Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai » 2022 » Balandžio » 4

Drėgnas varškės keksas su obuoliais

Drėgnas varškės keksas su obuoliais

Šį kartą atidėsime į šoną pyragus su dvigubais kremo sluoksniais ir įvairiausiais šokolado glaistais, lai palaukia kitų kartą. Dabar pasigaminsime paprastą ir drėgną varškės keksą su obuoliais, kuris nors ir paprastas, bet gaunasi itin tobulas. 

Varškės ir obuolių duetas yra mano pats mylimiausias, jie idealiai sudera įvairiuose kepiniuose. Toks keksas pagal šį receptą gausis kvapnus, minkštas, drėgnas ir itin skanus. Nenoriu rašyti daug ir liaupsinti, vis tiek nepatikėsite, kad jis tobulas. Todėl rekomenduoju išsikepti ir patiems įsitikinti, kad aš nei vieno žodelio nemeluoju.

Ar dar yra tokių žmonių, kurie labiau mėgsta labiau pyragus kepti, nei juos valgyti? Aš visada iškepusi paragauju tik gabaliuką, kad žinočiau rezultatą, o visą kitą dalį suvalgo mano šeima. Bet su šiuo keksu taip nenutiko, iš pradžių vienas gabaliukas, tada dar vienas ir žiūriu jau kitiems liko tik po mažą gabaliuką. Teks ir man eiti kepti antro.

Ingredientai

  • minkštas sviestas: 120 gramų
  • cukrus: trijų ketvirtadalių stiklinės
  • vanilinis cukrus: 2 arbatinių šaukštelių
  • citrinos sultys: 1 valgomojo šaukšto
  • varškė: 200 gramų
  • kiaušiniai: 3
  • miltai: 225 gramų
  • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
  • obuoliai: 1-2.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia dideliame dubenyje išsukame sviestą, cukrų, citrinos sultis ir vanilinį cukrų iki purumo.

2. Tada sudedame varškę ir išsukame (gali likti ir didesnių gabaliukų, nieko tokio).

3. Tuomet po vieną įmaišome kiaušinius.

4. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir po truputį suberiame į varškės masę. Turėtų gautis tiršta tešla.

5. Kepimo indą ištepame sviestu ir pabarstome miltais.

6. Supilame į kepimo indą pasiruoštą tešlą ir šaukšto pagalba išlyginame paviršių.

7. Obuolį nuplauname ir išėmę sėklalizdžius supjaustome nedideliais griežinėliais. Susmaigstome į tešlą.

8. Dedame į orkaitę ir kepame 180 laipsnių temperatūroje maždaug 60 minučių. Ar keksas jau yra iškepęs patikriname mediniu pagaliuku - ištrauktas iš kepinio centro, jis privalo būti sausas. Skanaujame!

9. Patarimas: Jeigu kepimo metu viršus skrunda per daug, pridengiame folijos lakštu.

Rekomendacija: Daugiau varškės keksų receptų rasite: Varškės keksai.

keksai, keksiukai, varškė, varškės keksai, varškės patiekalai, deserta

Recepto Autorius Samčio užrašai

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
01.02.2025 laikas 19:34 Receptai Gardžios varškės spurgos namuose
Varškės spurgos yra klasikinis desertas, vertinamas dėl savo lengvumo ir nuostabaus skonio. Šis receptas padės jums paruošti tobulas, traškias išorėje ir minkštas viduje spurgas, kurios taps jūsų šeimos mėgstamiausiu desertu. Su m...

Skaityti daugiau

01.02.2025 laikas 18:53 Receptai Vištienos sparneliai su medumi ir garstyčiomis
Vištienos sparneliai yra puikus pasirinkimas, kai norisi ko nors gardaus ir nesudėtingo. Šiame recepte sujungiame saldumo ir aštrumo natas, kurios suteikia sparneliams išskirtinio skonio. Marinatas iš medaus, garstyčių ir sojų pad...

Skaityti daugiau

29.01.2025 laikas 22:32 Receptai Cepelinai: Tradicija ir Naujovės
Cepelinai – tai ne tik tradicinis lietuviškas patiekalas, bet ir kulinarinės kūrybos laukas. Nuo klasikinių mėsos įdarų iki vegetariškų ir net desertinių variantų, šiame straipsnyje atskleisime, kaip galite pritaikyti cepelinus pr...

Skaityti daugiau

03.02.2025 laikas 21:48 Sveikatos apsaugos vadovai įspėja, kad milijonams žmonių išplatinta vakcina ‘gali sukelti rimtą neurologinę ligą’

RSV vakcinos, kurios buvo plačiai pristatytos, siekiant apsaugoti pažeidžiamas grupes nuo kvėpavimo takų sincitinio viruso (RSV), dabar kelia naujų susirūpinimų. JAV Maisto ir vaistų administracija (FDA) neseniai atliko tyrimą, kurio rezultatai ro...

Skaityti daugiau

03.02.2025 laikas 19:49 Tūkstančiai JK moterų, kurioms buvo atliktas pilnas skiepas, kenčia nuo ‘agresyvaus’ kraujo vėžio - gydytojai suglumę

Ryšys tarp AstraZeneca COVID-19 vakcinos ir retų sveikatos problemų sukėlė didelį susirūpinimą Jungtinėje Karalystėje. Atsirado pranešimų apie nerimą keliančias visiškai paskiepytų moterų, kurios buvo diagnozuotos agresyvia kraujo vėžio forma, ist...

Skaityti daugiau

03.02.2025 laikas 18:06 Nuostabus natūralus miškas žiemą, gamtos vaizdai ir garsai
Nuostabus natūralus miškas žiemą, gamtos vaizdai ir garsai 4K vaizdo įrašas, nepaliks jus abejingus. Praleiskite, kartu su manimi žiemos rytą gamtoje, pasigrožėkite medžių ošimo, vėju, miško ramybe. Šis laikas praleistas miške, jus atpalaiduos, nuram...

Skaityti daugiau

02.02.2025 laikas 21:11 Meilė ir Savęs Pažinimas
Meilė - tai ne tik jausmas, kurį jaučiame kitam žmogui, bet ir kelionė į save. Prieš atrandant meilę su kitu, svarbu išmokti mylėti save, siekti savo svajonių bei branginti tuos, kurie jau yra mūsų gyvenime. Šiame straipsnyje aptarsime, kaip šie žing...

Skaityti daugiau

31.01.2025 laikas 18:55 Ausų Skausmas: Simptomai ir Gydymas

Ausų skausmas, arba otalgija, gali rimtai paveikti jūsų gyvenimo kokybę. Šis straipsnis padės atpažinti simptomus, suprasti gydymo galimybes, įskaitant tiek medicininius metodus, tiek liaudies medicinos priemones, bei pasidalins patarimais, kaip i...

Skaityti daugiau