Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal naujienos » Receptai | Patiekalai » 2022 » Vasario » 9

Labai skani vištienos sriuba su daržovėmis ir bulvėmis

Labai skani vištienos sriuba su daržovėmis ir bulvėmis

Tokia vištienos sriuba paskutiniu metu tapo tikru mano atradimu. Ne tik mano, bet ir visos mano šeimos. Ji yra tikrai labai skani ir galėtų konkuruoti su prabangių restoranų patiekalais. Tokios sriubos su daržovėmis ir bulvėmis virimas užtruks gan ilgai, bet patikėkite - verta, nes jos užtena bent jau kelioms dienoms. Pašildyta ji išlieka tokia pat gardi kaip ir tik ką išvirus.

Aš gamindama dažniausiai naudoju vištienos ketvirčius, bet taip pat tinka ir vištienos šlaunelės ar visas višta. Išvirusią vištieną galite naudoti ne visą, o dalį pasilikti sumuštiniams, salotoms, mišrainėms ar panašiai.

Pirmiausia reikės išsivirti sultinį, o tik tuomet prasidės pačios sriubos gamyba. Sultinio dalį irgi galite pasilikti kitų sriubų ar troškinių gamybai.

Sriubos kiekį ir tirštumą reguliuojame pagal savo norus ir skoniu. Aš gaminu nei labai skystą, nei labai tirštą, o bandau pataikyti per patį aukso viduriuką.

Ingredientai

Sultiniui:
  • vištienos ketvirčiai: 3 (~1 kilogramo)
  • vanduo: ~1500-180 mililitrų
  • morkos: 1
  • salierų kotai: 1
  • svogūnai: 1
  • česnakas: 4 skiltelių (perpjauname perpus)
  • kvapieji pipirai: 3-4
  • lauro lapai: 2-3
  • petražolės: 1 saujelės
  • druska: pagal skonį.
Sriubai:
  • bulvės: 3 vidutinio dydžio (supjaustome kubeliais)
  • morkos: 2 vidutinio dydžio (supjaustome smulkiai)
  • ryžiai: daugiau nei puse stiklinės
  • petražolės
  • krapai
  • sviestas: gabaliuko
  • druska
  • pipirai.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia vištienos ketvirčius sudedame į didelį puodą ir užpilame vandeniu. Užverdame.

2. Kai jau vanduo pradės virti, jį išpilame ir dar kartą užpilame šviežiu vandeniu iki norimo kiekio (kad apsemtų vištieną).

3. Tada sudedame visus nurodytus sultinio ingredientus. Užkaičiame vandenį, tuomet sumažiname kaitrą iki minimalios ir verdame bent jau 90 minučių.

4. Po to išimame vištieną ir atvėsiname. Pašaliname skūrą, kaulus. Nukauliname mėsą.

5. Paskui sultinį perkošiame ir supilame į švarų puodą. Suberiame morkas, verdame, kol jos suminkštėja. Tuomet suberiame bulves ir ryžius. Verdame, kol daržovės ir ryžiai bus pilnai išvirę.

6. Į pačią virimo pabaigą sudedame vištienos gabaliukus. Suberiame smulkintas petražoles ir krapus. Pagardiname pagal savo skonį druska, pipirais ir sviestu. Išmaišome, patiekiame ir skanaujame!

Rekomendacija: Daugiau vištienos sriubų receptų rasite: Vištienos sriubos.

Recepto Autorius Skanauk su Aušra

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Naujausias Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram kanale. Jei manai, kad mano darbas yra naudingas, pasidalink, prenumeruok, padėkok ar paremk...

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar
TAIP PAT SKAITYKITE:
20.05.2022 laikas 08:06 Receptai | Patiekalai Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su pievagrybiais (video)

Į įkaitintą keptuvę pilkite aliejų ir dėkite sviestą. Suberkite pusžiedžiais pjaustytus svogūnus ir apkepkite 5 minutes. Suberkite cukrų, žiupsnį druskos ir kepkite dar 15 minučių, kol svogūnai susikaramelizuos. Atidėkite į šalį.

...

Skaityti daugiau

18.05.2022 laikas 22:12 Receptai | Patiekalai Konservuotų žirnelių sriuba su mėsos kukuliais
Galima sakyti, kad niekada į mėsos faršą aš nededu šviežio česnako. Iš anksto neapdorotas termiškai, po to kepant arba troškinant patiekalą, jis suteikia (bent jau mano asmenine nuomone) nelabai kokį skonį.

Skaityti daugiau

18.05.2022 laikas 22:05 Receptai | Patiekalai Keptas maskarponės sūrio pyragas su sausainiais ir kondensuotu pienu
Šį keptą maskarponės sūrio pyragą su kondensuotu tikrai pagamins net virtuvėje tik pradedantys naujokai. Šaldytuve atvėsintam desertui dar daugiau gaivos suteiks šviežios uogos - visi smaližiai garantuotai paprašys dar vieno gabaliuko....

Skaityti daugiau

24.05.2022 laikas 20:48 Kodėl špinatai turėtų atsidurti mitybos racione?
Špinatai – lapinė daržovė, kurią lengva rasti beveik bet kurioje maisto prekių parduotuvėje. Špinatus galima vartoti įvairiais būdais: valgyti virtus arba žalius, dėti į salotas ar trintus kokteilius. Tai ne tik skani, bet ir sveikatai naudinga daržovė, turtinga vitaminais bei mineralinėmis medžiago...

Skaityti daugiau

23.05.2022 laikas 18:24 ATSKLEISTA: Vuchano laboratorija atliko beždžionių raupų tyrimo rezultatus

Liūdnai pagarsėjusio Vuhano virusologijos instituto mokslininkų paskelbtame moksliniame žurnale buvo paskelbtas neseniai atliktas beždžionių raupų tyrimas, kuriame, kaip paaiškėjo, buvo naudojamasi funkcijos padidinimo tyrimais - prieštaringai vertinamu patogenų tyrimo metodu, galinčiu padidinti ...

Skaityti daugiau

23.05.2022 laikas 17:53 Naujose JK gairėse teigiama, kad beždžionių raupų atvejų kontaktiniai asmenys turėtų 21 dieną izoliuotis

Remiantis naujausiomis JK vyriausybės gairėmis, artimi beždžionių raupų ligonių kontaktai turėtų būti izoliuoti 21 dieną.

Skaityti daugiau

23.05.2022 laikas 17:41 Popiežius tyli, kai Kinijoje ir Honkonge Kinijos KKP areštuoja ir įkalina katalikų lyderius
Popiežius Pranciškus nieko nepasakė apie katalikų lyderių areštus ir įkalinimą Kinijoje ir Honkonge.

Skaityti daugiau

23.05.2022 laikas 17:28 Kinijos Vuchano laboratorijoje 2021 m. buvo eksperimentuojama su beždžionių raupais
Praėjusiais metais liūdnai pagarsėjusi Wuhano laboratorija Kinijoje eksperimentavo su beždžionių raupais, o šių metų pradžioje net paskelbė tyrimų ataskaitą tarptautiniame žurnale.

Skaityti daugiau