Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2021 » Spalio » 23

Keptuvėje kepti vištienos kukuliai baltame grietinės ir sviesto padaže

Keptuvėje kepti vištienos kukuliai baltame grietinės ir sviesto padaže

Tokie vištienos kukuliai yra labai paprastas, gardus bei gana pigus maistas. Tuo pačiu greitai paruošiamas. Vieni privalumai. Man pačiai asmeniškai vištienos kukuliai skaniausi būna tuomet, kai į juos įdedu baltos duonos, kurią išmirkau piene. Jie gaunasi minkšti bei purūs.

Grietinės ir sviesto padažo slaptas ingredientas yra sojų padažas. Jis suteiks nuostabu skonį šiam baltajam padažui.

Jei nesinori grietinės padažo, galite naudoti neriebią grietinėlę.

Vietoje vištienos taip pat kuo idealiausiai tinka kalakutiena.

Aš šį kartą patiekiau su saldžiųjų bulvių koše (bet turiu pripažinti, įprastų bulvių košė man asmeniškai daug labiau patinka), kopūstų ir morkų salotomis.

Iš nurodytų ingredientų kiekių man gavosi 15 vištienos kukulių.

Ingredientai

Vištienos kukuliams:

  • vištienos faršas arba smulkinta vištiena: 450 gramų
  • česnakas: 2 skiltelių (susmulkiname)
  • kiaušiniai: 1
  • balta duona: 1 riekės (arba pilno grūdo)
  • pienas: ~4-5 valgomųjų šaukštų
  • džiovintas bazilikas: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • paprikos milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
  • druska
  • pipirai
  • aliejus (kepimui).

Baltam padažui:

  • grietinė: 4 valgomųjų šaukštų
  • vanduo: 1,25 stiklinės (galite naudoti ir sultinį)
  • sviestas: 2 valgomųjų šaukštų
  • miltai: 1 valgomojo šaukšto
  • sojų padažas su mažiau druskos: 0,5-1 valgomojo šaukšto (galite naudoti ir įprastą)
  • paprikos: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • pipirai
  • švieži krapai: 1 saujos (susmulkiname).

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia nupjauname duonos plutą. Supjaustome smulkiais gabaliukais ir užpilame pienu.

2. Paliekame pastovėti maždaug 5 minutes, kol duona suminkštėja.

3. Po to inde sumaišome visus vištienos kukulių ingredientus.

4. Keptuvėje įkaitiname aliejų ant vidutinės kaitros.

5. Drėgnomis rankomis suformuojame norimo dydžio vištienos kukulius ir sudedame juos į keptuvę.

6. Kepame iš abiejų pusių po maždaug 2-4 minutes, arba kol bus apskrudę. Jie gali būti dar ne pilnai iškepę.

7. Išimame iš keptuvės ir atidedame.

8. Keptuvėje ant nedidelės kaitros įkaitiname sviestą. Maišydami mentele arba šluotele, pakepiname miltus, maždaug 30 sekundžių arba kol vos paruduoja.

9. Tada po truputį, nuolatos maišydami, supilame vandenį ir grietinę. Tai darome, kol jis sutirštėja, nebelieka gumuliukų. Maždaug 5 minutes. Padažą užkaičiame.

10. Po to sumažiname kaitrą iki mažos. Įpilame sojų padažo, įdedame vieną šaukštą sviesto, pipirų, paprikos ir išmaišome.

11. Sudedame vištienos kukulius ir dar patroškiname maždaug 5-6 minutes.

12. Suberiame krapus, patiekiame su savo mėgstamu garnyru ir skanaujame!

Rekomendacija: Daugiau vištienos kukulių receptų rasite: Vištienos kukuliai.

Recepto Autorius Skanauk su Aušra

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-25 laikas 09:17 Receptai Kepta antis su raugintais kopūstais orkaitėje – sultinga šventinė klasika
Orkaitėje kepta antis su raugintais kopūstais ir rūkytais lašinukais – tikra lietuviška Kalėdų klasika. Sultinga mėsa, traški odelė, aromatingas įdaras. Išsamus receptas + maistinė analizė: kiek kalorijų, kokia nauda sveikatai, ką...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 08:54 Receptai Kepta antis kepimo rankovėje su obuoliais ir medumi: sultinga šventinė klasika

Kepta antis kepimo rankovėje su obuoliais ir medumi – tikra lietuviškos virtuvės klasika, neatsiejama nuo Kalėdų ir Velykų stalo. Šis patiekalas stebina sultinga mėsa, traškia auksine odele ir subtiliu saldžiarūgščiu obuo...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 08:44 Receptai Grūdėtos varškės apkepas su obuoliais: lengvas ir baltyminis receptas (tik 180 kcal/100 g)
Grūdėtos varškės apkepas su obuoliais – tikras lietuviškas komforto maistas, kuris vienu metu ir sotina, ir lepina. 100 g gatavo apkepo turi vos 180 kcal, net 15 g aukštos biologinės vertės baltymų, kalcio ir ląstelienos. Kepant p...

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 18:31 ✨ Nuostabi Vasaros Akimirka: 3 Valandos Tikro Tekančio Upelio ir Paukščių Čiulbėjimo
Švelnus vandens čiurlenimas ir vasariški paukščių giesmės akimirksniu nuramina, padeda geriau susikaupti ir greičiau užmigti. Tiesiog paspauskite „Play“ ir pasinerkite į visišką ramybę 🌿✨

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 09:00 Olandai renkasi mėsą: per dvejus metus veganiškos dietos populiarumas sumažėjo 75 %, o vegetarizmas taip pat smarkiai sumažėjo
Nauji tyrimai rodo, kad vis mažiau olandų renkasi veganizmą ir vegetarizmą, o tai gali būti blogas ženklas tiems, kurie skatina europiečius laikytis tokios mitybos.

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 08:53 Prancūzija: motina yra tarp gyvybės ir mirties po to, kai afrikietis migrantas La Rochelle kelis kartus dūrė jai į krūtinę ir veidą
Motina patyrė sunkius durtinius sužalojimus per afrikiečio migranto užpuolimą lapkričio 20 d. La Rochelle mieste, Mireuil rajone, rue Ernest-Meissonnier gatvėje.

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 08:46 Benamis migrantas iš Gvadelupos Liono tramvajaus stotyje subadė vyrą barbekiu šakute
56-erių metų auka mirė nuo sužalojimų praėjus dviem savaitėms po to, kai po užpuolimo nugriuvo ant tramvajaus bėgių

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 08:32 Kai marčia perima namus: tikra 62 metų moters istorija ir kaip pasielgti?

62 metų moteris pasakoja tikrą istoriją, kaip sūnaus mergina palaipsniui perėmė jos namus: keitė taisykles, išmetinėjo daiktus, sprendė, ką valgyti. Dažna situacija tiek Lietuvoje, tiek užsienyje. Psichologai įspėja – „rūpinimosi&ldquo...

Skaityti daugiau