Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Medicinos Naujienos » 2017 » Spalio » 6

Tyrimas: daugiau nei pusė vaistų nuo vėžio yra neveiksmingi

Jungtinės Karalystės (JK) medicinos žurnalo „The BMJ“ tyrimo duomenimis, iš 48 vaistų, kuriuos 2009-2013 m. patvirtino Europos vaistų agentūra (EMA), net 57 proc. pacientų sveikatai nesuteikė jokios naudos arba patirta nauda buvo kliniškai nereikšminga.

Tyrimas: daugiau nei pusė vaistų nuo vėžio yra neveiksmingi

Tyrėjų teigimu, tik 10 proc. tirtų vaistų buvo veiksmingi ir pagerino juos naudojančių pacientų gyvenimo kokybę.

Tyrėjai dar kartą patikrino šiuo metu rinkoje esančių vaistų efektyvumą ir išsiaiškino, jog net 49 proc. vaistų yra neveiksmingi. Įdomiausia, jog dauguma kitų tyrimų, kuriais tiriamas vaistų efektyvumas, daugiausiai dėmesio skiria ne pačių vaistų poveikiui pacientų sveikatai, tačiau šalutiniams veiksniams, pavyzdžiui, rentgeno spindulių arba laboratorinių testų poveikiui vaistams. Tyrimo išvados gana neraminančios, tačiau farmacijos pramonėje tyrimo išvados aliarmo nesukėlė.

Medikų ir mokslininkų teigimu, vėžiu sergantiems pacientams labai sunku gauti naujausius vaistus, o tyrimai, kuriais nustatomas šių vaistų efektyvumas, yra labai brangūs ir ilgai trunkantys. Tiesa, JK vaistus nuo vėžio atrenka Nacionalinis sveikatos ir slaugos kompetencijos institutas (angl. National Institute for Health and Care Excellence; NICE), todėl BMJ tyrimo išvados nebūtinai galioja šalies sveikatos apsaugos srityje.

Tyrimas: daugiau nei pusė vaistų nuo vėžio yra neveiksmingi

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
09.07.2019 laikas 18:42 Receptai – Patiekalai „Gietininiai“ sausainiai
Gaminu juos sūnui labai dažnai! Kepk juos nors kasdien, taip skanu ir paprasta. Norisi naminių sausainių. Tokių, žinote, lengvų,paprastų, greitai paruošiamų. Ir į galvą ateina grietininių sausainių receptas.

Skaityti daugiau

13.09.2018 laikas 16:34 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai nuo laringito
Liaudies medicinos patarimai - kaip būti sveikiems ir išsaugoti sveikatą. Laringitas liaudies medicinoje, Vaistažolių mišiniai nuo laringito, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaista...

Skaityti daugiau

16.10.2019 laikas 16:41 Receptai – Patiekalai Medutis. Beprotiškai Skanus Medaus Torto Receptas

Siūlome pagaminti visų mėgstamą medaus tortuką neįprastu paruošimo būdu. Gaunasi beprotiškai skanus ir aromatingas tortas. Šiame recepte nereikia nieko kočioti, o pagal laiką užima ne daugiau 30 min.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
17.05.2024 laikas 20:53 Atrastas seniausias uždaras baseinas
Albanijoje, Durreso mieste, archeologai kasinėdami aptiko 1600 metų senumo uždarą plaukimo baseiną - pirmąjį tokio tipo baseiną. Jis buvo prabangios romėnų vilos dalis.

Skaityti daugiau

17.05.2024 laikas 20:39 Atskleista viena pagrindinių Egipto piramidžių paslapčių
Mokslininkų grupė iš Egipto, JAV ir Australijos pristatė revoliucinį tyrimą. Jis įrodo, kad daugiau kaip 30 Gizos piramidžių ir šalia esančių statinių statybos vietos buvo parinktos neatsitiktinai.

Skaityti daugiau

17.05.2024 laikas 20:27 "Hubble" teleskopas atrado sistemą su trimis saulėmis
Kosminio teleskopo "Hubble" misijos komanda paskelbė stulbinančią trijų žvaigždžių sistemos, pavadintos HP Tau, nuotrauką.

Skaityti daugiau