Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2024 » Gruodžio » 20

Marinuota skumbrė: skanus ir maistingas užkandis

Marinuota skumbrė yra ne tik skanūs, bet ir maistingi užkandžiai, kurie puikiai tinka tiek kasdieniam, tiek šventiniam stalui. Ši žuvis yra kupina omega-3 riebalų rūgščių, baltymų ir vitaminų, todėl jos įtraukimas į mitybą gali teigiamai paveikti bendrą sveikatą. Šiame straipsnyje dalinsimės ne tik receptu, bet ir praktiniais patarimais, kaip paruošti šį gardų patiekalą.

Marinuota skumbrė: skanus ir maistingas užkandis

Marinuota skumbrė su svogūnais: skanus ir maistingas užkandis

Marinuota skumbrė yra ne tik skanus, bet ir maistingas patiekalas, puikiai tinkantis tiek kasdieniam stalui, tiek šventinėms progoms. Skumbrė yra riebi žuvis, turtinga omega-3 riebalų rūgštimis, baltymais bei vitaminais, todėl jos įtraukimas į mitybą gali prisidėti prie bendros sveikatos gerinimo. Šiame recepte supažindinsime su marinuotos skumbrės gaminimo procesu ir idėjomis, kaip ją patiekti.

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Druska: Vietoj Himalajų druskos galite naudoti jūros druską arba įprastą valgomąją druską, priklausomai nuo jūsų skonio preferencijų.
  • Citrinos sultys: Galima pakeisti laimo sultimis arba obuolių actu, suteikiant kitokį rūgštumo atspalvį.
  • Prieskonių mišinys: Naudokite mėgstamus žuvies prieskonius arba susikurkite savo mišinį iš kalendros, kumino ir pankolio sėklų.

Patiekalo gaminimo patarimai

  • Prieš marinuodami, įsitikinkite, kad skumbrė yra šviežia arba tinkamai atšildyta, jei buvo šaldyta.
  • Marinato temperatūra: prieš naudojimą atvėsinkite marinato iki kambario temperatūros, kad žuvis nepradėtų virti nuo karščio.
  • Laikykite marinuotą skumbrę šaldytuve sandariame inde, kad išvengtumėte kitų maisto produktų kvapų įsigėrimo.
  • Patiekalo sodrumui galite pridėti šiek tiek šviežių prieskoninių žolelių, pavyzdžiui, baziliko ar anyžiaus, marinatui.

Kalorijos

  • Bendras kalorijų kiekis: apie 1200 kcal
  • Kalorijos vienoje porcijoje (4 porcijos): apie 300 kcal

Ingredientai

  • Skumbrė: 2 vienetai
  • Svogūnai: 2 vienetai
  • Vanduo: 500 ml
  • Himalajų druska: 2 šaukštai
  • Juodieji pipirai (žirneliais): 10 vienetų
  • Lauro lapai: 2 vienetai
  • Prieskonių mišinys žuviai: 1 arbatinis šaukštelis
  • Žolelių mišinys (pvz., krapai, petražolės): 1 valgomasis šaukštas
  • Citrinos sultys: iš 1/2 citrinos

Recepto paruošimas

  1. Skumbrės paruošimas: Skumbrę nuplaukite, išdarinėkite ir supjaustykite maždaug 3-5 cm pločio gabalėliais.
  2. Svogūnų paruošimas: Svogūnus nulupkite ir supjaustykite žiedais arba pusžiedžiais.
  3. Marinato gaminimas: Į puodą supilkite vandenį, įberkite Himalajų druską, juoduosius pipirus, lauro lapus, prieskonių mišinį žuviai ir žolelių mišinį. Užvirkite ir virkite apie 5 minutes.
  4. Atvėsinimas: Nukelkite marinatą nuo ugnies ir įpilkite citrinos sultis. Leiskite atvėsti iki kambario temperatūros.
  5. Sluoksniavimas: Į stiklinį arba keraminį indą sluoksniuokite skumbrės gabalėlius ir svogūnus. Užpilkite atvėsusiu marinatu, kad žuvis būtų visiškai apsemta.
  6. Marinavimas: Indą uždenkite ir padėkite į šaldytuvą marinuotis bent 12 valandų, geriausia – per naktį.
  7. Patiekimas: Prieš patiekdami, skumbrę galite papuošti šviežiomis žolelėmis ar citrinos griežinėliais.
  8. Santrauka: Marinuota skumbrė su svogūnais yra lengvai paruošiamas ir maistingas patiekalas, praturtinantis stalą savo skoniu ir naudingomis medžiagomis. Pasirinkę tinkamus ingredientus ir laikydamiesi recepto, galėsite mėgautis šiuo gardžiu užkandžiu bet kuriuo metu.

Patiekalo privalumai

Marinuota skumbrė yra puikus pasirinkimas sveikam užkandžiui, nes ji ne tik skani, bet ir turtinga baltymais bei omega-3 riebalų rūgštimis, kurios teigiamai veikia širdies ir kraujagyslių sistemą. Be to, tai puikus būdas pasigaminti žuvies patiekalą, kuris gali būti naudojamas ne tik kaip užkandis, bet ir kaip ingredientas salotoms ar sumuštiniams. Pabandykite paruošti šį patiekalą ir mėgaukitės jo skonio gausa!

Marinuota skumbrė šiuo metu populiarėja kaip sveikas pasirinkimas tarp gurmanų ir sveikatos siekiančių žmonių. Tyrimai rodo, kad omega-3 riebalų rūgštys, rastos skumbrėje, gali sumažinti uždegimus ir pagerinti širdies sveikatą. Be to, vis daugiau žmonių atranda skumbrę kaip puikų ingredientą salotoms, užkandžiams ir net sumuštiniams.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Už pateiktą lankytojo į autoriaus nuomonę, paranormal.lt neatsako. Rašo: https://paranormal.lt

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

avatar
0
1 Paranormal • 16:57, 2024-12-20
Kokia jūsų mėgstamiausia žuvies marinatų kombinacija? Pasidalinkite savo patirtimi ir receptais komentaruose! Galbūt atrandame naujų skonių kartu ir įkvėpsime vieni kitus skaniai bei sveikai gaminti!
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-25 laikas 09:17 Receptai Kepta antis su raugintais kopūstais orkaitėje – sultinga šventinė klasika
Orkaitėje kepta antis su raugintais kopūstais ir rūkytais lašinukais – tikra lietuviška Kalėdų klasika. Sultinga mėsa, traški odelė, aromatingas įdaras. Išsamus receptas + maistinė analizė: kiek kalorijų, kokia nauda sveikatai, ką...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 08:54 Receptai Kepta antis kepimo rankovėje su obuoliais ir medumi: sultinga šventinė klasika

Kepta antis kepimo rankovėje su obuoliais ir medumi – tikra lietuviškos virtuvės klasika, neatsiejama nuo Kalėdų ir Velykų stalo. Šis patiekalas stebina sultinga mėsa, traškia auksine odele ir subtiliu saldžiarūgščiu obuo...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 08:44 Receptai Grūdėtos varškės apkepas su obuoliais: lengvas ir baltyminis receptas (tik 180 kcal/100 g)
Grūdėtos varškės apkepas su obuoliais – tikras lietuviškas komforto maistas, kuris vienu metu ir sotina, ir lepina. 100 g gatavo apkepo turi vos 180 kcal, net 15 g aukštos biologinės vertės baltymų, kalcio ir ląstelienos. Kepant p...

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 18:31 ✨ Nuostabi Vasaros Akimirka: 3 Valandos Tikro Tekančio Upelio ir Paukščių Čiulbėjimo
Švelnus vandens čiurlenimas ir vasariški paukščių giesmės akimirksniu nuramina, padeda geriau susikaupti ir greičiau užmigti. Tiesiog paspauskite „Play“ ir pasinerkite į visišką ramybę 🌿✨

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 09:00 Olandai renkasi mėsą: per dvejus metus veganiškos dietos populiarumas sumažėjo 75 %, o vegetarizmas taip pat smarkiai sumažėjo
Nauji tyrimai rodo, kad vis mažiau olandų renkasi veganizmą ir vegetarizmą, o tai gali būti blogas ženklas tiems, kurie skatina europiečius laikytis tokios mitybos.

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 08:53 Prancūzija: motina yra tarp gyvybės ir mirties po to, kai afrikietis migrantas La Rochelle kelis kartus dūrė jai į krūtinę ir veidą
Motina patyrė sunkius durtinius sužalojimus per afrikiečio migranto užpuolimą lapkričio 20 d. La Rochelle mieste, Mireuil rajone, rue Ernest-Meissonnier gatvėje.

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 08:46 Benamis migrantas iš Gvadelupos Liono tramvajaus stotyje subadė vyrą barbekiu šakute
56-erių metų auka mirė nuo sužalojimų praėjus dviem savaitėms po to, kai po užpuolimo nugriuvo ant tramvajaus bėgių

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 08:32 Kai marčia perima namus: tikra 62 metų moters istorija ir kaip pasielgti?

62 metų moteris pasakoja tikrą istoriją, kaip sūnaus mergina palaipsniui perėmė jos namus: keitė taisykles, išmetinėjo daiktus, sprendė, ką valgyti. Dažna situacija tiek Lietuvoje, tiek užsienyje. Psichologai įspėja – „rūpinimosi&ldquo...

Skaityti daugiau