Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai – Patiekalai » 2022 » Rugpjūčio » 31

Makaronai su vištiena, pomidorų padažu ir sūriu

Makaronai su vištiena, pomidorų padažu ir sūriu

Makaronus galima paruošti pačiais įvairiausiais būdais. Aš dažniausiai ruošiu taip – gaminu padažą, išsiverdu makaronus ir tada jau viską kartu sumaišau. Tik tokiu būdu daug puodų ir indelių susiterlioja. Todėl kai nesinori plauti krūvos puodų ir keptuvių, būtent šis makaronų receptas yra tikras išsigelbėjimas. Visas patiekalo gaminimas vyksta viename puode. Argi ne šaunu?? Ir ingredientų šiems makaronams pagaminti prireiks pačių paprasčiausių. Vištiena, konservuoti pomidorai, sūris ir makaronai, tiesiog negali būti neskanu!

Jeigu turite didesnį kiekį šviežių, gerai prinokusių pomidorų, tuomet juos palaikykite apie 6-8 minutes karštame vandenyje, nulupkite ir sutrynę blenderio pagalba naudokite taip pat kaip ir konservuotus pomidorus.

Lengvai paruošiama, skanu ir sotu! Manau, kad padėkosite už receptą.

Ingredientai

  • vištienos krūtinėlė: 500 gramų
  • sutrinti konservuoti pomidorai: 420 gramų
  • mėgstami makaronai: 350 gramų
  • natūralus pomidorų padažas: 200 gramų
  • parmezano sūris: 80 gramų
  • mocarelos sūris: 80 gramų (galite pakeisti šviesiu, minkštesniu fermentiniu sūriu)
  • vanduo: 800 mililitrų
  • svogūnai: 1 nedidelio
  • česnakas: 3 skiltelių
  • alyvuogių aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
  • džiovintas raudonėlis: trečdalio arbatinio šaukštelio
  • džiovintas čiobrelis: trečdalio arbatinio šaukštelio
  • džiovintas rozmarinas: trečdalio arbatinio šaukštelio
  • džiovintas mairūnas: trečdalio arbatinio šaukštelio
  • druska
  • juodieji pipirai.

Recepto paruošimas

1. Vištieną supjaustome vidutinio dydžio gabalėliais.

2. Parmezano sūrį sutarkuojame smulkia tarka.

3. Svogūną ir česnako skilteles nulupame. Svogūną susmulkiname, o česnaką sutriname česnako spaustuku.

4. Dideliame puode įkaitiname alyvuogių aliejų ant vidutinės aukštesnės ugnies, sudedame vištienos gabalėlius, apibarstome džiovintu raudonėliu, čiobreliu, rozmarinu, mairūnu, druska, juodaisiais pipirais ir kepame apie 4 minutes nevartant vištienos, kad gabalėliai apskrustų, tada išmaišome, pakepiname dar minutę.

5. Sudedame svogūną ir česnakus, pakepiname pora minučių. Tada įmaišome pusę parmezano sūrio, trintus pomidorus, užpilame vandeniu, užverdame ir verdame 15 minučių ant silpnos ugnies.

6. Į tą patį puodą sudedame makaronus, išmaišome, įberiame druskos ir užverdame.

7. Po to uždengiame puodą dangčiu, sumažiname ugnį iki silpnos ir verdame 10-15 minučių, kol makaronai suminkštėja. Makaronų virimo laikas priklauso nuo makaronų rūšies, tad po 10 minučių galite patikrinti ar makaronai išvirę ar dar reikia kelių minučių.

8. Mocarelą sutarkuojame, sumaišome su parmezano sūriu, užberiame ant makaronų viršaus, išjungiame ugnį, uždengiame puodą ir leidžiame sūriui ištirpti. Skanaus!

9. Rekomendacija: Daugiau makaronų su vištiena receptų rasite: Makaronų su vištiena receptai.

Recepto Autorius Lithuanian in the USA

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
21.04.2024 laikas 11:58 Receptai – Patiekalai Švelnus, purus rabarbarų ir obuolių pyragas
Šis variantas toks paprastas, kad jį tikrai pagaminti net ir virtuvės naujokas. O galutinis rezultatas tikrai geras. Kiekvienas gabaliukas prie kavos susivalgo su didžiule šypsena. Pamėginkite!

Skaityti daugiau

21.04.2024 laikas 11:09 Receptai – Patiekalai Žirnienė su mėsos kukuliais, kurią visi girią!

Šiandien parodysiu Jums labai paprastą, bet itin skanią žirnių sriubą (kaip mano močiutė vadindavo - žirnienę) su mėsos kukuliais, bulvėmis ir morkomis. Ilgiausia proceso dalis, tai išmirkyti žirnius per naktį, kad jie greitai ...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 07:03 Receptai – Patiekalai Pilno grūdo avižinių dribsnių ir razinų sausainiai
Labai paprastai pagaminami, bet be galo gardūs sausainiai. Jeigu Jūs esate iš tų, kuriems razinos galėtų išvis neegzistuoti, tada naudokite džiovintas spanguoles arba kitas džiovintas mėgstamas uogas. Avižinių dribsnių bei razinų ...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 07:30 Japonija pirmauja reikalaudama didžiosios farmacijos ir politikų atsakomybės už COVID marmalų genocidą

Žmonių, kurie mirė "pasiskiepiję" nuo Vuchano koronaviruso (COVID-19), artimieji reikalauja kompensacijų iš Japonijos vyriausybės, kuri, kaip ir Jungtinių Valstijų vyriausybė, skiepus stūmė panašiu formatu kaip operacija "Warp Speed...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 07:07 Kodėl kai kurie COVID-19 "vakcinos" šalutiniai poveikiai primena ŽIV simptomus?

Žurnale "AIDS Research and Therapy" paskelbtame atvejo aprašyme atskleidžiama, kad Wuhan koronaviruso (COVID-19) "vakcinos" šalutinis poveikis beveik visiškai atitinka simptomus, susijusius su ūmia ŽIV (žmogaus imunodeficito vi...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 06:50 Koks yra geriausias romėnų inžinerijos pavyzdys?
Visi žino akveduko veikimo principą - transportuoti vandenį pasitelkiant gravitaciją. Tai jau sudėtingas menas, nuolydis turi būti taisyklingas dideliais atstumais (ir švelnus, kad nenusidėvėtų akmuo), o tais laikais jie neturėjo šiuolaikinių geodezi...

Skaityti daugiau