Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2022 » Birželio » 12

Įdaryti makaronai Cannelloni su rikota arba varške, špinatais ir pomidorais

Įdaryti makaronai Cannelloni su rikota arba varške, špinatais ir pomid

Neseniai pasakojau kaip gaminau įdarytus makaronus kriaukles su rikota ir špinatais, tačiau šį kartą noriu papasakoti apie įdarytus Cannelloni su rikota arba varške, špinatais ir pomidorais. Kai pirmą kartą gaminau šį patiekalą, pomidorai (ir jų gausybė) kėlė nedidelį nepasitikėjimą, bet jeigu jau tie vamzdeliai tokie išgirti (Oliverio laidoje), tai verta gi ir pamėginti. Nenuvylė, tikrai labai skanu. Ir jeigu reiktų pasirinkti tarp abiejų variantų, net nežinau kurį paskelbčiau laimėtoju. Abu labai puikūs ir abu tikrai bus gaminami ateityje.

Ingredientai

  • cannelloni makaronai: 12 vamzdelių
  • varškė: 400 gramų (idealiausiai tinka rikota)
  • špinatai: 100 gramų (galima ir daugiau)
  • lupti pomidorai savo sultyse: 1 skardinės (400 gramų; galite ir nepilną skardinę naudoti; taip pat tinka ir švieži pomidorai)
  • tarkuotas parmezanas: ~2-3 valgomųjų šaukštų
  • mocarelos sūris: 1 rutuliuko (~100 gramų)
  • česnakas: 2 skiltelių
  • maltas muskato riešutas: šiek tiek
  • džiovintas mairūnas (arba raudonėlis; tinka ir švieži)
  • džiovintas bazilikas (tinka ir švieži)
  • malti juodieji pipirai
  • druska
  • alyvuogių aliejus.

Baltam grietinės padažui:

  • grietinė: 3 valgomųjų šaukštų
  • tarkuotas parmezanas: 2 valgomųjų šaukštų
  • vanduo: šiek tiek (kad nesigautų itin tiršta)
  • ančiuviai: 2 (tikrai nėra būtina; gal kitą kartą ir pati nenaudočiau).

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia špinatus gerai nuplauname ir supjaustome.

2. Tada česnakus nulupame ir smulkiai supjaustome.

3. Vieną česnako skiltelę pakepiname aliejuje, suverčiame špinatus, pagardiname muskato riešutu, mairūnu (arba raudonėliu), druska ir šiek tiek patroškiname, kad špinatai sukristų.

4. Suverčiame į dubenį ir leidžiame atvėsti.

5. Antrą česnako skiltelę taip pat pakepiname aliejuje, suverčiame susmulkintus pomidorus su visomis sultimis, pagardiname baziliku, juodaisiais pipirais, druska (dar galima ir žiupsnelį cukraus, bet aš šį kartą pamiršau…) ir šiek tiek patroškiname, kad "išsiskleistų" visų prieskonių kvapai.

6. Suverčiame į kepimo indą.

7. Į atvėsusius špinatus įmaišome rikotą, dar pridedame šiek tiek druskos (pagal savo skonį).

8. Pasiruoštu įdaru įdarome cannelloni vamzdelius ir juos patalpiname ant pomidorų.

9. Ant jų užpilame grietinės padažą, sumaišytą iš grietinės, 2 valgomųjų šaukštų parmezano, susmulkintų ančiuvių ir šiek tiek vandens.

10. Ant viršaus užbarstome plėšytą mocarelą ir 2-3 valgomuosius šaukštus parmezano.

11. Kepame maždaug 20-25 minutes (pirmiausia pridengus folija, kad per daug nesukeptų viršus) iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Skanaujame!

12. Rekomendacija: Daugiau įdarytų makaronų receptų rasite: Įdarytų makaronų receptai.

makaronai, rikota, makaronų receptai, vegetariški patiekalai

Recepto Autorius Nekenčiu virtuvės

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-09 laikas 10:53 Receptai Vištienos Kotletai su Morkomis ir Gysločių Sēklų Luobelēm: Lengvas, Baltymingas Patiekalas Šeimai
Šiandien, kai sveika mityba tampa prioritetu, ieškome patiekalų, kurie būtų ne tik skanūs, bet ir naudingi organizmui. Vištienos kotletai su morkomis ir gysločių sēklų luobelēm – idealus pasirinkimas kasdieniams pietums ar vakarie...

Skaityti daugiau

2025-11-05 laikas 09:03 Receptai Kopūstų rauginimas 2025 lapkritį: palankios dienos pagal Mėnulį

Lapkritį vėlyvieji kopūstai tampa saldūs ir sultingi – idealu raugimui. Svarbu žinoti palankias dienas pagal Mėnulio kalendorių 2025 m.: lapkričio 2–5, 8, 9, 11–13, 20–25 d. Geriausia raugti augančio Mėn...

Skaityti daugiau

2025-11-01 laikas 12:12 Receptai Žemaičių Blynai: Nauda, Kalorijos, Įsisavinimas ir Pilnavertis Receptas

Žemaičių blynai – sotus lietuviškas patiekalas iš bulvių tešlos su mėsos įdaru ir kreminiu padažu. Porcijoje ~500 kcal, gausu kalio, baltymų. Organizmas įsisavina 90% angliavandenių, 95% kalio. Gaminant prarandama 15-25% ...

Skaityti daugiau

2025-11-17 laikas 08:58 Kas antras nepilnametis kalinys Italijoje yra užsienietis
Užsieniečiai sudaro apie 9 procentus Italijos gyventojų, tačiau jie sudaro 50 procentų nepilnamečių kalinių ir 32 procentus visų kalinių.

Skaityti daugiau

2025-11-17 laikas 08:53 Ukrainietė motina, Italijoje perpjovusi 9-mečio sūnaus gerklę, buvo ne kartą pranešta kaip pavojinga
9-metis berniukas, kurį anksčiau buvo užpuolusi motina, buvo rastas su perpjovta gerkle, nors tėvas buvo įspėjęs apie pavojų, tačiau į tai nebuvo atsižvelgta.

Skaityti daugiau

2025-11-17 laikas 08:42 Dvynių ryšys: mistinis telepatinis ryšys ir paslaptys
Ką reiškia turėti brolį ar sesę dvynį, suprasti beveik neįmanoma, nebent patys jais esate. Šiame straipsnyje aptariame dvynių gimstamumo padidėjimą pasaulyje ir Lietuvoje, ypatingą ryšį nuo gimdos, telepatinius atvejus su realiais pavyzdžiais, tokiai...

Skaityti daugiau

2025-11-16 laikas 18:09 Kodėl Negalima Mesti Šaldytų Koldūnų Į Verdantį Vandenį: Teisingas Virimo Būdas
Daugelis žmonių mano, kad šaldytus koldūnus būtina mesti būtent į verdantį vandenį, tačiau tai klaida, galinti sugadinti patiekalą. Šiame straipsnyje paaiškinsime, kodėl taip daryti nereikėtų ir kaip teisingai išvirti koldūnus, kad jie būtų sultingi,...

Skaityti daugiau

2025-11-16 laikas 17:56 Kodėl protingi žmonės turi mažai draugų: moksliškos priežastys
Daugelis mano, kad kuo daugiau draugų, tuo geriau, tačiau protingi žmonės dažnai renkasi ribotą bendravimo ratą. Šiame straipsnyje aptariame moksliškai pagrįstas priežastis, kodėl intelektualai vertina kokybę, o ne kiekį socialiniuose ryšiuose. Sužin...

Skaityti daugiau