Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Medicinos Naujienos » 2017 » Liepos » 8

Radiacija nuo kompiuterinės tomografijos tyrimų gali skatinti Alzheimerio ligą

Radiacija nuo kompiuterinės tomografijos tyrimų ar rentgeno gali padidinti Alzheimerio ligos riziką. Per naują tyrimą nustatyta, kad pakanka dviejų tokių tyrimų per gyvenimą, ir mūsų smegenų ląstelės ima kisti.

Pasak tyrėjų iš Pietų Danijos universiteto (Syddansk Universitet), jonizuojanti spinduliuotė, kurios žmogus gauna tyrimo metu, būtino mūsų vidaus struktūrų 3D vaizdams suformuoti, vis dėlto pakeičia mikroglijų ląsteles hipokampe ir stimuliuoja tokių ląstelių formavimąsi, kokios būdingos Alzheimerio liga sergantiesiems, rašo oncotarget.

kompiuterinė tomografija

Pasak vadovaujančiojo tyrėjo Stefano Kempfo, jei daromas vienas toks tyrimas, dar galima likti nepaveiktiems; labiausiai jis baiminasi dėl kumuliacinio efekto, kurį galėtų suformuoti keli tyrimai.

Net nedidelės radiacijos dozės, prilygstančios dviem kompiuterinės tomografijos tyrimams, gali skatinti ląstelių pokyčius smegenyse, sukeliant kognityvinę disfunkciją, vieną Alzheimerio ligos požymių.

Tyrimo metu mokslininkai su radiacija veikdavo peles, ir, nors radiacija buvo tūkstančius kartų mažesnė už švitinimą, kokį per tyrimą gauna žmogus, pelių smegenyse buvo konstatuoti pokyčiai. Beje, jonizuojanti spinduliuotė veikia žmones ir lėktuvuose, bet radiacijos lygis ten daug kartų žemesnis.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
19.12.2017 laikas 13:08 Receptai – Patiekalai Receptai lieknėjantiems (šaltekšnio, kiaulpienių)
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: antsvoris. Ingredientai: šaltekšnio žievės, kiaulpienių šaknų, petražolių vaisių, pankolio, pipirmėtės lapų. šaltekšnio žievės, kiaulpienių šaknys, petražolių vaisiai, pankolis, pipirmėtės la...

Skaityti daugiau

14.11.2017 laikas 11:32 Receptai – Patiekalai Arbata mažinantį karščiavimą (blindė, šalpusnis, raudonėlis)
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: karščiavimas. Ingredientai: blindės žievė, šalpusnio lapai, raudonėlis.

Skaityti daugiau

06.07.2019 laikas 11:08 Receptai – Patiekalai Prikėlė legendinio varškės pyrago receptą: sugrįšite atgal į vaikystę

Jei mama nekepdavo ko nors skanaus namuose, tuomet parnešdavo iš parduotuvės pyrago “Draugystė“. Ir tikrai, šis pyragas iki dabar yra idealus desertas prie kavos ar arbatos. Ne per drėgnas, ir ne per sausas, ne per ...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
08.05.2024 laikas 13:29 AstraZeneca visame pasaulyje atšaukia Covid vakciną

Bendrovė „AstraZeneca“ visame pasaulyje atšaukia savo „Covid“ vakciną, praėjus keliems mėnesiams po to, kai pripažino, kad ji gali sukelti gyvybei pavojingus sužalojimus.

Skaityti daugiau

08.05.2024 laikas 09:30 Italijoje atkastas prestižinis geležies amžiaus nekropolis
Italijoje Kasertos ir Benevento provincijų Archeologijos, vaizduojamojo meno ir kraštovaizdžio direktorato misija atkasė geležies amžiaus nekropolio liekanas, kurios mokslininkus nustebino savo dydžiu ir prabanga....

Skaityti daugiau

08.05.2024 laikas 09:20 Nustatyti dinozaurus pakeitę gyvūnai
Tarptautinė paleontologų komanda atrado ir aprašė iki šiol nežinomos žinduolių rūšies, gyvenusios Žemėje maždaug prieš 65,5 mln. metų, suakmenėjusias liekanas. Šie padarai gyveno praėjus vos 610 000 metų po dinozaurų išnykimo...

Skaityti daugiau