Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Parašyk nuomone » 2022 » Vasario » 5

Šveicarijoje vyras pasikeitė lytį, kad galėtų anksčiau laiko išeiti į pensiją

Šveicarijoje vyras pasikeitė lytį, kad galėtų anksčiau laiko išeiti į

Šveicarijoje vyras pasinaudojo administracine spraga ir formaliai pakeitė lytį, kad išeitų į pensiją metais anksčiau.

Nuo sausio 1 d. įvestos naujos taisyklės suteikia galimybę bet kuriam Šveicarijos gyventojui, turinčiam „asmeninį įsitikinimą“, kad jis nepriklauso tai lyčiai, kuriai jis yra įrašytas civilinės būklės aktų registre, gali kreiptis dėl lyties keitimo.

Ir prireikė vos keturių dienų, kol sistema buvo pasinaudota, nes Šveicarijos dienraštis „Luzerner Zeitung“ pranešė, kad vyras iš Liucernos pateikė prašymą pakeisti lytį, kad sulaukęs Šveicarijos pensinio amžiaus, 64 metų, galėtų gauti valstybinę pensiją kaip moteris.

Nors egzistuoja taisyklės, kuriose tariamai neleidžiama asmenims teikti „akivaizdaus piktnaudžiavimo” prašymų, iš tikrųjų valstybės tarnautojai „neįsipareigoja“ „patikrinti suinteresuotų asmenų įsitikinimą“, o pareiškėjo nuoširdumas yra preziumuojama pagal sąžiningumo principą.

Ši politika iškėlė papildomų klausimų, kaip asmenys galėtų ateityje piktnaudžiauti sistema savo naudai, o kritikai perspėjo, kad vyrai gali pasinaudoti spraga, kad išvengtų privalomo šaukimo į karinę tarnybą.

Vienas socialinės žiniasklaidos vartotojas teigė, kad niekas netrukdo vyrui, būnant 17 metų amžiaus, kreiptis dėl lyties pakeitimo, kad išvengtų šaukimo į kariuomenę. „Sulaukęs 30 metų grįžtate atgal ir pasikeičiate savo lytį vėl į vyro ir viskas“, – rašė vienas vartotojas.

Michelis Montini (Mišelis Montinis) iš Federalinės teisingumo tarnybos dar praėjusių metų lapkritį pripažino, kad procesas turėjo trūkumų, tvirtindamas, kad „žmonės galės paskelbti save moterimi prieš pat išeidami į pensiją ir išeiti metais anksčiau.

„Vienišas vyras, pasiskelbęs moterimi, gali, pavyzdžiui, gauti pensiją nuo 64 metų“, – pridūrė Montini.

Translyčių ir lyties keitimo klausimai neapsiriboja pensijomis, bet yra aktuali tema, kai kalbama ir apie sportą. Tokiose šalyse kaip Jungtinės Valstijos biologiniai vyrai, pakeitę lytį, vis dažniau varžosi moterų sporto komandose, muša rekordus ir atima stipendijas iš biologinių moterų sportininkių.

Šaltinis: Remix News

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Už pateiktą lankytojo į autoriaus nuomonę, paranormal.lt neatsako. Rašo: https://www.laikmetis.lt/

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
21.04.2024 laikas 11:58 Receptai – Patiekalai Švelnus, purus rabarbarų ir obuolių pyragas
Šis variantas toks paprastas, kad jį tikrai pagaminti net ir virtuvės naujokas. O galutinis rezultatas tikrai geras. Kiekvienas gabaliukas prie kavos susivalgo su didžiule šypsena. Pamėginkite!

Skaityti daugiau

21.04.2024 laikas 11:09 Receptai – Patiekalai Žirnienė su mėsos kukuliais, kurią visi girią!

Šiandien parodysiu Jums labai paprastą, bet itin skanią žirnių sriubą (kaip mano močiutė vadindavo - žirnienę) su mėsos kukuliais, bulvėmis ir morkomis. Ilgiausia proceso dalis, tai išmirkyti žirnius per naktį, kad jie greitai ...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 07:03 Receptai – Patiekalai Pilno grūdo avižinių dribsnių ir razinų sausainiai
Labai paprastai pagaminami, bet be galo gardūs sausainiai. Jeigu Jūs esate iš tų, kuriems razinos galėtų išvis neegzistuoti, tada naudokite džiovintas spanguoles arba kitas džiovintas mėgstamas uogas. Avižinių dribsnių bei razinų ...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 07:30 Japonija pirmauja reikalaudama didžiosios farmacijos ir politikų atsakomybės už COVID marmalų genocidą

Žmonių, kurie mirė "pasiskiepiję" nuo Vuchano koronaviruso (COVID-19), artimieji reikalauja kompensacijų iš Japonijos vyriausybės, kuri, kaip ir Jungtinių Valstijų vyriausybė, skiepus stūmė panašiu formatu kaip operacija "Warp Speed...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 07:07 Kodėl kai kurie COVID-19 "vakcinos" šalutiniai poveikiai primena ŽIV simptomus?

Žurnale "AIDS Research and Therapy" paskelbtame atvejo aprašyme atskleidžiama, kad Wuhan koronaviruso (COVID-19) "vakcinos" šalutinis poveikis beveik visiškai atitinka simptomus, susijusius su ūmia ŽIV (žmogaus imunodeficito vi...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 06:50 Koks yra geriausias romėnų inžinerijos pavyzdys?
Visi žino akveduko veikimo principą - transportuoti vandenį pasitelkiant gravitaciją. Tai jau sudėtingas menas, nuolydis turi būti taisyklingas dideliais atstumais (ir švelnus, kad nenusidėvėtų akmuo), o tais laikais jie neturėjo šiuolaikinių geodezi...

Skaityti daugiau