Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2022 » Lapkričio » 21

Šiame recepte makaronai su krevetėmis atsiskleidžia pačiomis geriausiomis spalvomis!

makaronai, makaronų receptai, krevetės, spagečiai

Spagečiai yra pati tikra klasikinė makaronų forma. Šiomis dienomis, spagečiai dažniausiai yra 25-30 centimetrų ilgio, anksčiau jie būdavo gaminami net pusės metro ilgio. Kai pagalvoji - kaip tokio ilgio makaroną reikdavo užsukti ant šakutės, manau valgyti tektų ganėtinai ilgai. Išvertus iš italų kalbos žodis spaghetti reiškia ploną eilutę arba virves. Jų pavadinimas tikriausiai yra makaronų sinonimas daugybėje pasaulio šalių. Ilgieji makaronai įprastai patiekiami su alyvuogių aliejumi paruoštu padažu, tada valgant jie lengvai apsukami aplink šakutę. Šie makaronai yra lengvai pagaminami, svarbiausia ruošiant nepervirti makaronų, nieko nėra neskaniau už ištižusius makaronus. Kaip žinoti, kad makaronai jau išvirė? Būtinai reikia ragauti patį makaroną, jis privalo būti tvirtas, bet nekibti prie dantų, tarsi kramtomoji guma.

Ingredientai

  • spagečiai: 250g ramų
  • pomidorai: 1 nedidelės saujelės
  • tigrinės krevetės: 300 gramų
  • saulėje džiovinti, bet nekonservuoti pomidorai: 10
  • pesto padažas: 3 valgomųjų šaukštų
  • druska
  • pipirai
  • alyvuogių aliejus
  • šviežias šalavijas: 1 šakelės
  • kietasis sūris: pagal skonį.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia įkaitiname orkaitę iki karščiausios temperatūros, ant skardos sudedame perpjautus pusiau pomidorus, juos apšlakstome aliejumi, užberiame druskos ir pipirų, kepame maždaug 15 minučių.

2. Užkaičiame didelį prikaistuvį su vandeniu, o kai užverdame, pasūdome ir verdame spagečius.

3. Per tą laiką, kol makaronai verda, gaminame padažą. Aš pati gamindama naudoju jau apvirtas krevetes, į keptuvę pilame šlakelį aliejaus, įkaitus sudedame tigrines krevetes, dedame pesto padažą ir saulėje džiovintus pomidorus. Pagal savo skonį įdedame druskos, pipirų, žiupsnį tarkuoto sūrio, įpilame šiek tiek vandens nuo makaronų, pabaigoje dedame šalavijus. Padažą reiktų pagaminti per maždaug 5 minutes, kad krevetės nepataptų guminės.

4. Viską pagaminus į lėkštę dedame makaronų, pasiruošto padažo, o ant viršaus užberiame keptų pomidorų bei užberiame šiek tiek sūrio. Patiekiame ir skanaujame!

5. Rekomendacija: Daugiau makaronų receptų rasite: Makaronai.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-08-04 laikas 07:57 Receptai Voveraitės: Maistinė Vertė, Sveikas Gaminimas ir Onkologijos Prevencija
Voveraitės – skanus ir maistingas grybas. Sužinokite jų maistinę vertę, kaip gaminti sveikai ir kaip jos gali padėti apsisaugoti nuo ligų. Šiame straipsnyje nagrinėjame voveraičių maistinę vertę, kalorijas, ką organizmas įsisavina...

Skaityti daugiau

2025-08-04 laikas 07:47 Receptai Voveruškų Maistinė Vertė ir Sveikas Gaminimas: Kaip Išsaugoti Naudą?
Voveruškos – maistingas ir skanus grybas. Sužinokite jų maistinę vertę, kaip gaminti sveikai ir kaip jos gali padėti apsisaugoti nuo ligų. Šiame straipsnyje nagrinėjame voveruškų maistinę vertę, kalorijas, kaip organizmas įsisavin...

Skaityti daugiau

2025-07-30 laikas 13:39 Receptai Vanilinis Biskvitas: Nauda Sveikatai, Kalorijos ir Gaminimo Patarimai
Vanilinis biskvitas – skanus ir sveikas desertas, turtingas maistinėmis medžiagomis. Atraskite receptą! Šiame straipsnyje išsamiai aptarsime vanilinio biskvito naudą, maistinę vertę, kalorijas, gaminimo poveikį maistinėms medžiago...

Skaityti daugiau

2025-08-06 laikas 07:15 Kodėl Vyrai Palieka Moteris: Psichologinės Priežastys ir Patarimai Santykiams

Šiame straipsnyje, remdamiesi moksliniais tyrimais ir psichologiniais principais, aptarsime, kodėl vyrai nutraukia santykius ir kaip moterys gali kurti harmoningą partnerystę, kuri skatina abipusį augimą. Pateiksime praktinius patarimus, kaip išve...

Skaityti daugiau

2025-08-06 laikas 07:08 Kodėl Vyras Paliko Žmoną ir Praturtėjo: Psichologiniai Aspektai ir Patarimai Moterims
Šiame straipsnyje, remdamiesi moksliniais tyrimais ir psichologiniais principais, aptarsime, kaip vyriška psichologija veikia santykiuose, kaip moterys gali padėti savo partneriams augti ir kodėl kartais išsiskyrimas tampa postūmiu vyrui siekti tiksl...

Skaityti daugiau

2025-08-06 laikas 07:00 Kaip Prašyti Pagalbos: Psichologiniai Aspektai ir Praktiniai Patarimai
Šiame straipsnyje aptarsime, kodėl sunku prašyti pagalbos, kokie psichologiniai mechanizmai veikia šioje situacijoje ir kaip išmokti tai daryti efektyviai. Remdamiesi moksliniais tyrimais ir praktiniais patarimais, padėsime jums įveikti vidinius barj...

Skaityti daugiau

2025-08-05 laikas 20:24 Padidėjęs kraujospūdis: požymiai, kad jums trūksta magnio
Šiandien kas trečias žmogus kenčia nuo hipertenzijos arba padidėjusio kraujospūdžio. Tai plačiai paplitusi ir rimta sveikatos būklė, nes jei ji negydoma, arterinė hipertenzija gali sukelti širdies ligas ir padidinti insulto riziką. Tai ypač pavojinga...

Skaityti daugiau

2025-08-05 laikas 17:00 Pfizer tyliai įtraukia GMO fermentą į 90 % amerikietiško sūrio – ir jo nėra nurodyta etiketėje
Dauguma žmonių net neįtaria, kad valgo genetiškai modifikuotą fermentą, kurį iš pradžių sukūrė „Pfizer“ – tačiau jis tyliai naudojamas daugiau nei 90 % amerikietiškų sūrio produktų, o dėl FDA spragos jo niekada nepamatysite ant pakuotės....

Skaityti daugiau