Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2022 » Lapkričio » 21

Šiame recepte makaronai su krevetėmis atsiskleidžia pačiomis geriausiomis spalvomis!

makaronai, makaronų receptai, krevetės, spagečiai

Spagečiai yra pati tikra klasikinė makaronų forma. Šiomis dienomis, spagečiai dažniausiai yra 25-30 centimetrų ilgio, anksčiau jie būdavo gaminami net pusės metro ilgio. Kai pagalvoji - kaip tokio ilgio makaroną reikdavo užsukti ant šakutės, manau valgyti tektų ganėtinai ilgai. Išvertus iš italų kalbos žodis spaghetti reiškia ploną eilutę arba virves. Jų pavadinimas tikriausiai yra makaronų sinonimas daugybėje pasaulio šalių. Ilgieji makaronai įprastai patiekiami su alyvuogių aliejumi paruoštu padažu, tada valgant jie lengvai apsukami aplink šakutę. Šie makaronai yra lengvai pagaminami, svarbiausia ruošiant nepervirti makaronų, nieko nėra neskaniau už ištižusius makaronus. Kaip žinoti, kad makaronai jau išvirė? Būtinai reikia ragauti patį makaroną, jis privalo būti tvirtas, bet nekibti prie dantų, tarsi kramtomoji guma.

Ingredientai

  • spagečiai: 250g ramų
  • pomidorai: 1 nedidelės saujelės
  • tigrinės krevetės: 300 gramų
  • saulėje džiovinti, bet nekonservuoti pomidorai: 10
  • pesto padažas: 3 valgomųjų šaukštų
  • druska
  • pipirai
  • alyvuogių aliejus
  • šviežias šalavijas: 1 šakelės
  • kietasis sūris: pagal skonį.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia įkaitiname orkaitę iki karščiausios temperatūros, ant skardos sudedame perpjautus pusiau pomidorus, juos apšlakstome aliejumi, užberiame druskos ir pipirų, kepame maždaug 15 minučių.

2. Užkaičiame didelį prikaistuvį su vandeniu, o kai užverdame, pasūdome ir verdame spagečius.

3. Per tą laiką, kol makaronai verda, gaminame padažą. Aš pati gamindama naudoju jau apvirtas krevetes, į keptuvę pilame šlakelį aliejaus, įkaitus sudedame tigrines krevetes, dedame pesto padažą ir saulėje džiovintus pomidorus. Pagal savo skonį įdedame druskos, pipirų, žiupsnį tarkuoto sūrio, įpilame šiek tiek vandens nuo makaronų, pabaigoje dedame šalavijus. Padažą reiktų pagaminti per maždaug 5 minutes, kad krevetės nepataptų guminės.

4. Viską pagaminus į lėkštę dedame makaronų, pasiruošto padažo, o ant viršaus užberiame keptų pomidorų bei užberiame šiek tiek sūrio. Patiekiame ir skanaujame!

5. Rekomendacija: Daugiau makaronų receptų rasite: Makaronai.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-29 laikas 15:48 Receptai Grietininis pyragas su soda – purus, drėgnas ir labai paprastas receptas dideliam stalui

Klasikinis lietuviškas grietininis pyragas su soda iš 1 litro grietinės – purus, drėgnas, pigus ir labai paprastas. Tobulas dideliam stalui, svečiams ar kelionėms. Su tiksliomis kalorijomis, maistine verte ir sveikesnėmis...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 15:34 Receptai Varškės pyragas su karamele ir riešutais – klasikinis lietuviškas desertas, kurio norėsis dar ir dar

Varškės pyragas su karamele ir riešutais – lietuviška klasika! Trapus pagrindas, purus įdaras ir sodri karamelė. Receptas + kalorijos, maistinė vertė ir kaip padaryti sveikesnį. Tobulas desertas šventėms ir kasdienai.

...

Skaityti daugiau

2025-11-25 laikas 09:17 Receptai Kepta antis su raugintais kopūstais orkaitėje – sultinga šventinė klasika
Orkaitėje kepta antis su raugintais kopūstais ir rūkytais lašinukais – tikra lietuviška Kalėdų klasika. Sultinga mėsa, traški odelė, aromatingas įdaras. Išsamus receptas + maistinė analizė: kiek kalorijų, kokia nauda sveikatai, ką...

Skaityti daugiau

2025-11-30 laikas 17:56 Koks medus naudingiausias sveikatai 2026 m.? Populiariausios rūšys ir teisingas laikymas

Koks medus naudingiausias sveikatai 2025 metais? Sužinokite, kodėl akacijų medus tinka diabetikams, liepų – nuo kosulio, o Manuka turi stipriausią antibakterinį poveikį. Taip pat – kaip teisingai laikyti medų, kad jis išlaikytų visas n...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 10:35 Išvaryta šeima iš namų: kai motina pagaliau pasakė „GANA“

Skaudi, bet išlaisvinanti tikra istorija, kaip motina po ilgų mėnesių tylos pagaliau išvarė suaugusį sūnų su šeima iš savo namų. Kada pagalba tampa išnaudojimu ir kaip išdrįsti pasirinkti save, ...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 10:18 Mirusi anyta paliko MAN visą turtą, bet su vienu draudimu, kurio niekas nesupranta

Anyta visą gyvenimą mane žemino ir niekino. Po mirties paliko man VISĄ turtą – butą, namą, automobilį ir pinigus – bet su viena sąlyga: nieko negaliu parduoti. Ar tai kerštas, ar keistas bandymas atsiprašyti? Tikra istorija, kuri sukrė...

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 18:31 ✨ Nuostabi Vasaros Akimirka: 3 Valandos Tikro Tekančio Upelio ir Paukščių Čiulbėjimo
Švelnus vandens čiurlenimas ir vasariški paukščių giesmės akimirksniu nuramina, padeda geriau susikaupti ir greičiau užmigti. Tiesiog paspauskite „Play“ ir pasinerkite į visišką ramybę 🌿✨

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 09:00 Olandai renkasi mėsą: per dvejus metus veganiškos dietos populiarumas sumažėjo 75 %, o vegetarizmas taip pat smarkiai sumažėjo
Nauji tyrimai rodo, kad vis mažiau olandų renkasi veganizmą ir vegetarizmą, o tai gali būti blogas ženklas tiems, kurie skatina europiečius laikytis tokios mitybos.

Skaityti daugiau