Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2017 » Liepos » 28

Skausmai širdies plote. Dažniausios priežiūros klaidos

Skausmus širdies plote galima numalšinti, tačiau būtina vartoti tinkamų vaistų ir „įsiklausyti“ į savo organizmą.

Pirmoji klaida. Jei širdies skausmus malšinantys vaistai sukelia stiprius galvos skausmus, juos reikia pakeisti kitais. Galvos skausmus neretai sukelia nitroglicerinas, kuris padeda numalšinti stenokardijos priepuolį.

Ką daryti? Galvos skausmai gali būti ne tokie stiprūs, jei stenokardijos priepuolio metu vartosite lašus su nitroglicerinu. Vienintelis nepatogumas - nitroglicerino lašus reikia lašinti ant gabalėlio cukraus, o jo ne visada turime. Širdies skausmus galima malšinti ne tik tabletėmis, bet ir aerozoliu, kurio reikia purkšti į bumą. Tiesa, aerozolio poveikis pajuntamas vėliau, tačiau jis trunka ilgiau.

Antroji klaida. Sužinoję, kad serga stenokardija, kai kurie žmonės atsisako ne tik fizinio darbo, bet ir mankštos. Atminkite, kad fiziniai krūviai privalo būti, bet jie negali varginti.

Ką daryti? Kiekvienam sergančiajam stenokardija yra individuali krūvių riba. Kaip ją nustatyti? Jei dirbdami fizinį darbą pastebėsite, jog pulsas tik šiek tiek padidėjo, tačiau Jūsų nedusinta, Jūs nejaučiate skausmų širdies plote, galima teigti, jog prie gyvenimo sąlygų Jūs gerai adaptavotės.

Trečioji klaida. Kai kurie, susirgę stenokardija, baiminasi bet kurio darbo. Sergantys stenokardija gali išlikti pakankamai aktyvūs, svarbu reguliariai vartoti visus gydytojo paskirtus vaistus.

Ką daryti? Jei Jūsų laukia sunkus darbas, tai 5 minutes prieš jų pradžią sučiulpkite nitroglicerino tabletę. Nitroglicerino tabletę sučiulpkite, jei nusistovėjus šaltiems ir vėjuotiems orams, Jums tenka išeiti į lauką. Jei širdį pradėjo skaudėti dirbant fizinį darbą, reikia po liežuviu pakišti nitroglicerino tabletę, atsisėsti ar atsigulti. Širdį dažniausiai nustoja skaudėti po 10 minučių.

Ketvirtoji klaida. Kai kas mano, jog sergant sunkia stenokardijos forma padidėja pavojus patirti miokardo infarkto priepuolį. Taip manyti nereikia nes sergančiajam stenokardija svarbiausia yra tai, kaip jis jaučiasi.

Ką daryti? Svarbu pastebėti, kada liga pradeda progresuoti. Verta sunerimti, jei anksčiau nemalonius pojūčius pajusdavote užlipę į ketvirtąjį aukštą, o dabar - tik į antrąjį aukštą. Tokiais atvejais reikia kreiptis į gydytoją. Jei tokių pojūčių nejaučiate, nervintis nereikia.

Penktoji klaida. Kai kas, nejausdami širdies skausmų, klaidingai mano, kad serga stenokardija. Atminkite, kad diagnozė „stenokardija“ nustatoma tada, kai kas nors Jūsų neramina. Jei kardiogramoje gydytojas pastebėjo kokius nors pokyčius, tai dar ne stenokardija. Ir tokiais atvejais būtina dar kruopščiau pasitikrinti sveikatą.

Ką daryti? Tikrinant širdies darbą, kartais tenka atlikti testus su fiziniais krūviais, pavyzdžiui, minant dviratį ar bėgant judančiu takeliu. Jei šie testai nieko blogo nenustatė, galite būti tikri, kad stenokardija Jūs nesergate.

Šeštoji klaida. Nors gydytojas paskyrė vaistų gerti 4 kartus per

dieną, Jūs šį vaistų kiekį išgeriate per 2 kartus, nes taip patogiau. Atminkite, kad kai kurių nitratų grupės vaistus reikia vartoti 4 kartus per dieną, nes jų poveikis - trumpalaikis.

Ką daryti? Yra vaistų, kurių gydomasis poveikis jaučiamas 12-14 valandų ir net ilgiau. Stenokardijos priepuolio profilaktikai kartais naudingi yra ir tam tikri gydomieji tepalai.

Patogu naudotis ir pleistrais, kurių sudėtyje yra nitroglicerino. Vaistai palaipsniui įsisiurbia į kraują, todėl pastebimai apsaugo širdį.

Yra specialių tablečių, kurias galima priklijuoti burnoje prie skruosto gleivinės. Tokie vaistai lėtai ištirpsta.

Verta atminti, kad nitratai beveik neturi šalutinio žalingojo poveikio. Tiesa, sergantiems kai kuriomis glaukomos formomis šių vaistų reikia vartoti atsargiai.

Septintoji klaida. Kai kurie žmonės, pajutę net ir menkiausius širdies skausmus, skuba kviesti „Greitąją pagalbą“.

Ką daryti? Pajutus širdies skausmus, reikia sustoti, atsisėsti, o dar geriau - atsigulti.

Jei po pusės minutės skausmai nepranyko, po liežuviu pakiškite nitroglicerino tabletę, ją sučiulpkite. Jei skausmai nepranyko, tada kvieskite „Greitąją pagalbą“.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
21.06.2019 laikas 20:11 Receptai – Patiekalai Abrikosų pyragas. Labai skanus ir paprastas receptas
Man šis pyragas vasarą išsigelbėjimas, minimalus laikas paruošimui. Receptas yra labai, išsisaugokite pas save! Aš gaminau su braškėmis, avietėmis, obuoliais, slyvomis, abrikosais, šokoladu ir aguonomis. Apskritai, fantazijai nė...

Skaityti daugiau

06.11.2019 laikas 16:12 Receptai – Patiekalai Cukinijų Blynai Su Morkomis
Cukinijas ir morką sutarkuojame burokine tarka. Česnaką pjaustome labai smulkiai. Viską dedame į dubenį, mušame kiaušinius, išmaišome. Beriame miltus, druską, smulkintus žalumynus ir išmaišome. Cukinijų blynus kepame keptuvėje įka...

Skaityti daugiau

10.09.2018 laikas 09:29 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai nervams nuraminti

Nervinės ligos liaudies medicinoje, Vaistažolių mišiniai nervams nuraminti, nervinės ligos, receptai nervams nuraminti, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydyt...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
18.03.2024 laikas 19:45 Kaip liaudiškomis priemonėmis mažinti padidėjusį kraujospūdį?

Dauguma sergančiųjų pradine hipertenzijos stadija nei neįtaria, kad jų kraujospūdis nuolat yra padidėjęs. Jei kraujospūdis yra nežymiai pakilęs, jokių nemalonių pojūčių neatsiranda, todėl liga nustatoma tik profilaktiškai pasitikrinus sveikat...

Skaityti daugiau

18.03.2024 laikas 19:15 Kokie produktai kraujyje PAGAUSINA HEMOGLOBINO LYGĮ?

Pablyškimas, bendras kūno silpnumas, galvos skausmai, prastas apetitas, nuovargis - tai akivaizdūs žemo hemoglobino lygio kraujyje požymiai. Kokių produktų reikia vartoti, norint kraujyje pagausinti žemą hemoglobino lygį? Sumažėjęs hemoglobino lyg...

Skaityti daugiau

18.03.2024 laikas 18:21 Kokias paslaptis saugo „išrinktųjų šventykla“, į kurią įleidžiami tik „ypatingi“ mormonai?

Į šiaurę nuo Meksikos sostinės, vos kelios minutės kelio automobiliu nuo vietinių lankytinų vietų - zoologijos sodo ir Aragono miško - stovi paslaptingas labai didelių matmenų objektas. Šviesus neįprastos formos pastatas smarkiai kontrastuoja su v...

Skaityti daugiau