Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai » 2022 » Vasario » 9

Labai skani vištienos sriuba su daržovėmis ir bulvėmis

Labai skani vištienos sriuba su daržovėmis ir bulvėmis

Tokia vištienos sriuba paskutiniu metu tapo tikru mano atradimu. Ne tik mano, bet ir visos mano šeimos. Ji yra tikrai labai skani ir galėtų konkuruoti su prabangių restoranų patiekalais. Tokios sriubos su daržovėmis ir bulvėmis virimas užtruks gan ilgai, bet patikėkite - verta, nes jos užtena bent jau kelioms dienoms. Pašildyta ji išlieka tokia pat gardi kaip ir tik ką išvirus.

Aš gamindama dažniausiai naudoju vištienos ketvirčius, bet taip pat tinka ir vištienos šlaunelės ar visas višta. Išvirusią vištieną galite naudoti ne visą, o dalį pasilikti sumuštiniams, salotoms, mišrainėms ar panašiai.

Pirmiausia reikės išsivirti sultinį, o tik tuomet prasidės pačios sriubos gamyba. Sultinio dalį irgi galite pasilikti kitų sriubų ar troškinių gamybai.

Sriubos kiekį ir tirštumą reguliuojame pagal savo norus ir skoniu. Aš gaminu nei labai skystą, nei labai tirštą, o bandau pataikyti per patį aukso viduriuką.

Ingredientai

Sultiniui:
  • vištienos ketvirčiai: 3 (~1 kilogramo)
  • vanduo: ~1500-180 mililitrų
  • morkos: 1
  • salierų kotai: 1
  • svogūnai: 1
  • česnakas: 4 skiltelių (perpjauname perpus)
  • kvapieji pipirai: 3-4
  • lauro lapai: 2-3
  • petražolės: 1 saujelės
  • druska: pagal skonį.
Sriubai:
  • bulvės: 3 vidutinio dydžio (supjaustome kubeliais)
  • morkos: 2 vidutinio dydžio (supjaustome smulkiai)
  • ryžiai: daugiau nei puse stiklinės
  • petražolės
  • krapai
  • sviestas: gabaliuko
  • druska
  • pipirai.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia vištienos ketvirčius sudedame į didelį puodą ir užpilame vandeniu. Užverdame.

2. Kai jau vanduo pradės virti, jį išpilame ir dar kartą užpilame šviežiu vandeniu iki norimo kiekio (kad apsemtų vištieną).

3. Tada sudedame visus nurodytus sultinio ingredientus. Užkaičiame vandenį, tuomet sumažiname kaitrą iki minimalios ir verdame bent jau 90 minučių.

4. Po to išimame vištieną ir atvėsiname. Pašaliname skūrą, kaulus. Nukauliname mėsą.

5. Paskui sultinį perkošiame ir supilame į švarų puodą. Suberiame morkas, verdame, kol jos suminkštėja. Tuomet suberiame bulves ir ryžius. Verdame, kol daržovės ir ryžiai bus pilnai išvirę.

6. Į pačią virimo pabaigą sudedame vištienos gabaliukus. Suberiame smulkintas petražoles ir krapus. Pagardiname pagal savo skonį druska, pipirais ir sviestu. Išmaišome, patiekiame ir skanaujame!

Rekomendacija: Daugiau vištienos sriubų receptų rasite: Vištienos sriubos.

Recepto Autorius Skanauk su Aušra

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
20.12.2024 laikas 17:05 Receptai Kalėdų antis grilyje: skonis ir tradicija susijungia
Kalėdų šventės yra puiki proga mėgautis ypatingais patiekalais, ir antis grilyje yra vienas iš geriausių pasirinkimų. Šis receptas sujungia sultingą mėsą, aromatingą įdarą ir išskirtinius vaisių prieskonius, kurie suteikia unikalų...

Skaityti daugiau

20.12.2024 laikas 16:57 Receptai Marinuota skumbrė: skanus ir maistingas užkandis
Marinuota skumbrė yra ne tik skanūs, bet ir maistingi užkandžiai, kurie puikiai tinka tiek kasdieniam, tiek šventiniam stalui. Ši žuvis yra kupina omega-3 riebalų rūgščių, baltymų ir vitaminų, todėl jos įtraukimas į mitybą gali te...

Skaityti daugiau

20.12.2024 laikas 16:49 Receptai Silkė su džiovintais grybais: tradicinis lietuviškas skonis
Silkė su džiovintais grybais ir svogūnų pagardu – tai ne tik skanus, bet ir simbolinis lietuviškos virtuvės patiekalas, apjungiantis tradicijas ir modernumą. Šis receptas ypač populiarus, kai norima paruošti lengvą, tačiau sočę už...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 21:26 Storosios žarnos valymas nuo toksinų: 1 paprastas receptas
Virškinimo sistemos problemos, tokios kaip dirgliosios žarnos sindromas ar lėtinis vidurių užkietėjimas, yra vis labiau paplitusios. Daug žmonių ieško natūralių būdų, kaip pagerinti savo savijautą ir išvalyti gaubtinę žarną. Šiame straipsnyje pristat...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 19:19 Stebuklingas svorio metimas tinginiams: imbiero mišinys
Naujausi Kinijos mokslininkų tyrimai atskleidžia revoliucingus atradimus apie litocholinę rūgštį, natūraliai gaminamą organizme. Šis junginys, kuris pasireiškia, kai organizmas patiria badavimo būseną, gali tapti raktu į senėjimo procesų sulėtėjimą i...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 11:40 Kaip Neužversti Artimųjų Savo Negatyvumu?

Kiekvienas iš mūsų susiduria su iššūkiais ir sunkumais gyvenime, tačiau kaip mes juos sprendžiame, gali reikšmingai paveikti mūsų santykius su artimaisiais. Pagalbos ieškojimas yra natūralus, tačiau svarbu žinoti, kada ir kaip tai daryti, kad neap...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 11:06 Atleidimas: Kelias į Emocinę Laisvę ir Ramybę
Atleidimas – tai galinga savybė, leidžianti mums išsilaisvinti nuo praeities skausmų ir nuoskaudų. Nors dažnai manome, kad atleidimas yra susijęs su kitais, iš tiesų jis labiausiai veikia mus pačius. Šiame straipsnyje nagrinėsime atleidimo procesą, j...

Skaityti daugiau

20.12.2024 laikas 18:37 Gyvenimas dviese: kinė 5 metus apsimetinėjo savo mirusia seserimi
Šeimos ryšiai kartais gali būti tokie sudėtingi, kad net tragiškos aplinkybės skatina mus ieškoti neįprastų sprendimų. Kinijos internetas šiuo metu mirga nuo Annie Niu pasakojimo apie tai, kaip ji penkerius metus slėpė savo sesers dvynės mirtį nuo se...

Skaityti daugiau