- 12.06.2022
- 5.0 Reitingas
- 1283 Peržiūros
- Aptarti
Neseniai pasakojau kaip gaminau įdarytus makaronus kriaukles su rikota ir špinatais, tačiau šį kartą noriu papasakoti apie įdarytus Cannelloni su rikota arba varške, špinatais ir pomidorais. Kai pirmą kartą gaminau šį patiekalą, pomidorai (ir jų gausybė) kėlė nedidelį nepasitikėjimą, bet jeigu jau tie vamzdeliai tokie išgirti (Oliverio laidoje), tai verta gi ir pamėginti. Nenuvylė, tikrai labai skanu. Ir jeigu reiktų pasirinkti tarp abiejų variantų, net nežinau kurį paskelbčiau laimėtoju. Abu labai puikūs ir abu tikrai bus gaminami ateityje.
Ingredientai
- cannelloni makaronai: 12 vamzdelių
- varškė: 400 gramų (idealiausiai tinka rikota)
- špinatai: 100 gramų (galima ir daugiau)
- lupti pomidorai savo sultyse: 1 skardinės (400 gramų; galite ir nepilną skardinę naudoti; taip pat tinka ir švieži pomidorai)
- tarkuotas parmezanas: ~2-3 valgomųjų šaukštų
- mocarelos sūris: 1 rutuliuko (~100 gramų)
- česnakas: 2 skiltelių
- maltas muskato riešutas: šiek tiek
- džiovintas mairūnas (arba raudonėlis; tinka ir švieži)
- džiovintas bazilikas (tinka ir švieži)
- malti juodieji pipirai
- druska
- alyvuogių aliejus.
Baltam grietinės padažui:
- grietinė: 3 valgomųjų šaukštų
- tarkuotas parmezanas: 2 valgomųjų šaukštų
- vanduo: šiek tiek (kad nesigautų itin tiršta)
- ančiuviai: 2 (tikrai nėra būtina; gal kitą kartą ir pati nenaudočiau).
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia špinatus gerai nuplauname ir supjaustome.
2. Tada česnakus nulupame ir smulkiai supjaustome.
3. Vieną česnako skiltelę pakepiname aliejuje, suverčiame špinatus, pagardiname muskato riešutu, mairūnu (arba raudonėliu), druska ir šiek tiek patroškiname, kad špinatai sukristų.
4. Suverčiame į dubenį ir leidžiame atvėsti.
5. Antrą česnako skiltelę taip pat pakepiname aliejuje, suverčiame susmulkintus pomidorus su visomis sultimis, pagardiname baziliku, juodaisiais pipirais, druska (dar galima ir žiupsnelį cukraus, bet aš šį kartą pamiršau…) ir šiek tiek patroškiname, kad "išsiskleistų" visų prieskonių kvapai.
6. Suverčiame į kepimo indą.
7. Į atvėsusius špinatus įmaišome rikotą, dar pridedame šiek tiek druskos (pagal savo skonį).
8. Pasiruoštu įdaru įdarome cannelloni vamzdelius ir juos patalpiname ant pomidorų.
9. Ant jų užpilame grietinės padažą, sumaišytą iš grietinės, 2 valgomųjų šaukštų parmezano, susmulkintų ančiuvių ir šiek tiek vandens.
10. Ant viršaus užbarstome plėšytą mocarelą ir 2-3 valgomuosius šaukštus parmezano.
11. Kepame maždaug 20-25 minutes (pirmiausia pridengus folija, kad per daug nesukeptų viršus) iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Skanaujame!
12. Rekomendacija: Daugiau įdarytų makaronų receptų rasite: Įdarytų makaronų receptai.
Recepto Autorius Nekenčiu virtuvės
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau