Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2022 » Balandžio » 04

Drėgnas varškės keksas su obuoliais

Drėgnas varškės keksas su obuoliais

Šį kartą atidėsime į šoną pyragus su dvigubais kremo sluoksniais ir įvairiausiais šokolado glaistais, lai palaukia kitų kartą. Dabar pasigaminsime paprastą ir drėgną varškės keksą su obuoliais, kuris nors ir paprastas, bet gaunasi itin tobulas. 

Varškės ir obuolių duetas yra mano pats mylimiausias, jie idealiai sudera įvairiuose kepiniuose. Toks keksas pagal šį receptą gausis kvapnus, minkštas, drėgnas ir itin skanus. Nenoriu rašyti daug ir liaupsinti, vis tiek nepatikėsite, kad jis tobulas. Todėl rekomenduoju išsikepti ir patiems įsitikinti, kad aš nei vieno žodelio nemeluoju.

Ar dar yra tokių žmonių, kurie labiau mėgsta labiau pyragus kepti, nei juos valgyti? Aš visada iškepusi paragauju tik gabaliuką, kad žinočiau rezultatą, o visą kitą dalį suvalgo mano šeima. Bet su šiuo keksu taip nenutiko, iš pradžių vienas gabaliukas, tada dar vienas ir žiūriu jau kitiems liko tik po mažą gabaliuką. Teks ir man eiti kepti antro.

Ingredientai

  • minkštas sviestas: 120 gramų
  • cukrus: trijų ketvirtadalių stiklinės
  • vanilinis cukrus: 2 arbatinių šaukštelių
  • citrinos sultys: 1 valgomojo šaukšto
  • varškė: 200 gramų
  • kiaušiniai: 3
  • miltai: 225 gramų
  • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
  • obuoliai: 1-2.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia dideliame dubenyje išsukame sviestą, cukrų, citrinos sultis ir vanilinį cukrų iki purumo.

2. Tada sudedame varškę ir išsukame (gali likti ir didesnių gabaliukų, nieko tokio).

3. Tuomet po vieną įmaišome kiaušinius.

4. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir po truputį suberiame į varškės masę. Turėtų gautis tiršta tešla.

5. Kepimo indą ištepame sviestu ir pabarstome miltais.

6. Supilame į kepimo indą pasiruoštą tešlą ir šaukšto pagalba išlyginame paviršių.

7. Obuolį nuplauname ir išėmę sėklalizdžius supjaustome nedideliais griežinėliais. Susmaigstome į tešlą.

8. Dedame į orkaitę ir kepame 180 laipsnių temperatūroje maždaug 60 minučių. Ar keksas jau yra iškepęs patikriname mediniu pagaliuku - ištrauktas iš kepinio centro, jis privalo būti sausas. Skanaujame!

9. Patarimas: Jeigu kepimo metu viršus skrunda per daug, pridengiame folijos lakštu.

Rekomendacija: Daugiau varškės keksų receptų rasite: Varškės keksai.

keksai, keksiukai, varškė, varškės keksai, varškės patiekalai, deserta

Recepto Autorius Samčio užrašai

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-29 laikas 15:48 Receptai Grietininis pyragas su soda – purus, drėgnas ir labai paprastas receptas dideliam stalui

Klasikinis lietuviškas grietininis pyragas su soda iš 1 litro grietinės – purus, drėgnas, pigus ir labai paprastas. Tobulas dideliam stalui, svečiams ar kelionėms. Su tiksliomis kalorijomis, maistine verte ir sveikesnėmis...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 15:34 Receptai Varškės pyragas su karamele ir riešutais – klasikinis lietuviškas desertas, kurio norėsis dar ir dar

Varškės pyragas su karamele ir riešutais – lietuviška klasika! Trapus pagrindas, purus įdaras ir sodri karamelė. Receptas + kalorijos, maistinė vertė ir kaip padaryti sveikesnį. Tobulas desertas šventėms ir kasdienai.

...

Skaityti daugiau

2025-11-25 laikas 09:17 Receptai Kepta antis su raugintais kopūstais orkaitėje – sultinga šventinė klasika
Orkaitėje kepta antis su raugintais kopūstais ir rūkytais lašinukais – tikra lietuviška Kalėdų klasika. Sultinga mėsa, traški odelė, aromatingas įdaras. Išsamus receptas + maistinė analizė: kiek kalorijų, kokia nauda sveikatai, ką...

Skaityti daugiau

2025-11-30 laikas 17:56 Koks medus naudingiausias sveikatai 2026 m.? Populiariausios rūšys ir teisingas laikymas

Koks medus naudingiausias sveikatai 2025 metais? Sužinokite, kodėl akacijų medus tinka diabetikams, liepų – nuo kosulio, o Manuka turi stipriausią antibakterinį poveikį. Taip pat – kaip teisingai laikyti medų, kad jis išlaikytų visas n...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 10:35 Išvaryta šeima iš namų: kai motina pagaliau pasakė „GANA“

Skaudi, bet išlaisvinanti tikra istorija, kaip motina po ilgų mėnesių tylos pagaliau išvarė suaugusį sūnų su šeima iš savo namų. Kada pagalba tampa išnaudojimu ir kaip išdrįsti pasirinkti save, ...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 10:18 Mirusi anyta paliko MAN visą turtą, bet su vienu draudimu, kurio niekas nesupranta

Anyta visą gyvenimą mane žemino ir niekino. Po mirties paliko man VISĄ turtą – butą, namą, automobilį ir pinigus – bet su viena sąlyga: nieko negaliu parduoti. Ar tai kerštas, ar keistas bandymas atsiprašyti? Tikra istorija, kuri sukrė...

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 18:31 ✨ Nuostabi Vasaros Akimirka: 3 Valandos Tikro Tekančio Upelio ir Paukščių Čiulbėjimo
Švelnus vandens čiurlenimas ir vasariški paukščių giesmės akimirksniu nuramina, padeda geriau susikaupti ir greičiau užmigti. Tiesiog paspauskite „Play“ ir pasinerkite į visišką ramybę 🌿✨

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 09:00 Olandai renkasi mėsą: per dvejus metus veganiškos dietos populiarumas sumažėjo 75 %, o vegetarizmas taip pat smarkiai sumažėjo
Nauji tyrimai rodo, kad vis mažiau olandų renkasi veganizmą ir vegetarizmą, o tai gali būti blogas ženklas tiems, kurie skatina europiečius laikytis tokios mitybos.

Skaityti daugiau