Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2024 » Gruodžio » 20

Marinuota skumbrė: skanus ir maistingas užkandis

Marinuota skumbrė yra ne tik skanūs, bet ir maistingi užkandžiai, kurie puikiai tinka tiek kasdieniam, tiek šventiniam stalui. Ši žuvis yra kupina omega-3 riebalų rūgščių, baltymų ir vitaminų, todėl jos įtraukimas į mitybą gali teigiamai paveikti bendrą sveikatą. Šiame straipsnyje dalinsimės ne tik receptu, bet ir praktiniais patarimais, kaip paruošti šį gardų patiekalą.

Marinuota skumbrė: skanus ir maistingas užkandis

Marinuota skumbrė su svogūnais: skanus ir maistingas užkandis

Marinuota skumbrė yra ne tik skanus, bet ir maistingas patiekalas, puikiai tinkantis tiek kasdieniam stalui, tiek šventinėms progoms. Skumbrė yra riebi žuvis, turtinga omega-3 riebalų rūgštimis, baltymais bei vitaminais, todėl jos įtraukimas į mitybą gali prisidėti prie bendros sveikatos gerinimo. Šiame recepte supažindinsime su marinuotos skumbrės gaminimo procesu ir idėjomis, kaip ją patiekti.

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Druska: Vietoj Himalajų druskos galite naudoti jūros druską arba įprastą valgomąją druską, priklausomai nuo jūsų skonio preferencijų.
  • Citrinos sultys: Galima pakeisti laimo sultimis arba obuolių actu, suteikiant kitokį rūgštumo atspalvį.
  • Prieskonių mišinys: Naudokite mėgstamus žuvies prieskonius arba susikurkite savo mišinį iš kalendros, kumino ir pankolio sėklų.

Patiekalo gaminimo patarimai

  • Prieš marinuodami, įsitikinkite, kad skumbrė yra šviežia arba tinkamai atšildyta, jei buvo šaldyta.
  • Marinato temperatūra: prieš naudojimą atvėsinkite marinato iki kambario temperatūros, kad žuvis nepradėtų virti nuo karščio.
  • Laikykite marinuotą skumbrę šaldytuve sandariame inde, kad išvengtumėte kitų maisto produktų kvapų įsigėrimo.
  • Patiekalo sodrumui galite pridėti šiek tiek šviežių prieskoninių žolelių, pavyzdžiui, baziliko ar anyžiaus, marinatui.

Kalorijos

  • Bendras kalorijų kiekis: apie 1200 kcal
  • Kalorijos vienoje porcijoje (4 porcijos): apie 300 kcal

Ingredientai

  • Skumbrė: 2 vienetai
  • Svogūnai: 2 vienetai
  • Vanduo: 500 ml
  • Himalajų druska: 2 šaukštai
  • Juodieji pipirai (žirneliais): 10 vienetų
  • Lauro lapai: 2 vienetai
  • Prieskonių mišinys žuviai: 1 arbatinis šaukštelis
  • Žolelių mišinys (pvz., krapai, petražolės): 1 valgomasis šaukštas
  • Citrinos sultys: iš 1/2 citrinos

Recepto paruošimas

  1. Skumbrės paruošimas: Skumbrę nuplaukite, išdarinėkite ir supjaustykite maždaug 3-5 cm pločio gabalėliais.
  2. Svogūnų paruošimas: Svogūnus nulupkite ir supjaustykite žiedais arba pusžiedžiais.
  3. Marinato gaminimas: Į puodą supilkite vandenį, įberkite Himalajų druską, juoduosius pipirus, lauro lapus, prieskonių mišinį žuviai ir žolelių mišinį. Užvirkite ir virkite apie 5 minutes.
  4. Atvėsinimas: Nukelkite marinatą nuo ugnies ir įpilkite citrinos sultis. Leiskite atvėsti iki kambario temperatūros.
  5. Sluoksniavimas: Į stiklinį arba keraminį indą sluoksniuokite skumbrės gabalėlius ir svogūnus. Užpilkite atvėsusiu marinatu, kad žuvis būtų visiškai apsemta.
  6. Marinavimas: Indą uždenkite ir padėkite į šaldytuvą marinuotis bent 12 valandų, geriausia – per naktį.
  7. Patiekimas: Prieš patiekdami, skumbrę galite papuošti šviežiomis žolelėmis ar citrinos griežinėliais.
  8. Santrauka: Marinuota skumbrė su svogūnais yra lengvai paruošiamas ir maistingas patiekalas, praturtinantis stalą savo skoniu ir naudingomis medžiagomis. Pasirinkę tinkamus ingredientus ir laikydamiesi recepto, galėsite mėgautis šiuo gardžiu užkandžiu bet kuriuo metu.

Patiekalo privalumai

Marinuota skumbrė yra puikus pasirinkimas sveikam užkandžiui, nes ji ne tik skani, bet ir turtinga baltymais bei omega-3 riebalų rūgštimis, kurios teigiamai veikia širdies ir kraujagyslių sistemą. Be to, tai puikus būdas pasigaminti žuvies patiekalą, kuris gali būti naudojamas ne tik kaip užkandis, bet ir kaip ingredientas salotoms ar sumuštiniams. Pabandykite paruošti šį patiekalą ir mėgaukitės jo skonio gausa!

Marinuota skumbrė šiuo metu populiarėja kaip sveikas pasirinkimas tarp gurmanų ir sveikatos siekiančių žmonių. Tyrimai rodo, kad omega-3 riebalų rūgštys, rastos skumbrėje, gali sumažinti uždegimus ir pagerinti širdies sveikatą. Be to, vis daugiau žmonių atranda skumbrę kaip puikų ingredientą salotoms, užkandžiams ir net sumuštiniams.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Už pateiktą lankytojo į autoriaus nuomonę, paranormal.lt neatsako. Rašo: https://paranormal.lt

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

avatar
0
1 Paranormal • 16:57, 2024-12-20
Kokia jūsų mėgstamiausia žuvies marinatų kombinacija? Pasidalinkite savo patirtimi ir receptais komentaruose! Galbūt atrandame naujų skonių kartu ir įkvėpsime vieni kitus skaniai bei sveikai gaminti!
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-24 laikas 08:54 Receptai Kepta antis kepimo rankovėje su obuoliais ir medumi: sultinga šventinė klasika

Kepta antis kepimo rankovėje su obuoliais ir medumi – tikra lietuviškos virtuvės klasika, neatsiejama nuo Kalėdų ir Velykų stalo. Šis patiekalas stebina sultinga mėsa, traškia auksine odele ir subtiliu saldžiarūgščiu obuo...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 08:44 Receptai Grūdėtos varškės apkepas su obuoliais: lengvas ir baltyminis receptas (tik 180 kcal/100 g)
Grūdėtos varškės apkepas su obuoliais – tikras lietuviškas komforto maistas, kuris vienu metu ir sotina, ir lepina. 100 g gatavo apkepo turi vos 180 kcal, net 15 g aukštos biologinės vertės baltymų, kalcio ir ląstelienos. Kepant p...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 14:31 Receptai Tarybinių laikų šniceliai su kreminiu padažu: autentiškas receptas, kalorijos, maistinė vertė ir sveikatos nauda 2025 metais
Tarybinių laikų valgyklų šniceliai – vienas iš tų patiekalų, kuris daugeliui lietuvių sukelia tikrą nostalgiją. Sodrus skonis, minkšta tekstūra, traški plutelė ir tas nepakartojamas kreminis padažas su krapais... Tai ne tik maista...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 10:02 Mokslininkai įrodė: visos gyvos būtybės skleidžia nematomą šviesą – atrasta tikroji „aura“
Kanados mokslininkai 2024–2025 m. pirmą kartą istorijoje tiesiogiai išmatavo itin silpną fotonų emisiją (biofotonus), sklindančią iš gyvų pelių ir augalų. Paaiškėjo, kad gyvūnai švyti tik gyvi būdami, o augalai – stipriau patirdami stresą. Šis reiški...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 08:21 Geriausi gėrimai ir maistas prieš miegą: natūralūs būdai greičiau užmigti ir pagerinti miego kokybę

Geriausi gėrimai ir lengvas maistas prieš miegą, padedantys greičiau užmigti ir pagerinti miego kokybę: ramunėlių, melisos, levandų arbata, šiltas pienas, auksinis pienas su ciberžole, bananas, avižinė košė. Moksliniais tyrimais patvirtinti natūr...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 08:06

Juodųjų kmynų nauda sveikatai: mažina cholesterolį, apsaugo širdį, kontroliuoja svorį ir gydo uždegimus. Sužinokite vartojimo būdus, įsisavinimą, patarimus ir rizikas remiantis tyrimais iš Osakos universiteto ir kitų. Natūralus sprendimas diabetu...

Skaityti daugiau

2025-11-23 laikas 12:04 Bičių Žiedadulkių Nauda Sveikatai: Privalumai, Vartojimas ir Rizikos

Bičių žiedadulkės – natūralus energijos ir imuniteto šaltinis, turtingas baltymais, vitaminais ir antioksidantais. Šiame straipsnyje sužinosite jų naudą: nuo cholesterolio mažinimo iki žaizdų gijimo, kaip organizmas jas įsisavina per virškinimo fe...

Skaityti daugiau

2025-11-23 laikas 11:54 Pastarnokų nauda sveikatai: vitaminai, mineralai ir receptai

Pastarnokų nauda sveikatai apima virškinimo gerinimą, imuniteto stiprinimą ir širdies apsaugą dėl vitaminų C, K, B grupės bei mineralų kaip kalis ir magnis. Šie low kalorijų šakniniai augalai tinka svorio metimui ir uratinių inkstų akmenligei (low...

Skaityti daugiau