- 07.05.2022
- 0.0 Reitingas
- 1854 Peržiūros
- Aptarti
Tokia karštai rūkyto skumbrės užtepėlė su žirneliais itin skanu patiekti su juoda arba skrudinta balta duona. Tai gali būti tiek itin skanūs pusryčiu sumuštiniai, tiek puikūs vieno kąsnio sumuštinukai-užkandžiai per įvairiausias šventes. Dauguma paragavę nustemba, kad randa žirnelių užtepėlėje, sako taip neragavę, bet visi vieningai pripažįsta, kad jie čia labai tinka.
Ingredientai
- karštai rūkytos skumbrės: 1
- svogūnai: 0,5
- česnakas: 1 skiltelės
- konservuoti žirneliai: 100 gramų
- fermentinis sūris: 50 gramų
- prieskoninės žolelės: pagal skonį
- pipirai
- majonezas su garstyčių grūdeliais (arba majonezas ir grūdėtosios garstyčios).
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia karšto rūkymo skumbrę išdarinėkite ir susmulkinkite.
2. Tada svogūną ir česnaką smulkiai sukapokite.
3. Fermentinį sūrį sutarkuokite sūrio tarka.
4. Sudėkite žirnelius, įdėkite majonezo su garstyčiomis (arba majonezo ir grūdėtųjų garstyčių pagal savo skonį), suberkite pipirus, žoleles (aš pati naudoju Provanso žolelių mišinį) ir viską išmaišykite.
5. Palaikykite šaldytuve, kad atšaltų ir skoniai labiau "susidraugautų" tarpusavyje. Skanaukite!
6. Rekomendacija: Daugiau užtepėlių receptų rasite: Užtepėlės.
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau