite su sviestu.

3. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių.

4. Baltymus gerai išplakite, pridėję žiupsnelį druskos.

5. Atskirame dubenyje šaukštu gerai ištrinkite (išmaišykite iki vientisos masės) kiaušinių trynius, varškę, cukrų bei miltus. Pridėkite vanilės arba cinamono, įberkite aguonų ir tešlą išmaišykite.

6. Išplaktus baltymus sudėkite į tešlą. Dabar atsargiai mentele tešlą vartykite taip, kad baltymai tolygiai pasiskirstytų tešloje, bet nesukristų. Tešloje vis dar turėtų būt matomi baltymai, nereikia išmaišyti iki vientisos masės.

7. Tešlą supilkite į kepimo indą ir kepkite maždaug 50-55 minutes. Iškepusio varškės apkepo viršus bus parudavęs, o įsmeigus į apkepo centrą bei ištraukus medinį pagaliuką, jis turi likti sausas.

8. Varškės apkepą patiekite su skystomis uogienėmis, pvz. vyšnių, klevų sirupu, šviežiomis uogomis, plakta grietinėle arba apkepo gabaliuką apliekite grietine bei pabarstykite cukrumi.

9. Jeigu norisi, iš pusės recepte nurodyto ingredientų kiekio, silikoninėse keksiukų formelėse, per maždaug 30-40 minučių iškepa 6-8 varškėčiai. Kas mėgsta plutelę, tiems varškėčiai patiks labiau.

Rekomendacija: Daugiau varškės apkepų receptų rasite: Varškės apkepai.

Recepto Autorius Segebutės užrašai

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-01 laikas 12:12 Receptai Žemaičių Blynai: Nauda, Kalorijos, Įsisavinimas ir Pilnavertis Receptas

Žemaičių blynai – sotus lietuviškas patiekalas iš bulvių tešlos su mėsos įdaru ir kreminiu padažu. Porcijoje ~500 kcal, gausu kalio, baltymų. Organizmas įsisavina 90% angliavandenių, 95% kalio. Gaminant prarandama 15-25% ...

Skaityti daugiau

2025-10-26 laikas 22:46 Receptai Bananų duona su varške: skanus receptas, nauda sveikatai ir mitybinė vertė
Gardžioji bananų duona su varške – tai vienas tų kepinių, kurie visada pavyksta. Ji ne tik maloniai kvepia bananais ir vanile, bet ir pasižymi švelnia, drėgna tekstūra, kurią sukuria varškės gabaliukai. Tokia duona puikiai tinka t...

Skaityti daugiau

2025-10-23 laikas 16:45 Receptai Šilkiniai Bulvių Kukuliai su Faršo Padažu: Klasikinis Lietuviškas Patiekalas, Jo Nauda ir Receptas
Šilkiniai bulvių kukuliai su faršo padažu – tai klasikinis lietuviškas patiekalas, kuris ne tik džiugina širdį, bet ir užburia savo minkštumu bei sodriu skoniu. Šis patiekalas dažnai primena jaukius vaikystės vakarus, kai namuose ...

Skaityti daugiau

2025-11-04 laikas 16:58 Kodėl katė šnypščia? Supraskite kačių emocijas ir elgseną

Katės šnypštimas – ne pyktis, o baimės ir streso signalas. Sužinokite, kodėl katė šnypščia, kaip atpažinti emocijas ir teisingai reaguoti: duoti erdvės, nebausti, vengti akių kontakto. Šnypštimas dažnai sveika – tai gynybine mimika, pr...

Skaityti daugiau

2025-11-04 laikas 16:41 Kaip virti kiaušinius, kad lukštas niekada nesuskiltų: 7 veiksmingos gudrybės
Verdant kiaušinius lukštas dažnai trūkinėja dėl temperatūrų skirtumo, plono lukšto ar netinkamo metodo. Tačiau yra paprastų gudrybių, kurios veikia 100%! Į vandenį įpilkite acto arba druskos, pradurkite kiaušinio galą adata, dėti į šaltą vandenį ir v...

Skaityti daugiau

2025-11-04 laikas 10:30 Kodėl Pasąmonė Verčia Rinktis Netinkamus Partnerius?
Romantiškų partnerių pasirinkimą lemia pasąmoniniai modeliai iš vaikystės: neišspręstos traumos, žema savigarba, vienatvės baimė, nerimastingas prisirišimo stilius. Kartojame toksiškus ciklus, ignoruodami raudonas vėliavėles ar per griežtus kriteriju...

Skaityti daugiau

2025-11-04 laikas 10:17 Chemija ar alchemija: kodėl geismas nėra meilė santykiuose?

Daugelis klaidingai laiko geismą – stiprią fizinę trauką ir aistrą – pagrindiniu romantinių santykių veiksniu. Straipsnyje aiškinama, kodėl chemija (geismas) yra trumpalaikė ir dažnai veda prie nusivylimų, o tikroji alchemija (meilė) r...

Skaityti daugiau

2025-11-04 laikas 10:06 Šumerų civilizacija: natūralūs potvyniai ir irigacijos mitas

Šumerų civilizacija, viena seniausių pasaulyje, klestėjo Mesopotamijoje dėka natūralių Persijos įlankos potvynių, kurie prieš 7000 metų drėkino laukus be kanalų. Naujas tyrimas PLOS One, remiantis 25 m kerno analize iš Lagašo, atskleidžia, kad duk...

Skaityti daugiau