Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai » 2022 » Balandžio » 4

Drėgnas varškės keksas su obuoliais

Drėgnas varškės keksas su obuoliais

Šį kartą atidėsime į šoną pyragus su dvigubais kremo sluoksniais ir įvairiausiais šokolado glaistais, lai palaukia kitų kartą. Dabar pasigaminsime paprastą ir drėgną varškės keksą su obuoliais, kuris nors ir paprastas, bet gaunasi itin tobulas. 

Varškės ir obuolių duetas yra mano pats mylimiausias, jie idealiai sudera įvairiuose kepiniuose. Toks keksas pagal šį receptą gausis kvapnus, minkštas, drėgnas ir itin skanus. Nenoriu rašyti daug ir liaupsinti, vis tiek nepatikėsite, kad jis tobulas. Todėl rekomenduoju išsikepti ir patiems įsitikinti, kad aš nei vieno žodelio nemeluoju.

Ar dar yra tokių žmonių, kurie labiau mėgsta labiau pyragus kepti, nei juos valgyti? Aš visada iškepusi paragauju tik gabaliuką, kad žinočiau rezultatą, o visą kitą dalį suvalgo mano šeima. Bet su šiuo keksu taip nenutiko, iš pradžių vienas gabaliukas, tada dar vienas ir žiūriu jau kitiems liko tik po mažą gabaliuką. Teks ir man eiti kepti antro.

Ingredientai

  • minkštas sviestas: 120 gramų
  • cukrus: trijų ketvirtadalių stiklinės
  • vanilinis cukrus: 2 arbatinių šaukštelių
  • citrinos sultys: 1 valgomojo šaukšto
  • varškė: 200 gramų
  • kiaušiniai: 3
  • miltai: 225 gramų
  • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
  • obuoliai: 1-2.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia dideliame dubenyje išsukame sviestą, cukrų, citrinos sultis ir vanilinį cukrų iki purumo.

2. Tada sudedame varškę ir išsukame (gali likti ir didesnių gabaliukų, nieko tokio).

3. Tuomet po vieną įmaišome kiaušinius.

4. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir po truputį suberiame į varškės masę. Turėtų gautis tiršta tešla.

5. Kepimo indą ištepame sviestu ir pabarstome miltais.

6. Supilame į kepimo indą pasiruoštą tešlą ir šaukšto pagalba išlyginame paviršių.

7. Obuolį nuplauname ir išėmę sėklalizdžius supjaustome nedideliais griežinėliais. Susmaigstome į tešlą.

8. Dedame į orkaitę ir kepame 180 laipsnių temperatūroje maždaug 60 minučių. Ar keksas jau yra iškepęs patikriname mediniu pagaliuku - ištrauktas iš kepinio centro, jis privalo būti sausas. Skanaujame!

9. Patarimas: Jeigu kepimo metu viršus skrunda per daug, pridengiame folijos lakštu.

Rekomendacija: Daugiau varškės keksų receptų rasite: Varškės keksai.

keksai, keksiukai, varškė, varškės keksai, varškės patiekalai, deserta

Recepto Autorius Samčio užrašai

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
26.12.2024 laikas 11:19 Receptai Skanios varškės spurgos: lengvas receptas kiekvienam!
Varškės spurgos – tai šiltas ir jaukus klasikinis desertas, kurį mėgsta tiek vaikai, tiek suaugusieji. Jos puikiai tinka tiek pusryčiams, tiek užkandžiams ar net šventinėms progoms. Šiame straipsnyje pateiksime paprastą ir skanų r...

Skaityti daugiau

26.12.2024 laikas 11:12 Receptai Skanus varškės apkepas: paprastas receptas kiekvienam
Varškės apkepas – tai tradicinis patiekalas, kuris džiugina tiek vaikų, tiek suaugusiųjų širdis. Šis desertas yra ne tik skanus, bet ir lengvai pagaminamas, o ingredientai dažnai jau būna jūsų virtuvėje. Šiame straipsnyje pasidali...

Skaityti daugiau

26.12.2024 laikas 11:06 Receptai Kiaušinienė su šonine: greitas ir skanus receptas
Kiaušinienė su šonine – tai ne tik paprastas, bet ir labai skanus patiekalas, kuris puikiai tinka bet kuriuo paros metu. Šis receptas yra greitas ir lengvai pagaminamas, tad net ir skubantys rytą galės pasimėgauti gardžiais pusryč...

Skaityti daugiau

27.12.2024 laikas 19:02 Mūsų santuokos išbandymai: kaip susidoroti su draugų pavydumu
Šiandieniniame pasaulyje, kur santykiai gali būti įtempti ir sudėtingi, svarbu turėti tvirtą pagrindą ir atvirą komunikaciją su partneriu. Aš ir mano vyras, po 8 metų santuokos, susidūrėme su išbandymais, kurie išryškino mūsų ryšio stiprumą. Ši istor...

Skaityti daugiau

27.12.2024 laikas 11:27 Visuomenės sveikatos ekspertai prognozuoja mirtiną „“keturgubą“ epidemiją šią žiemą

Šią žiemą visuomenės sveikatos pareigūnai išreiškia didelį nerimą dėl galimos keturšalės epidemijos, apimančios COVID-19, gripą, RSV ir norovirusą. Šie virusai kelia grėsmę milijonams žmonių, todėl svarbu žinoti, kaip apsisaugoti ir ką daryti, jei...

Skaityti daugiau

27.12.2024 laikas 10:59 Nostradamas ir jo pranašystės: kas laukia pasaulio 2025 m.?
Nepaisant to, kad nuo garsaus prancūzų astrologo Mišelio de Nostradamo mirties praėjo 458 metai, jo pranašystės ir toliau intriguoja žmones visame pasaulyje. Laukdami 2025 m., ekspertai atkreipia dėmesį į keletą Nostradamo prognozių, kurios gali turė...

Skaityti daugiau

27.12.2024 laikas 10:26 Kelionės laiku: kas atsitinka su atmintimi ir tikrove?
Keliauti laiku - tai idėja, kuri žavi žmones jau dešimtmečius. Ką darytumėte, jei turėtumėte galimybę pamatyti istorijos akimirkas ar sutikti didžiuosius mąstytojus? Tačiau ką daryti, jei grįžę į dabartį negalėtumėte prisiminti savo nuotykių? Naujame...

Skaityti daugiau

27.12.2024 laikas 10:06 Mokslininkai įspėja apie veidrodinės gyvybės kūrimo pavojus
Šiuolaikinėje mokslo srityje veidrodinės molekulės kelia vis didesnį susidomėjimą, tačiau kartu ir didelį susirūpinimą. Grupė žymiausių mokslininkų ragina visuomenę rimtai apsvarstyti galimas rizikas, susijusias su naujų gyvybės formų kūrimu, remiant...

Skaityti daugiau