Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai » 2021 » Spalio » 23

Keptuvėje kepti vištienos kukuliai baltame grietinės ir sviesto padaže

Keptuvėje kepti vištienos kukuliai baltame grietinės ir sviesto padaže

Tokie vištienos kukuliai yra labai paprastas, gardus bei gana pigus maistas. Tuo pačiu greitai paruošiamas. Vieni privalumai. Man pačiai asmeniškai vištienos kukuliai skaniausi būna tuomet, kai į juos įdedu baltos duonos, kurią išmirkau piene. Jie gaunasi minkšti bei purūs.

Grietinės ir sviesto padažo slaptas ingredientas yra sojų padažas. Jis suteiks nuostabu skonį šiam baltajam padažui.

Jei nesinori grietinės padažo, galite naudoti neriebią grietinėlę.

Vietoje vištienos taip pat kuo idealiausiai tinka kalakutiena.

Aš šį kartą patiekiau su saldžiųjų bulvių koše (bet turiu pripažinti, įprastų bulvių košė man asmeniškai daug labiau patinka), kopūstų ir morkų salotomis.

Iš nurodytų ingredientų kiekių man gavosi 15 vištienos kukulių.

Ingredientai

Vištienos kukuliams:

  • vištienos faršas arba smulkinta vištiena: 450 gramų
  • česnakas: 2 skiltelių (susmulkiname)
  • kiaušiniai: 1
  • balta duona: 1 riekės (arba pilno grūdo)
  • pienas: ~4-5 valgomųjų šaukštų
  • džiovintas bazilikas: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • paprikos milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
  • druska
  • pipirai
  • aliejus (kepimui).

Baltam padažui:

  • grietinė: 4 valgomųjų šaukštų
  • vanduo: 1,25 stiklinės (galite naudoti ir sultinį)
  • sviestas: 2 valgomųjų šaukštų
  • miltai: 1 valgomojo šaukšto
  • sojų padažas su mažiau druskos: 0,5-1 valgomojo šaukšto (galite naudoti ir įprastą)
  • paprikos: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • pipirai
  • švieži krapai: 1 saujos (susmulkiname).

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia nupjauname duonos plutą. Supjaustome smulkiais gabaliukais ir užpilame pienu.

2. Paliekame pastovėti maždaug 5 minutes, kol duona suminkštėja.

3. Po to inde sumaišome visus vištienos kukulių ingredientus.

4. Keptuvėje įkaitiname aliejų ant vidutinės kaitros.

5. Drėgnomis rankomis suformuojame norimo dydžio vištienos kukulius ir sudedame juos į keptuvę.

6. Kepame iš abiejų pusių po maždaug 2-4 minutes, arba kol bus apskrudę. Jie gali būti dar ne pilnai iškepę.

7. Išimame iš keptuvės ir atidedame.

8. Keptuvėje ant nedidelės kaitros įkaitiname sviestą. Maišydami mentele arba šluotele, pakepiname miltus, maždaug 30 sekundžių arba kol vos paruduoja.

9. Tada po truputį, nuolatos maišydami, supilame vandenį ir grietinę. Tai darome, kol jis sutirštėja, nebelieka gumuliukų. Maždaug 5 minutes. Padažą užkaičiame.

10. Po to sumažiname kaitrą iki mažos. Įpilame sojų padažo, įdedame vieną šaukštą sviesto, pipirų, paprikos ir išmaišome.

11. Sudedame vištienos kukulius ir dar patroškiname maždaug 5-6 minutes.

12. Suberiame krapus, patiekiame su savo mėgstamu garnyru ir skanaujame!

Rekomendacija: Daugiau vištienos kukulių receptų rasite: Vištienos kukuliai.

Recepto Autorius Skanauk su Aušra

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
17.01.2025 laikas 20:06 Receptai Skanių cepelinų su varške receptas: tradicija ant stalo
Cepelinai – tai ne tik nacionalinis Lietuvos patiekalas, bet ir vienas iš mylimiausių komforto maisto pasirinkimų, kuris sušildo kasdienybę. Su šiuo paprastu ir skaniu receptu išmoksite, kaip pasigaminti purius cepelinus su varške...

Skaityti daugiau

17.01.2025 laikas 19:41 Receptai Paprasti blynai su kefyru – skanus ir greitas receptas
Ar ieškote greito ir skanaus recepto pusryčiams ar užkandžiams? Paprasti blynai su kefyru yra puikus pasirinkimas! Šis receptas leidžia greitai paruošti purius blynus, kurie tiks visai šeimai. Sužinokite, kaip juos pasigaminti nam...

Skaityti daugiau

16.01.2025 laikas 20:55 Receptai Skanūs kiaulienos šonkauliukai su česnaku ir daržovėmis
Ar ieškote paprasto ir skanaus recepto, kuris sužavėtų jūsų šeimą ir draugus? Kiaulienos šonkauliukai su česnaku ir daržovėmis yra puikus pasirinkimas! Šis receptas ne tik lengvai paruošiamas, bet ir suteikia nuostabų skonį, kuris...

Skaityti daugiau

17.01.2025 laikas 22:09 Draugystė ir meilė: Ar verta dirbti dėl santykių?
Draugystė ir meilė – tai dviejų skirtingų, tačiau labai artimų santykių formų junginys. Dažnai susiduriame su klausimu: ar verta pastangų, kai santykiai atrodo nebe tokie, kokie turėtų būti? Šiame straipsnyje nagrinėsime, kaip elgesys, abipusis palai...

Skaityti daugiau

17.01.2025 laikas 21:47 10 ženklų, kad vyras nori rimtų santykių su jumis
Santykiai gali būti sudėtingi ir kupini niuansų, tačiau yra tam tikri ženklai, kurie gali padėti jums suprasti, ar vyras rimtai žiūri į jus. Šiame straipsnyje aptarsime 10 požymių, kurie rodo, kad jis nori ne tik praleisti laiką kartu, bet ir plėtoti...

Skaityti daugiau

17.01.2025 laikas 08:24 Senųjų civilizacijų paslaptis: ar protingos rūšys galėjo egzistuoti anksčiau nei žmonės?
Klausimas, ar Žemėje egzistavo aukštai išsivysčiusios civilizacijos dar prieš žmonių atsiradimą, jau seniai intriguoja mokslininkus ir mokslo mėgėjus. Šiame straipsnyje analizuojame Kembridžo universiteto tyrėjų keliamą hipotezę apie „silūriečius“ — ...

Skaityti daugiau

17.01.2025 laikas 07:49 Šaltalankio uogos: natūralus vitaminų šaltinis sveikatai
Šaltalankio uogos, savo ryškia oranžine spalva ir sultingu rūgštoku skoniu, ne tik džiugina akis, bet ir yra puikus sveikatos palydovas. Šios uogos, gausios vitaminų ir antioksidantų, turi ilgą istoriją kaip natūrali gydomoji priemonė. Šiame straipsn...

Skaityti daugiau

17.01.2025 laikas 07:34 Kaip ilgiau išlaikyti gėlių šviežumą: patarimai ir triukai
Gėlės namuose ne tik suteikia džiaugsmo, bet ir puošia interjerą. Norint, kad šios grožybės ilgiau išliktų šviežios ir žavios, reikia žinoti kelis paprastus priežiūros triukus. Šiame straipsnyje dalinamės svarbiausiais patarimais, kurie padės jūsų gė...

Skaityti daugiau