Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2022 » Balandžio » 04

Drėgnas varškės keksas su obuoliais

Drėgnas varškės keksas su obuoliais

Šį kartą atidėsime į šoną pyragus su dvigubais kremo sluoksniais ir įvairiausiais šokolado glaistais, lai palaukia kitų kartą. Dabar pasigaminsime paprastą ir drėgną varškės keksą su obuoliais, kuris nors ir paprastas, bet gaunasi itin tobulas. 

Varškės ir obuolių duetas yra mano pats mylimiausias, jie idealiai sudera įvairiuose kepiniuose. Toks keksas pagal šį receptą gausis kvapnus, minkštas, drėgnas ir itin skanus. Nenoriu rašyti daug ir liaupsinti, vis tiek nepatikėsite, kad jis tobulas. Todėl rekomenduoju išsikepti ir patiems įsitikinti, kad aš nei vieno žodelio nemeluoju.

Ar dar yra tokių žmonių, kurie labiau mėgsta labiau pyragus kepti, nei juos valgyti? Aš visada iškepusi paragauju tik gabaliuką, kad žinočiau rezultatą, o visą kitą dalį suvalgo mano šeima. Bet su šiuo keksu taip nenutiko, iš pradžių vienas gabaliukas, tada dar vienas ir žiūriu jau kitiems liko tik po mažą gabaliuką. Teks ir man eiti kepti antro.

Ingredientai

  • minkštas sviestas: 120 gramų
  • cukrus: trijų ketvirtadalių stiklinės
  • vanilinis cukrus: 2 arbatinių šaukštelių
  • citrinos sultys: 1 valgomojo šaukšto
  • varškė: 200 gramų
  • kiaušiniai: 3
  • miltai: 225 gramų
  • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
  • obuoliai: 1-2.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia dideliame dubenyje išsukame sviestą, cukrų, citrinos sultis ir vanilinį cukrų iki purumo.

2. Tada sudedame varškę ir išsukame (gali likti ir didesnių gabaliukų, nieko tokio).

3. Tuomet po vieną įmaišome kiaušinius.

4. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir po truputį suberiame į varškės masę. Turėtų gautis tiršta tešla.

5. Kepimo indą ištepame sviestu ir pabarstome miltais.

6. Supilame į kepimo indą pasiruoštą tešlą ir šaukšto pagalba išlyginame paviršių.

7. Obuolį nuplauname ir išėmę sėklalizdžius supjaustome nedideliais griežinėliais. Susmaigstome į tešlą.

8. Dedame į orkaitę ir kepame 180 laipsnių temperatūroje maždaug 60 minučių. Ar keksas jau yra iškepęs patikriname mediniu pagaliuku - ištrauktas iš kepinio centro, jis privalo būti sausas. Skanaujame!

9. Patarimas: Jeigu kepimo metu viršus skrunda per daug, pridengiame folijos lakštu.

Rekomendacija: Daugiau varškės keksų receptų rasite: Varškės keksai.

keksai, keksiukai, varškė, varškės keksai, varškės patiekalai, deserta

Recepto Autorius Samčio užrašai

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-10-23 laikas 16:45 Receptai Šilkiniai Bulvių Kukuliai su Faršo Padažu: Klasikinis Lietuviškas Patiekalas, Jo Nauda ir Receptas
Šilkiniai bulvių kukuliai su faršo padažu – tai klasikinis lietuviškas patiekalas, kuris ne tik džiugina širdį, bet ir užburia savo minkštumu bei sodriu skoniu. Šis patiekalas dažnai primena jaukius vaikystės vakarus, kai namuose ...

Skaityti daugiau

2025-10-14 laikas 09:14 Receptai Drėgnas Meduolių Keksas su Grietine: Nauda, Kalorijos ir Pilnavertis Patiekalas
Drėgnas meduolių keksas su grietine yra puikus šventinis desertas, kuris ne tik gardus, bet ir turi sveikatos naudą dėl ingredientų kaip sviestas, kiaušiniai ir prieskoniai. Šiame straipsnyje aptariama jo kalorijos (apie 300 porci...

Skaityti daugiau

2025-10-14 laikas 08:53 Receptai Kugelis su kiaulės koja: receptas, nauda sveikatai ir kalorijos

Kugelis su kiaulės koja – tradicinis lietuviškas patiekalas, sujungiantis bulvių ir mėsos skonius. Šiame straipsnyje rasite pilną receptą, ingredientų alternatyvas, gaminimo patarimus, sveikatos naudą (kalio, kolageno šal...

Skaityti daugiau

2025-10-26 laikas 08:46 Tėti, girdi? Aš vis tiek tave myliu
Kiekvienas turi istoriją apie savo tėtį. Kai kam ji šviesi kaip šviežio duonos kvapas ryte. Kieno nors trapi, pusiau užmiršta, kur viskas pasakyta tarp eilučių. O kieno nors sunki, su gumbeliu krūtinėje ir fraze: „Jis negalėjo“. Bet visa tai apie vie...

Skaityti daugiau

2025-10-26 laikas 08:34 Telefonas lovoje: kodėl prietaisai vagia seksualumą
Prieš miegą naršyti socialinius tinklus atrodo nekenksmingas įprotis, tarsi tiesiog žiūrėtum naujienas, tikrintum žinutes ar „atsipalaiduotum“ po dienos, bet jei pažvelgti giliau, tampa aišku: išmanusis telefonas vis dažniau tampa trečiuoju lovoje – ...

Skaityti daugiau

2025-10-26 laikas 08:27 Kodėl noras dingsta, kai viskas yra "per daug ramu"
Daugeliui žinomas paradoksas: kai santykiai pagaliau tampa stabilūs ir patikimi, staiga dingsta aistra. Jokių ginčų, jokių „kalnelių“ – partneris šalia, viskas stabilu. Ir vis dėlto viduje tarsi tyla, ne nemaloni, o dusli. Kūnas nereaguoja, pokalbiai...

Skaityti daugiau

2025-10-26 laikas 08:02 Rudens Rytas Miške: ASMR Gamtos Garsai 4K
Sveiki, gamtos mylėtojai! Įsileiskite rudeninį rytą su šiuo 4K ASMR vaizdo įrašu – "Pasinerkite į saulėto rudens miško ramybę!" Įsivaizduokite ankstyvą rytą: saulės spinduliai švelniai šildo nuo šalnos žaižaruojančią žolę, nuo medžių "tyčia" krenta l...

Skaityti daugiau

2025-10-25 laikas 16:26 Kaip suprasti, kad tu jam patinki?
Vyrai dažnai vengia tiesiogiai išreikšti savo romantiškus jausmus, bijodami, kad ji neatsakys tuo pačiu arba netgi juoksis, todėl jie mieliau bando išbandyti dirvą, užsimena, kalba alegoriškai ir netiesiogiai. Iš šių tariamai neatsargiai ištartų fraz...

Skaityti daugiau