Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2022 » Balandžio » 04

Drėgnas varškės keksas su obuoliais

Drėgnas varškės keksas su obuoliais

Šį kartą atidėsime į šoną pyragus su dvigubais kremo sluoksniais ir įvairiausiais šokolado glaistais, lai palaukia kitų kartą. Dabar pasigaminsime paprastą ir drėgną varškės keksą su obuoliais, kuris nors ir paprastas, bet gaunasi itin tobulas. 

Varškės ir obuolių duetas yra mano pats mylimiausias, jie idealiai sudera įvairiuose kepiniuose. Toks keksas pagal šį receptą gausis kvapnus, minkštas, drėgnas ir itin skanus. Nenoriu rašyti daug ir liaupsinti, vis tiek nepatikėsite, kad jis tobulas. Todėl rekomenduoju išsikepti ir patiems įsitikinti, kad aš nei vieno žodelio nemeluoju.

Ar dar yra tokių žmonių, kurie labiau mėgsta labiau pyragus kepti, nei juos valgyti? Aš visada iškepusi paragauju tik gabaliuką, kad žinočiau rezultatą, o visą kitą dalį suvalgo mano šeima. Bet su šiuo keksu taip nenutiko, iš pradžių vienas gabaliukas, tada dar vienas ir žiūriu jau kitiems liko tik po mažą gabaliuką. Teks ir man eiti kepti antro.

Ingredientai

  • minkštas sviestas: 120 gramų
  • cukrus: trijų ketvirtadalių stiklinės
  • vanilinis cukrus: 2 arbatinių šaukštelių
  • citrinos sultys: 1 valgomojo šaukšto
  • varškė: 200 gramų
  • kiaušiniai: 3
  • miltai: 225 gramų
  • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
  • obuoliai: 1-2.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia dideliame dubenyje išsukame sviestą, cukrų, citrinos sultis ir vanilinį cukrų iki purumo.

2. Tada sudedame varškę ir išsukame (gali likti ir didesnių gabaliukų, nieko tokio).

3. Tuomet po vieną įmaišome kiaušinius.

4. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir po truputį suberiame į varškės masę. Turėtų gautis tiršta tešla.

5. Kepimo indą ištepame sviestu ir pabarstome miltais.

6. Supilame į kepimo indą pasiruoštą tešlą ir šaukšto pagalba išlyginame paviršių.

7. Obuolį nuplauname ir išėmę sėklalizdžius supjaustome nedideliais griežinėliais. Susmaigstome į tešlą.

8. Dedame į orkaitę ir kepame 180 laipsnių temperatūroje maždaug 60 minučių. Ar keksas jau yra iškepęs patikriname mediniu pagaliuku - ištrauktas iš kepinio centro, jis privalo būti sausas. Skanaujame!

9. Patarimas: Jeigu kepimo metu viršus skrunda per daug, pridengiame folijos lakštu.

Rekomendacija: Daugiau varškės keksų receptų rasite: Varškės keksai.

keksai, keksiukai, varškė, varškės keksai, varškės patiekalai, deserta

Recepto Autorius Samčio užrašai

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-12-07 laikas 23:05 Receptai Citrininis varškės keksas su manais: receptas, kalorijos ir maistinė nauda

Citrininis varškės keksas su manais – drėgnas ir purūs desertas vos per 180 kcal porcijoje. Sužinokite maistinę vertę, kaip sumažinti cukrų ir kalorijas bei iškepti idealiai!

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 15:48 Receptai Grietininis pyragas su soda – purus, drėgnas ir labai paprastas receptas dideliam stalui

Klasikinis lietuviškas grietininis pyragas su soda iš 1 litro grietinės – purus, drėgnas, pigus ir labai paprastas. Tobulas dideliam stalui, svečiams ar kelionėms. Su tiksliomis kalorijomis, maistine verte ir sveikesnėmis...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 15:34 Receptai Varškės pyragas su karamele ir riešutais – klasikinis lietuviškas desertas, kurio norėsis dar ir dar

Varškės pyragas su karamele ir riešutais – lietuviška klasika! Trapus pagrindas, purus įdaras ir sodri karamelė. Receptas + kalorijos, maistinė vertė ir kaip padaryti sveikesnį. Tobulas desertas šventėms ir kasdienai.

...

Skaityti daugiau

2025-12-12 laikas 10:44 ŠOKIRUOJANTI Tiesa: Kaip ŽOLĖS Išgydo Depresiją per 7 DIENAS!
Įsivaizduokite: beviltiškumo tamsa apgaubia jus, apatija užgniaužia kvapą, o pasaulis atrodo kaip pragaras. Depresija – ne liga, tai demonas, kuris įsigyvena be perspėjimo! Bet šokiruojanti tiesa: senovės žolės ir paprasti triukai gali išvyti jį per ...

Skaityti daugiau

2025-12-12 laikas 07:44 Horoskopas gruodžio 12 d. 2025 – Meilė, Finansai, Darbas ir Nuotaika
Pilnas dienos horoskopas 2025 m. gruodžio 12 d. visiems 12 zodiako ženklų – meilė, finansai, sveikata, darbas ir emocinė būsena. Tikslus, šiuolaikiškas horoskopas pagal geriausius pasaulio astrologus.

Skaityti daugiau

2025-12-11 laikas 17:40 Druskos mįslė: Kodėl mažo natrio kiekio dieta gali pakenkti jūsų sveikatai

Druskos ribojimas – mitas? Naujausi tyrimai rodo J formos ryšį: per mažas natrio kenkia širdžiai, hormonams ir energijai. Rinkitės nerafinuotą druską, atsižvelgdami į aktyvumą, klimatą ir genetiką. Patarimai subalansuotai mitybai, remiantis ...

Skaityti daugiau

2025-12-11 laikas 15:35 Namų valymo priemonė nuo kalkių ir riebalų: paprastas receptas

Šiame straipsnyje sužinosite, kaip namų sąlygomis pasigaminti galingą valymo priemonę iš paprastų ingredientų: muilo, sodos ir amoniako. Ji efektyviai pašalina kalkes, riebalus, rūdis ir nešvarumus nuo klozeto, vonios ir kitų paviršių. Pridėti pa...

Skaityti daugiau

2025-12-11 laikas 10:22 Gruodžio 11 d. horoskopas visiems 12 zodiako ženklų 2025
Šiandienos dangus: Merkurijus pereina į Šaulį (apie 23:40 LT), atnešdamas optimizmą ir plačias idėjas. Ryte Merkurijus trigonas Neptūnui stiprina intuiciją ir kūrybiškumą, o vakare Mėnulio kvadratūra su Venera gali sukelti emocinių trūkčiojimų santyk...

Skaityti daugiau