Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai – Patiekalai » 2022 » Kovo » 7

Ploni lietiniai blynai su mineraliniu vandeniu

Ploni lietiniai blynai su mineraliniu vandeniu

Galiu net lažintis, kad tokių plonų bei minkštų lietinių blynų dar nebūsite niekur kitur ragavę! Taip drąsiai sutinku lažintis, nes man pačiai šie lietiniai yra fantastiškas atradimas. Esu kepusi labai daug kartų įvairiausius lietinius tiek su pienu, tiek su vandeniu, bet naudojant gazuotą vandenį lietiniai gaunasi itin ploni ir labai minkšti.

Tokie lietiniai blynai su mineraliniu vandeniu jau gaunasi labiau desertas, nei šiaip įprasti lietiniai su įdaru. Žinoma, dar priklauso, kokius lietinius dar labiau mėgstate, bet šiuos tikrai rekomenduoju išmėginti, nes jų plonumas ir lengvumas nerealus. Tai tikrai kitoks lietinių blynų receptas.

Lietiniams pagardinti galima naudoti pačius įvairiausius įdarus, arba tiesiog suvynioti į ritinėlį ir skanauti su mėgstama uogiene, šokoladiniais, karameliniais padažais, kondensuotu saldžiu pienu, nutella ir taip toliau.

Beje, nepamirškite, kadangi blyneliai labai ploni, dėl to kepant juos reikėtų apversti itin atsargiai, bet greitai, kad nesuplyštų (aš tam naudoju ploną, lanksčią mentelę). Bet po poros pirmų blynų, jų apvertimas bus tarsi vienas juokas. Blynai kepa labai greit, todėl ilgai prie keptuvės neužtruksite.

blynai, blyneliai, lietiniai, sklindžiai

Iš nurodytų ingredientų kiekių gaunasi 12-13 blynelių.

Ingredientai

Lietiniams su gazuotu mineraliniu:

  • gazuotas vanduo: 2 stiklinių (1 stiklinė - 240 mililitrų)
  • miltai: 1,25 stiklinės (170 gramų)
  • kiaušiniai: 2 dideli
  • cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
  • druska: žiupsnio.

Kreminio sūrio įdarui:

  • kambario temperatūros kreminis sūris: 100 gramų (naudoju "Philadelphia")
  • cukrus: 2-3 valgomųjų šaukštų
  • citrinos sultys: 1 arbatinio šaukštelio
  • nutarkuota citrinos žievelė: 1 arbatinio šauškštelio
  • vanilinis cukrus: 0,5 arbatinio šaukštelio (arba vanilės ekstraktas)
  • druska: žiupsnio.

Uogienės įdarui:

Grietinės padažui:

  • riebi grietinė: 0,5 stiklinės
  • cukrus: 2 valgomųjų šaukštų.

Recepto paruošimas

1. Lietiniai blynai su mineraliniu: Dubenyje išplakite kiaušinius, sumaišykite su gazuotu vandeniu, suberkite miltus, cukrų, druską ir gerai išmaišykite.

2. Tešlą palikite pastovėti kambario temperatūroje maždaug 20 minučių. Tešla gaunasi labai skysta.

3. Po to keptuvę įkaitinkite ant silpnos kaitros, labai lengvai patepkite aliejumi.

4. Pilkite maždaug samtį tešlos ir greitai vartydami keptuvę tolygiai paskirstykite tešlą. Vieną blynelio pusę kepkite maždaug 60 sekundžių, tuomet "apeikite" mentele blyno kraštus ir apverskite. Kepkite dar 60 sekundžių.

5. Blynelio kraštai nesigauna idealūs, bet neįtikėtinas blynų plonumas - garantuotas. Šitaip iškepkite visus blynelius (nepamirštame patepti keptuvės aliejumi prieš pilant tešlą).

6. Iškepusius blynelius sudėkite vienas ant kito į lėkštę.

7. Kreminio sūrio įdaras: Visus įdarui nurodytus ingredientus sumaišykite tarpusavyje, viename indelyje.

8. Grietinės padažas: Grietinę gerai sumaišykite su cukrumi, kad grietinė suskystėtų.

9. Blynelių patiekimas: Imkite vieną blyną, plonu sluoksniu ištepkite blyno centrą įdaru (palikite pora centimetrų nuo krašto).

10. Tada užlenkite blyno šonus ir susukite į ritinėlį. Šitaip susukite visus blynelius. Pusę blynų sutepkite kreminio sūrio įdaru, o kitą pusę mėgstama uogiene.

11. Blynus sudėkite į lėkštę, apšlakstykite grietinės padažu ir patiekite.

12. Jeigu norisi, papildomai galima uždėti saldžios plaktos grietinėlės ir/ar šviežių uogų. Pasilepinam!

Rekomendacija: Daugiau lietinių receptų rasite: Lietinių receptai.

Recepto Autorius Lithuanian in the USA

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
19.04.2024 laikas 07:03 Receptai – Patiekalai Pilno grūdo avižinių dribsnių ir razinų sausainiai
Labai paprastai pagaminami, bet be galo gardūs sausainiai. Jeigu Jūs esate iš tų, kuriems razinos galėtų išvis neegzistuoti, tada naudokite džiovintas spanguoles arba kitas džiovintas mėgstamas uogas. Avižinių dribsnių bei razinų ...

Skaityti daugiau

10.04.2024 laikas 20:02 Receptai – Patiekalai Bananų sausainių pyragas: skanus ir greitas desertas be kepimo receptas
Jei mėgstate saldumynus, bet neturite pakankamai laiko gaminti, rekomenduojame labai greito ir lengvo deserto receptą. Jums nereikės vargti su tešla ir įjungti orkaitės. Pakanka po ranka turėti krekerių, bananų, šiek tiek cukraus ...

Skaityti daugiau

08.04.2024 laikas 15:22 Receptai – Patiekalai Vištienos krūtinėlė su malonia citrinos rūgštele. Skanus užkandis iš to, ką turite šaldytuve

Greitai, lengvai ir nebrangiai! Puikus skonis ir aromatas, kurį mėgsta ir suaugusieji, ir vaikai. Būtinai išbandykite - rekomenduoju.

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 20:16 Finansinis horoskopas visiems Zodiako ženklams 2024 m. balandžio 20 d.
Astrologai parengė 2024 m. balandžio 20 d. prognozę visiems Zodiako ženklams. Šią dieną gali kilti noras pasislėpti nuo bet kokių problemų ir sudėtingų užduočių.

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:52 Treji pernelyg skubotų santykių spąstai
Susipažinote prieš tris savaites, o jau planuojate gyventi kartu? Svajojate, kaip sensite kartu, auginsite vaikus, pasistatysite namą su sodu? Norite, kad šis vyras ar ši moteris būtų su jumis visą likusį gyvenimą? Tai reiškia, kad santykiai, tikslia...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:48 Kam merginai reikalingas princas gelbėtojas?
Gražioji princesė įkalinta bokšte. Ją saugo drakonas. Reikia gelbėti! Šią istoriją nuo vaikystės žino kiekvienas, tačiau šio archetipo reikšmė mažai kam suvokiama. Į bėdą patekusios merginos personažas sutinkamas visur: kine, literatūroje ir net rekl...

Skaityti daugiau