- 09.02.2022
- 0.0 Reitingas
- 2133 Peržiūros
- Aptarti
Tokia vištienos sriuba paskutiniu metu tapo tikru mano atradimu. Ne tik mano, bet ir visos mano šeimos. Ji yra tikrai labai skani ir galėtų konkuruoti su prabangių restoranų patiekalais. Tokios sriubos su daržovėmis ir bulvėmis virimas užtruks gan ilgai, bet patikėkite - verta, nes jos užtena bent jau kelioms dienoms. Pašildyta ji išlieka tokia pat gardi kaip ir tik ką išvirus.
Aš gamindama dažniausiai naudoju vištienos ketvirčius, bet taip pat tinka ir vištienos šlaunelės ar visas višta. Išvirusią vištieną galite naudoti ne visą, o dalį pasilikti sumuštiniams, salotoms, mišrainėms ar panašiai.
Pirmiausia reikės išsivirti sultinį, o tik tuomet prasidės pačios sriubos gamyba. Sultinio dalį irgi galite pasilikti kitų sriubų ar troškinių gamybai.
Sriubos kiekį ir tirštumą reguliuojame pagal savo norus ir skoniu. Aš gaminu nei labai skystą, nei labai tirštą, o bandau pataikyti per patį aukso viduriuką.
Ingredientai
- vištienos ketvirčiai: 3 (~1 kilogramo)
- vanduo: ~1500-180 mililitrų
- morkos: 1
- salierų kotai: 1
- svogūnai: 1
- česnakas: 4 skiltelių (perpjauname perpus)
- kvapieji pipirai: 3-4
- lauro lapai: 2-3
- petražolės: 1 saujelės
- druska: pagal skonį.
- bulvės: 3 vidutinio dydžio (supjaustome kubeliais)
- morkos: 2 vidutinio dydžio (supjaustome smulkiai)
- ryžiai: daugiau nei puse stiklinės
- petražolės
- krapai
- sviestas: gabaliuko
- druska
- pipirai.
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia vištienos ketvirčius sudedame į didelį puodą ir užpilame vandeniu. Užverdame.
2. Kai jau vanduo pradės virti, jį išpilame ir dar kartą užpilame šviežiu vandeniu iki norimo kiekio (kad apsemtų vištieną).
3. Tada sudedame visus nurodytus sultinio ingredientus. Užkaičiame vandenį, tuomet sumažiname kaitrą iki minimalios ir verdame bent jau 90 minučių.
4. Po to išimame vištieną ir atvėsiname. Pašaliname skūrą, kaulus. Nukauliname mėsą.
5. Paskui sultinį perkošiame ir supilame į švarų puodą. Suberiame morkas, verdame, kol jos suminkštėja. Tuomet suberiame bulves ir ryžius. Verdame, kol daržovės ir ryžiai bus pilnai išvirę.
6. Į pačią virimo pabaigą sudedame vištienos gabaliukus. Suberiame smulkintas petražoles ir krapus. Pagardiname pagal savo skonį druska, pipirais ir sviestu. Išmaišome, patiekiame ir skanaujame!
Rekomendacija: Daugiau vištienos sriubų receptų rasite: Vištienos sriubos.
Recepto Autorius Skanauk su Aušra
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau