Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2020 » Gruodžio » 26

Toks Varškės Apkepas Gaminamas Tik Lietuvoje

Toks Varškės Apkepas Gaminamas Tik Lietuvoje

(Paranormal) Prancūzai turi savo tradicinėje virtuvėje "quiche", vokiečiai "Kuchen", žydai turi "Knich", na o, mes lietuviai labai didžiuojamės varškės apkepais. Varškės apkepas - toks patiekalas, kuris idealiai tinka šventiniams pusryčiams arba pietums, taip pat vaikams nudžiuginti, svečiams pamaloninti bei savo pilvą palepinti. 

Šio varškės apkepo pagaminimui reiktų turėti kepimui orkaitėje tinkantį dubenį arba gilią keptuvę.

Ingredientai

  • sviestas: 20 gramų
  • kiaušiniai: 4
  • druska: žiupsnelio (aštuntadalio arbatinio šaukštelio
  • varškės: 400 gramų (sausa arba grūdėta, kuo riebesnė, tuo bus skaniau; aš naudoju 16 oz indelį cottage cheese)
  • miltai: 2-4 valgomųjų šaukštų (priklausys nuo varškės skystumo, kuo varškės sausesnė - tuo mažiau dedame miltų)
  • cukrus: 2-3 valgomųjų šaukštų
  • aguonos: 2 valgomųjų šaukštų
  • cinamonas: 1 arbatinio šaukštelio (arba vanilės).

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia įkaitinkite orkaitę iki 180 (350°F) laipsnių temperatūros.

2. Kepimo indo vidų ištepkite su sviestu.

3. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių.

4. Baltymus gerai išplakite, pridėję žiupsnelį druskos.

5. Atskirame dubenyje šaukštu gerai ištrinkite (išmaišykite iki vientisos masės) kiaušinių trynius, varškę, cukrų bei miltus. Pridėkite vanilės arba cinamono, įberkite aguonų ir tešlą išmaišykite.

6. Išplaktus baltymus sudėkite į tešlą. Dabar atsargiai mentele tešlą vartykite taip, kad baltymai tolygiai pasiskirstytų tešloje, bet nesukristų. Tešloje vis dar turėtų būt matomi baltymai, nereikia išmaišyti iki vientisos masės.

7. Tešlą supilkite į kepimo indą ir kepkite maždaug 50-55 minutes. Iškepusio varškės apkepo viršus bus parudavęs, o įsmeigus į apkepo centrą bei ištraukus medinį pagaliuką, jis turi likti sausas.

8. Varškės apkepą patiekite su skystomis uogienėmis, pvz. vyšnių, klevų sirupu, šviežiomis uogomis, plakta grietinėle arba apkepo gabaliuką apliekite grietine bei pabarstykite cukrumi.

9. Jeigu norisi, iš pusės recepte nurodyto ingredientų kiekio, silikoninėse keksiukų formelėse, per maždaug 30-40 minučių iškepa 6-8 varškėčiai. Kas mėgsta plutelę, tiems varškėčiai patiks labiau.

Rekomendacija: Daugiau varškės apkepų receptų rasite: Varškės apkepai.

Recepto Autorius Segebutės užrašai

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-09 laikas 10:53 Receptai Vištienos Kotletai su Morkomis ir Gysločių Sēklų Luobelēm: Lengvas, Baltymingas Patiekalas Šeimai
Šiandien, kai sveika mityba tampa prioritetu, ieškome patiekalų, kurie būtų ne tik skanūs, bet ir naudingi organizmui. Vištienos kotletai su morkomis ir gysločių sēklų luobelēm – idealus pasirinkimas kasdieniams pietums ar vakarie...

Skaityti daugiau

2025-11-05 laikas 09:03 Receptai Kopūstų rauginimas 2025 lapkritį: palankios dienos pagal Mėnulį

Lapkritį vėlyvieji kopūstai tampa saldūs ir sultingi – idealu raugimui. Svarbu žinoti palankias dienas pagal Mėnulio kalendorių 2025 m.: lapkričio 2–5, 8, 9, 11–13, 20–25 d. Geriausia raugti augančio Mėn...

Skaityti daugiau

2025-11-01 laikas 12:12 Receptai Žemaičių Blynai: Nauda, Kalorijos, Įsisavinimas ir Pilnavertis Receptas

Žemaičių blynai – sotus lietuviškas patiekalas iš bulvių tešlos su mėsos įdaru ir kreminiu padažu. Porcijoje ~500 kcal, gausu kalio, baltymų. Organizmas įsisavina 90% angliavandenių, 95% kalio. Gaminant prarandama 15-25% ...

Skaityti daugiau

2025-11-17 laikas 08:58 Kas antras nepilnametis kalinys Italijoje yra užsienietis
Užsieniečiai sudaro apie 9 procentus Italijos gyventojų, tačiau jie sudaro 50 procentų nepilnamečių kalinių ir 32 procentus visų kalinių.

Skaityti daugiau

2025-11-17 laikas 08:53 Ukrainietė motina, Italijoje perpjovusi 9-mečio sūnaus gerklę, buvo ne kartą pranešta kaip pavojinga
9-metis berniukas, kurį anksčiau buvo užpuolusi motina, buvo rastas su perpjovta gerkle, nors tėvas buvo įspėjęs apie pavojų, tačiau į tai nebuvo atsižvelgta.

Skaityti daugiau

2025-11-17 laikas 08:42 Dvynių ryšys: mistinis telepatinis ryšys ir paslaptys
Ką reiškia turėti brolį ar sesę dvynį, suprasti beveik neįmanoma, nebent patys jais esate. Šiame straipsnyje aptariame dvynių gimstamumo padidėjimą pasaulyje ir Lietuvoje, ypatingą ryšį nuo gimdos, telepatinius atvejus su realiais pavyzdžiais, tokiai...

Skaityti daugiau

2025-11-16 laikas 18:09 Kodėl Negalima Mesti Šaldytų Koldūnų Į Verdantį Vandenį: Teisingas Virimo Būdas
Daugelis žmonių mano, kad šaldytus koldūnus būtina mesti būtent į verdantį vandenį, tačiau tai klaida, galinti sugadinti patiekalą. Šiame straipsnyje paaiškinsime, kodėl taip daryti nereikėtų ir kaip teisingai išvirti koldūnus, kad jie būtų sultingi,...

Skaityti daugiau

2025-11-16 laikas 17:56 Kodėl protingi žmonės turi mažai draugų: moksliškos priežastys
Daugelis mano, kad kuo daugiau draugų, tuo geriau, tačiau protingi žmonės dažnai renkasi ribotą bendravimo ratą. Šiame straipsnyje aptariame moksliškai pagrįstas priežastis, kodėl intelektualai vertina kokybę, o ne kiekį socialiniuose ryšiuose. Sužin...

Skaityti daugiau