Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Kiti rašo » 2022 » Vasario » 24

Rolandas PAULAUSKAS: Vyksta neišvengiamas pasaulio pyrago perdalijimas

Rolandas PAULAUSKAS

Kaip esu jau daug kartų sakęs, vyksta neišvengiamas pasaulinio pyrago perdalijimas. Yra 4 pagrindiniai žaidėjai: Jungtinės Valstijos, Kinija, Rusija ir Europos Sąjunga (ES). Silpniausias žaidėjas čia yra ES, kuri nelabai ką reiškia, todėl lieka trys pagrindiniai, o jų pasaulinis konfliktas yra neišvengiamas dėl to, kad vieni valgo iš neuždirbtų pinigų, o kiti valgo mažiau, negu uždirba... Tai anksčiau ar vėliau turėjo būti sprendžiama ginklo jėga, kadangi į kompromisus negali eiti nei vienas iš šių žaidėjų. Kinai šiandien negrįš prie 100 dolerių mėnesinio atlyginimo, Rusija negrįš atgal į Jelcino laikus, o JAV negali pralaimėti ir pasitraukti, nes tuomet dolerio dominavimas pasaulyje pakibtų ore, o be dolerio dominavimo JAV subyrėtų iš vidaus. Todėl visos konflikto pusės renka savo kovai pėstininkus. Ir Ukraina, kaip ir Lietuva, yra tie pėstininkai, kurie pasirinko būti anglosaksų pusėje.

Kalbant apie Lietuvą, tai ypatinga blogybė yra ta, kad mes, būdami Europos Sąjungos nariai, pasirinkome būti ne su ES, o su anglosaksais. Tuomet iškelkime sau klausimą: ar Jungtinių Valstijų ir Britanijos iš vienos bei ES iš kitos pusės interesai sutampa? Atsakymas yra akivaizdus: interesai nesutampa, priešingai, negu daugelis Lietuvoje įsivaizduoja. Jungtinės Valstijos yra didžiulėje ekonominėje krizėje, kuri yra susijusi su beprotiškai augančia skola, su pinigų emisija, kuri pagimdė didžiulę vis dar augančią infliaciją, todėl šiuo metu, norint spręsti savo problemas, reikia gauti tam būtinų išteklių. Prieš Antrąjį pasaulinį karą buvo vadinamoji Didžioji depresija ir tik karo dėka JAV iš tos depresijos išsivadavo. Į karą JAV įsitraukė tik paskutiniame etape, o Europos karo teatre amerikiečiai tiekė įvairiausias prekes visoms kariaujančioms pusėms - tiek Tarybų Sąjungai, tiek Vokietijai. Visa tai pardavinėjo už auksą ir taip JAV atstatė savo ekonomiką. O 1944 m., po Antrojo pasaulinio karo, Breton Vudso miestelyje buvo sukurta finansinė sistema, kuri iš esmės ir dabar galioja - doleris tapo dominuojančiu pasaulyje pinigu.

O dabar pereikime prie prasidėjusių karinių veiksmų Ukrainoje. Koks čia vyksta žaidimas? Amerikiečiai niekada nepuls Rusijos atvirai. Jie iš principo niekada nėra kariavę su sau lygia pagal ginkluotę valstybe, o susigrumti su Rusija šiuo metu, kada rusai turi ginkluotę, atskiruose segmentuose pranokstančią JAV ginkluotę, jiems nepriimtina. Dėl to jie stengiasi kariauti kitų rankomis - šiuo atveju Ukrainos, Lietuvos, Lenkijos ir Europos Sąjungos. Jeigu mes šito nesuprantame arba manome, kad aš kalbu netiesą, tuomet Lietuvos sprendimai bei viltys yra vienokie, o jeigu suprantame ir sutinkame, tuomet mūsų sprendimai turi būti visiškai kitokie, negu buvo iki šiol.

Štai dabar Lietuvoje kalbama apie skyrimą kuo daugiau pinigų ginkluotei... Mano paprastas klausimas: ir kuo gi padėjo ta ginkluotė Ukrainai? Per 4-5 valandas Ukrainos karinės infrastruktūros neliko - nei karo aviacijos, nei laivyno, nei iš esmės sausumos pajėgų ginkluotės, kuri liko susprogdintuose sandėliuose...

Aš visada sakiau: mes ginklais negalime nieko laimėti. O tikėtis, kad mus rems tas tolimas mūsų „draugas", apkritai yra nesąmonė. Ką pasakė šitas „draugas" šią naktį Ukrainai? Pasakė, kad nė vieno Amerikos kario Ukrainoje nebus. Tas pats būtų ir mūsų atžvilgiu. Aš niekaip nesuprantu, iš kur mūsų žmonėse yra tiek daug to kvailo tikėjimo, kad mus kažkas gins? Kas vyksta tų žmonių galvose?

Man pirmiausia rūpi išlaikyti Lietuvos valstybingumą, nes jam jau iškilo grėsmė, kaip ir Ukrainos valstybingumui. Jeigu mes eisime tuo pačiu keliu, kaip iki šiol, tai baigsime liūdnai.

Štai prisiminkime Gruzijos įvykius. Mes rėmėme Saakašvilį ir jo pasaulio supratimą. Tai baigėsi Gruzijos teritorijų praradimu. Vėliau rėmėme 2014 m. Maidaną Ukrainoje ir Porošenką - visa tai baigėsi Krymo praradimu. Dar vėliau rėmėme ir teberiamiame Zelenskį ir tai baigėsi galutiniu Luhansko ir Donecko praradimu, o dabar iškilo klausimas, ar apskritai Ukraina išliks kaip valstybė. Tai gal mes ne tuo keliu einame, jeigu visi šie mūsų „rėmimai" nuolat baigiasi fiasko kitoms valstybėms?

O Ukraina yra sudėtinė valstybė. Ten gyvenantys slavai dalijasi į Vakarų ir Rytų ukrainiečius su visiškai kitu mentalitetu. Užkarpatėje dar yra vengrų, kurie turi Vengrijos pasus. Taip pat ten dar yra lenkų, kurie gyvena Lvovo srityje ir turi „lenko kortą". Yra rumunų, kurie gyvena Bukovinoje ir Odesos srityje. Vengrijos kariuomenė jau dabar stovi prie Ukrainos sienos. Yra didelė tikimybė, jog Ukraina bus padalinta į gabalus ir visi juos pasiims - dar klausimas, ar lenkai iškentės, nes jiems atsiranda istorinis šansas vėl susigrąžinti Lvovą. Manau, kad dabar jie labai įdėmiai svarsto.

O Lietuvai, kad išsaugotume valstybingumą, reikia pažvelgti realybei į akis ir negyventi iliuzijose, neklausyti tų vaikiško protelio žmonių, kurie šiandien sprendžia visų mūsų likimą.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Už pateiktą lankytojo į autoriaus nuomonę, paranormal.lt neatsako. Rašo: https://www.respublika.lt/lt/naujienos/nuomones_ir_komentarai/bus_isklausyta/rolandas-paulauskas-vyksta-neisvengiamas-pasaulio-pyrago-perdalijimas/

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
16.03.2024 laikas 17:55 Receptai – Patiekalai "Niekada nepavargsiu jį kepti": neįtikėtinai skanus švelnus keksiukas (greitai ir nebrangiai)
Subtilus, drėgnas, orus ir neįprastas keksiukas prie arbatos. Paruoštas iš pačių paprasčiausių produktų, be vargo ir be vargo.

Skaityti daugiau

13.03.2024 laikas 08:56 Receptai – Patiekalai Senas, geras kiaulienos guliašas
Guliašą pateikite su bulvių ar perline koše, bei marinuotomis ar raugintomis daržovėmis. Šiltuoju metų laiku prie guliašo tiks šviežios salotos su agurkais ir ridikėliais ar pomidorai. Skanaus.

Skaityti daugiau

09.03.2024 laikas 21:24 Receptai – Patiekalai Skanūs ploni kefyro blyneliai su skylutėmis
Blyneliai su kefyro pagrindu gaunasi labai švelnūs. Jums reikės paprasčiausių ingredientų. Ir patys blyneliai paruošiami labai paprastai. O jei į tešlą įpilsite augalinio aliejaus, jie nelips ant keptuvės. Norėdami pasigaminti kef...

Skaityti daugiau

19.03.2024 laikas 08:48 Kaip pagaląsti tarką: ji bus kaip nauja

Tačiau laikui bėgant tarka pradeda blogiau tarkuoti, jos ašmenys nusitrina. Tačiau neskubėkite tarkos išmesti. Iš tikrųjų virtuvės įrankius galite galąsti patys. Šiam tikslui pravers priemonės, kurias turi kiekviena namų šeimininkė.

...

Skaityti daugiau

19.03.2024 laikas 08:29 Senovės ateiviai: žmonių ir "dievų" maišymas

Visuose pasaulio religiniuose tekstuose randame keletą bendrų dalykų, susijusių su senovės būtybių iš dangaus apsilankymais. Graikų ir romėnų imperijų mitologijoje skaitome apie titanus, milžinus, kurie buvo "dievų" ir jų žmogiškų žmonų ...

Skaityti daugiau

19.03.2024 laikas 08:19 100 dienų po vandeniu mokslininką atjaunino 20 metų

Į pensiją išėjęs karinio jūrų laivyno naras Džozefas Dituri pateko į laikraščių antraštes, kai 2023 m. kovo 1 d. ėmėsi novatoriško eksperimento. Dituri apskaičiavo, kad 100 dienų, praleistų Atlanto vandenyne maždaug 9 metrų gylyje po vandeniu, gal...

Skaityti daugiau