Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal naujienos » Receptai | Patiekalai » 2021 » Spalio » 23

Keptuvėje kepti vištienos kukuliai baltame grietinės ir sviesto padaže

Keptuvėje kepti vištienos kukuliai baltame grietinės ir sviesto padaže

Tokie vištienos kukuliai yra labai paprastas, gardus bei gana pigus maistas. Tuo pačiu greitai paruošiamas. Vieni privalumai. Man pačiai asmeniškai vištienos kukuliai skaniausi būna tuomet, kai į juos įdedu baltos duonos, kurią išmirkau piene. Jie gaunasi minkšti bei purūs.

Grietinės ir sviesto padažo slaptas ingredientas yra sojų padažas. Jis suteiks nuostabu skonį šiam baltajam padažui.

Jei nesinori grietinės padažo, galite naudoti neriebią grietinėlę.

Vietoje vištienos taip pat kuo idealiausiai tinka kalakutiena.

Aš šį kartą patiekiau su saldžiųjų bulvių koše (bet turiu pripažinti, įprastų bulvių košė man asmeniškai daug labiau patinka), kopūstų ir morkų salotomis.

Iš nurodytų ingredientų kiekių man gavosi 15 vištienos kukulių.

Ingredientai

Vištienos kukuliams:

  • vištienos faršas arba smulkinta vištiena: 450 gramų
  • česnakas: 2 skiltelių (susmulkiname)
  • kiaušiniai: 1
  • balta duona: 1 riekės (arba pilno grūdo)
  • pienas: ~4-5 valgomųjų šaukštų
  • džiovintas bazilikas: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • paprikos milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
  • druska
  • pipirai
  • aliejus (kepimui).

Baltam padažui:

  • grietinė: 4 valgomųjų šaukštų
  • vanduo: 1,25 stiklinės (galite naudoti ir sultinį)
  • sviestas: 2 valgomųjų šaukštų
  • miltai: 1 valgomojo šaukšto
  • sojų padažas su mažiau druskos: 0,5-1 valgomojo šaukšto (galite naudoti ir įprastą)
  • paprikos: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • pipirai
  • švieži krapai: 1 saujos (susmulkiname).

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia nupjauname duonos plutą. Supjaustome smulkiais gabaliukais ir užpilame pienu.

2. Paliekame pastovėti maždaug 5 minutes, kol duona suminkštėja.

3. Po to inde sumaišome visus vištienos kukulių ingredientus.

4. Keptuvėje įkaitiname aliejų ant vidutinės kaitros.

5. Drėgnomis rankomis suformuojame norimo dydžio vištienos kukulius ir sudedame juos į keptuvę.

6. Kepame iš abiejų pusių po maždaug 2-4 minutes, arba kol bus apskrudę. Jie gali būti dar ne pilnai iškepę.

7. Išimame iš keptuvės ir atidedame.

8. Keptuvėje ant nedidelės kaitros įkaitiname sviestą. Maišydami mentele arba šluotele, pakepiname miltus, maždaug 30 sekundžių arba kol vos paruduoja.

9. Tada po truputį, nuolatos maišydami, supilame vandenį ir grietinę. Tai darome, kol jis sutirštėja, nebelieka gumuliukų. Maždaug 5 minutes. Padažą užkaičiame.

10. Po to sumažiname kaitrą iki mažos. Įpilame sojų padažo, įdedame vieną šaukštą sviesto, pipirų, paprikos ir išmaišome.

11. Sudedame vištienos kukulius ir dar patroškiname maždaug 5-6 minutes.

12. Suberiame krapus, patiekiame su savo mėgstamu garnyru ir skanaujame!

Rekomendacija: Daugiau vištienos kukulių receptų rasite: Vištienos kukuliai.

Recepto Autorius Skanauk su Aušra

Turite savo nuomone, (už ar, prieš) pasidalinkite su mumis, palikite komentarą, prisijunkite, rašykite bloge, pasirinkdami kategoriją. Pasidalinkite savo receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su paranormaliais, anomališkais ir kitais nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Jei manai, kad ši informacija buvo naudinga, pasidalink, prenumeruok ir padėkok...

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar
TAIP PAT SKAITYKITE:
08.12.2021 laikas 09:50 Receptai | Patiekalai Tailandietiškas vištienos troškinys su kokosų pienu ir raudonojo kario pasta
Toks tailandietiškas vištienos troškinys gali skambėti, jog yra pagaminamas gan sudėtingai, bet iš tiesų tai yra ganėtinai paprastas patiekalas su daug skonių ir aromatų. Tikrai daug savo brangaus laiko nesugaišite jį gamindami....

Skaityti daugiau

08.12.2021 laikas 09:25 Receptai | Patiekalai Brusketa (Bruschetta) su saulėje džiovintais pomidorais ir mocarela

Paprasta ir ganėtinai greitai pagaminama, bet tuo pačiu skani brusketa (bruschetta) su saulėje džiovintais pomidorais ir mocarela.

Skaityti daugiau

08.12.2021 laikas 09:12 Receptai | Patiekalai Gedimino pica su saldžiųjų bulvių (batatų) pagrindu su mocarelos sūriu

Šiandien sužinosite, kad saldžiosios bulvės (dar kitaip vadinami batatai) puikiai tiks ne tik virimui, kepimui, sriuboms ir troškiniams, bet ir nuostabiai gali atstoti picos padą. Tai yra sveikesnė alternatyva tradiciniam, miltiniam picos padui.

...

Skaityti daugiau

08.12.2021 laikas 19:56 Šiaurės Ispaniją užklupo smarkus snygis: daugiau nei 60 cm per 6 valandas
Šiąnakt Ispanijos šiaurėje gausiai snigo - vos per 6 valandas iškrito daugiau nei 60 cm sniego. Labiausiai nuo sniego nukentėjo Navaros, Larreso, Hueskos ir Aragono miestai.

Skaityti daugiau

08.12.2021 laikas 10:22 Naujas tyrimas atskleidė, kad Kinija jau sėkmingai kontroliuoja orus

Kinijos Komunistų partija vasarą šventė šimtmečio jubiliejų. Ir dangus virš Pekino buvo giedras, taip pradžiugindamas dešimtis tūkstančių susirinkusiųjų.

Skaityti daugiau

07.12.2021 laikas 20:12 Tibeto ilgaamžiškumo paslaptys
Jų filosofinės praktikos, gyvenimo pagrindai ir paprasti praktiški patarimai pratęsė gyvenimus daugybei žmonių, kurie į tą išmintį įsiklausė. Šį kartą ir mes nusprendėme kreiptis pagalbos į tuos, kurie išmoko gyventi be ligų ir pilni jėgų sutikti šimto metų slenkstį....

Skaityti daugiau

07.12.2021 laikas 20:04 Liaudiškos priemonės, kad kepenys neskaudėtų
Sumaišyti 1/2 stiklinės kopūstų sūrymo ir 1/2 stiklinės šviežių pomidorų sulčių. Gerti po 1/3 stiklinės 3 kartus per dieną po valgio. Vartoti ilgą laiką.

Skaityti daugiau

07.12.2021 laikas 19:34 Apie burokėlių naudą, dilgėlės nuo skausmo, kraujospūdis
Burokėliuose yra daugybė vitaminų ir druskų: vitaminai C, B, B2, B3, B6, B9, geležies, vario, jodo, mangano, boro, vanadžio, fluoro, cinko druskos

Skaityti daugiau