Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2022 » Rugpjūčio » 31

Makaronai su vištiena, pomidorų padažu ir sūriu

Makaronai su vištiena, pomidorų padažu ir sūriu

Makaronus galima paruošti pačiais įvairiausiais būdais. Aš dažniausiai ruošiu taip – gaminu padažą, išsiverdu makaronus ir tada jau viską kartu sumaišau. Tik tokiu būdu daug puodų ir indelių susiterlioja. Todėl kai nesinori plauti krūvos puodų ir keptuvių, būtent šis makaronų receptas yra tikras išsigelbėjimas. Visas patiekalo gaminimas vyksta viename puode. Argi ne šaunu?? Ir ingredientų šiems makaronams pagaminti prireiks pačių paprasčiausių. Vištiena, konservuoti pomidorai, sūris ir makaronai, tiesiog negali būti neskanu!

Jeigu turite didesnį kiekį šviežių, gerai prinokusių pomidorų, tuomet juos palaikykite apie 6-8 minutes karštame vandenyje, nulupkite ir sutrynę blenderio pagalba naudokite taip pat kaip ir konservuotus pomidorus.

Lengvai paruošiama, skanu ir sotu! Manau, kad padėkosite už receptą.

Ingredientai

  • vištienos krūtinėlė: 500 gramų
  • sutrinti konservuoti pomidorai: 420 gramų
  • mėgstami makaronai: 350 gramų
  • natūralus pomidorų padažas: 200 gramų
  • parmezano sūris: 80 gramų
  • mocarelos sūris: 80 gramų (galite pakeisti šviesiu, minkštesniu fermentiniu sūriu)
  • vanduo: 800 mililitrų
  • svogūnai: 1 nedidelio
  • česnakas: 3 skiltelių
  • alyvuogių aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
  • džiovintas raudonėlis: trečdalio arbatinio šaukštelio
  • džiovintas čiobrelis: trečdalio arbatinio šaukštelio
  • džiovintas rozmarinas: trečdalio arbatinio šaukštelio
  • džiovintas mairūnas: trečdalio arbatinio šaukštelio
  • druska
  • juodieji pipirai.

Recepto paruošimas

1. Vištieną supjaustome vidutinio dydžio gabalėliais.

2. Parmezano sūrį sutarkuojame smulkia tarka.

3. Svogūną ir česnako skilteles nulupame. Svogūną susmulkiname, o česnaką sutriname česnako spaustuku.

4. Dideliame puode įkaitiname alyvuogių aliejų ant vidutinės aukštesnės ugnies, sudedame vištienos gabalėlius, apibarstome džiovintu raudonėliu, čiobreliu, rozmarinu, mairūnu, druska, juodaisiais pipirais ir kepame apie 4 minutes nevartant vištienos, kad gabalėliai apskrustų, tada išmaišome, pakepiname dar minutę.

5. Sudedame svogūną ir česnakus, pakepiname pora minučių. Tada įmaišome pusę parmezano sūrio, trintus pomidorus, užpilame vandeniu, užverdame ir verdame 15 minučių ant silpnos ugnies.

6. Į tą patį puodą sudedame makaronus, išmaišome, įberiame druskos ir užverdame.

7. Po to uždengiame puodą dangčiu, sumažiname ugnį iki silpnos ir verdame 10-15 minučių, kol makaronai suminkštėja. Makaronų virimo laikas priklauso nuo makaronų rūšies, tad po 10 minučių galite patikrinti ar makaronai išvirę ar dar reikia kelių minučių.

8. Mocarelą sutarkuojame, sumaišome su parmezano sūriu, užberiame ant makaronų viršaus, išjungiame ugnį, uždengiame puodą ir leidžiame sūriui ištirpti. Skanaus!

9. Rekomendacija: Daugiau makaronų su vištiena receptų rasite: Makaronų su vištiena receptai.

Recepto Autorius Lithuanian in the USA

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-01 laikas 12:12 Receptai Žemaičių Blynai: Nauda, Kalorijos, Įsisavinimas ir Pilnavertis Receptas

Žemaičių blynai – sotus lietuviškas patiekalas iš bulvių tešlos su mėsos įdaru ir kreminiu padažu. Porcijoje ~500 kcal, gausu kalio, baltymų. Organizmas įsisavina 90% angliavandenių, 95% kalio. Gaminant prarandama 15-25% ...

Skaityti daugiau

2025-10-26 laikas 22:46 Receptai Bananų duona su varške: skanus receptas, nauda sveikatai ir mitybinė vertė
Gardžioji bananų duona su varške – tai vienas tų kepinių, kurie visada pavyksta. Ji ne tik maloniai kvepia bananais ir vanile, bet ir pasižymi švelnia, drėgna tekstūra, kurią sukuria varškės gabaliukai. Tokia duona puikiai tinka t...

Skaityti daugiau

2025-10-23 laikas 16:45 Receptai Šilkiniai Bulvių Kukuliai su Faršo Padažu: Klasikinis Lietuviškas Patiekalas, Jo Nauda ir Receptas
Šilkiniai bulvių kukuliai su faršo padažu – tai klasikinis lietuviškas patiekalas, kuris ne tik džiugina širdį, bet ir užburia savo minkštumu bei sodriu skoniu. Šis patiekalas dažnai primena jaukius vaikystės vakarus, kai namuose ...

Skaityti daugiau

2025-11-03 laikas 18:03 Neištikimybė santykiuose: priežastys, rūšys ir kaip išsaugoti santuoką
Neištikimybė santykiuose dažnai laikoma vyrų yda, tačiau moterų neištikimybė auga – tyrimai rodo 15–20 % atvejų. Yra 6 pagrindinės rūšys: kompensacija (seksas, traumos), kerštas, nauda, virtuali, paieška ir atsitiktinė. 80 % porų išsaugo santuoką kre...

Skaityti daugiau

2025-11-03 laikas 17:52 Kodėl Tuoktis? 5 Geros Priežastys ir Netinkamos Santuokos Motyvai
Ar santuoka išspręs jūsų problemas? Sužinokite 6 netinkamas priežastis tuoktis dėl vienatvės baimės, spaudimo ar traumų. Vietoj to – 5 tikros priežastys susituokti: pasitikėjimas, brandi meilė, konfliktai be pykčio. Patarimai, kaip kurti sveikus sant...

Skaityti daugiau

2025-11-03 laikas 17:42 7 Ženklai, Kad Draugystė Virsta Meile: Ar Vyras Įsimylėjęs Tave?

Ar tikrai tarp jūsų tik draugystė? Psichologai atskleidžia 7 aiškius ženklus, kad draugystė virsta meile: emocinis artumas, prioritetas, hiperrūpestis, dažni prisilietimai, pavydas, ilgesni žvilgsniai ir bendri ateities planai. Sužinokite, kaip at...

Skaityti daugiau

2025-11-03 laikas 08:54 Vilnos priežiūra: patarimai megztukams tarnauti dešimtmečius
Vilna – natūralus pluoštas, kuris ne tik šildo žiemą, bet ir kvėpuoja, sugeria drėgmę bei visiškai suyra gamtoje. Remiantis Woolmark duomenimis, ji yra viena perdirbamiausių medžiagų pasaulyje. Tačiau, kad vilnoniai megztiniai tarnautų dešimtmečius, ...

Skaityti daugiau

2025-11-03 laikas 08:43 Nostradamo pranašystės 2025 pabaigai: karas, maras ir kosminė grėsmė
Nostradamo pranašystės 2025 metams kelia siaubą: Trečiasis pasaulinis karas tarp Rytų ir Vakarų, kosminis ugnies kamuolys (asteroidas ar bomba), resursų išsekimas su „odos monetomis“, maro sugrįžimas Anglijoje ir Amazonės naikinimas Brazilijoje. Ketu...

Skaityti daugiau