Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Medicinos Naujienos » 2017 » Rugsėjo » 3

Virškinimą gerinantys preparatai didina infekcijos riziką

Nereceptiniai medikamentai, padedantys malšinti virškinimo sutrikimus ir mažinantys skrandžio druskos rūgšties koncentraciją, padidina kartotinės Clostridium difficile infekcijos riziką, kuri gali sukelti įvairių žarnyno problemų, pradedant viduriavimu, baigiant gyvybei pavojingu storosios žarnos uždegimu.

JAV Mėjo klinikos (Mayo Clinic) tyrėjai nurodo, kad šie preparatai taip pat iš esmes padidina C.difficile riziką žmonėms, kurie šią infekciją jau kartą turėjo.

Daugelį vaistų, padedančių malšinti virškinimo problemas, vaistinėse galima nusipirkti be recepto, ir jie vartojami skrandžio rūgštingumui, dispepsijai bei skrandžio opos simptomams mažinti.

Tyrėjai konstatavo infekcijos grėsmę, išanalizavę duomenis iš 16-os anksčiau publikuotų tyrimų, kuriuose iš viso dalyvavo 7703 asmenys. Iš jų 1525 žmonės, kurie jau anksčiau buvo užsikrėtę C.difficile, susirgo antrą ir dar kelis kartus. Tyrėjai apskaičiavo, kad medikamentų vartojimas padidino pakartotinės infekcijos riziką 22 proc., ir padarė išvadą, kad asmenys, kurie jau kartą turėjo C.difficile infekciją, greičiausiai turėtų ieškotis alternatyvių metodų virškinimo sutrikimams gydyti.

JAMA Intern Med, 2017; doi:10.1001/jamainternmed.2017.0212

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
21.08.2018 laikas 10:30 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai nuo žagsėjimo
Liaudies medicinos patarimai - kaip būti sveikiems ir išsaugoti sveikatą. Žagsėjimas liaudies medicinoje, Liaudiški patarimai nuo žagsėjimo, receptai nuo žagsėjimo, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medici...

Skaityti daugiau

10.08.2019 laikas 13:07 Receptai – Patiekalai Kopūstų sriubos receptas
Gaminame namuose. Paprasta kopūstų sriuba Kopūstą pjaustome siauromis juostelėmis, bulves ir pomidorą - kubeliai, morkas sutarkuojame stambia tarka, svogūną susmulkiname. Keptuvėje ištirpiname gabalėlį sviesto, pilame šlakelį al...

Skaityti daugiau

18.09.2019 laikas 07:03 Receptai – Patiekalai Avižiniai pyragėliai su braškėmis

Braškes supjaustykite smulkiais kubeliais, berkite ant jų tarkuotą citrinos žievelę, cukrų, kukurūzų krakmolą ir išmaišykite. Šį braškių ruošinį dėkite į kepimo skardą ant jau paruošto pagrindo. Braškes apibarstykite likusiu pa...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
17.05.2024 laikas 20:53 Atrastas seniausias uždaras baseinas
Albanijoje, Durreso mieste, archeologai kasinėdami aptiko 1600 metų senumo uždarą plaukimo baseiną - pirmąjį tokio tipo baseiną. Jis buvo prabangios romėnų vilos dalis.

Skaityti daugiau

17.05.2024 laikas 20:39 Atskleista viena pagrindinių Egipto piramidžių paslapčių
Mokslininkų grupė iš Egipto, JAV ir Australijos pristatė revoliucinį tyrimą. Jis įrodo, kad daugiau kaip 30 Gizos piramidžių ir šalia esančių statinių statybos vietos buvo parinktos neatsitiktinai.

Skaityti daugiau

17.05.2024 laikas 20:27 "Hubble" teleskopas atrado sistemą su trimis saulėmis
Kosminio teleskopo "Hubble" misijos komanda paskelbė stulbinančią trijų žvaigždžių sistemos, pavadintos HP Tau, nuotrauką.

Skaityti daugiau